Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Presao kampanju za 6h na soldier tezini ,igra je zaista dobra,jedine zamerke su ponekad zaglupljeni AI,kampanja je mogla biti malo duza i ocekivao sam malo spektakularniji kraj igre.
Svakako jedna od boljih FPS igara u poslednjih par godina i kandidat za igru godine,odo sad malo da se bacim na MP dok jos moze :D

Off topic!
Ja ne mogu da se načudim moderatorima kako mogu da tolerišu ovu nepismenost i bahatost. To što većina koristi "ćelavu" latinicu je nekako i podnošljivo ali ovi koji uvode novi pravopis i ubacuju sh, ch, zh,... graniči se sa trovanjem životne sredine.Barem da to rade konzistentno , nego u istoj rečenici mešaju pravopis "ćelave" latinice i psudo-englesko-srpski pravopis.
Na jednom ruskom forumu je dovoljno da počneš poruku malim slovom i da ti poruka bude obrisana , uz upozorenje (javno) da pišeš gramatički ispravno i razumljivo.

+1 :D

Off topic!
Ja ne mogu da se načudim moderatorima kako mogu da tolerišu ovu nepismenost i bahatost. To što većina koristi "ćelavu" latinicu je nekako i podnošljivo ali ovi koji uvode novi pravopis i ubacuju sh, ch, zh,... graniči se sa trovanjem životne sredine.Barem da to rade konzistentno , nego u istoj rečenici mešaju pravopis "ćelave" latinice i psudo-englesko-srpski pravopis.
Na jednom ruskom forumu je dovoljno da počneš poruku malim slovom i da ti poruka bude obrisana , uz upozorenje (javno) da pišeš gramatički ispravno i razumljivo.

Ja se ne slazem, neka svako iznosi svoje misljenje kako zna i moze, a drugi ne mora ni da cita post. (sta sad neko bi trebao da brise moj post jer kucam na slepo, promasim slovo itd) Stil pisanja vec govori o osobi .... :D Dosta offtopic. Kriszis 2 je za mene extra igra, uhvatio je konzolitis...pa sta, eno ga i bulletstorm cista konzolna igra ( COD umesto COD-a :d ) + radi lepo na svakoj masini, sta se jos pozeleti moze (svakako mi ne bi bilo drago da menjam grafiku opet, cak mi je krivo sto sam prodao 9800GT kad ovo cudo bolje radi na starim grafikama, ali sve je to krivica dx9 efekata i starog-doteranog engine-a )

Novi vid borbe protiv pirata ili sta? Od sinoc ne mogu lepo da igram, odziv katastrofa. Na nekim serverima pocne lepo pa posle par minuta skoci na 999. Nemacki serveri u startu ( na listi ) pokazuju 999 ali moze da se udje, lepo radi minut-dva i onda ode u vrazju mater. Ne znam da li je do mog neta ili do njih. Ostale igre mi ok rade online. Ima li jos neko slican problem?

Zar se ocekivalo da ces u 2011. godini da pikas piratsku verziju u multiplejeru ? prosto neverovatno da su i ovoliko pustili da se igra sa piratom (namerno ili ne, druga prica totalno)

moderatori da brisu poruke zbog slabog pravopisa ? e svasta cu jos procitati :) nismo na forumu matice srpske, niti je forumasenje zvanican i primarni vid komuniciranja pa da treba voditi racuna toliko

Crysis 2 GPU & CPU Performance Test

http://www.techspot.com/review/379-crysis-2-performance/

Ode ovaj moj E8200 u oglase! :D

CPU_01.png

Poslednja izmena:
Zavrsih igru sinoc. Meni odlicna, nije nista revolucionarno, ali sasvim dobra zabava. Jeste da AI nekad zna stvarno da bude zestoko glup, ali sve u svemu kad se igra na veteran, zna da bude veselo, pogotovu zadnji dio igre. Kao sto je vise ljudi u ranijim postovima pisalo, prvi dio igre je malo dosadan, ali zato kasnije je sasvim druga prica. U svakom slucaju ja sam jako zadovoljan igrom. Eh samo da izbace neki patch da sredi AI i bice odlicno odigrati je ponovo :).
Prica je isto dobra, i bice jos Crysisa. Malo mi je bezveze sto nije bilo Psycho-a i Nomada bas nikako, ni da ih pomenu. Valjda cemo saznati u nekom novom djelu nesto o njima.

Zar je moguce da SB pravi toliku razliku?

mora da je neka zavera, ili ce doci vreme da se globalno prizna da je CPU sve vece usko grlo :p

Globalno cu priznati da je procesor u kombinaciji sa jacim grabuljama cesto usko grlo, ali ne mogu, a da se ne zapitam da li to tako bas mora da bude
Aj necemo vise o ovome, ko ima gtx590 (a nema niko) neka pazari SB kako bi izvukao maksimum iz karte.

Globalno cu priznati da je procesor u kombinaciji sa jacim grabuljama cesto usko grlo, ali ne mogu, a da se ne zapitam da li to tako bas mora da bude
Aj necemo vise o ovome, ko ima gtx590 (a nema niko) neka pazari SB kako bi izvukao maksimum iz karte.

Pa verovatno ne bi bilo tako da je sw/driveri/os bolje optimizovan, ali sta mi tu mozemo nego da se prilagodimo...
Ali i dalje ponavljam da napredak GPU-eva na godisnjem nivou je bar 2x a CPU jedva ~10-15% sto samo znaci da ce ovaj problem biti sve izrazeniji

Ljudi osvestite se. Crysis 2 je užasno neoptimizovani port. Jedini razlog što vam se čini ok je to što je prošlo toliko godina od C1 i toliko ciklusa apgrejda. Osnovna nezagađena PCem verzija Crysis 2 radi na prastarom IBM RISC 3 core CPU i Radeonu X1900 u 720p na sasvim solidnom nivou detalja.

Ali dobro, i7 extreme i GF590 uvek imaju svoje kupce...

Jednog lepog dana u budućnosti kad dođem do keša i upgradujem mašinu pre ću se vratiti C1 i Warheadu. Bilo koji DX12 i GF700 koji budu aktuelni kada 2015 izađe Xbox 720 će preko noći postati potpuno zastareli i neadekvatni. Dok je 90% PC igara čist port UE3 igre dual core proc i prastara grafa su sasvim dovoljni. Ako ne želite da se sigrate u 2500x1500.

Ljudi osvestite se. Crysis 2 je užasno neoptimizovani port. Jedini razlog što vam se čini ok je to što je prošlo toliko godina od C1 i toliko ciklusa apgrejda. Osnovna nezagađena PCem verzija Crysis 2 radi na prastarom IBM RISC 3 core CPU i Radeonu X1900 u 720p na sasvim solidnom nivou detalja.

Ali dobro, i7 extreme i GF590 uvek imaju svoje kupce...

Jednog lepog dana u budućnosti kad dođem do keša i upgradujem mašinu pre ću se vratiti C1 i Warheadu. Bilo koji DX12 i GF700 koji budu aktuelni kada 2015 izađe Xbox 720 će preko noći postati potpuno zastareli i neadekvatni. Dok je 90% PC igara čist port UE3 igre dual core proc i prastara grafa su sasvim dovoljni. Ako ne želite da se sigrate u 2500x1500.

ma bolan ja sa današnjom konfiguracijom ne mogu da igram crysis 1 vise od medium podesavanja xD je*bes takvu optimizaciju. ja bi voleo da svaka pucacina bude ovakva ubuduce :DDDD

ja sam skroz zadovoljan dvojkom, 1050p/ advance setings igra izgleda fenomenalno a 40fps sa masinom iz potpisa je slag na tortu.

Po drugi put, odakle ti ovaj mit?

Ok, kartica koja je korak izmedju X1900 i i serije 2xxx. Jel sad sve ok? Kakva je da je, generacijama je zastarela u odnosu na ono čime se PC entuzijasti danas lože i hvale. A gure u rock stabile FPS sve što postoji ( a nije PS3 ekskluziva :p).

Ali ne! PS3 i X360 imaju magični hardware iz 2050. godine. Koji Intel, AMD, nVidia i ostali drže zaključanog i rezervisanog samo za konzole.

Nije problem u hardweru vec u portovanju istog sa konzole na pc. Kako je vreme odmicalo i kako je pokusao da se izgura jos koji poligon na konzolama, portovanje tih igara je patilo i zato su igre sada mnogostruko zahtevnije nego kad su konzole izasle. Krivci su najvise developeri, pa tek ostali. Crysis 2 je dobro optimizovan jer odlicno iskoriscava multi cpu jezgra za razliku od gomile igara koje to ne rade. Ako hocemo posteno, ovo i dead space 2 su u poslednje vreme jedino posteno optimizovane igre, tj. napravljene da rade kako treba na pc-u, za razliku od ostalog port shita. Doduse Krize je ipak radjena za pc ali svejedno, sa sve fov-om lici na svog X-PS brata. :D

Nemoj default FOV da spominjes. Zelim da ga zaboravim sto brze. Ono nije bilo ni smeshno.

Btw, naravno da mi odgovara da sa relativno prastarom konfom mogu da kako tako vidim Crysis 2. Štos je u tome da su su i pored svega rečenog za CE3 ljudi nadali da će ipak malo pomeriti stvari i pošteno iskoristiti DX10 i DX11 za barem minimalan korak unapred. C3 će skoro sigurno biti još veći port tako da neće doneti ništa novo.

Govorim o godinama tapkanja u mestu od 2008. kad je izašao Crysis (koji je bio unikat jer je par godina pre toga grafika zakucana za ono što mogu PS3 i X360 i ni milimetar više) do 2015 ili 16 kada će krenuti portovi sa PS4 i X720. I o hiljadama evra koje bi kao neko trebao da uloži u upgrade tokom tih godina koje jedu skakavci, onako reda radi.

Od kud znam. Možda se desi čudo. Možda DX11 peč za C2 i donese kule i gradove.

Nije problem u hardweru vec u portovanju istog sa konzole na pc. Kako je vreme odmicalo i kako je pokusao da se izgura jos koji poligon na konzolama, portovanje tih igara je patilo i zato su igre sada mnogostruko zahtevnije nego kad su konzole izasle. Krivci su najvise developeri, pa tek ostali. Crysis 2 je dobro optimizovan jer odlicno iskoriscava multi cpu jezgra za razliku od gomile igara koje to ne rade. Ako hocemo posteno, ovo i dead space 2 su u poslednje vreme jedino posteno optimizovane igre, tj. napravljene da rade kako treba na pc-u, za razliku od ostalog port shita. Doduse Krize je ipak radjena za pc ali svejedno, sa sve fov-om lici na svog X-PS brata. :D

+1

Samo meni još uvek nije jasno kako za Crysis/Warhead nisu bili odradili multi cpu support kako treba, praktično to je jedina suštinska razlika između CE2 i CE3. Naravno uz to da su nam podarili onaj šugavi MSAA.

Poslednja izmena:
Sada kao suma sumarum ...pa i nije C2 na max manje zahtevniji od Warhead-a na max kako se pricalo ?

meni prakticno podjednako rade obe na max detalja... naravno kad su hodnici C2 se zakuca na 60fps-a ali otvoren prostor mislim da je C2 nesto malo zahtevniji

Bilo bi lepo videti da su svi procesori na istoj frekvenciji, recimo prosecnih 3.6 ghz pa onda uporediti rezultate i razlike. Sandy prednjaci svakako, sto zbog vece frekvencije kao i najnovije mikroarhitekture.

tacno, ali su zato trebali da nasviraju SB na 5Ghz da vidimo jel CPU jos davi ili je sandy udario u GPU limit :p

Nemoj default FOV da spominjes. Zelim da ga zaboravim sto brze. Ono nije bilo ni smeshno.

Btw, naravno da mi odgovara da sa relativno prastarom konfom mogu da kako tako vidim Crysis 2. Štos je u tome da su su i pored svega rečenog za CE3 ljudi nadali da će ipak malo pomeriti stvari i pošteno iskoristiti DX10 i DX11 za barem minimalan korak unapred. C3 će skoro sigurno biti još veći port tako da neće doneti ništa novo.

Govorim o godinama tapkanja u mestu od 2008. kad je izašao Crysis (koji je bio unikat jer je par godina pre toga grafika zakucana za ono što mogu PS3 i X360 i ni milimetar više) do 2015 ili 16 kada će krenuti portovi sa PS4 i X720. I o hiljadama evra koje bi kao neko trebao da uloži u upgrade tokom tih godina koje jedu skakavci, onako reda radi.

Niko te ne tera da igraš takve igre. I opet samo priča o ****noj grafici. Podrži Portal 2 ili Heroes of Stalingrad ili NS2 ili Depth ili...

A videćemo kako će se prodati Crysis 2 u odnosu na prvi deo. "Whoring out" high-end PC franšize nije izašlo na dobro za UT3, koji se na tri platforme prodao manje nego 2K4 na PC-u. I tu su problemi bili vezani za samu igu, ne tehnikalije. FC2 se preko 3 platforme takođe prodao manje nego priv Crysis.

Poslednja izmena:
A videćemo kako će se prodati Crysis 2 u odnosu na prvi deo. "Whoring out" high-end PC franšize nije izašlo na dobro za UT3, koji se na tri platforme prodao manje nego 2K4 na PC-u. I tu su problemi bili vezani za samu igu, ne tehnikalije.

Ti mislis da se nece prodati dobro?
Igra je vec prestigla po prodaji Dead Space 2.
I ne znam zasto pominjes "whoring" UT3, kada je serijal na konzole stigao jos 2000. godine.

Jedno pitanjce :D Ne radi mi ovaj advananced tweak. Putanja je Program Files (x86)\Electronic Arts\Crytek\Crysis 2\bin32,podesim sve lepo,apply,start game kad ono
86k-Untitl.jpg

Zar ne treba samo ovo da ti bude putanja?

Program Files (x86)\Electronic Arts\Crytek\Crysis 2

Vrh Dno