Šta je novo?

Crysis 3

Sacekaj da te konzole stignu prvo.

Zato sto je u odnosu na FC korak nazad.

Za grafiku si u pravu. Ali dizajn nije postavio nikakav standard. 8 sati gameplaya je malo.

I nemoj se nadati boljim texturama u trecem dijelu.

Smijem se kladiti da je to Levatova ideja! Btw, on i Todd Howard kao da su braca :)

Ne bih se slozio sa argumentacijom. Smatram da su i FC i Krajzis odlicne pucacine, verovatno je stvar ukusa ko sta voli. Inace ne secam se tacno moguce da je FC bio duzi ne sporim to ali meni su i jedna i druga igra bile bas dugacke.

Sto se tice krajzisa dvojke po meni je losiji u svemu sem u kastomizovanju oruzja i napredovanju nanosuite sto je kul.

Poslednja izmena:
^Bre stoned promasio si poentu, mislilo se na to da je Crysis korak nazad u odnosu na FC. :D

Druge i logicnije izgovore nisam ni mogao da ocekujem. Manje mape i linearnost. Sigurno, posto si u FC mogao i da letis i da ides pod zemljom i kao krtica da se iskopas na drugom kraju mape, tj. tog kontinenta. Health regeneration, da, a to sto nanosuit ima jos gomilu hightech korisnih featuresa u odnosu na dugmice havajske kosulje to nikom nista, klasicni konzolni feature. I naravno da se ne spominje da je hardwerska zahtevnost engine-a tad specijalno projektovana sa xps360 na umu koji je to jedini u to vreme mogao da renda kako treba...

To su cinjenice.

Puno raspravljati o tome nema smisla, pogotovo s tobom. Nece nista promijeniti.

Btw, da je u vrijeme pravljenja Krize 1 bio raspoloziv multiplatform engine (a koji su vec pripremali), ta igra bi bila ista kao i Kriza 2. I znas da je 2004-te FC bio graficka revolucija, s razlogom zahtjevan.

Pitam se samo sta bi bilo da su napravili C2 da bude takodje na nekoj egzoticnoj lokaciji, na nekom ostrvu i slicno, onda bi se opet javili neki drugi ljudi koji bi rekli kako je smor, opet nista novo, opet ostrvo, dzungla, bla bla..., nazadovali su itd. Ovako Crytek se trudi da izbaci nesto svezije. Imali smo grad u C2, a sada cemo imati nesto izmedju, grad obrastao dzunglom, sta cete vise i bolje od toga, smatram da ce biti dobar mix.

Mnogo su ljudi razmazeni, pa traze dlaku u jajetu, nista nije savrseno, ali ako se uporede sve fps igre koje su izasle poslednjih 2-3god. svakako je Crysis 2 u samom vrhu, odnosno ima tu par naslova i to je to.

Nesto nisam primjetio da se ljudi puno zale na nadolazeci FC3, a koji mnogo podsjeca na stari FC ;) Bas naprotiv.

Poslednja izmena:
Haha koje crne cinjenice? :D Iduci put kada nesto pokusas da hejtujes, a to je sasvim uobicajeno za tvoje postove u vezi sa Crytek engineom i igrama, potkrepi to malo sa realnim argumentima koji imaju smisla. Niko te i ne tera da se raspravljas sa mnom posto u nekoliko postova kada sam te pitao da objasnis taj tvoj umisljeni "downgrade igre" u odnosu na neunistivu havajku, nisi bio sposoban da objasnis. A za ovu besmislicu o tome sbbkbb tek ne znam sta da kazem, kad si Crysis sjajno sveo na konzolasku igru. Ili tebi neko treba da objasni sta je uopste konzolitis i kako izgleda konzola ili da izbegava tvoje postove u ovoj temi.

Jedino da ti odgovorim da jeste FC bio graficka revolucija, ali isto je tako te godine recimo i Ridick bio veoma advanced sa dinamickim mekim sencenjem, dok pretpostavljam Crysis iste godine nikako nije mogao da bude revolucija jer ga je Stalker olesio na svim poljima. :D

Nesto nisam primjetio da se ljudi puno zale na nadolazeci FC3, a koji mnogo podsjeca na stari FC Bas naprotiv.
Pa da, FC3 i ocekuju i jedva cekaju da zaigraju svi zivi, ubisoft je otkupio tu fransizu ali su usrali motku sa drugim delom, i sada to pokusavaju da isprave sa trecim i loze masu sa kojekakvim "real" filmicima. Sve u svemu ja nesto ni ne ocekujem mnogo, odnosno i ocekujem, ali sa izvesnom dozom predostroznosti, kao sto su najavljivali svojevremeno i drugi deo, koji je totalno podbacio.

Trebao bi mozda da budes malo objektivan, pa eto, kao sto ti i Gdin_M kaze, da pokusas da potkrepis to sto pricas za "downgrade", jer licno smatram da po svim tackama nikako Crysis 1 nije mogao da bude "podbacaj", no way!!! ,)
I da, "manje mape", daj molim te, pa sta ce ti veci sandbox od onoga, i ono je previse, ne vidim neku svrhu za anakvu igru, inace s obzirom koliko poligona poseduju mape nije ni cudo sto je zahtevna, Crytek tu nikako nije zeleo da pravi bilo kakav kompromis, igra je sa razlogom godinama bila PC ekskluziva, nije ni cudo zasto.

P.S.: Stalker je svojevremeno imao finu grafiku, ali meni licno ta igra nikako ne lezi.

Poslednja izmena:
Haha koje crne cinjenice? :D Iduci put kada nesto pokusas da hejtujes, a to je sasvim uobicajeno za tvoje postove u vezi sa Crytek engineom i igrama, potkrepi to malo sa realnim argumentima koji imaju smisla. Niko te i ne tera da se raspravljas sa mnom posto u nekoliko postova kada sam te pitao da objasnis taj tvoj umisljeni "downgrade igre" u odnosu na neunistivu havajku, nisi bio sposoban da objasnis. A za ovu besmislicu o tome sbbkbb tek ne znam sta da kazem, kad si Crysis sjajno sveo na konzolasku igru. Ili tebi neko treba da objasni sta je uopste konzolitis i kako izgleda konzola ili da izbegava tvoje postove u ovoj temi.

Jedino da ti odgovorim da jeste FC bio graficka revolucija, ali isto je tako te godine recimo i Ridick bio veoma advanced sa dinamickim mekim sencenjem, dok pretpostavljam Crysis iste godine nikako nije mogao da bude revolucija jer ga je Stalker olesio na svim poljima. :D

Ne hejtujem ja nista. Jednostavno ne volim taj Halo koncept, izmedju ostalog, kojeg su mnogi developeri prihvatili. To je po meni veliki minus jer previse pojednostavljuje igru.

Zasto da iznosim argumente? Ti nisi Cevat, i nismo na Crysis forumu.

I za sta je neko sposoban ti ne znas. Zato polako i smireno, a i vec si dugo na forumu. Ja razumijem da imas potrebu zadovoljiti ego.

Pa da, FC3 i ocekuju i jedva cekaju da zaigraju svi zivi, ubisoft je otkupio tu fransizu ali su usrali motku sa drugim delom, i sada to pokusavaju da isprave sa trecim i loze masu sa kojekakvim "real" filmicima. Sve u svemu ja nesto ni ne ocekujem mnogo, odnosno i ocekujem, ali sa izvesnom dozom predostroznosti, kao sto su najavljivali svojevremeno i drugi deo, koji je totalno podbacio.

Trebao bi mozda da budes malo objektivan, pa eto, kao sto ti i Gdin_M kaze, da pokusas da potkrepis to sto pricas za "downgrade", jer licno smatram da po svim tackama nikako Crysis 1 nije mogao da bude "podbacaj", no way!!!
I da, "manje mape", daj molim te, pa sta ce ti veci sandbox od onoga, i ono je previse, ne vidim neku svrhu za anakvu igru, inace s obzirom koliko poligona poseduju mape nije ni cudo sto je zahtevna, Crytek tu nikako nije zeleo da pravi bilo kakav kompromis, igra je sa razlogom godinama bila PC ekskluziva, nije ni cudo zasto.

P.S.: Stalker je svojevremeno imao finu grafiku, ali meni licno ta igra nikako ne lezi.

Eto nas dvojica se nadamo!

Divotica :)

@vlada - quake, doom3, fc1, hl, nolf, stalker, fear, borderlands pa i cod su igre sa tempom (ima ih jos naravno)...a drugi deo jeste mnogo bolji od prvog sto se crysisa tice...
tempo znaci da od pocetka do kraja igre nemam isti filing...

najvise sam voleo id, sad i nemam nekog favorita...propala industrija sto se fpsa tice...kad na hc prelazis igre da pogines 20ak puta...doduse, fc3 obecava

i da, samo sam na ovom forumu duze od tebe...malisa

salu na stranu, ovo je samo subjektivno vidjenje, i kao takvo tebi moze da deluje pogresno, ali ono, necemo da se se etiketiramo

Poslednja izmena:
Evo i 1080p snimka, sa sve pure gameplayom [bez komentara developera i novinara]

[youtube]GEvCpWaGYsY[/youtube]

Fantasticno izgleda, samo i dalje zelim da jedan ovakav snimak snime sa k&m kontrolama. Gamepad mi je bas ogranicen kod ovakve franshize koja ti daje slobodu da bas divljas sa suit powers-ima.

edit - 1.3gb directfeed snimak
http://www.shacknews.com/file/33568/crysis-3-fields-gameplay-trailer

Samo da hd texture budu deo prve verzije... smesno je bilo ono sa 2. delom...

... i da se nadovezem na ono gore, ljudi ovde hejtuju sve igre koje ne mogu da poteraju onako kako su zamislili... uvek tako bilo sa svakom zahtevnijom (opravdano ili ne) igrom.

Poslednja izmena:
A recite mi nesto drugari koji dio krize vam daje veci satisfaction kad pogodite / ubijete protivnika ? Znaci cisto onaj osjecaj koji imas kad zveknes nekome headshot , igraci cs-a znaju o cemu pricam .

Po meni bi savrsen odnos bio - precice za odijelo iz C2 , level design C1+warhead , satisfaction factor napucavanja C2 ...

Poslednja izmena:
Meni u dvojci kod napucavanja najvise smeta to sto meci kroz neprijatelje prolaze kao kroz karton. Koliko vidim, osecaj ce biti isti i u ovoj.

A recite mi nesto drugari koji dio krize vam daje veci satisfaction kad pogodite / ubijete protivnika ? Znaci cisto onaj osjecaj koji imas kad zveknes nekome headshot , igraci cs-a znaju o cemu pricam .

Po meni bi savrsen odnos bio - precice za odijelo iz C2 , level design C1+warhead , satisfaction factor napucavanja C2 ...

Meni bas obrnuto za napucavanje, za ostalo se slazem.:) Daleko bolji feeling mi je bio u prvom delu

Nisam strucan pa sam hteo da pitam da li je Crysis Warhead drugi deo Crysis-a ili je posebno Crysis2?
Hvala.

Da, znaci ako planiras da prelazis po nekom redu i prici, onda prvo Crysis, pa Warhead, pa Crysis 2. ;)

A po grafici, Crysis 2, Crysis, pa Warhead :d

Zasto imam neki cudan osecaj da ce nova Kriza da ubije danasnju generaciju graf kartica tipa 7970 i GTX 680 :(

Zato sto si mazohista :d... mora nesto da prodaje i narednu generaciju ,).

Ne znam zasto se toliko lozite na potencijalnu zahtevnost kada je tesko da ce igra zahtevati jacu masinu od one za Crysis 2. Ono, isti endzin, malo nabudzeniji i to je to. Meni ovo ne izgleda bolje od Crysis-a 2, koji, opet, izgleda sjajno.

Videvsi po alphi, koju sam igrao, bice definitivno nesto zahtevniji od dvojke, bar je alpha, i to ne malo. E sad ovo je neoptimizovano, tako da finalni prozivod ce sigurno biti bolji. Sve u svemu ima tu nekih novih efekata tako da treba i da ocekujemo blago vecu zahtevnost, mada je i Levat sam rekao da nece biti ravnodusni prema PC zajednici, odnosno njegova izjava je glasila otprilike da ono sto je nekada predstavljao Crysis to sad mozemo da ocekujemo i od treceg dela, ili ti da ce poprilicno da namuci danasnje konfiguracije. ;)

Da samo sto ako trebas lupom da gledas snapshot ultra i high podesavanja da vidis neku refleksciju da ima vise detalja zbog 7 umesto 5 prolaza onda ce se terati na high... vecina igara danas i nije toliko ruzna na medium, a ultra mora da postoji zbog onih koji su pukli 2000+e za masinu, da makar negde vide gde su otisle pare :d

Videvsi po alphi, koju sam igrao, bice definitivno nesto zahtevniji od dvojke, bar je alpha, i to ne malo. E sad ovo je neoptimizovano, tako da finalni prozivod ce sigurno biti bolji. Sve u svemu ima tu nekih novih efekata tako da treba i da ocekujemo blago vecu zahtevnost, mada je i Levat sam rekao da nece biti ravnodusni prema PC zajednici, odnosno njegova izjava je glasila otprilike da ono sto je nekada predstavljao Crysis to sad mozemo da ocekujemo i od treceg dela, ili ti da ce poprilicno da namuci danasnje konfiguracije. ;)
Mislim da je to malo usiljeni marketing. Moguce je da ce postojati zezalice u podesavanjima koje ce uspeti da svedu broj frejmova na jedva dvocifreni broj sa najjacim grafickim (kao sto je slucaj sa preplasticnim i graficki preobicnim Serious Sam-om 3 koji izgleda tako da prosto mora da leti na prosecnim konfiguracijama danasnjice, a braca Hrvati su uspeli da nesto urade pa se sa svim maksimalnim podesavanjima na GTX-u 680 dobija nesto jace od 20 frejmova), ali kada se ta jedna ili dve manje/vise nepotrebne stvari iskljuce, igra ce raditi slicno dvojci. Mene mnogo vise brine Unreal 4 endzin :)

Ja mislim da nece biti puno zahtevniji od prethodnog,a i da bude uvek su tu medium podesavanje na kojima ce igra i dalje biti prelepa.

I da je zahtevnija od prethodnog dela, uvek ce moci, sto kazes, da se stavi na medium i da lepo izgleda, Crytek nas je navikao na to. ;)
A inace i preko obicnog config fajla, ili mozda konzole, ce moci da se poiskljucuju moderne tehnoloske zavrzlame, kao sto su teselacija, ssao i slicno, i eto, moci ce da se lepo gura i na slabijim grafika, sigurno. A ako je odrade kao i C2, da ima i opciju za dx9, e onda tek nema glava da boli, sto i ne bi bilo lose, jer nemaju svi vrhunske karte, pa ce tako vise ljudi da je kupi, vise da se igra u mp-u, sto je i Crytek-u od koristi.

Poslednja izmena:
Kada se pogledaju ove nove igre, Crysis 2 cak i u full Dx11 modu nije preterano zahtevna igra.

Sto je tragicno. Toliko vremena za optimizaciju

Jedino sto je ispalo "tragedija" za C2 je to sto nisu odmah izbacili igru sa HQ texturama i DX11 zezancijama za PC, vec se cekalo par meseci na to, gotovo svi fanovi su vec bili obrnuli igru po dva puta. Ali isto tako nije se mnogo ljudi zalilo u pocetku, jer igra i sa DX9 se presla sa uzivanjem, lepo je sljakala na svim iole novijim masinama, a pritom lepo izgledala.

A prava optimizacija, i potreba za time, za C2, je usledila tek nakon izbacivanja dx11 patcha, developeri drajvera kao da nisu bili spremni, i sa novijim drajverima posle nekih mesec dana, secam se samo kako mi je igra poletela sa novim drajverima na tadasnjoj karti, ati-u 5850, to je bio ucinak i povecavanje fps-a za citavih 30+ %. ;)

Sa C3 sigurno nece da se zezaju, vec cemo odmah da dobijemo pun sjaj dx11 efekata, bar se tako vidi po ovim trailer-ima koje nam serviraju.

Behind the scenes pogled na Crysis 3 i odlican prikaz kako su napravili travu [~5min mark]:

[youtube]rdGmH2AFvQo[/youtube]

Nazad
Vrh Dno