Šta je novo?

Crysis 3

Nisko rastinje izgleda odlicno. Ovo je garant igrano na PC-u sa dzojpedom.

Garantovano. Jos u onoj alfi se videlo da je u engine integrisana fizika tkanina, fizika vode, ovde na snimku rastinja i jos verujem dosta toga. Sto je realno veliki plus i okretanje u smeru prvog Crysisa i guranja tehnikalija fizikalnosti okruzenja. Jedino ostaje problem sto je art dizajn slican kao u dvojci, ali nekako verujem da ce igra da bude odlicna i raznovrsna okruzenjem, iako na prvi pogled dosta toga deluje vec vidjeno.

Odlicno izgleda ali se meni ovo okruzenje smucilo posle 10 min Crysis 2.
Ne smem da zamislim kako bi izgledalo neko tropsko ostrvo, neke planincuge, sneg, led i kombinacija svega ovoga, u ovom mocnom, poboljsanom endzinu. A da ne pricam koliko hodnik i polu-hodnik fazon smaraju.

Ovako na 720p samo se nazire da izlgeda odlicno, pitam se zašto nema 1080p snimka, opet su ubacili tu i tamo neke low buđave texture ? :d

Definitivno ovaj engine jede sve ostale za užinu, mnogo više izleda prirodnije nego Frostbyte gde meni dosta materijala izgledaju plastično.

I WTF kakve sad kupole :D ja kontao da će se videti otvoreno nebo... a ne opet hodnici u ulice.

Evo i 1080p snimka, sa sve pure gameplayom [bez komentara developera i novinara]

[youtube]GEvCpWaGYsY[/youtube]

Fantasticno izgleda, samo i dalje zelim da jedan ovakav snimak snime sa k&m kontrolama. Gamepad mi je bas ogranicen kod ovakve franshize koja ti daje slobodu da bas divljas sa suit powers-ima.

edit - 1.3gb directfeed snimak
http://www.shacknews.com/file/33568/crysis-3-fields-gameplay-trailer

Poslednja izmena:
uh!

Sta reci, zanemeo sam kad sam odgledao ovaj gameplaj u fullhd-u.
Pa ovo izgleda bolesno dobro, neverovatno. Sve se mrda i pomera pod dejstvom eksplozija, fizika je bas na nivou odradjena. Igrao sam do malo pre black ops 2, i kad videh ovo smorio sam se momentalno. Cod je naspram ovoga ko tetris. ;-)
Jedva cekam februar.
I svidja mi se totalno zvucna podloga, izgleda da nisu odustali od Hans Zimmera, kao i u dvojci, odlican je.

Poslednja izmena:
Ako neko ima viska key i zeljan je da mi da > pm , tnx :d

Za one koji ce biti voljni [i u HW mogucnosti] da pokrenu supersampling AA, evo 2 nova screenshota:

crysis3_libertdomeexp0ju6b.png

crysis3_psycho_24007g7uto.png

:D

:)
Ih! Ovi shotovi su bolesno dobri, detaljni extra. Nadam se da cu moci ovo da izguram na nekom maximumu sa mojom masinom(7970). ;)

Moci ces, al pitanje sa kakvim AA-om. :) Sta ja tek da spominjem, moj Radon 6870 nece biti ni blizu toga.

Pa dobro, supersampling je oduvek bio naucna fantastika, meni je bitno samo da isprave onaj uzasni edge AA koji se pali sa postprocessingom, a u alfi sam i video da i dalje postoji u enginu i zestoko muti sliku. Naravno konzola ocekivano nije radila...

@midgard

Kakav kljuc kad je ta alfa dosla i prosla. :)

Što se tiče krize teško da bi sa supersamplingom bilo igrivo....Problem čak i kod sparse grid supersamplinga, koji se smatra kvalitetnijim od ogssaa, je sto da nebi mutio sliku mora biti uključen isti broj msaa, na primer 2xsgssaa+2msaa ili 4xsgssaa+4xmsaa. Takođe u zavisnosti od količine sgssaa mora da se podesi negativni lod bias, kako bi se dobila konačna oštrina. Ja sam ih poslednji put koristio u dishonered i deadlight i pravi ogromnu razliku u kvalitetu slike i baš ne tako malu u zahtevnosti.... Ali opet kažem, za nešto po defaultu zahtevno kao kriza, sumnjam da bi radilo podnošljivo na bilo kakvoj mašini....

^Novi beta drajver + novi nvidia inspector donose opciju automatskog lod bias-a, za razliku od starih zezancija gde su morale da se nagadjaju njegove vrednosti i uporedjuju screenovi.

Koliko Crysis3 sa dx11, ultra i max supersamplingom moze da bude zahtevan ne smem ni da zamislim. Jer sam u dx9 Serious Sam 3 na maksimalnim podesavanjima, 1680x1050 rez, max AA i max SSAA imao 8 fps u proseku, croteam je uvek ostavljao sve opcije za budzenje grafike i kada u toj igri sa i dalje pristojnom masinom nisam mogao da imam vise od 10 fps u proseku, pa stvarno ne znam sta ocekivati od dx11 crysis-a..

Pa kad si preterao sa SSAA. :D Ne secam se da li je bilo 8x i to ne da je overkill za tvoju kartu, njenu memoriju i gpu snagu nego je i za daleko jace karte. SS je samo opcija za buducnost i highend opremu, jedino u nekim nezahtevnim igrama mi sa mid-low kartama mozemo da uzivamo, tipa poslednji Driver kojem sam forsirao i imao konstantnih 60fps.

Kako ja ne mogu da se otmem utisku i pored HD textura i teselacije da je Cryengine 2 bio bolji od svojeg naslednika ? ? ?

Nije Cryengine 2 bolji od trojke nego je dizajn Crysisa bolji od dvojke a koliko vidim po ovim shotovima i od trojke. Ovo bi svakako bolje izgledalo kada bi maknuli 3D UI elemente sa slike.

Alpha MP bila aktivna od 2. novembra do ja mislim 10-tog ili tako nesto. Jedna mapa, monotoni postprocessing, los fps i nano suit gameplay sa stekanjem... u kracim crtama.

Alpha MP bila aktivna od 2. novembra do ja mislim 10-tog ili tako nesto. Jedna mapa, monotoni postprocessing, los fps i nano suit gameplay sa stekanjem... u kracim crtama.

znam to za mp,interesuje me sp o kome pricate,dal postoji key za tu alphu ili ne ? :)

Ajd lepo ponovo procitaj zadnje 2 stranice. :) Trenutno raspravljamo o novom gameplay trejleru koji se pojavio juce.

au,ja se gadno istripovao,mislio sam da su pustili alpha sp :d

Ja ne znam za vas, ali razmisljam da preskocim kupovinu Nexus 4 telefona i ostavim te pare za kupovinu Radeon 8xxx ili mozda cak 9xxx serije [nije mi tesko cekati]. Trenutni telefon ce me sluziti OK i u sledece 2 godine, ali Crysis je ipak bitniji. :D Nazalost, nisam u mogucnosti samo da promenim GPU, moram i ostatak sistema koji lagano postaje ancient i definitivno nece biti dovoljan za prvi talas multiplatform igara od nextgen konzola.

Nazad
Vrh Dno