Šta je novo?

Crysis video - mislim, ono... :O

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma sve sto treba da bude dx10 ce cekati Vistu, logicno. ako kazu (lupam) UT2007 ce izqaci u septembru, znajte da ce biti odlozen i ocekujte ga posle izlaska Viste.

Upravo tako. To je sasvim logično i čudi koliko ljudi ne shvataju da je to u tolikoj meri povezano, pa se nadaju da će se npr. nešto što ekskluzivno podržava Vistu i dx10 (ne samo Crysis) pojaviti 3-4 meseca pre izlaska Viste u verziji za WinXP :)

gx-x je napisao(la):
ma sve sto treba da bude dx10 ce cekati Vistu, logicno. ako kazu (lupam) UT2007 ce izqaci u septembru, znajte da ce biti odlozen i ocekujte ga posle izlaska Viste.
jesam ja jos davno rekao da ono 2007 u nazivu znaci i godinu izlaska :)

Pa Crysis je najavljen za zimu 2006. Puno puta su Crytek-ovci su rekli da neće čekati Vistu pa me stoga čudi promjena. Ovo može biti i glasina, špekulacija?

muzzy, samo se ti tesi :) Znas sta je fora. Oni su demo furali na zverki i to secka, vidi se jednosavno da to radi u 25-30fps. treba im DX10 i DX10 karte da bi igru mogli da prodaju uporedno uz ATI.nVidia karte. DX10 ce doneti poboljsnje performansi (vidi Nedjo sta sam reko :D) na tom segmetu. ai bilo bi im bzvz da izbce igru koja ne radi dobro ni na sLI konfi...E sad to sto nij pisana igra koa DX10 ne znaci da DX10 nece da je ubrza. Seti se starih dobrih vremena kad ti je na isto grafulji dx8 doneo ubranje od 50% naspram dx7 !!!

Evo sta kazu za zahtevnost :

Minimum Requirements

CPU: Athlon 64 3000+/Intel 2.8ghz
Graphics: Nvidia 6600/X800GTO (SM 2.0)
RAM: 768Mb/1Gb on Windows Vista
HDD: 6GB
Internet: 256k+
Optical Drive: DVD
Software: DX9.0c with Windows XP

Recommended Requirements

CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)
Graphics: Nvidia 7800GTX/ATI X1800XT (SM 3.0) or DX10 equivalent
RAM: 1.5Gb
HDD: 6GB
Internet: 512k+ (128k+ upstream)
Optical Drive: DVD
Software: DX10 with Windows Vista

Hahaha, to samo ako verujemo u Deda Mraza :D . Secam se kad je recimo MAFIA izasla pa je preporuka procesora bila 700MHz, a igra je znala da grca i na 2.2 ...

minimum X800GTO? ako je to tacno, ljudi sa 7600GT ce moci da preskoce ovu igru ili da je igraju u nekim shit rezolucijama i detaljima. neverovatno.

Pa šta? Ispravno! Razvojni tim ima svoju viziju i želi da isporuči neviđenu detaljnost. Šta njih boili uvo što ljudi imaju 7600 GT ili nešto slično pa ne mogu to da igraju...Osim toga, njihova je procena da igru izbace takvu, direktno će trpeti na slabijoj prodaji, ali ne žele da prave trule kompromise, na čemu im treba odati priznanje.

to si u pravu, ali ne znam da li ce se takva politika svideti izdavackoj kuci, u ovom slucaju EA.

To je na njima da rasprave među sobom. Naravno, šta god loše da se eventualno desi - okrivićemo EA :)

ovi podatci odnose se na nezvanicnu zahtevnost koju je procenio admin fan foruma koji nije clan razvojnog tima, (verovatno ima pristup betama)... i nije relevantna kao apsolutni minimum, covek je rekao da je ovo minimum da bi uzivali u igri, a znamo da su ovde mnogi doom3 ili far cry igrali na gf3 i takodje uzivali... tako da radice to na bilo kojoj sm 2.0 karti sa bilo kojim cpu-om i giga rama...

...i onda će se, naravno pod uslovom da su podatci™ aproprijativni, kukati kako je igra neigriva, ne donosi ništa revolucionarno, a i izgleda mnogo ružno - psovanje developera kako to ne mogu da optimizuju za Radeon 9550, nasvirani Thoroughbred B i 512 MB rama se podrazumeva...

Ja bih onemogucio pokretanje igre na svemu sto ne zadovoljava navedeni Minimum requirements, samo zato da bi takvima zatvorio usta na vreme. Ispostuj minimum, ako nemozes, nemas sta da trazis. Surovo, al' takav sam :-devil-: :D

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
Ja bih onemogucio pokretanje igre na svemu sto ne zadovoljava navedeni Minimum requirements, samo zato da bi takvima zatvorio usta na vreme. Ispostuj minimum, ako nemozes, nemas sta da trazis. Surovo, al' takav sam :-devil-: :D
da samo ni napolju gomila ljudi nema dobre kompove, a tamo mozes za 30$ da uzmes 9700 ili slicnu kartu, a ovde ne treba se uopste cuditi sto se 95% ljudi igra na kartama cija je trzisna vrednost ~50e ili manje (nekad i svega 1/3 od ovoga)...

naravno oni toga trebaju biti svesni i ne trebaju da se zale previse... ali od ovih moze svasta da se ocekuje recimo far cry je u d3d na gf3 radio lepo tek sa ubijenim detaljima i 1024, ali nezvanicni opengl koji se ukljuci editovanjem konfiga digne performanse oko 150-250% (kako gde) tako da igra i na medium (pa i negde na high) u 1024 radi jako lepo... toliko o tome da ne moze da se optimizuje... moze al nece jel oni su dobili pare da ne bi optimizovali za slabe karte bas kao sto je razvojni tim Battlfielda 2 uzeo pare da igra ne radi na gf 4 ti, koje su u vreme izlaska i na zapadu bile bar u jos 25% igrackih masina...

pa ko bi kupio neki 8900xt ili sta vec bude g80 da igra lepo radi i na recimo 6600?

neka razumna granica mora da postoji a to je da igre radi pristojno sa 2 godine starim (od pojavljivanja) mainstream karticama u 1024 bez aa i af sa full detaljima... ko hoce vise taj i ima za vise...

Falcon je napisao(la):
Ja bih onemogucio pokretanje igre na svemu sto ne zadovoljava navedeni Minimum requirements, samo zato da bi takvima zatvorio usta na vreme. Ispostuj minimum, ako nemozes, nemas sta da trazis. Surovo, al' takav sam

To bi bilo surovo samo po tvoj dzep da si izdavac... Poshto ovako ce igru kupiti i oni koji ne mogu da je igraju, pa kad se budu zalili shto im ne radi sa njihovim kantama, ti mozesh jednostavno da kazesh "pa lepo sam vam rekao " i tapnesh se po dzepu :D :D

Poslednja izmena:
Typhoon.X je napisao(la):
To bi bilo surovo samo po tvoj dzep da si izdavac... Poshto ovako ce igru kupiti i oni koji ne mogu da je igraju, pa kad se budu zalili shto im ne radi sa njihovim kantama, ti mozesh jednostavno da kazesh "pa lepo sam vam rekao " i tapnesh se po dzepu :D :D
Izdavaci tu ne bi nista izgubili, ili mislis da original igre kupuju ljudi koji poseduju graficke kartice koje kostaju manje od cene originale igre.

Poslednja izmena:
Trazice ova igra mnogo vise nego sto mislite za apsolutnih max detalja, odnosno da bi je videli u punom sjaju, kako to i zasluzuje jedan ovakav naslov ... Sve ostalo je skrnavljenje ...

Dakle, moje predvidjanje za glatko igranje pri maximalnim setovanjima jeste :

- Neki jaci DualCore CPU, ili cak QuadroCore posto se bezobrazno poklapaju izlasci samog procesora, Vista operativnog sistema i same igre ... Mislim, mora da postoji nesto sto bi opravdalo kupovinu najnovije serije procesora, a upravo Crysis ce biti inicijalna kapisla
- DX10 SLi/CrossFire (R600 ce biti sigurno promovisan kao neophodno gorivo za Crysis, to je neminovno, setite se samo da je Far Cry Tech Demo najbolje radio na ATI karticama)
- 3-4GB memorije ... Vista+Crysis. Zapamtite! Ne moze sigurno biti manje od toga... a i Far Cry je bio na granici sa 1.5GB pri max detalja u nekoj ozbiljnijoj rezoluciji ....
- AGEIA Physx neophodan za sve one destrukcije, nista drugo ne moze onako dobro da izracunava sva desavanja okolo a da ne utice na framerate ....
- Original Vista (nema sanse da ga tako brzo provale, pogotovo sto M$ ima iskustva vise nego ranije .... kako sa samim Windowsom, tako i sa X360)
- Original Crysis (dve dok ne provale Win, tesko da ce provaliti i igru)

Znaci max detalja jedino ce se videti sa DX10 hardverom i softverom... sto automatski iskljucuje WinXP ... Sve zajedno dobijamo masinu za mlevenje mesa odnosno kupaca :D

Ali prodavace se sve to verovali ili ne :D

Ovo je nesto sto ja mislim da je realno :) ... mada se ipak nadam boljoj situaciji :D

da citate malo videli bi da crisis nece imati NI JEDAN efekat u sm 4.0 koji se ne moze izvesti kroz 3.0, samo ce se svesti na to da ce isti kroz 4 raditi brze samims tim ne treba nam virsla niti nam treba dx10 karta (meni ce trebati dx9 posto sam ja jos na dx8)...

s obzirom na to da je crysis na neki nacin promocija game mogucnosti dx10 i viste moze da se desi da M$ utice na to da igra ne izgleda isto ili radi daleko losije u dx9 modu tj. na winxp-u nego sto bi moralo. samo jedna od opcija....

New screenshots...

Prilozi

• alienattack01ry3.jpg
    alienattack01ry3.jpg
    83 KB · Pregleda: 110
  • alienattack02vd8.jpg
    alienattack02vd8.jpg
    85 KB · Pregleda: 111
  • indoors01lr0.jpg
    indoors01lr0.jpg
    42 KB · Pregleda: 99
  • koreanbattle01uw8.jpg
    koreanbattle01uw8.jpg
    81.6 KB · Pregleda: 113
  • koreanbattle02cz4.jpg
    koreanbattle02cz4.jpg
    75.1 KB · Pregleda: 96
...even more screenshots...

Prilozi

• koreandeparture02ab7.jpg
    koreandeparture02ab7.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 83
  • koreandeparture04en9.jpg
    koreandeparture04en9.jpg
    95.3 KB · Pregleda: 107
  • koreans01ut0.jpg
    koreans01ut0.jpg
    90.8 KB · Pregleda: 110
  • koreans02qr4.jpg
    koreans02qr4.jpg
    87.4 KB · Pregleda: 110
  • koreans04yy9.jpg
    koreans04yy9.jpg
    66.3 KB · Pregleda: 97
:)

Prilozi

• landscape01dl2.jpg
    landscape01dl2.jpg
    100.8 KB · Pregleda: 124
  • weaponmod01eo1.jpg
    weaponmod01eo1.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 121
joj ljudi kakve sotke, pa ovo ce biti loodilo od igre, oce to prziti moj GF6600GT :p

Broooka! Kada pogledash ove shotove shvatash koliko josh moze da se uradi da bi se povecao nivo realnosti u igrama - pazi samo kako je dobar motion blur u shotu sa velikim alienom ili depth of field efekat na shotu sa pushkom :eek:

zerbah je napisao(la):
Broooka! Kada pogledash ove shotove shvatash koliko josh moze da se uradi da bi se povecao nivo realnosti u igrama - pazi samo kako je dobar motion blur u shotu sa velikim alienom ili depth of field efekat na shotu sa pushkom :eek:
ih bre pa granica je na foto realizmu pa cak i dalje :D, secam se kad je davne 98 drug rekao igravsi tada na voodoo karti fifu 98, e sad stvarno ne znam sta bi mogli vise da smisle, onda uzmem i pokazem mu moj render iz maxa-a koji je btw jos uvek ispred game grafike a nije nista posebno... dobro postaje sve bolje ali bar jos 10 godina ima mesta za napredak pre nego sto dodjemo na to da se isti vise ne oseca toliko i da smo na nivou koji je ok, manje vise predvidjam da ce u vreme kad izadje ps4 nivo grafike biti skoro pa OK (konacno ono sto su obecali jos 96-e).

za pristojnu scenu treba i oko 2 gb textura (toliko imaju dobri renderi)... toliko o tome gde smo sada na max 200 mb...

Slazem se da smo josh daleko od foto realizma u igrama, ali ide se tuda i to dosta brzo. Ono shto ja vidim kao potencijalan problem je pravljenje 3D okruzenja koje ce biti fotorealistichno - ako je modele za 3D igricu pre 10 godina moglo da napravi 5-6 3D dizajnera, sada treba imati stotine da bi se napravilo neshto shto ce izgledati aktuelno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno