Šta je novo?

Cryptonite [XCN] (M7 PoW)

Trebalo bi sutra da mi stigne ga 750 bez Ti pa javljam utiske... Dal bi mogo ovu gtx 750 da uguram u rig sa 4x7950 koje kopaju monero pod win, predpostavljam da tu neće biti problema ako su ati i nvidia gpu drajveri instalirani zajedno....

Koristim Asusove 750ti, gpu +100 mem +150, stari miner

ja od jutros 40 komada, na ovoj tvojoj kad se odsrafi tdp tek onda ima da ubija ovaj oc ovako cedis suvu drenovinu, doduse potrosnja ce da ode i preko 80W mozda i do 100W ali vredi. Meni zabija na momente 102.5% TDP, moram da povecam tdp kad se odmorim ali i to moze samo do 80W na mojoj karti, treba vec i bolje hladnjenje za ovakav rezim.

shaolin nemaš milosti, jel ti misliš na mene i na diff :)
Ja sam se razmišljao da uzmem MSI ali na kraju ipak bolje GA zbog 6pin power konektora i većeg ventilatora 100mm tako da mislim da hlađenje nemože da bude problem i da je poteram na 1300mHz za GPU, kad već nisam uzeo Ti, nije mi žao 380din veća cena u odnosu na MSI....
Ima na KP GA GTX750Ti stara 2 nedelje (dobijena umesto 260x sa reklamacije) ali čovek neće da je proda za 11k din koliko sam mu ponudio i nije mi je reko njegovu cenu....

Poslednja izmena:
shaolin nemaš milosti, jel ti misliš na mene i na diff :)
Ja sam se razmišljao da uzmem MSI ali na kraju ipak bolje GA zbog 6pin power konektora i većeg ventilatora 100mm tako da mislim da hlađenje nemože da bude problem i da je poteram na 1300mHz za GPU, kad već nisam uzeo Ti, nije mi žao 380din veća cena u odnosu na MSI....
Ima na KP GA GTX750Ti stara 2 nedelje (dobijena umesto 260x sa reklamacije) ali čovek neće da je proda za 11k din koliko sam mu ponudio i nije mi je reko njegovu cenu....

ne znam videcemo kad je istestiras trosi vise od 750ti tako da treba ocekivati sa 6pincem da ce da se razbaskari sa watima. 750 TF ide 1400 ladno bez 6pinca i manjom potrosnjom pa tako hvata korak sa ovim najjeftinijim 750ti. Sad vidim prvi put kartu za 15000din R265 DualX deluje mi kao bolja kupovina od te tvoje no mozda kad se odsrafe tvoja i ova 265 se situacija promeni ne znam nije mi proslo kroz ruke. Hladjenje resi sa jednim ventom da duva na kartu direktno po duzini karte. Meni je sada temp 60 stepeni 48 posto vent ovo je osim skript algoritma najzahtevnije do sada. Nije za dzabe ona sa neadekvatno velikim hladjenjem kako opisuju strucnjaci karte tj. prepisuju jedni od drugih nebuloze najbolja ;) Trebao si da ponudis bar jos 500din coveku da si je uzeo i cedio godinu dve pa u kantu vredelo bi :p

Pa rekao je taj da će da menja sa nekim koji ima r7 260x i da je moja ponuda mala i na tome se završila diskusija, nisam hteo da se smaram sa njim... Nažalost emmi/alti nije direktan uvoznik za gigabyte tako da će kartica stići verovatno sredinom sledeće nedelje....
radeon 265 je preimenovani 7850 koji su na oglasima 80e tako da nevidim svrhu kupovine te kartice za 15k din....

steta sto se niste dogovorili a sto se tice r265 slican je 7850 ali su nesto cackali oko potrosnje i tu uspeva da pravi neku razliku u odnosu na 7850 pogotovo kad se srafi, to je ono sto sam procitao na osnovu iskustva nekih korisnika no sve to treba uzeti sa rezervom i testirati kartu pa onda suditi. Ima li neka menjacnica da se izruce ovi novcici?

steta sto se niste dogovorili a sto se tice r265 slican je 7850 ali su nesto cackali oko potrosnje i tu uspeva da pravi neku razliku u odnosu na 7850 pogotovo kad se srafi, to je ono sto sam procitao na osnovu iskustva nekih korisnika no sve to treba uzeti sa rezervom i testirati kartu pa onda suditi. Ima li neka menjacnica da se izruce ovi novcici?

Iste kartice, potrošnja ista, jedino što su 265 uglavnom sa 2gb a 7850 sa 1gb ram....

Iste kartice, potrošnja ista, jedino što su 265 uglavnom sa 2gb a 7850 sa 1gb ram....

hladjenje je bolje je sigurno nego na 7850 to se odma vidi i oc se lepo 66 stepeni na 1195/1600 gpu/mem nije lose. Imas ovde na benchu test pa vidi. Javi ako uspes da poteras zajedno radeon i nvidiu na istoj ploci.

Da li je neko istresao XCN na Bter? probao sam da prebacim monero pre 14 sati za probu nije stiglo lagali su nesto vise ne odgovaraju sad ne znam ni da li da prebacujem tamo XCN

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
skidam već pola sata, na 25% sam
nema od ovoga ništa do ujutru nema da skinem....
Daj DADE ako ti nije teško pošalji na mail [email protected]

Poslednja izmena:
skidam već pola sata, na 25% sam
nema od ovoga ništa do ujutru nema da skinem....
Daj DADE ako ti nije teško pošalji na mail [email protected]

Interesantno, evo meni kad na taj link kliknem sidje za 10tak sekundi preko lelekoma
a jos je cudnije da ti tako jednostavan miner do sada nije proradio
Poslao sam ti na trazeni email i nadam se da vise nista ne moze da se iskomplikuje :)

Updateovao sam Win i osim što sam usporio komp ništa nisam dobio, ili se ubuli il neće da krene... Nebitno kasnije uzimam Hdd i instaliram dedicated makinu za majning....
bula.png keccak.png

Ja kako vidim ti sa nekim starim minerom za hevy coin pokušavaš kopati xcn, i šta će ti to -t u batu ako sam ti dao bat bez njega?

pokrenuo sam verziju 5 ali ne vidim neko ubrzanje i dalje oko 4mh/s 130 xcn za 24h

ccminer (probao sam više verzija) kod mene nikako neradi....
sveže instaliran win 7 ultimate 64bit, drajveri 340.52

evo bat
ccminer.exe -a m7 -o stratum+tcp://xcnpool.1gh.com:7333 -u CTV1pxHZKRWgdJ9UqcaHG4apnX5deAqZDF -p x

cc1.png cc2.png cc3.png

interesantno ccminer za monero radi bez ikakvih problema 225h/s na default 255h/s occ....

edit:

protalaškao sam bitcointalk forum, problem je što moja kartica ima 1gb a za XCN treba 1.2-1.3gb, novi miner za 1gb verzije Ti/i bez ti tek treba da izađe...
kopam sa cudaminer, ionako je cena za xcn u padu.....

Poslednja izmena:
Imas miner i za 750 sa 1GB, napravio je djm34, procackaj na par poslednjih strana u cudaminer/ccminer temi na bitcointalk-u.

Radi radi !!!!!

ccminerXCN.jpg

Nije loše za običan 750 sa 512 shadera :) Nisam se pokajao što sam uzeo Gigabyte, mada nesumnjam i da je MSI sasvim OK....

aj objasni kako :)
meni samo bljesne na novom win7 64
ovaj zadnji majner v5

ja sam sinoc izasao iz ovog novcica zbog sve manje isplativosti i presao u axron kopa brze nego 270x, oc oko 3.4 mh/s meni radi na default 3mh/s da li ce vredeti neznam ko hoce neka skine ccminer za fresh algoritam od 7 jula cini mi se, vent 40% grejanje ispod 50 stepeni potrosnja smesna pa tripujem da li je uopste upaljena.

jel nemoze direkt na menjacnicu?
jel mu treba neka virtuelna mem?to me odbija od monera

moze ako kopas na dwarfpool direktno na menjacnicu, isplata kad iskopas 1XMR a virtuelnu memoriju ukljuci u windowsu stavi 16GB i to je sve. Samo ovaj novcic nema veze sa monerom poseban ccminer se koristi za XCN od proizvodjaca djm34 :D ne daje garanciju da ce da radi samo pokreni 5-6 puta i ima da proradi

Poslednja izmena:
monero miner mi odma radi nema potreba za nikakvim restartovanjem....

Nazad
Vrh Dno