Šta je novo?

CryEngine 3 - Coming 2011 on PC, PS3, (PS4) & Xbox 360

@Geble: nije se poklopio TOD na tvojoj slici sa onom iz trejlera, ali nema veze, vidi se razlika i ovako.

Na ovoj sam pokusao da ih poklopim koliko je moguce.

gdc2009.jpg

crs1.jpg

^hehehe, ali PLIZ stavi r_TexturesStreaming = 0 u CVarGroups/Texture fajlu. Mnooogo lepse izgledaju teksture u daljini, a ne gubis performanse :) Uzasava me ta brljava tekstura na planini:D

Poslednja izmena:
Pa, ako se to desi (da sledeci PS bude nesto levo u odnosu na ovaj), i svim ostalim developerima ce pasti mrak na oci.Mada, koliko ja kapiram, Larabee je slicniji Cell-u negoli nekom grafickom cipu kakve imamo.Ako znaju da uposle Cell kako valja, i endzin automatski skalira po potrebi platforme, ne verujem da bi im Larabee pravio problem.
A pogotovo sto bi i u PS4 glavnu rec (valjda) imao opet neki Cell...ko ce ga znati, kad ni Crytek nije dobio specifikacije.

^hehehe, ali PLIZ stavi r_TexturesStreaming = 0 u CVarGroups/Texture fajlu. Mnooogo lepse izgledaju teksture u daljini, a ne gubis performanse :) Uzasava me ta brljava tekstura na planini:D

Stavljeno, ali neka ostane ovak screenshot posto je podesavanje za default.

Poslednja izmena:
cenim da ce i PS4 biti takav u poredjenju sa PS3.

Ne verujem, pogotovo zato sto se CELL pokazao vrhunski, samo ce ga jos nabudziti, ne gube novce na novu proizvodnju, itd.. Jedino sto bi moglo, mozda da se promeni je neka forma memorijskih kartica umesto Blu-raya..

Sto se tice ove dve slike, kazem opet, treba sacekati neki direktni shot, a ne sa kompresovanog videa, jer ce voda biti plava, a ovako izgleda dosta slicno samo sto nije toliko plava. Doda se jos malo AA na teskture, i dobijes cudo sta moze da izvuce hardver od 200 dolara ;)

^ X360

200$? do jaja, za te pare bih ga i ja kupio. dzabe konzola + rezanci deluje kao interesantna kombinacija. i da mi se ne svidi igranje na konzoli necu izgubiti previse para da daljoj prodaji :)

200$? do jaja, za te pare bih ga i ja kupio. dzabe konzola + rezanci deluje kao interesantna kombinacija. i da mi se ne svidi igranje na konzoli necu izgubiti previse para da daljoj prodaji :)

Pa dobro, u USA (arcade verzija) :p Impliciram na to da kad se hoce, moze sve..

Poslednja izmena:
Ne vidim zasto bi sony krajteku bilo sta dao. realno - ko su oni?! momci koji imaju odlican endzin koji niko ne kupuje, retko ko moze da ga potera i skup je ko djavo.
Kolko se secam iz prica, sony posalje dev konzole partnerima pre nego sto proizvod izadje i da im dovoljno vremena svima da pocnu sa radom. Ako Levat misli da je uhvatio boga za .... i da treba nesto da dobije pre drugih - vara se! :smash: Pre bi Joca Karamak dobio uvid u PS4 nego Levat. :type:

Meni zuci suludo da Sony deli specifikacije svog buduceg hw-a po nekom "kljucu", pogotovo posle ovog fijaska -koliko godina treba developerima da konacno uposle taj Cell.Stalno neki procenti, te skoro smo ga napunili do vrha, te oni nisu...

Uostalom, to nije nista sto se placa, tj. da neko mora da moli Sony da mu pokloni, to je valjda interes Sonija kao firme- da na vreme kaze developerima "sta i kako"...Po logici "zasluge" jedino bi Epic imao pravo da zna specifikacije.Pogotovo sto se ovde radi o specifikacijama konzole a ne o devkitu.

U ovom slucaju, ja zaista mislim da soni i nema neke skorije planove vezane za PS4 i da kada sami budu resili sta ce u njega strpati, da ce na vreme obavestiti sve koji planiraju svoje endzine za njihovu platformu.

PS. nije mi namera da diskutujemo o eventualnim promenama u PS4 vec sam samo hteo da ukazem na to da je sasvim moguce da ce razlike biti velike i da ce crytek mozda morati da zasuce rukave.

Ok, to svakako...ali bi soni pucao sebi u nogu ako bi iz nekog razloga tajio specifikacije.Jednostavno, ne mogu da poverujem da bi neka firma koja zavisi od prodaje igara na svojoj platformi uradila tako nesto.

Pre neki dan reče da konzolu ne bi uzeo ni za džabe? Sada bi platio konzolu koja 97% svojih igara (a 99% svojih najboljih, odnosno onih koje vredi igrati) deli sa PC-jem? Čemu to?

Naravno da će te XB360 dodatno razočarati (posebno što ima goru grafiku u odnosu na PC) jer ćeš skapirati da sve te igre imaš ili si ih probao/odigrao. Onda ćeš nastaviti da pričaš kako su konzole krš, "jer si probao" :p

Pre neki dan reče da konzolu ne bi uzeo ni za džabe?
verovatno mislis na post br. 80 iz ovog threada? ali tu ne pise konzolu, vec Sony i to sam objasnio zasto. zato sto igra kosta boga i oca (50-70e bese?) :)
Sada bi platio konzolu koja 97% svojih igara (a 99% svojih najboljih, odnosno onih koje vredi igrati) deli sa PC-jem? Čemu to?
da bih imao platformu za igranje u narednih nekoliko godina i to sve za 200$. koliko cu da ti para na upgrade sporeta u tom periodu?
Naravno da će te XB360 dodatno razočarati (posebno što ima goru grafiku u odnosu na PC) jer ćeš skapirati da sve te igre imaš ili si ih probao/odigrao.
zar zajednicke igre na Xbox360 i PS3 ne izgledaju icenticno (bez trazenja dlake u jajetu)? na stranu Sony exkluzive, kojih svakako ima fantasticnih i nekoliko njih bih i ja vrlo rado presao (ako bih uopste umeo da ih igram na gamepadu), ali mi ne pada na pamet da dajem brdo para na njih. sto ne znaci da niko ne bi trebalo da da. govorim svoje misljenje.
Onda ćeš nastaviti da pričaš kako su konzole krš, "jer si probao" :p
sve i da se to desi (a nece, jer nema nigde box za 200$) ne bih tako pricao vec bih rekao Xbox360 je krs (ukoliko dodjem do tog zakljucka)...

vidis sada, kada razmislim, bas mi je krivo sto niko od mog drustva nema neku kvalitetnu konzolu pa da vidim kako sve to izgleda na LCD TV-u velike dijagonale i da probam malo. ali dobro, nema veze, necu propasti :)

Poslednja izmena:
Ja se samo nadam da ce im slijedeci naslov biti vise kao FC, uz manje bljestavila i bolji HDR, real time smjenu dana/noci i vremena.

Ne verujem, pogotovo zato sto se CELL pokazao vrhunski, samo ce ga jos nabudziti, ne gube novce na novu proizvodnju, itd.. Jedino sto bi moglo, mozda da se promeni je neka forma memorijskih kartica umesto Blu-raya..

Sto se tice ove dve slike, kazem opet, treba sacekati neki direktni shot, a ne sa kompresovanog videa, jer ce voda biti plava, a ovako izgleda dosta slicno samo sto nije toliko plava. Doda se jos malo AA na teskture, i dobijes cudo sta moze da izvuce hardver od 200 dolara ;)

Na papiru Cell i jeste vrhunski. Ali game developeri se hvataju za glavu kada im spomenes 7 asimetricnih procesora, gdje se svaki mora posebno programirati, koristiti razlicite kompajlere i alate. Za sve to je takodjer potrebno 5 puta vise vremena i novca.

Na papiru Cell i jeste vrhunski. Ali game developeri se hvataju za glavu kada im spomenes 7 asimetricnih procesora, gdje se svaki mora posebno programirati, koristiti razlicite kompajlere i alate. Za sve to je takodjer potrebno 5 puta vise vremena i novca.

Istina, ali uz mukotrpan rad i gomilu novca dobijamo naslov poput KZ2 koji i ne koristi jos uvek platformu potpuno i kome posle Crysis-a nema premca u grafickom prikazu. I to sve na masini koja ima samo 256MB ram-a! ;) Ehhhh da joj je 4-8GB koliko je potrebno za doticnu PC igru! ;) Kakva bi to paklena masina bila! ;)

Poslednja izmena:
Istina, ali uz mukotrpan rad i gomilu novca dobijamo naslov poput KZ2 koji i ne koristi jos uvek platformu potpuno i kome posle Crysis-a nema premca u grafickom prikazu. I to sve na masini koja ima samo 256MB ram-a! ;) Ehhhh da joj je 4-8GB koliko je potrebno za doticnu PC igru! ;) Kakva bi to paklena masina bila! ;)

Malo timova ce uloziti toliko novca, vremena, ljudstva i rada, niti ima potrebe da to rade ;) I ne slazem se s tvojom konstatacijom o KZ2 grafici, ali ne bih o tome u ovoj temi.

Ma programniranje video igara za konzole i pc je totalno druga stvar.
Isto je pre 9 godina ps2 imao odlicnu grafiku naspram tadasnjeg kompa.Ps2 je vremenom zastario kao i DDR1 ram ili neka gt6800 koja je onda harala:).Dosli su novi delovi za pc i nove konzole i to je to:).Samo sto su sad cene delova za pc dosta povoljne:)

Heh,pa upravo ta memorija je po meni najjaca stavka od hardvera na Sony-ju. To je Rambus XDR DRAM koji radi na 3,2GHz,u vreme kad je izasao PS3,na PC-ju je najbrza memorija radila na 800MHz. Mogu da se kladim da tih 256MB kosta vise nego 8GB jeftinoce na PC-ju :D

Mene samo zanima koji je odgovor EPIC-a, Valve-a, id Software-a, kao i ostalih developera dobrih Engine-a, na ovo.

Mogu da se kladim da tih 256MB kosta vise nego 8GB jeftinoce na PC-ju :D

Ne verujem da gresis ;)

A Starac sjajno sudi o KZ2 grafici preko Youtube filmica ;) Nimalo fanboyizma ili kako bi vec nazvali nema moja konstatacija da je meni KZ2 najimpresivnija igra kako graficki, tako i po fizici... Znam da cete pricati o ostrvima i ogromnom open world svetu kakav je Crysis, sve je to divno i krasno, to ne menja cinjenicu.. Pricam po cistom vizuelnom dozivljaju... Ne znam da li bi KZ2 engine mogao da radi u prostranstvu kao Crysis, vi cete reci da ne moze, ja kazem da nisam siguran, kad vidim da su nabudzili sasvim pristojan Crysis na X360, ni u sta vise ne verujem unapred..

Mene samo zanima koji je odgovor EPIC-a, Valve-a, id Software-a, kao i ostalih developera dobrih Engine-a, na ovo.

EPIC (Unreal 4)
"It’s been coming for a while, if we’re honest. Epic have recently been taking it in turns to say disparaging things about the state of PC gaming, to the point that CliffyB’s now considered something of a Benedict Arnold figure in some of the more rabid PC camps.

And now they’re burning another bridge, further confirming that PC is no longer their most beloved (edit - for those misinterpreting, Epic are not abandoning the PC, just confirming they’re developing their next-gen engine for consoles first and foremost). It’s hardly a shock, but allow us a teary moment anyway."

Poslednja izmena:
Ne razumem raspravu uopste. Naravno da ce Pc verzija Crysis biti napucanija, da ce izgledati bolje imati bolju fiziku, zvuk itd. Ali lepota konzola je u lakoci i komforu koriscenja, stabilnije trziste garantuje kvalitetnije excluzive u koje se ulaze veca kinta, jednostavno, konzola je sistem za instant zabavu za razliku od PCja koji je masina za sve pa i gaming. Grafika nije jedini element igre, cak ni deo gameplaya koji je, po meni, sustina igre. Ono sto necete nikad videti na Pcju je visoka produkcija koja se ulaze u AAA excluzive. Crysis i sta jos je visokobudzetno izaslo za Pc zadnje dve godine? To sto se igre sa Xboxa portuju na Pc je samo zbog toga sto Ms vestacki pumpa steroide na to trziste koje je, ne lazimo se, nainteresantnije za njega. Cak sam siguran da je 'box osmisljen samo da bi podupro Pc gaming scenu koja je u rasulu. Ovako zarade kintu na kutiji i portuju na Pc. Da su neku AAA igru razvijali direktno za Pc pojela bi je piraterija i izgubili bi novac.

Ne razumem raspravu uopste. Naravno da ce Pc verzija Crysis biti napucanija, da ce izgledati bolje imati bolju fiziku, zvuk itd. Ali lepota konzola je u lakoci i komforu koriscenja, stabilnije trziste garantuje kvalitetnije excluzive u koje se ulaze veca kinta, jednostavno, konzola je sistem za instant zabavu za razliku od PCja koji je masina za sve pa i gaming. Grafika nije jedini element igre, cak ni deo gameplaya koji je, po meni, sustina igre. Ono sto necete nikad videti na Pcju je visoka produkcija koja se ulaze u AAA excluzive. Crysis i sta jos je visokobudzetno izaslo za Pc zadnje dve godine? To sto se igre sa Xboxa portuju na Pc je samo zbog toga sto Ms vestacki pumpa steroide na to trziste koje je, ne lazimo se, nainteresantnije za njega. Cak sam siguran da je 'box osmisljen samo da bi podupro Pc gaming scenu koja je u rasulu. Ovako zarade kintu na kutiji i portuju na Pc. Da su neku AAA igru razvijali direktno za Pc pojela bi je piraterija i izgubili bi novac.

Bravo!:)
Samo zakasnio si jedno 2 stranice sa postom:D
Jasno je da svaka platforma ima svoje excluzive .Mislim ovo sa crysisom na konzolama je bas nepotrebno.

Ne znam, i dalje mi zvuci kao glupost, ako tako rade.Danas je borba za opstanak na tom trzistu, a Sony nema bas toliko studija da bi mogli da biraju u tom fazonu.Dzaba ti launch ako na njemu imas tri igre.
Verujem da imaju planove, ali sumnjam da imaju bilo kakve specifikacije, i da bi ih krili...jednostavno, ne zvuci mi logicno.

Poslednja izmena:
Ne verujem da gresis ;)

A Starac sjajno sudi o KZ2 grafici preko Youtube filmica ;) Nimalo fanboyizma ili kako bi vec nazvali nema moja konstatacija da je meni KZ2 najimpresivnija igra kako graficki, tako i po fizici... Znam da cete pricati o ostrvima i ogromnom open world svetu kakav je Crysis, sve je to divno i krasno, to ne menja cinjenicu.. Pricam po cistom vizuelnom dozivljaju... Ne znam da li bi KZ2 engine mogao da radi u prostranstvu kao Crysis, vi cete reci da ne moze, ja kazem da nisam siguran, kad vidim da su nabudzili sasvim pristojan Crysis na X360, ni u sta vise ne verujem unapred..

Ne zivim ja na Tibetu! Vidio sam kako to decki igraju.
I to oko KZ2 grafike je samo jedam veliki hype. Fakat, sve je to lijepo upakirano, ali tu fali gomila tih naprednih graf. elemenata, a vec sam ih spominjao ovdje.

Zasto trositi ogroman novac, ako nema potrebe za tim!? U Crysis je utroseno oko $20 mil. dolara, dok je KZ2 kostao oko $60 mil. U to se ubraja i razvoj engina.

A ovo oko piraterije je totalan nonsens. Piraterija postoji vec dugi niz godina, i odjednom je kao kriva za to sto neki manje zaradjuju. A s druge strane se igre sve vise prodavaju, a gaming trziste sve vise raste. Kvalitetne PC ekskluzive se i danas odlicno prodavaju.

A za ovo sto si rekao za M$ si u pravu. Njima je u interesu samo da kontroliraju trziste.

EPIC (Unreal 4)
"It’s been coming for a while, if we’re honest. Epic have recently been taking it in turns to say disparaging things about the state of PC gaming, to the point that CliffyB’s now considered something of a Benedict Arnold figure in some of the more rabid PC camps.

And now they’re burning another bridge, further confirming that PC is no longer their most beloved (edit - for those misinterpreting, Epic are not abandoning the PC, just confirming they’re developing their next-gen engine for consoles first and foremost). It’s hardly a shock, but allow us a teary moment anyway."

Nemoj, bre, znaš li da je Epic član PC Gaming Alliance-a :d

A ovo oko piraterije je totalan nonsens. Piraterija postoji vec dugi niz godina, i odjednom je kao kriva za to sto neki manje zaradjuju. A s druge strane se igre sve vise prodavaju, a gaming trziste sve vise raste. Kvalitetne PC ekskluzive se i danas odlicno prodavaju.

Oduzmi WoW pa vidi da li ovakva izjava stoji ;)

Poslednja izmena:
a na Xbox360 nema piraterije?

Ima ali ne u tolikom procentu.. Vecina korisnika ni ne zna kako se skidaju i rezu piratske igre ili im se ne bakce sa tim, vec jednostavno kupe original u Wallmartu, dok je na PC-u malo drugacija situacija, to je nesto sto se podrazumeva i sto je ljudima preslo u naviku, kao skidanje muzike, dakle dosta manje pomisljaju uopste o originalima..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno