Šta je novo?

Crysis 3

Definitivno nece, ali pametno je pricekati sta ce nam developeri predstaviti kada upotrebe xbox 720 SDK, verzije igara za PC sigurno ce biti gurane do limita a ne kao sad tu i tamo zakinuto na nekoj texturi, limitirane mogucnosti engine-a itd.

Inace skinuo sam ovaj klip od 1.2gb, OSVETLJENJE IZGLEDA BRUTALNO stvarno perfekcija, ono nema da sljašti bezveze ili vidis kao neku senku sa oštrim ivicama sve je SOFT.

Ja ne znam za vas, ali razmisljam da preskocim kupovinu Nexus 4 telefona i ostavim te pare za kupovinu Radeon 8xxx ili mozda cak 9xxx serije [nije mi tesko cekati]. Trenutni telefon ce me sluziti OK i u sledece 2 godine, ali Crysis je ipak bitniji. :D Nazalost, nisam u mogucnosti samo da promenim GPU, moram i ostatak sistema koji lagano postaje ancient i definitivno nece biti dovoljan za prvi talas multiplatform igara od nextgen konzola.

Pravo da ti kazem, promenom ploce(neka am3), rama i grafike zavrsio bi posao za naredan period, od recimo godinu-dve. Taj phenom sam ja imao do pre par meseci, sada rabim buldozera x8, i mogu ti reci da je taj phenom extra radio, prakticno nikakve razlike u igrama, kasnije eventualno ubodes i ti neki bolji am3 cpu i vozi. ;)

Imas jako dobre povoljne ploce, za nekih 100+ eur mozes da pazaris mb+ram, da te glava ne boli, ostatak para na grafu.

Navukao si me da odgledam taj video i osim onog momenta kada ih je ubio strujom pucajuci energetskom puskom u vodu zaista nista zanimljivo nisam video.

Gejmplej ne bih komentarisao, zabranio mi je Gdin_M :)

Sto se grafike tice, standardno dobra, mada mi opet smeta Crysis 2 zuto osvetljenje (u kecu je belo kao u prirodi). Ali dzabe sve to kada igra ima efekata za 5 igara i ti efekti naprosto guse prikaz, jedva da se vidi kvalitet grafike od odelo-efekta, krvi-efekta, night-vision-efekta, toplotnog-dvogleda-efekta i samog interfejsa koji em sto je ogroman (kao u dvojci) em sljasti i sve u 3Du i dodatno skrece paznju sa lepog okolisa.

Kada bi sve to pogasili, skinuli, iskljucili, slazem se da bi igra izgledala izuzetno lepo. Ovako kako je, dzabe dobar endzin. Tim trikovima se sluzio EA kada su "ulepsavali" raspali NFS u Undergroundima, Pro Streetu, Undercoveru i slicnim graficki odvratnim igrama, ovoj igri to zaista ne treba.

Poslednja izmena:
Navukao si me da odgledam taj video i osim onog momenta kada ih je ubio strujom pucajuci energetskom puskom u vodu zaista nista zanimljivo nisam video.

Gejmplej ne bih komentarisao, zabranio mi je Gdin_M :)

Sto se grafike tice, standardno dobra, mada mi opet smeta Crysis 2 zuto osvetljenje (u kecu je belo kao u prirodi). Ali dzabe sve to kada igra ima efekata za 5 igara i ti efekti naprosto guse prikaz, jedva da se vidi kvalitet grafike od odelo-efekta, krvi-efekta, night-vision-efekta, toplotnog-dvogleda-efekta i samog interfejsa koji em sto je ogroman (kao u dvojci) em sljasti i sve u 3Du i dodatno skrece paznju sa lepog okolisa.

Kada bi sve to pogasili, skinuli, iskljucili, slazem se da bi igra izgledala izuzetno lepo. Ovako kako je, dzabe dobar endzin. Tim trikovima se sluzio EA kada su "ulepsavali" raspali NFS u Undergroundima, Pro Streetu, Undercoveru i slicnim graficki odvratnim igrama, ovoj igri to zaista ne treba.
E ***-a. Subjektivno razmisljas. Sve u svemu slazem se da bi mogli malko da smanje te silne dzidza bidze na ekranu, da malo minimalisticki sve to odrade, ali ovo je ipak Ci Fi pucacina, a problem je sto je jako malo igara-studija koji prave igre u Cryengine-u, a da nije futuristicki odradjeno, jedino Sniper Ghost, videcemo njihov drugi deo kako ce da izgleda, i on se radi u cryengine 3. ;)

Jesi igrao paintball nekad?

Jesam. Sjajno poredjenje :)

Ali nesto nemam zelju da i u video igri prozivljavam isto. Vise sam ih voleo dok nisu poceli da preteruju sa efektima.

E ***-a. Subjektivno razmisljas. Sve u svemu slazem se da bi mogli malko da smanje te silne dzidza bidze na ekranu, da malo minimalisticki sve to odrade, ali ovo je ipak Ci Fi pucacina, a problem je sto je jako malo igara-studija koji prave igre u Cryengine-u, a da nije futuristicki odradjeno, jedino Sniper Ghost, videcemo njihov drugi deo kako ce da izgleda, i on se radi u cryengine 3.

Meni to stvarno smeta, ne samo u C2/3 nego i u CoDu i ostalim igrama gde sve prsti.

Prvi Crysis je razlog zasto ljudi uopste prate ovu fransizu a tamo je mnogo toga drugacije, izmedju ostalog ne prsti na sve strane dok ti ne uletis u sukob. A i tada se sve jasno vidi i nije ovako preterano.

Najgore od svega je sto sam siguran da nisu napravili ovakvu igru sto hoce, nego imaju direktivu da prate Call of Duty i zbog toga moraju i njih da *****u sa majkl bej fazonima.

***-a Kako je tako je, trend se menja, i mi tu nista ne mozemo. Ja samo znam da ce za mene licno C3 da bude odlicna zabava, kao i svi prethodni delovi.

Makar nisu posegli za flekaflerovima preko celog ekrana i gomilanjem majkl bej/jj abrams efekata samo da bi pokrili jad i bedu na slici kao sto se to radi u drugim igrama (BF3 sp, CoD, MoH i sl). Ovde je grafika izuzetna po ovome prikazanom...sav eye candy preko toga je cisto izdrkavanje "jer im se moze" koje se nekome moze svideti a nekome ne...

Izgleda fantasticno, sto se pogotovu vidi na screenshotovima, koliko tu ima zapravo detalja koji se "izgube" u brzoj akciji i motion blur-u. Ali nekako, dosta podseca na Crysis 2 i nije bas za padanje u nesvest kao kada su se pojavili prvi snimci Crysisa, ili kada se pojavio Far Cry. Isto kao i G@W voleo bih da vise idu u pravcu fotorealisticnosti, iako naravno i postprocesing efekti izgledaju fenomenalno, na svoj nacin. Ali, nedostaje mi prirodno osvetljenje Crysisa ili Half Life dvojke, i sve mi je nekako prenatrpano efektima, slicno kao i Killzone fazon.

Ali, hej, budimo srecni sto postoji ovakav developer koji ozbiljno shvata mogucnosti PC hardvera. Samo pogledajte novi Black Ops, to je da covek zaplace.

Makar nisu posegli za flekaflerovima preko celog ekrana i gomilanjem majkl bej/jj abrams efekata samo da bi pokrili jad i bedu na slici kao sto se to radi u drugim igrama (BF3 sp, CoD, MoH i sl). Ovde je grafika izuzetna po ovome prikazanom...sav eye candy preko toga je cisto izdrkavanje "jer im se moze" koje se nekome moze svideti a nekome ne...

Iz ove jednacine bih izbacio COD i ubacio novi NFS, koji iako ne koristi frostbite ima gotovo iste fazone kao on. U Krizi razumem prljavstinu i rasturanje svetlosti po ekranu jer je u pitanju lik koji nosi kacigu i logicno je, ali u NFS kad sam video da se prljavstina lepi po ekranu i jos kad se ukombinuje sa standardnim lensflarevima koji oslepljivanje, pa ono je za najgoru osudu.

Ali, hej, budimo srecni sto postoji ovakav developer koji ozbiljno shvata mogucnosti PC hardvera. Samo pogledajte novi Black Ops, to je da covek zaplace.

Ne samo to. Crytek pravi igre sa SP kampanjama koje traju 8+ sati. I to je retkost ovih godina.

Ono sto je dobro u C3, jeste da svako, kome smeta lens flare, ili recimo blur efekat, moze da ih iskljuci, tako da..... nepotrebno je polemisati o tim efektima, ko voli nek izvoli. ;)

@padawan
+1
Slazem se za novi Black Ops, smorio sam se kada sam ga pokrenuo.

Moglo im se u prvom Crysisu pa nisu ovoliko preterivali. Jasno se vidi EA uticaj tj. zelja da konkurisu CoDu. Verujem da je zato i sama radnja otisla u smeru u kom je otisla, ne verujem da su bas imali isplaniran za sva tri Crysisa kada su radili prvi. U pogresno vreme pokusavaju da proguraju pricu o vanzemaljskoj okupaciji, to vec dugo vremena nije aktuelno. Ali eto oni moraju da pokazu vise od CoD a jedino sto po spektaklu moze da zaseni klensijevski scenario jeste vanzemaljska invazija.

Video si demo-cinematic za Star Citizen koji je space pucacina u kojoj su laseri uobicajena stvar pa opet nije ni priblizan particle show kao ova deonica iz C3.

Ovaj moj rant deluje hejterski i donekle jeste ali je takodje i nesto sto je solidan broj fanova prvog Crysisa i Far Cry (by Crytek) zamerio dvojci a po svemu sudeci i trojci ce. Nedostatak slobode, preterivanje sa efektima, dizajn nivoa (ovde deluje solidno ali nesto mi govori da ce opet biti onih kutija sa municijom kao u dvojci), to su sve stvari gde su otisli unazad. Nije samo njujorski beton kriv zasto C2 nije naisao na iste kritike kao prvi deo.

Osnovni problem cryteka je sto ne znaju da naprave igru...znaci postoje developeri kojima kada bi dali ovaj engine i franshizu, ili bilo sta od ta dva, cuda bi napravili. Ceo njihov marketing se zasniva na ulizivanju- ajde malo da blowjobujemo konzolasima ,pa onda malo pc populaciji,pa onda malo procitaju neke stvari od iskusnijih gejmera po forumima,pa onda formiraju marketingski pravac na osnovu tih zelja, hajpujuci do besvesti sa trejlerima i supersamplovanim slikama, da bi na kraju dobili koji eye candy vise na ustrb neopravdane i bespotrebne zahtevnosti,dok sve ostalo ostane isto. Ni engine nisu u stanju da popularizuju, a onaj cevat the levat vise ne zna razliku izmedju lazi i istine, samo ken*ja nesto. Evo i jedan smajli da ispadnem politicki korektan:)

Hvala bogu pa ne citaju sta sve pise po forumima...a nije da nema materijala za krst i prekrst. Evo smajli i od mene:)

Priznao je to Levat u intervjuu, tacnije rekao da je Crysis bio tech demo za njihovu novu tehnologiju (bar sam ga ja tako shvatio).

Mada moram da priznam da su majstori da urade grafiku u svom endzinu kako dolikuje. Eno ga isti engine u Star Citizenu pa mi za sada ne izgleda detaljno i ostro kao ovaj demo, mada je SC tek na pocetku razvoja.

Sad sam baš odgledao ovih par poslednjih video prezentacija. Sve i sve, ali kad vidim ove zapaljive buriće koje je neko ko je projektovao mapu stavio odmah do mitraljeskog gnezda, mislim šta reći... :S:

Poslednja izmena:
Sta fali, za promenu malo, ja nigde to jos nisam video :d

Secam se da su ljudi pljuvali po krajzis kecu kada je izasao... iskreno nikada nisam razumeo zasto. Prvo grafika i dizajn cak i za danasnje standarde su fantazija. Dizajn nivoa isto tako slobodno kretanje i otvoreni siroki tereni i jako duga kampanja. Nije crisys 2 los, igra je sasvim solidna (doduse kvalitet opada sto se duze igra, recimo gde su neprijatelji na pocetku veoma pametni tamo vec kada krenes pred kraj da se bijes na onom letecem ostrvu vecina vanzemaljaca su ili zaglupljeni ili zabagovani a da ne govorim sto se dizajn nivoa pretvorio u arene still iz painkilera sto je dosta razlicito od originalnog krajzisa).

Trojka izgleda da nastavlja u tom smeru , mada hvala bogu da graficki malo pomeraju granice posto dvojka uopste ne izgleda bolje od keca cak naprotiv isprane texture su prilicno zasu :)

meni recimo nije bio dovoljno zanimljiv.traljav ai i nekako nedostatak tempa...vise prezentacija nego igra (mislim na keca i donekle 2, mada je drugi mnogo bolji)

Poslednja izmena:
meni recimo nije bio dovoljno zanimljiv.traljav ai i nekako nedostatak tempa...vise prezentacija nego igra (mislim na keca i donekle 2, mada je drugi mnogo bolji)
Aha, a drugi deo ti je bio zanimljiv... pa nema, tako je to kad se neki mlađani Cod-ovac ili Counterarš dohavati nečega što nije to... Sve je odmah, nezanimljivo i bez tempa! :lupko:

Ja ne znam za vas, ali razmisljam da preskocim kupovinu Nexus 4 telefona i ostavim te pare za kupovinu Radeon 8xxx ili mozda cak 9xxx serije [nije mi tesko cekati]. Trenutni telefon ce me sluziti OK i u sledece 2 godine, ali Crysis je ipak bitniji. :D Nazalost, nisam u mogucnosti samo da promenim GPU, moram i ostatak sistema koji lagano postaje ancient i definitivno nece biti dovoljan za prvi talas multiplatform igara od nextgen konzola.

Sacekaj da te konzole stignu prvo.

StormScion
Secam se da su ljudi pljuvali po krajzis kecu kada je izasao... iskreno nikada nisam razumeo zasto. Prvo grafika i dizajn cak i za danasnje standarde su fantazija. Dizajn nivoa isto tako slobodno kretanje i otvoreni siroki tereni i jako duga kampanja. Nije crisys 2 los, igra je sasvim solidna (doduse kvalitet opada sto se duze igra, recimo gde su neprijatelji na pocetku veoma pametni tamo vec kada krenes pred kraj da se bijes na onom letecem ostrvu vecina vanzemaljaca su ili zaglupljeni ili zabagovani a da ne govorim sto se dizajn nivoa pretvorio u arene still iz painkilera sto je dosta razlicito od originalnog krajzisa).

Trojka izgleda da nastavlja u tom smeru , mada hvala bogu da graficki malo pomeraju granice posto dvojka uopste ne izgleda bolje od keca cak naprotiv isprane texture su prilicno zasu

Zato sto je u odnosu na FC korak nazad.

Za grafiku si u pravu. Ali dizajn nije postavio nikakav standard. 8 sati gameplaya je malo.

I nemoj se nadati boljim texturama u trecem dijelu.

Vlada>>>
Sad sam baš odgledao ovih par poslednjih video prezentacija. Sve i sve, ali kad vidim ove zapaljive buriće koje je neko ko je projektovao mapu stavio odmah do mitraljeskog gnezda, mislim šta reći...

Smijem se kladiti da je to Levatova ideja! Btw, on i Todd Howard kao da su braca :)

Hahah, samo me je oduvek interesovalo da neko logickim argumentom objasni kako to Crysis moze sa mehanikom igre (i jos kojecega) da bude korak nazad?

Hahah, samo me je oduvek interesovalo da neko logickim argumentom objasni kako to Crysis moze sa mehanikom igre (i jos kojecega) da bude korak nazad?

Manje mape, puno veca linearnost, health regeneration, prilagodjavanje konzolama...

I originalni FC se pojavio na konzolama...

Pa moze :) Evo ja sam npr 2-3x presao Crysis 2 i igra prosto briljira kada su prezentacija, grafika, zvuk u pitanju, za razliku od crysis-a i warhead-a ovde je nano odelo vise upotrebljivo i ima znacajniju funkciju, prica je bolja (mada je i tako prosek al' kao da ocekujem neku pricu od igre sa super odelom i vanzemaljcima :d), u poslenje vreme sam probao ko zna koliko naslova i 80% nisam igrao duze od sat vremena a crysis 2 sam presao 2 ili 3 puta, to u mom slucaju znaci da je igra odlicna ali..

Sta je problem onda? Pa sto nisam imao osecaj da igram Crysis vec neku nepoznatu, odlicnu igru :) Da je crysis 2 u nekom starom krs endzinu verovatno ne bih ni zavrsio igru, dakle bez onako dobre grafike, efekata i zvuka :) Napucavanje je ok ali samo toliko, ai cesto retardiran, i ako nije hodnik kao cod ima dosta delova gde se igrac oseti kao da igra neku levu igru, npr cod sa vanzemaljcima i samo to nano odelo vraca malo smeka starog Crysis-a. Iskreno, pitanje je i da li bih presao igru da ima neku strokavu dx9 grafiku i krs zvuk i efekte.

Ja cu igrati i Crysis 3 (aka crysis 2 dlc :d) i to sa zadovoljstvom, pre svega zbog odlicnog audio-vizuelnog dozivljaja ali ce to za mene biti sve samo ne Crysis.

Crysis i Warhead su bili revolucija, zbog ogromnog prostranstva, odlicne grafike, zvuka i efekata i nelinearnosti. Ko jos moze da odoli onakvoj grafici, efektima i istrazivanju tropskog ostrva? :) Prica, ai, napucavanje itd.. pa to je prakticno isto u svim krizama (aj malo je bolja prica u c2), grafika takodje (al c2 ima dx11 i bolje osvetljenje a c1/warhead detaljniju grafiku) znaci razliku i to veliku pravi prostor tj ostrvo, meni nema sanse da neke rusevine i malo siri hodnik zamene onoliko prostranstvo, prirodu i osecaj da igras nesto vrednije i drugacije od cod-olikih reciklaza :)

Igra kao spojeni Crysis i Warhead u ovom nabudzenom dx11 endzinu sa kampanjom od 15h, bolesno dobrom grafikom, zvukom i efektima, pametnim ai i jos boljim napucavanjem (a nadam se da ce crysis 4 vratiti korenima), pa za to bih napravio sli gtx660 jer bi takav Crysis opravdao ulaganje, ovako je u mom slucaju crysis 3 igra za hodnik uzivanje u odlicnom endzinu, 6-8h igranja i uninstall, shift/delete :)

Poslednja izmena:
^Bre stoned promasio si poentu, mislilo se na to da je Crysis korak nazad u odnosu na FC. :D

Manje mape, puno veca linearnost, health regeneration, prilagodjavanje konzolama...

Druge i logicnije izgovore nisam ni mogao da ocekujem. Manje mape i linearnost. Sigurno, posto si u FC mogao i da letis i da ides pod zemljom i kao krtica da se iskopas na drugom kraju mape, tj. tog kontinenta. Health regeneration, da, a to sto nanosuit ima jos gomilu hightech korisnih featuresa u odnosu na dugmice havajske kosulje to nikom nista, klasicni konzolni feature. I naravno da se ne spominje da je hardwerska zahtevnost engine-a tad specijalno projektovana sa xps360 na umu koji je to jedini u to vreme mogao da renda kako treba...

Slazem se sa Gdin_M-om. Meni nikako Crysis nije nazadovanje u odnosu na Far Cry, ima gomila stvari koja mu daje prednost. I svaki deo Crysis-a ima neku svoju pricu, neki svoj smek.

Pitam se samo sta bi bilo da su napravili C2 da bude takodje na nekoj egzoticnoj lokaciji, na nekom ostrvu i slicno, onda bi se opet javili neki drugi ljudi koji bi rekli kako je smor, opet nista novo, opet ostrvo, dzungla, bla bla..., nazadovali su itd. Ovako Crytek se trudi da izbaci nesto svezije. Imali smo grad u C2, a sada cemo imati nesto izmedju, grad obrastao dzunglom, sta cete vise i bolje od toga, smatram da ce biti dobar mix.

Mnogo su ljudi razmazeni, pa traze dlaku u jajetu, nista nije savrseno, ali ako se uporede sve fps igre koje su izasle poslednjih 2-3god. svakako je Crysis 2 u samom vrhu, odnosno ima tu par naslova i to je to.

Jel ima jos ovih kljuceva za C3 Alfu ili je to proslo? :) Nisam pratio na casu, ako jeste da ne rovarim po netu bezveze :D

Proslo odavno :D

Nazad
Vrh Dno