Šta je novo?

Crni pojas „Intela” za srpskog programera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Respect jos jednom, ali sto ne uzme sa BR rezacem kada si vec imao priliku da biras!?!?!?!?!!?!?!!?!?

Zato sto sam skroman covek i zato sto vise volim da radim backup na HDD -- vise stane, lakse se pretrazi i ne moze da se izgrebe.

Pih... sto uze sa ATI-jem? Steta.. a bio bi dobar laptop.

Nije bilo sa NVIDIJOM -- verovatno zato sto 9xxxM serija jos nije bila izasla, a za 8600 i 8400 se zna da su skart koji crkava pa ih Sony ne stavlja u nove laptope. :p

:D 8600 nije skart.. imam 3x quadro 1600M i rade k'o sat.

:D 8600 nije skart.. imam 3x quadro 1600M i rade k'o sat.

I stalno ti je ventilator na max ili drzis laptop u frizideru? :d

Salu na stranu, ima dosta ljudi na netu koji se zale da im je otkazao NVIDIA GPU u laptopu, ja nisam hteo da rizikujem jer na kraju krajeva nemam domacu garanciju posto je laptop kupljen u USA.

Inace laptop je 'ladan k'o spricer i trosi ~18W u obicnom radu (programiranje, office, surf) u VAIO optimized rezimu power managementa. Baterija je 82W/hr znaci oko 4.5 sata moze da se koristi na takav nacin.

Ja sam gledao to malo drugacije kad sam uzeo laptop.. Dell Inspiron 1420, Intel GMAx3100 , baterija drzi 6 sati na wireless-u :p

Ja sam gledao to malo drugacije kad sam uzeo laptop.. Dell Inspiron 1420, Intel GMAx3100 , baterija drzi 6 sati na wireless-u :p

Pa ja sam uzeo Inspiron 1525 sa extended baterijom iz istog razloga ali sam ga prodao kad sam dobio nagradu. Ipak ATI moze da dekodira HD video i da opali po koju igru.

Zasto ATI da dekodira hd video? Mislio sam da cpu to mnogo bolje radi... ;)

Salim se malo.... Cestitam. :)

Skidam i ja kapu.
Sad mi je drago da sam na takvom forumu koji posecuju ovakve face. :)
...i naravno zelim da ti kuca sto pre ozdravi!!

Zato sto ja jos nisam stigao da optimizujem HD dekoder za CPU :D

Zar nema u nekom klite codec pack-u dekoder koji koristi oba jezgra za hd video.. ja bas probah kod druga da pustam neki i on iscepa oba jezgra na 1.5GHz za HD DVD kvalitet

Svaka čast!
Želim ti puno uspeha i u budućnosti!

Kako je moguce da je jedna ovakva vest ostala potpuno nezapazena za bench redakciju i bench bota i ostala neobjavljena u bench vestima?
Razumem da spremate intervju sa Audijem, al u medjuvremenu ste ipak mogli i da objavite redakcijsku malu vest.

Poslednja izmena:
bravisimo majstore :happy:

rekoh da pitam u slucaju ako zaborave za intervju:
1. jes odlucio: ostajes u srbiji ili pecalba?
2. sem optimizacije dekodera za hd :D imas li neki veci projekat u perspektivi? :type:

cheers

свака част!
заслужио си пурпурни појас!

bravisimo majstore :happy:

rekoh da pitam u slucaju ako zaborave za intervju:
1. jes odlucio: ostajes u srbiji ili pecalba?
2. sem optimizacije dekodera za hd :D imas li neki veci projekat u perspektivi? :type:

cheers

1. Ne znam, cekam neke informacije iz Intela
2. To je bila sala, nemam nameru time da se bavim. Od privatnih projekata pravim neki OpenGL image viewer (mada sam ga zapostavio vec neko vreme), a posto sada imam licenciran IPP i kompajler moci cu da ga ponudim i na prodaju ako pozelim i ako se pokaze dovoljno dobar da neko pozeli da ga kupi.

Svaka čast.
Stvarno svaka čast.

E btw, šta si radio u ETF RCu?

Napisao svoj prvi program u Fortranu. To je izgledalo ovako -- ja dodjem u RC i pitam senior programere ima li sta da se radi da se malo vezbam, a oni kazu "moze treba nam jedno programce". Ja pitam u kom jeziku, a oni ce "pozeljno bi bilo u Fortranu". Ja kazem "OK, kad mogu da pocnem?", a oni ce "Dodji sutra popodne, napravicemo ti nalog i dobices EPS-ove" (Ekvivalentne Procesorske Sekunde -- dobio sam oko 20,000 EPS-ova). Odem ja lepo kuci, izvadim stare brojeve SK i nadjem skolu Fortrana, prepisem sve bitno u svesku i odem sutradan da pisem program. :D

Dali su mi da napisem program zvani DEP (Dump Edit Patch) -- za sta su ga koristili ne pitajte ;) Dobio sam cak i low-level disk I/O rutine koje citaju raw sektore za VAX VMS/785 napisane u asembleru da ih linkujem uz program.

Kad sam ga napokon napisao dosao je Ivan (ne secam se prezimena) i uzeo da testira i naravno odmah nasao bug -- rekao je "sta biva ako uradim ovo" i iz hex dumpa koji izgleda ovako:

Kod:
00 31 44 52 F3 C1 ...

obrisao jedan space:

Kod:
00 3144 52 F3 C1 ...

i program se zbunio pri ucitavanju dumpa. Tada sam od njega naucio najvaznije pravilo programiranja koje glasi -- program mora biti i d i o t-proof :D

Poslednja izmena:
Audio, uz sve čestitke, ne bih da kvarim slavlje... Ali ako oni tebi ne ponude neki dobar posao, sve ovo su perle i đinđuve.

Pa bolje i perle i djindjuve nego nista :D

Eee, svaka chast Audio!!

Sorry, tek sada videh thread....

Čestitke Audiu i od mene. :)

Poslednja izmena:
Alal' vera :wave:

Pa bolje i perle i djindjuve nego nista :D
Nije bolje. Tako sam i ja mislio dok sam bio mlad (pa sam zato često i radio baš za "perle i đinđuve"). U svetu u kome živimo jedina mera toga koliko te neko ceni u poslu su - pare. Sve ostalo su priče za malu decu.

Svaka cast Igore! Samo naprijed! Zelim ti sve najbolje i dalji uspjeh u radu!!! Pozz

BTW, ko stalno nameće u tim napisima ono "samouki"? Zvuči kao "nadri", na šta to liči da se toliko potencira! Zamislite da neko napiše za Teslu da je "samouki pronalazač", što za Bila Gejtsa niko ne piše "samouki softverski stručnjak"?

Čovek je uradio nešto na polju gde nema "samouk" ili ne, nego znaš ili ne znaš, umeš ili ne umeš. Tako da je priča o "samoukosti" ovde potpuno promašena.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno