Šta je novo?

Crysis 3

Potpuno mi je suludo igrati pucacinu na joy pad-u pored misa. :)

Boris je dugo igrao pucacine na PS-u. Sad se presaltao u PC tabor pa ce verujem nastaviti dzojpedom da kida jer se navikao. Dakle, dzojpedom igra onaj ko je bolovao ili boluje od konzolitisa.

To sto su pokazali snimak na kontroleru mislim da je dobrim delom to sto ce se, siguran sam, vise kopija prodati na konzolama nego na PC-u, cist marketing, nista vise. Sa druge strane, kada su sajmovi u pitanju, sigurno je lepse, lakse, i prakticnije da lik izadje na binu i pred ljudima zaigra neki level na joypad-u, nego da se zeza sa tast+misem. ;)

BTW skoro sam, cisto iz radoznalosti, i ja probao, C2 na joypad-u, na PC-u, majko mila, ne mogu da se sastavim, uzas, od kada igram FPS igram samo i iskljucivo na PC-u(sa tast. i misem). Verujem da je preko joypad-a mozda cak i dosta prakticnije igrati, ali meni ne lezi nikako.

Poslednja izmena:

Poslednja izmena:
Bice ovo luda akcija kao i Crysis 2, jedva cekam. Nadam se makar malo vecim mapama. Steta sto izlazi za konzole pa se pravi milion kompromisa.

Ovaj Crysis sa svakim novim nastavkom sve vise izgleda kao da ga je pravio Micheal Bay a ne Cevat Yerli.

Toliko je sve over the top da coveku pripadne muka. Mogli bi malo da iskuliraju sa tim nepostojecim high tech zezalicama i agresivnim grafickim filterima.

Da vrate igru u normalnije vode, kao sto je prvi Crysis bio.

A sto se multija tice, sve modern FPS AAA igre su toliko slicne u multiju da coveku dodje da ne igra nijednu umesto da bira koju ce. Zato netipicne igre poput Borderlandsa imaju vise igraca na serverima nego li Crysis, MoH, Homefront i ekipa zajedno.

Cega se sve nisam nacitao ovde, svadje i svadje oko gomile jedinica i nula..daleko cemo mi ovako dogurati. :d

Jedva cekam Crysis 3 da izadje, necu odmah da okarakterisem igru kao mamiparu kao sto je CoD MW/BO serijal, sacekacu i isprobacu kako mi se dopada. :)
Ukratko, zaista mi se dopalo osvetljenje, zvuk, atmosfera, MUZIKA! i realisticnost/tecnost animacija, pogotovo njihanje pusje i pokreti glavnog lika. Malo je bilo smesno/tuzno jer je na pocetku C2 radio u DX9 rezimu, dok je "prastari" C1 imao DX10 jos one godine. Ali i to je brzo patchovano :d

mnogo se raspricao ovaj lik, trebalo je da puste vise snimaka.

Na internetu sam pročitao da će Crysis 3 biti baš kao Crysis 1 u stare dane..iliti igra koja će biti ispred svog vremena, tražiti čudovišta od konfiguracija kako bi se mogla pokrenuti na Ultra, baš kao sto je bio slučaj sa C1 !
Originalni citat: "Crysis 3 will melt your PC."

Evo ga i članak sa izjavom Crytek-a, pa koga zanima, nek pročita!
http://www.tomshardware.com/news/Crytek-Crysis-3-Keplar-FPS-Melting-PC,16928.html

Što se mene tiče, u ovo vreme konzolnih portova, nešto baš ne verujem da će se iole prosečan "gejmerski" računar nešto previše mučiti da Cry 3 tera na Ultra, u nekoj razumnoj 1920x1080 rezoluciji. :d Specifikacije su sledeće:

CPU: 2.4 GHz quad core processor, Intel Core i5 or better
RAM: 2GB (4 GB for 64-bit operating systems)
Graphics: DirectX 11 compatible video card with 1GB RAM, Nvidia GTX 500-series or AMD 6000-series or better.
Operating system: Windows 7, Win 7 64-bit is preferred
DirectX 9c sound card, dedicated audio card is preferred
16 GB free hard drive space

To je ono što se trenutno nalazi na sajtovima, mada video sam post jednog korisnika koji tvrdi da će za Ultra biti potreban čak i 3930K, mada mislim da je to čista glupost. :)

Mozda ce "topiti" konfiguracije ali nece biti kao Crysis.

Crysis je u ono vreme imao opravdanje za abnormalno visoke zahteve. Trojka, bar sudeci po klipovima, nema pravo da trazi vise od C2 u hardverskom smislu. Ipak ce i ovaj deo izaci za konzole.

Igra izgleda sasvim obicno i prosecno. Vise mi se dopada kako izgleda najjavljeni Tomb Raider reboot graficki nego C3. Crysis 3 deluje kao da ima jeftin dizajn kao i dvojka, onako genericki elementi nivoa ako izuzmemo staticne gradjevine. One kutije, burici i njihov raspored u C2 je nesto sto ja mogu da napravim u Unitiju da izgleda bolje za par dana.

Prvi Crysis je ostavljao utisak zbog kvaliteta grafike kao i samog dizajna nivoa koji jako ima smisla. C2 nema ni jedno ni drugo a po svemu sudeci ni treci deo nece imati.

Pih, bice posebna energija za armor, posebna za cloak i neograniceno trcanje. Pa ja imam preko 9 dana online igranja dvojke bas zbog tog menadzmenta energije zbog kojeg je igra tako posebna ( i razlicita od cod-a i bf-a ). Malo trcis, pa malo cloak, pa onda zastanes i ukljucis termalnu sliku, ugledas neprijatelja, tagujes ga dvogledom, ali ne smes da zapucas jel ti je energija prazna, sacekas 2-3 sekunde da se napuni, pa u armor mod i rokanje. Napucas se lepo, ostanes bez energije i municije, brzo negde u zaklon dok se ne obnovi energija i ne zameni sarzer. Ili cujem rokanje u daljini, pa iako bi za par sekundi sprinta stigao na mesto akcije, moram usput da napravim pauzu i obnovim energiju da ne bih bio glineni golub neprijatelju. Po meni je veliki minus sto hoce ovo da izmene.

Eto, ukusi se razlikuju. :) Meni je, na primer, Crysis 1 lepo izgledao, graficki je tada bio neprikosnoven, ali sam sve ukupno imao utisak kao da sam u nekom dzinovskom, nedovrsenom sandbox-u bez nesto previse smisla. Dizajn me nije impresionirao preterano, gunfight je bio smesan jer su neprijatelji imali neprobojnu kozu, price nije ni bilo osim "idi vamo da te pokupimo", koja se svaki put dalje razvijala sa "a ipak ne, idi ti peske tamo", ali sve u svemu, igra je pruzala dobru zabavu i savrsen Benchmark u to vreme. Crysis 2 mi se zaista dopao, kako graficki, tako i po samom gameplay elementu, nekako je delovao dovrsen i lepo osmisljen, odigrao sam igru skroz do kraja sa uzivanjem za razliku od C1 gde sam se tesio lepom grafikom kako bi stigao do kraja.

Pogledao sam Crysis 3 tech detalje o unapredjenom Cryengine-u ovde u ovom thread-u, zaista je remek delo i veliki broj stvari se sada poboljsalo, te mogu da shvatim zasto kazu da ce biti veoma zahtevno. Pogledaj, uopste nije isti engine kao za C2, ja i dalje gledam i ne verujem. :)

Ovu igru je proslavila grafika i tako i treba da ostane, mene ne izgleda lose, svi delovi do sada su bili vise nego igrivi i ne sumnjam da ce i ovo biti dobra zabava...;)

Ovu igru je proslavila grafika i tako i treba da ostane, mene ne izgleda lose, svi delovi do sada su bili vise nego igrivi i ne sumnjam da ce i ovo biti dobra zabava...;)

E bas to. Za svaki novi deo Crysis-a koji je najavljen, ZNAM da cu moci da uzivam u gomili specijalnih efekata, eye candy-ja itd. :d Nikad nisam bio razocaran igrom ni u jednom pogledu, mozda samo prvim delom jer je izgledao nedovrseno, makar meni.

ako dx11 ne bude opet kasnio, ovo ce biti isto sto i c1 u svoje vreme.

Na internetu sam pročitao da će Crysis 3 biti baš kao Crysis 1 u stare dane..iliti igra koja će biti ispred svog vremena, tražiti čudovišta od konfiguracija kako bi se mogla pokrenuti na Ultra, baš kao sto je bio slučaj sa C1 !
Originalni citat: "Crysis 3 will melt your PC."

Evo ga i članak sa izjavom Crytek-a, pa koga zanima, nek pročita!
http://www.tomshardware.com/news/Crytek-Crysis-3-Keplar-FPS-Melting-PC,16928.html

Što se mene tiče, u ovo vreme konzolnih portova, nešto baš ne verujem da će se iole prosečan "gejmerski" računar nešto previše mučiti da Cry 3 tera na Ultra, u nekoj razumnoj 1920x1080 rezoluciji. :d Specifikacije su sledeće:

CPU: 2.4 GHz quad core processor, Intel Core i5 or better
RAM: 2GB (4 GB for 64-bit operating systems)
Graphics: DirectX 11 compatible video card with 1GB RAM, Nvidia GTX 500-series or AMD 6000-series or better.
Operating system: Windows 7, Win 7 64-bit is preferred
DirectX 9c sound card, dedicated audio card is preferred
16 GB free hard drive space

To je ono što se trenutno nalazi na sajtovima, mada video sam post jednog korisnika koji tvrdi da će za Ultra biti potreban čak i 3930K, mada mislim da je to čista glupost. :)
Pa pazi, ako pokusas da se setis kada je izasao prvi deo, te 2007., setices se da u tom trenutku nije postojala masina koja ce to propisno da potera na preko mrsavih 20fps-a sa svime nategnutim na ultra. Hocu da kazem da oni, ako se potrude, mogu i te kako da naprave previse zahtevnu igru, dovoljno je da naprave samo malo vece mape od onih u C2 i sa boljim texturama, na to dodaj jos par nekih novijih tehnologija, poput teselacije i ko zna cega jos i eto ti igra koja ce da zdere resurse.

Pa i dan danas Crysis 1 je jako tesko pogurati na 60fps i vise. ;) Dvojka je kud i kamo manje zahtevnija od prvog dela.

@subtractor
Verujem da ovaj put nece da naprave takvu gresku, ako nista drugo bar te izjave od Cevat-a ne ukazuju na tako nesto, vec naprotiv, spremaju se da "melt down" nase kompove. ;)

Poslednja izmena:
Ako ce izgled da mu opravda zahtevnost, i ako izgledom bude ispred svog vremena,onda se radujem tome,kako bi inace i uzeli nove grafulje? ;)

Pa i dan danas Crysis 1 je jako tesko pogurati na 60fps i vise. ;) Dvojka je kud i kamo manje zahtevnija od prvog dela.

To je donekle i do optimizacija, pre svega što se tiče procesorske snage koja se dosta bolje koristi u C2.

I neće sigurno u skorije vreme ponoviti takav engine ispred svog vremena kao što je bilo sa prvim Crysis-om, pre svega zbog toga što je to pucanje sebi u nogu sa finansijske strane. Prodaja prvog Crysisa je bila loša, posebno u prvim mesecima po izlasku igre, jer niko nije hteo kupiti nešto što ne može da potera, a tada 8800 Ultra, kao najača karta je u dx10, sve na max jedva dobacivala dvocifreni fps.

Poslednja izmena:
To je donekle i do optimizacija, pre svega što se tiče procesorske snage koja se dosta bolje koristi u C2.

I neće sigurno u skorije vreme ponoviti takav engine ispred svog vremena kao što je bilo sa prvim Crysis-om, pre svega zbog toga što je to pucanje sebi u nogu sa finansijske strane. Prodaja prvog Crysisa je bila loša, posebno u prvim mesecima po izlasku igre, jer niko nije hteo kupiti nešto što ne može da potera, a tada 8800 Ultra, kao najača karta je u dx10, sve na max jedva dobacivala dvocifreni fps.

Nikada se ne zna sta nas ceka u buducnosti, i tada, u to vreme Unreal je bio majka, kad se setim samo QUAKE 4, ma idi, ludilo, pa seti se samo igre Prey, itd..., bilo je tu jos dobrih naslova, sa super grafikom za to vreme, ali kada je izbacen CE2, to je bilo ludilo, tako da ko zna. Definitivno tesko da ce sada trenutno neki engine da napravi takav "WOW" efekat, sto ne znaci za kroz koju godinu da nece. ;)

Mislis kada je izbacen prvi Crysis grafika je bila ludilo?

Ja mislim da ovo ne izgleda ništa posebno... Prosto rečeno Crysis postaje sintetički i bezdušan svakim svojim nastavkom sve više i više. Osim grafike i par novih efektića koji su pridodati u engine, ne vidim ništa zanimljivo u ovom trećem delu. Šteta je, jer je ovaj naslov u prvom delu postavio neka pitanja na prilično zanimljiv način. Kad ovo kažem prvenstvano mislim na priču, ne na grafiku naravno kao i to da su pojedini elementi ostali nedokučivi do kraja što je u principu odlično rešenje koje je potencijalno gledano ponudilo pregršt mogućnosti za sutrašnje nastavke. Umesto da se fokusiraju na ove stvari i skrenu fanove sa grafike i isključivo samo grafike na neke druge stvari, nažalost opredelili su se za ovo prvo kao da je to jedina bitna stvar. Šteta... :trust:

Naravučenije: Idejne nadgradnje se ne prave ovako! Ili kako reče Magrit jednom putem svoje slike: Ovo nije lula!

Poslednja izmena:
Ja c2 nisam ni presao koliko me je smorio. Obican hodnik shuter. c1 sam presao vise puta. Ako c3 bude kao c1 po gameplay-u odigracu ga.

Nazad
Vrh Dno