Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Crysis 2 Advanced Graphics Options 1.7 Released!

Changes (Version 1.7)
*added Max FPS
*added Draw Near FoV
*FoV's will now take in decimals
*removed 4th level as it was confusing
*removed FSAA because it had no real effect
*changed names of all levels to match Crysis 2 default names to also remove confusion
*fixed some minor bugs

http://www.megaupload.com/?d=A2EP0BUB

Poslednja izmena:
Jovyland, normalno i ja bih hteo i5 2500k ali ovaj test je glupost jer je u pitanju kombinacija c2d sa gtx590 sto nema smisla, pa ovu graficku guse i najjaci amd x4 :)

Evo, na extreme,1680x1050, e8400 na 3,6Ghz i msi 5850 imam konstantnih 35+ fps u najvecem rokanju, cesto je preko 50 :)

Jovyland, normalno i ja bih hteo i5 2500k ali ovaj test je glupost jer je u pitanju kombinacija c2d sa gtx590 sto nema smisla, pa ovu graficku guse i najjaci amd x4 :)

Evo, na extreme,1680x1050, e8400 na 3,6Ghz i msi 5850 imam konstantnih 35+ fps u najvecem rokanju, cesto je preko 50 :)

Ma @3.6 jede ga za dorucak kakav pad frejmova taj proc ga kida... ;-) sasvim je dovoljan C2D ja sam se zeznuo sto sam menjao masinu no i dalje imam ovu staru sa strane skuplja prasinu dobro se setih da ga usisam :pPPP

Ja sam primetio da Kriza 2 vise zagrejava cpu (core temp) za nekih 5-6 stepeni u odnosu na prvi deo, sto znaci da je bolja multithreading optimizacija, ali cenim da ce svaki C2D solidno overklokovan da zavrsi posao. I dalje je nabitnija graficka karta (ne racunam ove dual gpu kartice).

To je istina... Dosta je bolje multithread optimizovana... A trebalo je da krenu da je optimizuju za konzole da bi se to desilo. Na PC-ju su uvek u fazonu "ma imamo dovoljno snage"...

Ma @3.6 jede ga za dorucak kakav pad frejmova taj proc ga kida... ;-) sasvim je dovoljan C2D ja sam se zeznuo sto sam menjao masinu no i dalje imam ovu staru sa strane skuplja prasinu dobro se setih da ga usisam :pPPP

E8400 na 4Ghz je itekako gušio GTX 570 u solidnom broju igara :)

Ova igra radi solidno i na GTX430, neverovatno.
Skroz igrvih oko 30 fps.

Ljudi meni rijetko pada ispod 40 a vrte se najvise izmedju 56-60 , cpu je na 4.37 , grafa na 925/1100.

Ne znam ali nisam toliko odusevljen grafikom koliko sam bio kada sam igrao Crysis 1.
Sve na extreme i imam nekih 20FPS ali sve jedno grafika kao grafika nisam nesto impresioniran.

Gresim li? :D

E8400 na 4Ghz je itekako gušio GTX 570 u solidnom broju igara :)

Pa za ovaj cpu a i e8500/600 najjaca kartica je gtx560 ali samo ako su ludacki oc-ovani. :) 6870/5850 su neki optimum. Sto ne znaci da u u ovoj kombinaciji nece klizeti sve jos bar 1 god ;)
Vidim pazario si i5 2500k, svaka cast :D to je moj sledeci cpu, ali ko zna sta ce se sve pojaviti..

Meni licno grafika jako vuce na TIMESHIFT , kao dobro modifikovan timeshift ...

To je istina... Dosta je bolje multithread optimizovana... A trebalo je da krenu da je optimizuju za konzole da bi se to desilo. Na PC-ju su uvek u fazonu "ma imamo dovoljno snage"...

Crytek je spomenuo prosle godine da igra podrzava do 8 threadova.

Evo konacno mogu da igram na extreme ali mi je grafika i dalje lepsa na advanced :)
Mnogo je sve bre blurovano i muljavo na extreme, boje jake itd. Imam 1.6 onaj editor, koja podesavanja za bloom, blur i te gluposti da koristim da bi sve bilo jasno kao u advanced/very high ? 0,5 i 0,8 ona 2 parametra da podesim, samo to ?

Poslednja izmena:
koja podesavanja za bllom, blur i te gluposti da koristim da bi sve bilo jasno kao u advanced/very high ?

I mene ovo interesuje.

Poslednja izmena:
MSAA na off.

Bloom level na 0.1 ili skroz na 0...
Motion blur na disabled.

Aj probacu i ovo ali kako MSAA na off ? a oni hdri pored ono podesavanje ? :) pa to ukljucujem u svakoj igri, ja bih da nekako dobijem neiskrzane ivice kao u very high/advanced ali bez zamucenosti onolike ili sta je ono vec :)
Izgleda da cu se vratiti na advanced, ovo ubija oci :)

Pa kad ne umes da objasnis sta zapravo hoces lol...

Ako oces ispeglane ivice, ukljuci MSAA x4 . I MSAA ovde muti sliku prilicno btw...
Ako ti smetaju svetlosni efekti (isijavanje, simuliranje prilagodjavanja oka, flares, aberacije, i tome slicno) onda stavi Bloom level na 0. Ako ni to nije dovoljno, onda i HDR level smanji...
Ako ti smeta blurovanje slike pri kretanju, aka motion blur, onda iskljuci motion blur.

Pa ne znam sta je od svega ovoga ukljuceno u advanced :)
Motion blur mi ne smeta, a 'ocu 4xmsaa, dakle samo bloom i hdr da sredim.. ako sredim :p
Ma mislim da cu da nastavim na advanced/very high k'o covek..

Kojim redom idu podesavanja za grafiku? Gamer, advanced pa hardcore jel tako?
Ja sam na hardcore trenutno, vsync On i sa konfiguracijom iz potpisa imam oko 25-30fps...to mi se cini ok

Poslednja izmena:
Pa bolje ti je da igras na advanced,imaces od 35-50 fps a cak je i ''cistija'' grafika i sve ima da klizi.

Mala je to rezolucija za GTX590, ali stvarno mala :D
Edit: mislio sam na yovlandov post :D

Poslednja izmena:
Crysis 2 me je par puta do te mere iznervirao da sam ga zamalo obrisao. Nemogucnost snimanja posle dobrog napucavanja je nesto sto im nikako nije trebalo. Crysis Warhead sam presao bar 2 puta ali ovo cini mi se necu vise od jednom. Ako i toliko.

Konachno sjajne vesti a ticu se multiplayer-a

Crysis
Today we released the first of a number of security updates. Accounts that we have identified as exploiting an unfair advantage have been reset and if the activity persists, they will be banned permanently. If you find yourself being kicked, it is because our systems have detected that you are cheating. We will continue to update the anti-cheat software in Crysis 2 and strive for a cheat-free community.
33 minutes ago

:wave:

Evo kako sam ja namestio podesavanja za grafiku (cfg 1.3)

crysis2advancedgraphics.jpg

..da pritom bude prilicno igrivo.
FPS je uglavnom veci od 30 tokom cele igre mada u par situacija (doduse retko) frejm pada na ~ 25 gde se vec primecuje lag. Nekom ce izgledati ovo kao nizak prag za igranje ali sta znam..meni je dovoljno, valjda stvar navike iz Krize keca. Probao sam takodje MSAA, medjutim ovaj prastari Rade 4870 ne moze da renderuje prihvatljiv fps@1680x1050. Bez obzira, zadovoljan sam sto moze da se igra i ovako, graphics glitches free.

Par shotki..

Inace, pri kraju sam igre pa cu da rezimiram kad zavrsim.

Trebalo bi da skines 1.7, ima vise opcija, moze finije da se usteluje :)

Jel zna neko kako se sa onim "motion blur shutter speed sta vec bese" smanjuje kolicina blura. Ako ga iskljucim imam glich sa eksplozijama gde crne teksture budu umesto efekta tako da moram to cudo da drzim ukljuceno. A smesno mi je da se puska koju nosim bluruje kad polako koracam unapred ffs.

Meni je grafika mnogo bolja na Very high nego na Extreme?! Nekako je cistija i ostrija... Jel ima jos ko ovakav utisak?

Poslednja izmena:
Vrh Dno