Šta je novo?

Crysis demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve sam igrao na 1680x1050 uz detalje na prilozenim shootovima.
Windows XpSp2, 168.18 driveri.
Bench 1 mi je dao prosecno oko 24fps, na masini iz potpisa, a graficka je na def. setovanjima.

Dobro, igra je zaista zahtevna, ali cu probati da je odigram na nizim nivoima detalja u max. rezoluciji, nego u nekim nizim rezolucijama na visim detaljima. U principu se dobije skoro slican frame rate. Naravno, u cilju ocuvanja tastature i zivaca, ne gine mi easy level.
Nisam toliko sujetan da mora da uvek bude high tezina.

FPS ti je sux. Kod mene je to vise i to sa amd 4200+. Mjenjaj drivere + directx update. Na toj prvoj slici ja imam 32-38 fps-a sa tim podesavanjima.

@jovyland - ma ***** turcin po obicaju. Ima nas dosta sa 8800GTS i svima nam je fps isti bez obzira koji proc imamo. Razlika proc u igrama je inace 2-5% ne vise. Po meni je mnogo bolje uzet 2x8800GTS i 2140 ili 4000x2 nego C2Q i neku plocu od 150e!

Poslednja izmena:
Tako kaže Cevat zato što je dobio deblju kovertu od Intela nego od Nvidie :D

Da je CPU zaista toliko bitan u Crysis, onda bi sva jezgra na multicore masinama bila maximalno opterecena. Isto tako, vlasnici quad core masina bi imali mnogo veci FPS od vlasnika dual core i single core masina (a ne minimalno veci ako je i toliki).

Siguran sam da je GPU usko grlo.

Tako kaže Cevat zato što je dobio deblju kovertu od Intela nego od Nvidie :D

Da je CPU zaista toliko bitan u Crysis, onda bi sva jezgra na multicore masinama bila maximalno opterecena. Isto tako, vlasnici quad core masina bi imali mnogo veci FPS od vlasnika dual core i single core masina (a ne minimalno veci ako je i toliki).

Siguran sam da je GPU usko grlo.

pa apsolutno, gpu je ono sto je najbitnije za svaku igru! Ja sam uporedjivao screenove ljudi koji imaju 8800GTS i neki C2D na +3Ghz sa mnom koji imam 4200x2. FPS isti. Za pare koliko kosta C2Q i neka P35 ploca bolje pazarit jos jedan GPU, ako hoces da igras igre.

Poslednja izmena:
Nomojte da se smejete...

Uspeo sam na poslu da pokrenem Crysis na P4 DC 3GHz, 1GB RAM i NV-7600GT na 24" wide monitoru. Nazalost.. igra ima "pristojan" framerate samo u LOW podesavanjima u rezoluciji 800x500 (da.. 500.. napravio sam custom 16:10 rezoluciju). Moze da radi sa LOW podesavanjima i u 1024x640 ali ume ponekad da se ugusi.

Gde se bese (u kom fajlu) se podesava rezolucija :)

Inace, meni prilicno klizi na low podesavanjima (Ati X1600 Mobile), i u pojedinim trenucima kada se ucitava deo nivoa uspori mi i pocne da secka :) . Tako nekoliko sekundi (dok malo ne odmaknem) i onda je ok. Sve mi se cini da ovo mozda ima veze sa memorijom. Probacu da postavim neku bolju rezoluciju/podesavanja.

ALa ste se raspisali...Hmm da prokomentarisem malo ovo...Znaci ipak je igru moguce pokrenuti na 8600GT(iako su mnogi govorili da nece moci ni 800*600 na LOW)
I ti mnogi su pricali na raznim debatam sta kupiti od grafike nemoj uzimati 8600 i 2600 nece biti dovoljno za Crysisi...A koliko vidim sad ni Dual 8800Ultra nije dovoljan za posten Framerate...
Ja cekam full igru i onda cu je probati...A u medjuvremenu idem ja da igram DOOMIII i QUAKE IV na ULTRA HIGH podesavanjima i mogu reci da se super provodim...

Jednostavno da mi sacekamo jedno 2 godine da ga posteno odigramo...Ljudi ipak je to jedna igra zar vredi toliko da se mrcvarimo i mucimo...

Mada prizanajem neke stvari...Igra izgleda fenomenalno(ali samo na oficijelnim trejlerima i shotovima sa ko zna kog racunara) i da je revolucionarna...
Ali opet samo jedna igra i kontam nece postici uspeh bash zbog zahtevnosti...

Gde se bese (u kom fajlu) se podesava rezolucija :)

Inace, meni prilicno klizi na low podesavanjima (Ati X1600 Mobile), i u pojedinim trenucima kada se ucitava deo nivoa uspori mi i pocne da secka :) . Tako nekoliko sekundi (dok malo ne odmaknem) i onda je ok. Sve mi se cini da ovo mozda ima veze sa memorijom. Probacu da postavim neku bolju rezoluciju/podesavanja.

nazalost rez ja nisam uspio naci u crysis folderu. Neko mi rece da moram napravit custom u recimo riva tuner-u

Napravis custom rez u Control panelu samih drajvera. Ja sam tako dodao 1440x900.

Koliko se secam, bila je fora (bar za tu rezoluciju) da se odabere tajming G.. (nemogu da se setim tacne oznake, uglavnom na G pocinje) inace na Auto nije htelo da radi ;)

Jel' poredio neko na istoj mašini 32bit i 64bit performanse?

Mislim da je bijeljinac pominjao da ima obe varijante Viste, pa bi mogao da kaze nesto vise ... :)

da imam ali nisam instalirao Crysis na njima. Imam 32 i 64 obje ultimate. S obzirom da mi na visti NFS carbon stopa ko lud, nisam htio ni probati crysis. Vista sux za igre. A sa ovim modovima za crysis nemam ni potrebe za vistom.

da imam ali nisam instalirao Crysis na njima. Imam 32 i 64 obje ultimate. S obzirom da mi na visti NFS carbon stopa ko lud, nisam htio ni probati crysis. Vista sux za igre. A sa ovim modovima za crysis nemam ni potrebe za vistom.

Ne moras da instaliras pod svakim operativnim sistemom, udji u svaki windows, i pokreci isti exe. Nema tu nikakve mudrolije. I ajde testiraj, ne zabusavaj :D

Ne moras da instaliras pod svakim operativnim sistemom, udji u svaki windows, i pokreci isti exe. Nema tu nikakve mudrolije. I ajde testiraj, ne zabusavaj :D

ne kontam nista ja to znam ono reset udji u windows i instaliraj:) Na poslu sam, a kad dodjem kuci nemam napajanje, cekam Enermax 500 da mi stigne veceras.

Stvarno nije potrebno ganjati tih 60 fps u Crysis-u. Već od 20 do 30 je sasvim solidno. Na 30+ je izuzetno igrivo. Ko odloži igranje ove igre zato što nema fps 40-60 se gadno istripovao.

Odigrao si samo jedan nivo. 20 frejmova za Oblivion mi je dovoljno, za Crysis vec nije.

Nije isti exe. Kada se instalira pod 64-bitnim sistemom, postoji i Bin64 folder sa 64-bitnim izvršnim fajlom.

Ja uopšte nisam uspeo da pokrenem 64bitnu verziju na Visti. Crysis mi se zakucavao posle 10-15 sekundi. Veruj mi, baš me zanima na koju foru su ga oni poterali.
navodno u drajverima treba isforsirati V-sync OFF! Probaj pa javi!

navodno u drajverima treba isforsirati V-sync OFF! Probaj pa javi!
Tek sam sada i ja video u Legion Hardware članku šta piše... Stižem kući oko sedam, probam i javljam.

P.S. uz malu ogradu da je u članku napisano da bi v-sync trebalo da bude ON. Probam i jedno i drugo, pa javljam.

Poslednja izmena:
Smece jedno overhajpovano i neoptimizovano... Sta god sam mu radio proc nikad nije bio ni blizu 100%. Imam P4 DC i jedno jezgro je uvek optereceno oko 70-80% dok drugo radi sa 20% opterecenja. Koliko god dobro izgledao, nesto su oni tu zeznuli i nema performanse koje ocekujemo iako ima jos resursa... Crysis bi trebao da mnoogo bolje radi.

Probah i kod mene Crysis demo i to pod Vistom i pod XPom i dobih skoro 30% manji framerate pod Vistom, a inace koristim 163.71(xp) i 163.69(vista).

Ko ima slicnu masinu i navikao je da igra igre sa fpsom manjim od 30 moze da opali Crysis, jer ce relativno ok da radi.
Kod mene u 1280x800 sa af4x i quality(podeseno u drajverima) sa shadow, physics, shaders i sound na low, a sve ostalo na medium radi onaj GPU demo u skoro 20fps, dok je minimalni fps oko 14.Slican framerate imam i u 1680x1050 kada je sve na low.

a ne znam zasto bi neko uopste igrao pod Vistom? Znaci FEAR ne mogu da igram na Visti kako treba. Dal je zbog rama jer mi guta na def 700mb ali probao sam i sam 3GB i isto. Vjerovatno je do harda jer raptor toliko drlja pod vistom da je nemoguce sjedit pored. Probao sam vise verzija viste i uvijek isto: SUX za igre! Vise iz principa necu da se igram na Visti!

Poslednja izmena:
Kada budem imao malo vremena instaliraću 64-bitni XP, pa ću da probam :p

a ne znam zasto bi neko uopste igrao pod Vistom? Znaci FEAR ne mogu da igram na Visti kako treba. Dal je zbog rama jer mi guta na def 700mb ali probao sam i sam 3GB i isto. Vjerovatno je do harda jer raptor toliko drlja pod vistom da je nemoguce sjedit pored. Probao sam vise verzija viste i uvijek isto: SUX za igre! Vise iz principa necu da se igram na Visti!
U trenutku kada sam prelazio sa XPa na Vistu aktuelan je bio Stalker i igra mi je radila isto i na jednom i na drugom operativnom sistemu. U pravu si kada kažeš za FEAR, i kod mene je radio neuporedivo lošije na Visti nego na XPu. Sve ostalo što sam mogao da uporedim je radilo približno isto, tako da ja nisam baš tog mišljenja da Vista sux za igre. Veruj mi, ne znam šta bi trebalo da se desi pa da se vratim na Xp.
Ali, to je samo moje subjektivno mišljenje.

COD4 je stvarno odlican.....doduse ja jos igram COD2 MP :).Samo mala konstatacija....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno