Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Ovde je manji recoil barem malo opravdan...naprednije future weapons sa vise firepower-a i manjim recoil-om, plus jaci vojnik u nanosuit-u. :)

Ima istine u tome, ali bila bi recimo dobra fora da je recoil manji kad je aktiviran max strenght :)

Tako je bilo u prvom delu, doduse to se najbolje videlo kod snajpera. Ovde lik puca strogo iz power moda a trci u armor modu koliko vidim i naravno ne puca bez nisanjenja pa da place sto mu se rasipaju meci:p

ovaj krajzis nema veze sa COD-om (ma koliko god to nekom zvucalo dobro ili lose) ... a i vi svi uzimate cod u usta a poslednje izdanje je igralo 4 coveka sa ovog foruma... kakve baljezgarije... opste misljenje o codu vidim jos se bazira na mw2 koji je bio pravi pravcati crap, kad smo vec kod toga :d

Poslednja izmena:
Kakav je to nanosuit koji ne moze da izdrzi jedan udarac kundakom?

problem je sto i onaj ko udara ima nanosuit. on je zasticen isto koliko je i ovaj jaci. mozda instant knockout jeste malo preteran i mozda bi samo promena animacije prilikom udarca bila realnija (npr ne udarac kundakom nego neki specijalni potez pesnicom slican onom iz vazduha, ali slabiji i usmereniji), ali potreban je neki takav potez.

ovaj krajzis nema veze sa COD-om...

Ima, ima. MP koristi XP/unlock (ili kako ja volim da zovem collectathon) sistem koji je prvi MW izuzetno popularisao i posle svi počeli da kopiraju. To se zove positive reinformecent. Veštački emulirapravu skill-based krivu učenja dajući gomilu novog gadgeta/oružja/perkova/čega god da bi se svako osećao da je postigao nešto. Profil prosečnog igrača i onoga šta želi u modernom MP FPS-u - Hell, even If I can't finish first on the ranking, I prefer to get something out of the match I played, be it a level, a perk or whatever.

Tripwire je napisao(la):
In the various iterations of modern multiplayer shooters, there’s a very apparent formula to proceedings – a tendency to put a carrot on a stick in lieu of encouraging tactical gameplay and a huge reluctance (or outright refusal) to add depth or to change anything on even an aesthetic level. Artificial skill-curves are engaged and the same game is churned out, year after year, with a different numerical denotation.

hallmarks of a console fps:

regenerating health (casual)
2-axis combat (casual)
cover systems (casual)
low lethality weapons (casual)
enemies plotted along linear cone of view (casual)
static ai (casual)
slow, restricted movement (casual)
xp/unlock based, collectathon multiplayer (casual)

Poslednja izmena:
Opet "carrot on a stick" argument....dzizs krajst. Dodje mi da ne upalim vise BF2, sad me blam:S:

BF2 je drugačiji od CoD-a, iako je tu beše prvi put korišćen takav "persistency" dizajn sa otključavanjima. Ovde mi je dovoljno da vidim iskačućih "+10" na ekranu pa da znam ko je uzor. :)

Poslednja izmena:
ovaj krajzis nema veze sa COD-om (ma koliko god to nekom zvucalo dobro ili lose) ... a i vi svi uzimate cod u usta a poslednje izdanje je igralo 4 coveka sa ovog foruma... kakve baljezgarije... opste misljenje o codu vidim jos se bazira na mw2 koji je bio pravi pravcati crap, kad smo vec kod toga :d

Amin. Ja lepo kazem ovde se samo gledaj oni konzole youtube snimci kad likovi bacaju sekire i ubijaju preko cele mape. :D Gluposti. Ko igra cod zna sta igra, tj. koji deo. Ko misli da je cod konzolna igra bez recoila u kojoj ti autoaim namesti da pritisnes A dugme i roknes protivnika, taj nema blage veze ni o cod-u, a verujem ni tzv. klinackog "skilla". :D

A tek price o "pozitiv reinforsmentu", mislim smejurija. Ko da je meni stalo da budem 55 level da bi igrao. Pa nije ovo rpg, ja sa osnovnim oruzjem igram, tj. mp5, jedino sto mi dodatno treba je extreme condition i to je to. A i ne znam sto uopste ovo pricam kad se ovde prica o cod-u svodi na propast multiplayer gaminga-a (lol). :D

A sto se tice igre, naravno da ce recoil da bude mali, pa ja ne znam zasto bi elitni vojnici bili neki nejaki klinci kome puska ispada iz ruke posle pucnja. Od nanosuita se ocekuje da drzi stabilnost i pri pucanju iz minigun-a a kamoli pistolja.

BF2 je drugačiji od CoD-a, iako je tu beše prvi put korišćen takav "perstitent" dizajn sa otključavanjima. Ovde mi je dovoljno da vidim iskačućih "+10" na ekranu pa da znam ko je uzor. :)

Da, drugaciji je. So what? Igre nisu zasnovane na istim pravilima. COD je fast paced igra, sto nekima odgovara. Tebi ako se ne svidja idi igraj BC2. Reci da je cod los samo zato sto ima otkljucavanje je totalno lame.

Poslednja izmena:
Da, drugaciji je. So what? Igre nisu zasnovane na istim pravilima. COD je fast paced igra, sto nekima odgovara. Tebi ako se ne svidja idi igraj BC2. Reci da je cod los samo zato sto ima otkljucavanje je totalno lame.

Jeste, super je CoD, ako voliš takav pristup MP dizajnu koji je 100% prilagođen mainstream publici. Meni je CoD trash od dvojke pa naovamo, i obećavam da dalje neću da ga spominjem. :)

Poslednja izmena:
nano.tube je napisao(la):
BF2 je drugačiji od CoD-a, iako je tu beše prvi put korišćen takav dizajn sa otključavanjima. Ovde mi je dovoljno da vidim iskačućih "+10" na ekranu pa da znam ko je uzor. :)

Bah...drugaciji? Jeste da ne iskace na ekranu "+10" vec "damage assist" i "A killed B" u cosku, ali to sve ispada CoD...i sve lici na CoD...bla bla bla...

Ovo i nije igra gde je multi u prvom planu kao sto je to kod ovih igara koje pominjemo ovde u poslednje vreme. Multi je tu kao i u kecu, doduse sad je ozbiljnije shvacen. Prvi deo je imao multi bez svega toga, bio na ogromnim mapama, sa vozilima, sa vise igraca, pa se nesto ljudi ne naigrase. Niti videh one najglasnije kriticare u nekom mecu online.
Prvi deo na kraju NIJE zaziveo u multiplejeru, danas ubedljivo najvise ljudi igra znamo-vec-koje igre, tako da Crysis 2 multi sada izgleda ovako.Dobio je te sargarepe po uzoru na popularne igre danas i eto...Meni to nije dovoljan razlog da kazem "aha, ovo je isto ko XYZ" . Iako mi se koncept u principu ne dopada (fale mi vece mape i vozila), ne mogu da se zalim, jer sam i sam batalio igranje prvog dela zato sto mi je isti dosadio i nije bilo nicega da me zadrzi (da li to behu kamperi u zbunju ili air silovatelji ili nedostatak sargarepe). Mozda mi se ovo i dopadne, ako nista znam da cu i dalje imati BF2 na polici.

I opet da ponovim, nije multi ovde stvar oko koje cu da se sekiram ili trazim filozofska objasnjenja "zasto je sve tako" ili "ubise nam PC gejming" pa cu da se tesim serenadama koje nam pevuse trenutni favoriti PC industrije (tripwire). Single nek bude kako treba, ja zadovoljan. Od tripwire-a ne ocekujem single, kao sto od Crytek-a ne ocekujem multiplejer. Prosto.

Poslednja izmena:
@nanocev

lol, a sta treba da budem, underground? :D Da igram samo ono sto naprave 2 coveka u podrumu, ono sto ima budzet ni slucajno veci od 1000 dolara i ono sto niko ne igra cisto da bih bio nerdi kul? :)

Reci da je nesto trash i traziti izgovore da to igra mainstream publika. Da, postoji propast gaminga tj. uproscavanje, ali za sve te neke stvari treba da postoji "skill" koji pa cak i u cocd-u:)D) nije tako lako nauciti. Dobar primer je i CS za to, prosta igra ali biti najbolji je tesko. Ja sam npr. bio oduvek fast paced igrac zbog quake-a i unreal-a koje i dan danas przim. Ali i kao takav igrac prihvatam druga misljenja i druge igre i ne govorim da je bilo sta trash samo zato sto mi se ne svidja. ;)

Stvarno smesno reci, ako sa postovima pokusavas da objektivno sagledas, ali poenta postova ti odlazi na drugu stranu. :)

@nex999

Slazem se sa recenim, multi je tu da privuce fanove ako moze, ako ne - onda nikom nista. Poenta Krize 2 je single kampanja i izlazak Crytek-a na console scenu.

@ Gdin_M: ja bih voleo kad bi neki indie dev vratio i unapredio ovo kao fast-paced MP :). CoD i slični "modern" FPS-ovi mi ne idu uz to. Najbolje stvari su na ekstremnim krajevima spektra.

Btw, ako misliš da je CoD na istom skill nivou kao Quake/UT/Tribes/TFC, grdno se varaš. Te igre su na totalno drugom nivou u odnosu na CoD. Nisu "dudebro" materijal i nikada neće biti popularne kao CoD/Halo i deo pop/MTV kulture. Nedvoljna velika popularnost je siguran dokaz da ne vrede ništa. /sarcasm :D

Poslednja izmena:
ti stvarno volis da mesas babe i zabe, malo si pogubio konce :)

BO je od starta imao vise HC servera nego casual, tako da mp koji se igra recimo u vecini slucajeva nije trci i pucaj.. s druge strane ima i tu varijantu... pa ko voli nek izvoli... morao bi odigrati nesto da bi mogao da kritikujes sa toliko visine gde si sam sebe postavio ;)

Kriza2 ce otprilike imati samo casual pristup... sto ne mora da bude lose uopste...

nano.tube je napisao(la):
@ Gdin_M: ja bih voleo kad bi neki indie dev vratio i unapredio ovo kao fast-paced MP . CoD i slični "modern" FPS-ovi mi ne idu uz to. Najbolje stvari su na ekstremnim krajevima spektra.

Pa dobro ne mora bas na krajevima spektra. Ne zelimo toliko da budemo kul. :D

Dobar bese Tribes, a mislim da smo ga vec diskutovali jednom, kad smo ga nasli kao lowest common denominator misljenja. :D Inace, veliko pitanje je koliko bi ljudi igralo tako nesto, takvi zanrovi treba tek ponovo da se preporode u ocima mladje populacije koja uglavnom igra "zemaljske" igre. :)

Poslednja izmena:

Svaki COD posle dvoje je smeće, tako da neki od nas baziramo stav na MW, WaW, MW2, BO ne vidim kako može biti u bilo čemu bolji. MW1 je još obećacao iako je otišao previše u mainstream, ali kasnije su pokazali da mogu još više zasrati, bitno je da se sve pretvorilo u okićenu božićnu. Zna pošto sam do BO-a svakom dao šansu, sećajući se na CoD2, ali više ne...

Amin. Ja lepo kazem ovde se samo gledaj oni konzole youtube snimci kad likovi bacaju sekire i ubijaju preko cele mape. :D Gluposti. Ko igra cod zna sta igra, tj. koji deo. Ko misli da je cod konzolna igra bez recoila u kojoj ti autoaim namesti da pritisnes A dugme i roknes protivnika, taj nema blage veze ni o cod-u, a verujem ni tzv. klinackog "skilla".

Jel ovo dovoljno klinačkog skilla za tebe da mogu komentarisati COD serijal? ako tako nešto u cod-u uopšte postoji? :)

iw3mp2009082818220086.jpg

iw3mp2009092314452781.jpg

iw3mp2009092911284399.jpg

iw3mp2009101612392391.jpg

iw4mp2009112721173158.jpg

iw4mp2009113014592727.jpg

iw4mp2009122212195741.jpg

Momci, na dalje batalite CoD.

Svaki COD posle United Offensive je smeće

Ispravljeno. :)

The multiplayer aspect of Call of Duty 2 is a different story entirely. Going opposite of the trend recently visible in online gaming, Call of Duty 2 removes the vehicular combat ability Gray Matter added to the original Call of Duty with the United Offensive expansion pack. In fact, most of what Gray Matter added is gone. There is no more moving up the ranks while playing online and the large-scale maps used for the vehicular combat are gone too. The only element that remains from United Offensive's expanding of the Call of Duty experience is the smoke grenades.

Auh, konačno odgledah video. Od kamere mi je malo muka. Premali FOV, presporo normalno kretanje, kak god zasprinta tako se promeni dinamika da mi želudac protestuje. Koji recoil? :p
Pogledah neke klipove na jutubu da potvrdim sumnje. Far Cry je bio dosta brži od Crysisa (mada sporiji od stare garde, mislim na UT i Q3 i direktne derivate i kopije), Crysis 2 deluje malo sporiji od obične Krize.

Sećam se davnih pradavnih diskusija kako FPS nikada neće zaživeti na konzolama jer dual analog ne može da se poredi sa WASD+mouselook. Oh how wrong we were, sve što je trebalo je da se kompletno promeni dizajn dinamika i mehanika FPSa i sve radi kao podmazano (dolarima za marketing, svakih par neseci nova najbolja AAA igra ikada koja se mora kupiti ako hoćeš da budeš cool).

Svaki COD posle dvoje je smeće, tako da neki od nas baziramo stav na MW, WaW, MW2, BO ne vidim kako može biti u bilo čemu bolji. MW1 je još obećacao iako je otišao previše u mainstream, ali kasnije su pokazali da mogu još više zasrati, bitno je da se sve pretvorilo u okićenu božićnu. Zna pošto sam do BO-a svakom dao šansu, sećajući se na CoD2, ali više ne...

Jel ovo dovoljno klinačkog skilla za tebe da mogu komentarisati COD serijal? ako tako nešto u cod-u uopšte postoji? :)

Nisam ja tebe uopste spominjao ni tvoj "skill" samo sam rekao da moras da imas malo njega da bi bio neko i nesto u igri. :) Moja prica se odnosila na to da mi je muka od prica da je multi toliko glup da jednostavno treba da i ne igras koliko je lak.
Ako mislis da si slab igrac a igra je toliko prosta da si uvek prvi onda razumem zasto si me quotovao. :D Salim se naravno. :) BTW, nisam te vidjao na serverima, ali mozda zaigramo (nick je dusmanin).

Inace, ne razumem uopste poentu sta bi se i ocekivalo od multija za Crysis? Ne znam sta to pali ljude da kazu e, ovo je extra? Verovatno kakav god multi da naprave neko bi imao zamerku da je nesto previse uprosceno, nezibalansirano, vidjeno sto puta do sada, smorno za igranje, trash.

Momci, na dalje batalite CoD.

ali ne prica se ovde o cod-u kao codu vec o razlicitim konceptima FPS-a i kolike su te razlicitosti (a minorne su)

ajao pa ti pricas iz aspekta igre od pre 8 godina.. ok, nisam to shvatao do sada... sa tim nema rasprave... sve igre od pre 7-8-10 godina su uvek bolje nego trenutne... pricalo se o tome xy puta na forumu ;)

mw2 je najveci tresh od popularnih trendi FPS-ova... te skorove nikada ne bi mogao da ponovis u BO (osim ako ne sednes u helikopter ali i tada retko)... BO kao igra nije evolucija (ko uostalom ni jedan fps u poslednjih nekoliko godina) ali je prokleto dobra ako prihvatis neke minorne mane, i fokusiras se na bolje strane kao sto je HC recimo

Poslednja izmena od urednika:
Svi hejteri mogu da trunu u paklu, evo novog trejlera:
[youtube]72v-Znf-kgI[/youtube]

Awesome!

bice ovo dug februar.

glupog li trailera.....
nego ko su ovi ljudski protivnici? korejanci u NW ?

Vrh Dno