Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Ljudi na ovom forumu znaju vise od samog Cryteka, sto je zaista zanimljivo.

Sve dok ne bude vise informacija o igri, ne vidim razlog za "uzbudjivanje".

Poslednja izmena:
^^^I meni smeta sto je bas Crysis postao multiplatform, a ne neki drugi naslov- no i to je logican potez, jer Crysis je postalo poznato "ime" i hype postoji, praviti i reklamirati nesto novo je tracenje resursa, i garant bi PC igra Crysis 2 (ako bi je uopste izbacili) trpela jos vise zbog toga.

starac je napisao(la):
A Crysis je vec zaglupljen kada napravimo poredjenje as Far Cry.

Ehm, i ovde pocinje ista prica. U smislu da je lakse preci igru na najtezem nivou, jeste lakse. Ali s druge strane, Crysis ima napucavanje bez crosshaira, i bolji AI, a uz to je i "logicniji" i vise fer prema igracu- iz trka ne pogadja ultraprecizno kao sto su to radili botovi iz FC. Takodje Korejanci znaju da bacaju bombe i koriste smoke. Fight je dinamicniji i raznovrsniji...Negde dodas, negde oduzmes i ispadne manje-vise isto.

Uostalom, valja se podsetiti da je i FarCry imao svoje konzolne verzije. Koliko je bio slican sa PC verzijom, zna se...

Poslednja izmena:
Pretvaraju se u ono sto se i Epic pretvorio. Iznenadio sam se kada sam cuo da ce UT biti multiplatform igra. Zato je i slabo prosao na PC-u.

Ni ja ne volim multiplatform igre i mislim da to dobrim delom utice na degradiranje igre kakva bi bila da je na samo jednoj platformi, ali realno UT3 je izasao kao poluproizvod. Sada posle 18 meseci od izlaska i 5 patcheva lista bugova je i dalje podugacka. Ima tu jos dosta stvari ali su mnoge ljude razbesneli jer su izbacili betu kao finalni proizvod.

A o tome da li ce grafika biti bolja, ili nece, to niko sa sigurnoscu ne moze da kaze, jer mnogima je i grafika iz CoD 4 bila bolja.

Kome je grafika iz CoD 4 bolja neka digne dva prsta! :D

A što se tiče grafike inače, verujem da će Cryisis 2 imati manje više istu grafiku, ali će verovatno biti pridodate neke sitne ili možda i krupne novotarije (ko bi ga znao) koje će u prvom planu opet biti povezane sa samim endžinom i načinom na koji on radi... Znači realnije je razmišljati o drastično boljoj fizici nego li o drastično bolje izrađenim modelima i tome slično... Bilo bi stvarno lepo kada bi ovaj endžin imao još i dmm (digital molecular matter) i tome slično...
DMM prezentacija
DMM in Star Wars

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
U Crysis 2 bi mogli da iskoriste tesselation koji ce biti standard u DX11. To bi bilo bash mocno s obzirom na kvalitet modela iz prvog Crysis-a. I naravno, s obzirom na budzenje grafichkih chipova, mogli bi da dodaju josh detalja u dzunglama - za jedno 2 godine 2Gb memorije ce da bude standard na grafichkim tako da bi texture mogle da budu sve u 2K rezoluciji :)

U Crysis 2 bi mogli da iskoriste tesselation koji ce biti standard u DX11. To bi bilo bash mocno s obzirom na kvalitet modela iz prvog Crysis-a. I naravno, s obzirom na budzenje grafichkih chipova, mogli bi da dodaju josh detalja u dzunglama - za jedno 2 godine 2Gb memorije ce da bude standard na grafichkim tako da bi texture mogle da budu sve u 2K rezoluciji :)

Pazi bitna je rec 'moglo' jer dok su nama tu konzole nagledacemo se slabasne grafike sa U3 engineom i slicnim glupostima. Dzaba tu i 5870x2 kad igre koje se rade za konzole extra rade i na 3850.

^^^I meni smeta sto je bas Crysis postao multiplatform, a ne neki drugi naslov- no i to je logican potez, jer Crysis je postalo poznato "ime" i hype postoji, praviti i reklamirati nesto novo je tracenje resursa, i garant bi PC igra Crysis 2 (ako bi je uopste izbacili) trpela jos vise zbog toga.

Ehm, i ovde pocinje ista prica. U smislu da je lakse preci igru na najtezem nivou, jeste lakse. Ali s druge strane, Crysis ima napucavanje bez crosshaira, i bolji AI, a uz to je i "logicniji" i vise fer prema igracu- iz trka ne pogadja ultraprecizno kao sto su to radili botovi iz FC. Takodje Korejanci znaju da bacaju bombe i koriste smoke. Fight je dinamicniji i raznovrsniji...Negde dodas, negde oduzmes i ispadne manje-vise isto.

Uostalom, valja se podsetiti da je i FarCry imao svoje konzolne verzije. Koliko je bio slican sa PC verzijom, zna se...

Crysis ima Halo gameplay, i to se savrseno uklapa u ovo o cemu danas pricamo. Far Cry onakav kakav jeste ne moze proci na konzoli. A Koreanci mjesto da se drze zaklona kada na njih pripucas, rade bas suprotno. Izidju na cistinu i kao traze te? Tu nema logike! I fajt se sastoji od cekanja da se energija dopuni i upotrebe nevidljivosti.

Druga stvar, Crytek je vec davno postao veliki igrac. Crysis se odlicno rasprodao, a Warhead je jos veci financijski uspjeh jer je radjen na vec postojecoj tehnologiji. No danas svi hoce da se rasprodaju kao budjavi Halo! To nema logike.

Poslednja izmena:
Crysis ima Halo gameplay, i to se savrseno uklapa u ovo o cemu danas pricamo. Far Cry onakav kakav jeste ne moze proci na konzoli. A Koreanci mjesto da se drze zaklona kada na njih pripucas, rade bas suprotno. Izidju na cistinu i kao traze te? Tu nema logike! I fajt se sastoji od cekanja da se energija dopuni i upotrebe nevidljivosti.

Druga stvar, Crytek je vec davno postao veliki igrac. Crysis se odlicno rasprodao, a Warhead je jos veci financijski uspjeh jer je radjen na vec postojecoj tehnologiji. No danas svi hoce da se rasprodaju kao budjavi Halo! To nema logike.

Bla bla bla... Ako bas hoces surovu realnost... svaki solo pokusaj da predjes iole jedan nivo zavrsio bi ti se sa granatom u ustima... U bilo kojoj igri... Soooooo, dosta smaranja o stekanju iza palminog lista, realizam nikada nece moci potpuno zaziveti, i uvek ce morati da se prave kompromisi. Sve je stvar ukusa, i ne samo ukusa, stvar je i trenutka kada ti sta od zanra/podzanra odgovara. Da imam petnaest godina, verovatno bih ponovo igrao Rogue Spear satima/danima/nedeljama...

Dobro je, ustvari odlicno, kada urade neke stvari koje podsecaju na realnost, ali apsolutno nikada neces imati realno solo setanje po mapama. Sto bi rekli na jugu, utepali bi te, ako ne prvi, drugi put sigurno, i to nekim bojnim otrovom, sto bi se maltretirali stekanjem i napucavanjem, napravili bi govnjivu tepih bombu i ugusili te... Vrlo jednostavno, i nadasve LOGICNO!

Dobro je, ustvari odlicno, kada urade neke stvari koje podsecaju na realnost, ali apsolutno nikada neces imati realno solo setanje po mapama. Sto bi rekli na jugu, utepali bi te, ako ne prvi, drugi put sigurno, i to nekim bojnim otrovom, sto bi se maltretirali stekanjem i napucavanjem, napravili bi govnjivu tepih bombu i ugusili te... Vrlo jednostavno, i nadasve LOGICNO!

Gresis, time bi i zagadili / pobili veci deo flore u faune, sto danas nije u trendu. :)

Bla bla bla... Ako bas hoces surovu realnost... svaki solo pokusaj da predjes iole jedan nivo zavrsio bi ti se sa granatom u ustima... U bilo kojoj igri... Soooooo, dosta smaranja o stekanju iza palminog lista, realizam nikada nece moci potpuno zaziveti, i uvek ce morati da se prave kompromisi. Sve je stvar ukusa, i ne samo ukusa, stvar je i trenutka kada ti sta od zanra/podzanra odgovara. Da imam petnaest godina, verovatno bih ponovo igrao Rogue Spear satima/danima/nedeljama...

Jes ti malo :bottle:

Crysis ima Halo gameplay, i to se savrseno uklapa u ovo o cemu danas pricamo.

Nema Halo gameplay. To nije ni za raspravu uopste. Mada s tobom bi bila rasprava i da li je sunce napolju:D

Far Cry onakav kakav jeste ne moze proci na konzoli.

Ali je ipak izasla verzija za konzole.

A Koreanci mjesto da se drze zaklona kada na njih pripucas, rade bas suprotno. Izidju na cistinu i kao traze te? Tu nema logike!

Da, zamisli njih 50 se krije u kuci jer ih je jedan lik "opkolio"...jes da je amer napolju, al Ai ne mora da bude tolika pi*ka :d

I fajt se sastoji od cekanja da se energija dopuni i upotrebe nevidljivosti.

Da...umesto od cekanja i jedenja mesnog nareska da ti se health vrati;) Nanosuit, anytime, anywhere.:party:

Da, logicno je da odu u zaborav ili da se podele na neke "buntovnike" koji gnevno odlaze iz firme i prave nesto sto misle da je "tradicionalna vrednost" , a ostatak sklepava nesto "novo" od komjuniti modova i tako to...

E pa, na srecu, ne idu tom logikom.

Nema Halo gameplay. To nije ni za raspravu uopste. Mada s tobom bi bila rasprava i da li je sunce napolju:D

Ali je ipak izasla verzija za konzole.

Da, zamisli njih 50 se krije u kuci jer ih je jedan lik "opkolio"...jes da je amer napolju, al Ai ne mora da bude tolika pi*ka :d

Da...umesto od cekanja i jedenja mesnog nareska da ti se health vrati;) Nanosuit, anytime, anywhere.:party:

Da, logicno je da odu u zaborav ili da se podele na neke "buntovnike" koji gnevno odlaze iz firme i prave nesto sto misle da je "tradicionalna vrednost" , a ostatak sklepava nesto "novo" od komjuniti modova i tako to...

E pa, na srecu, ne idu tom logikom.

Ma jok, bitno je da average Joe dobije svoje. Zato i jesu pod EA kapom.

Pazi bitna je rec 'moglo' jer dok su nama tu konzole nagledacemo se slabasne grafike sa U3 engineom i slicnim glupostima. Dzaba tu i 5870x2 kad igre koje se rade za konzole extra rade i na 3850.

Aha, a inace bi vec sad imali foto realisticnu grafiku, ne bi mogao da provalis da li je stvarnost ili igra. Vi zaista mislite da je tako lako dobiti vrhunsku grafiku? Pa zasto je jos uvek Crysis reper za grafiku? Ali vaznije pitanje je, da li vam treba bolja grafika od toga? Mnogo su gladni danasnji gejmeri, samo grafika grafika, alo bre, zbog toga se sada na igre ceka po 4, 5 godina. Ako se ovako nastavi cekace se po 7, 8 godina. Smirite malo tu glad za grafikom. Zaista mi ne treba bolje od sadasnje.
Nazalost sada ako igra ne ispunu tu graficku kvotu padaju losi review-ovi a gejmeri se podsmevaju kako je losije od Crysis-a. Mora neka granica postojati bre.
Ja ne znam kako vi to zamisljate i ko ce za vas da pravi igre sa 4000x4000 teksturama? :trust:

^Mene recimo interesuje zasto se ti nerviras zbog nas? Ovo tebe ne dotice uopste, svakodnevno igras igru koja je vr' i cija je grafika nevidjena a gejplej nedostizan i pun lepote od fizike a mi se svadjamo oko velicine tekstura.

Ostavi ti nas u nasoj muci i bedi...:D

Ma boli me tuki :) nego smesno koliko neki misle da ludilo grafiku mozes dobiti za pola godine, crysis bi bio malo dete za nove igre, eto samo da neko ukine te konzole :D

Ljudi, o čemu vi to?
Kakve bre poturice?

Aha, a inace bi vec sad imali foto realisticnu grafiku, ne bi mogao da provalis da li je stvarnost ili igra. Vi zaista mislite da je tako lako dobiti vrhunsku grafiku? Pa zasto je jos uvek Crysis reper za grafiku? Ali vaznije pitanje je, da li vam treba bolja grafika od toga? Mnogo su gladni danasnji gejmeri, samo grafika grafika, alo bre, zbog toga se sada na igre ceka po 4, 5 godina. Ako se ovako nastavi cekace se po 7, 8 godina. Smirite malo tu glad za grafikom. Zaista mi ne treba bolje od sadasnje.
Nazalost sada ako igra ne ispunu tu graficku kvotu padaju losi review-ovi a gejmeri se podsmevaju kako je losije od Crysis-a. Mora neka granica postojati bre.
Ja ne znam kako vi to zamisljate i ko ce za vas da pravi igre sa 4000x4000 teksturama? :trust:

Dovoljno je sto sam video da imas PS3, tipicna prica konzolasa. Necu da ulazim u dalju raspravu, ali da moze bolje od Crysisa naravno da moze i to samo na PC-u.

Hah :) Pitam generalno, zanemari sve ostalo, vidis li koliko se ceka sad na igre? Mislis da je neko spreman da radi za vas "raw" gejmere igru 7,8 godina? Toliko ce minimum trajati izrada igara ako se nastavi ova glad za sto boljom grafikom..

Hah :) Pitam generalno, zanemari sve ostalo, vidis li koliko se ceka sad na igre? Mislis da je neko spreman da radi za vas "raw" gejmere igru 7,8 godina? Toliko ce minimum trajati izrada igara ako se nastavi ova glad za sto boljom grafikom..

Mogao je i FC 2 biti jedan od repera za grafiku da je pravljen samo za PC. O tome se radi.

Vecina razvojnih timova danas samo licencira engine, ne pravi ga, i za dvije godine odrade igru. Komercijalne engine radi tek manji dio timova.
Druga stvar, svaki engine se samo nadogradjuje, neki manje neki vise, tako da ne treba 7 godina da se igra odradi.

http://www.eurogamer.net/articles/console-crysis-2-a-technological-breakthrough

""If we want to be successful, our game has to be the best game that can exist on Xbox 360 and PS3... They're not competing versus each other; they're competing within PS3, within 360, within PC. That means we will try to maximize whatever PC gives us, whatever 360 gives us, whatever PS3 gives us."

Po ovome deluje kao da nece biti kompromisa.

Steta je sto ce se to vjerovatno odnositi samo na grafiku! Ovo "the best game that can exist" je veoma pristrano, cak i neozbiljno s njegove strane.

2wbxsb7.jpg

http://www.crynetsystems.com/

Nanosuit 2 "brosura" ...

Poslednja izmena:
Erm, staro je lepše:/
Ovako deluje nekako kratkonogo i prebildovano, kao hellknight iz doom3:p
Me not like it.
Iako ovakav raspored mišića ipak ima malo više logike.
Mada ko je pratio pomno razvoj prvog dela, zna da je prvi koncept nano-suita završio na koreancima u samoj igri, malo prepravljen doduše.
Tako da ko zna, možda je ovo samo probni balon.

Poslednja izmena:
Slazem se...iako ovo deluje logicnije (prethodni nanosuit kao da je nabacen preko covekovog kostura a ne tela sa misicima i mesom:p ), i meni deluje prebildovano. Ima par cool detalja, ali fali tu ona "vitkost" :) Mozda su odradili funkcionalno odelo koje planiraju da prodaju:D

op901w.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno