Šta je novo?

Cryptonite [XCN] (M7 PoW)

Kopam bez prestanka sa nvidija rigom :) Pre par dana bio extra diff pa sam lepo skupio. Kopaću ga bar još dva meseca i planiram oko novembra istresanje :)

Klejmur izbacio miner za XCN

4x7950, 1045/1300/1.05V, drv 14.6, u arhivi već postoje openCL fajlovi iz 13.12

xcnAti.png

Diff se još nije povećao, mada je cena labava, u svakom slučaju ni od monera nema neka vajda, predvićam da se diff najmanje duplira, tako da ću da pokopam bar sa jedan 7950 rig, realno može to mnogo bolje od 5mHs po kartici, kad 750Ti daje 4.5Mhs
Potrošnja je za nijansu manja nego na moneru, bar koliko mogu da primetim po temperaturama i ventilatorima, mrzi me da kačim merač...

Poslednja izmena:
5.3mhs meni daje po jednoj 750ti na v7 mineru

Jel ima neko trenutno problema sa 1gh, kod mene stratum failed connection vec 30 minuta?

Bio je mali prekid, sada je sve OK, mada ima i drugih pool-ova...

devFee od 5% je i ovde prisutan, nažalost nemože mu se doskočiti zasada...
čak i po ovakvoj bunar ceni i sa neoptimizovanim minerom oko 15% je bolja zarada nego na moneru, još su grafike za nijansu hladnije, znam da je to smešno umesto 5$ sad zarađujem 6$ ha ha....

druze ja sam za nekih 12h kopanja dobio oko 30% manje nego da sam kopao monero, kako si ti racunao da ti ispadne ~15% vise?

druze ja sam za nekih 12h kopanja dobio oko 30% manje nego da sam kopao monero, kako si ti racunao da ti ispadne ~15% vise?

Možda zato što se cena na menjačnicama dosta razlikuje i što diff baš šara. A i razlike na istoj menjačnici budu i po 30% na dan i više. Tako da je veoma teško izračunati pravu zaradu. Ja na primer samo sa nvidiama kopam xcn. Daje ko 280x a troši malo. Već imam oko 30k :)

Ispada mi u dlaku jednako posle 24h kopanja, tu računam ovu bednu cenu od 800 satošija za xcn... xcn nije imao nijedan pump, tako da se nadam da će uskoro bar 5x više da vredi.
diff počeo da se budi, mada nije ništa strašno zasada....
Dade je mudar čovek, ja jedva 2.5k ali sam do juče kopao sa jednom nVidiom.....

Poslednja izmena:
meni je davala najvise 150XCN na 750ti za 24h brzina do 4.7mh/s sada seta do 120XCN pada pa raste u odnosu na diff, wolf ima 5.3mh/s sa podesavanjem latencija memorije, to moze da se namesta iz nekog programa ali treba mnogo proracuna i strpljenja zbog reseta kompa kako sam ga razumeo samo je to vazno za ubrzanje.

meni je davala najvise 150XCN na 750ti za 24h brzina do 4.7mh/s sada seta do 120XCN pada pa raste u odnosu na diff, wolf ima 5.3mh/s sa podesavanjem latencija memorije, to moze da se namesta iz nekog programa ali treba mnogo proracuna i strpljenja zbog reseta kompa kako sam ga razumeo samo je to vazno za ubrzanje.

4.7mh ti daje sa minerom v7? Koji su to klokovi?

pa koji v7 zar nije v5 zadnji? sa tim v5 na 1240/6000 daje blizu 4.7mh/s to je bilo samo za probu pre jedno dve nedelje i samo je tada dao 150 novcica. Posle toga konstantno je opadalo diff se povecavao sada je najgore ikad, inace taj oc se ne isplati daje mozda 5 novcica vise a karta nije pravljena za taj rezim zato je uvek drzim na default. Wolf je imao 5.3mh/s na MSI TF 1460/7000 tu vec ima nekog benefita, ta karta ima najbolje hladnjenje i bolju naponsku i moze da radi oc doduse on je bas preterao. Max koji postize za memoriju je 6600 i mislim da je on opustio latencije za nijansu i izvukao tih 7000. U moneru mu daje 315-320 h/s ali sve je to radi marketinga kako bi se hvalio koliko mi se cini a ne zahvaljujuci nekom njegovom programiranju. Pitao sam ga da proda taj miner kad je toliko dobar nece, prica za veverice...

GA GTX750 bez Ti v7 miner gpu +100 1259Mhz, mem +300 5610Mhz, 1.19v daje 4300kh/s
memorija može lagano na 6Ghz a i GPu na ~1310, ali neću da silujem kartu na max i ovako je i više nego OK
na ovim taktovima u moneru 255h/s :)

u rigu imam još 7970 lighting i 6950 1gb, sve na LC600 office napajanju :)

znaci ipak si uspeo da ubacis radeon i nvidiu na istu plocu :) da li je nvidia br.1 karta u rigu i monitor na nju spojen ako je uopste spojen? kako ide instalacija drivera prvo 750 unutra pa gforce drajveri pa radeoni unutra pa drajveri za njih ili moze sve da se nagura zajedno i instalira bez nekog reda?

moram i ja da probam taj v7 samo da ga nadjem sad mi je daje 4.3-4.4 na default moze to sigurno brze

Poslednja izmena:
ne razumem vas ljudi , zasto natezete kartice radi male razlike u hashu, mislim da nije vredno, ja sve moje karte mogu da "nategnem" jos 10% min, ali ovako rade stabilno godinama bez problema, znaci namestis i zaboravis :)

Ako misliš na gtx750, šteta je neoverklokovati je, pogotovo što se malo greje a i meorija je predviđena za 6Ghz fabrički po brzini.... ati kartice jesu occ ali ne puno (gpu 50-100Mhz) i sve su undervoltovane...

Što se tiče Ati i Nvidia na istom rigu nema nikakve filozofije, najpre stavim Ati grafiku primarnu, prvo Ati pa Nvidia drajveri i sve radi :) u suprotnom ako ide prvo Nvidia pa Ati onda na Ati nemaš očitavanje taktova, temperature, ventilatora ....
Monitor nije priključen ni na jednu grafiku....

Poslednja izmena:
5.7 mh/s pokazuje sajt 1gh sa v7 minerom na 1210/5400 jos me usporava cpu miner islo bi sigurno na 6mh/s da ga ugasim, a broj novcica za 24h se konstantno smanjuje. Cena ide dole a diff u nebo gde je ovde logika? morao je clay da umesa svoje prstice sa atijem mora da je to ;)

@sasami ja citao uputsvo na nekom sajtu da mora obavezno nvidia prva drajveri monitor na nju pa tek onda radeoni u plocu i drajveri za njih :D

Poslednja izmena:
Nema uputsto, prosto je nema šta da pogrešiš, ubaci sve, stavi Ati X16 slot da bude primaran display (mada je ovo upitno, može da se desi da ti tek zadnja grafika u rig da sliku), install prvo catalyst, restart, pa detonator, restart i to je to.....
Batali CPU miner, više dobijaš sa grafikom....
Diff mora gore kad sve više i više ljudi kopa....

5.7 mh/s pokazuje sajt 1gh sa v7 minerom na 1210/5400 jos me usporava cpu miner islo bi sigurno na 6mh/s da ga ugasim, a broj novcica za 24h se konstantno smanjuje. Cena ide dole a diff u nebo gde je ovde logika? morao je clay da umesa svoje prstice sa atijem mora da je to ;)

@sasami ja citao uputsvo na nekom sajtu da mora obavezno nvidia prva drajveri monitor na nju pa tek onda radeoni u plocu i drajveri za njih :D

Clay je ovo napravio zato sto ima mnogoo vise ATI kartica koje kopaju, a to znaci i vise para za njega

Nema uputsto, prosto je nema šta da pogrešiš, ubaci sve, stavi Ati X16 slot da bude primaran display (mada je ovo upitno, može da se desi da ti tek zadnja grafika u rig da sliku), install prvo catalyst, restart, pa detonator, restart i to je to.....
Batali CPU miner, više dobijaš sa grafikom....
Diff mora gore kad sve više i više ljudi kopa....

sto se tice ove btc ploce do sada karta koja udje u 16x slot je primarna i daje sliku ostale ne daju sliku, a kada taj slot nije aktivan onda ide redom od 1-5 pcie 1x slotovi koji je prvi aktivan taj daje sliku. Ovi detonatori su drajveri nvidie za linux kad smo kod njega da li moze da se nabaci pored windowsa 7 da se bira kao nekad prilikom boota win98 ili winxp?
A clay se specijizovao za pikslu izgleda...

Nije do natezanja klokova, nego negde greše jer na defaultu trebaju dobijati oko 4,9mhs na v7 mineru.
Btw ati miner je uneo velik skok diffa, sad po 750ti dobijam samo oko 120 coina.

Poslednja izmena:
zamisli sta ce tek biti kad izbaci optimizovaniji miner za ati

XCN.jpg
Nije do natezanja klokova, nego negde greše jer na defaultu trebaju dobijati oko 4,9mhs na v7 mineru.
Btw ati miner je uneo velik skok diffa, sad po 750ti dobijam samo oko 120 coina.

ti si jos dobar meni seta brzina iznad i ispod toga ali samo 96 coina za 24h :wall:

Poslednja izmena:
Ima novi Ati miner v2.0, oko 15% ubrzanja.... Pada cena, pada i diff...

konacno je 7950 brza od 750ti sa tim novim minerom, da li stvarno mislis da ce ikada nesto vredeti kad si uprego toliko resursa na xcn posto mozemo da ga kopamo do kraja zivota spominju se neki bilioni novcica, jedino to sto mu je cena na pet nula iza zareza pa moze najlakse da skoci na cetiri nule ili tri sto bi bila premija mene drugo nista ne greje ovde

Nazad
Vrh Dno