Šta je novo?

Crni biseri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa, sad kad kazes- moguce da je greska. mada nigde explicitno ne pise da je laptop (ceo oglas je paste-ovan) + ocekivao bih da se za laptop pomene proizvodjac, model, trajanje baterije. ovako stvarno sam sad u nedoumici.
edit: definitivno greska. mada opet, kako je oglas napisan, vecina ljudi nece ni provaliti da je lap.

Poslednja izmena:
Dokaz da ni neki medju nama na Bech forumu nisu imuni na nenormalne procene i oglase...
[BG]Nokia 9300 u savrsenom stanju 280 eura.
sa punjacem naravno.

ponude na [email protected] ili pm.
A inace,cisto radi informisanosti onih koji ne znaju,NOVA kosta 285 eura,ali vazno da vi za 280 eura dobijete savrseno ocuvanu,i to sa"buvljak"ful opremom!! :p :wall:
Pozdrav ,)

Izgleda da si ipak TI pao sa kruske,ovde oglasi nisu ukinuti,ima ih koliko hoces,postaviti ih moze SVAKO ko je ovde duse od 6 meseci i ima preko 100 postova...

E brate... ko sto ti rece duksa88, da si malo duze na Bench-u, znao bi o cemu se prica. Ranije je bio dozvoljen replay u Malim Oglasima, i to se vremenom svelo na konstantne komentare istog tipa "jesi li normalan, tamo ima za X€ jeftinije" uz kojekakve pljuvacine (pogledaj ispod quote, bile su vrlo slicne), a sve zbog usera slicnih tebi, koji sada ne mogu da omase ni jedan thread vezan za procene u Domacem Trzistu...

Zar je moguce da ljudi promase u procenama po 50-100%,zar je iko ko ima kompjuter toliki retard?
Pozdrav ,)
Dokaz da ni neki medju nama na Bech forumu nisu imuni na nenormalne procene i oglase...
[BG]Nokia 9300 u savrsenom stanju 280 eura.
sa punjacem naravno....
A inace,cisto radi informisanosti onih koji ne znaju,NOVA kosta 285 eura,ali vazno da vi za 280 eura dobijete savrseno ocuvanu,i to sa"buvljak"ful opremom!

Vidis... na osnovu oglasa si proglasio jednog coveka retardom, drugom si prikacio NENORMALNI oglas, a njegovoj robi epitet "buvljak" opreme... A zaboravljas da covek ima pravo svoju robu da ceni koliko hoce, i da tebe ne bi trebalo ni najmanje da dotice hoce li je on prodati ili nece.

pa, sad kad kazes- moguce da je greska. mada nigde explicitno ne pise da je laptop (ceo oglas je paste-ovan) + ocekivao bih da se za laptop pomene proizvodjac, model, trajanje baterije. ovako stvarno sam sad u nedoumici.
edit: definitivno greska. mada opet, kako je oglas napisan, vecina ljudi nece ni provaliti da je lap.

Izvini, ne branim nikoga, ali napisano je: "Originalni ispravljac i mis."

To sasvim dovoljno da se zakljuci da je laptop, ili nije...jel... ;)

Pa onda je biser što nije naglasio da je lap top. Ne znaju svi. U svakom slučaju mislim da je njegov oglas zaslužio da se nađe ovde.

Pre dan dva na PC berzi neki lik pokrene tred o klasicnoj prevari neke firme,tj.
cena na pc berzi manja za 500 din i preko telefona mu kazu da je ista cena,on ode tamo i plati za +500 jer mu kazu da je ta cena,i mrzelo ga da se mlati po drugim firmama.Na tred odgovori neko iz doticne firme i pocne da se pravda nismo krivi...,i vlasnik sajta obrise tred uz obrazlozenje da ne moze da dozvoli pljuvanje po firmama jer mogu da budu i lazne,poslate od strane konkurencije:)) ) i da on zivi od tog sajta(a kao kupci svoje pare nalaze na drvecu).Znaci zasticeni interesi firme i sajta ,a kupca ko je**.

Ja mislim da su ovakvi tredovi sasvim prikladni bilo da su o pojedincima ili firmama,kada ne bi komenterisali takve stvari stvorila bi se slika da je to normalno,i opet bi kupac bio prevaren.Po meni prodavati npr.Bartona 2500+ za 75e je 100% prevara.(ima takvih oglasa na pcberzi)

Poslednja izmena:
E brate... ko sto ti rece duksa88, da si malo duze na Bench-u, znao bi o cemu se prica. Ranije je bio dozvoljen replay u Malim Oglasima, i to se vremenom svelo na konstantne komentare istog tipa "jesi li normalan, tamo ima za X€ jeftinije" uz kojekakve pljuvacine (pogledaj ispod quote, bile su vrlo slicne), a sve zbog usera slicnih tebi, koji sada ne mogu da omase ni jedan thread vezan za procene u Domacem Trzistu...

Vidis... na osnovu oglasa si proglasio jednog coveka retardom, drugom si prikacio NENORMALNI oglas, a njegovoj robi epitet "buvljak" opreme... A zaboravljas da covek ima pravo svoju robu da ceni koliko hoce, i da tebe ne bi trebalo ni najmanje da dotice hoce li je on prodati ili nece.

Ne brini se ti decko,dovoljno sam ja dugo ovde da se secam Reply-ov u Oglasima,ali ne vidim kakve to veze ima sa njegovim pominjanjem ukidanja malih oglasa,oni su samo ograniceni!!!
Po meni jeste neko glup ako IMA kompjuter,MOZE da ode na BILO KOJI sajt sa cenovnicima i proveri cene i onda postavi svoj NORMALAN oglas a ako namerno nece i postavi ovakve bisere od oglasa onda ZASLUZUJE da se nadje ovde jer ce tako biti raskrinkan kao derikoza i tako ce mo POMOCI onima koji zele da kupe tako nesto ali ne znaju da li vredi stvarno toliko!!!!!
Ako mislis da gresim i sto se mesam u tred o procenama,onda reci ljudima da ne pominju vise moj nick u postovima u procenama (tipa:"Da cujem misljenje lomnica_city koliko ovo vredi..." ili "Zanima me sta lomnica_city misli o ovome,cekam odgovor sto pre...") i da slusaju slobodno ostale koji procenjuju ljudima na primer 2x256MB polovne memorije na 60 eura,ili Barthon-a na"moze da ode za 60-70 eura",ili 6GB HD na 20 eura... mada bi mozda i voleli da vidite procene tog tipa,da onda mozete i sami da procenjujete svoju robu po tolikim cenama!
Ako i dalje mislis da gresim,izvoli kupi onda nesto sto sam ubacio ovde kao biser,evo na primer ovu Nokiu,Communicator serija,veliki ekran,Symbian OS... sto da se cimas do prodavnice,cekas da ti pisu garanciju,cimas kutiju po busu ili taxiju kad moze covek da ti donese pred kucu i to 5 eura jeftinije,a jos je dobijes u"buvljak"ful opremi (posto ne znas,to se odnosilo na one prodavce po buvljacima koji izloze samo telefon i punjac na stocic i tako prodaju) pa uzivaj brate a nas ostavi da se borimo sa vetrenjacama! ;)
Pozdrav ,)

Ovakvi komentari na male oglase nikako nisu prikladni. To sto su 3-4 usera nasla za shodno da prozivaju NN postavljace malih oglasa u ovom tredu ne smatram uopste interesantnim ni meni a ni 90% "prave" populacije ovog foruma.
Ovo je pre svega IT forum a ne IT buvljak - eno Vam PCBerze pa se tamo siti iskomentarisite.
Vec je odluceno da je reply na oglase bio katastrofa, ponekad doduse zabavna (dok je ZverBre bio u elementu ;) ) ali uglavnom se sve svodilo na lepljenje 'tard epiteta za prodavce i to samo zato sto eto Vama cena ne izgleda OK.
Ovaj tred nije primeran zato sto se bukvalno pretvara u komentarisanje bench oglasa - ali u fazonu "pljuvacheena all in one place".

P.S.
Za one koji ne citaju izmedju redova evo prevoda:
momci smorili ste - tema je za lock odavno
skupite se na kafi pa se siti ispricajte kako su svi prodavci prevaranti i razmenjujte crne bisere. Ili ako bas hocete online - pokrenite temu na PCBerzi ili cekajte da Bench-Market dobije svoj forum :D

Skroz si promasio sustinu teme,ako si je i citao sto se ne bi reklo po NEpoznavanju materije jer je ovde NI 5% oglasa sa Bench foruma,ostalo je sve sa Pakom-a i PC Berze,a posto si u IT industriji onda slobodno misli da se mi glupiramo sto se borimo protiv cena tipa:"sto da kupis novo sa garancijom za te pare u prodavnici kad imas polovno bez garancije kod mene po istoj/slicnoj ceni"ali to onda samo govori kakav si ti ako tebi ne smeta da vidis ovako nesto i odvratis bar nekoliko ljudi koji bi naseli na fore takvih DERIKOZA pa kad vide doticni da ih niko ne zove mozda se sete da spuste cenu na realniji nivo!!
Pozdrav ,)

OK Lomnice, ali ipak i dalje mislim da se petljate sa vetrenjacama i ne vidim razlog da se to radi. Onaj ko je namerio nesto da kupi a ima nesto u glavi - raspitace se pre toga. Ti ciljas na grupu ljudi koji ne poznaju stvari, ne citaju ovaj forum i manje vise nemaju pojma ni osnove interneta.
Znas onaj fazon kad lik u baru pokusava 15 puta da ukaze coveku da ima bananu u uvetu - a ovaj mu odgovori "Ne cujem te nista covece - imam bananu u uvetu".

MIslim igraj se ti raskrinjkavacha precenjenih oglasa - ali opet ti kazem - svako moze da primeti kad neko napise biser a da je aktivan clan ovog foruma...

Ovako vise pises za sebe - nego sto ce to realno dopreti do neke "vune" koja ide na shishanje ;)

Poslednja izmena:
Drugar,razumem zasto tako mislis ALI... ovaj tred ima skoro pa 19 000 pregleda (znaci skoro DEVETNAEST HILJADA) a svega 582 posta,znaci da je na svakog usera koji je postovao bilo po oko 32 (TRIDESET DVA) usera i gostiju koji su ovo procitali,znaci da ipak ovo,ocigledno zar ne,ima svoju svrhu,jer ce tih 19 000 da razglasi svojim drugarima da ne kupuju ovo ili da ne kupuju ovde jer deru... znaci ipak je ogrooooooooman broj ljudi video i SIGURNO je bar neko odustao od kupovine ako je i video takav oglas i pozeleo da kupi pa onda video da je cena na primer 50% veca nego sto treba!
A ako neko trazi forume i sajtove za polovnu robu,onda ce znati i da naleti na ovako nesto,a ako naleti onda ce videti sta NIJE normalno i realno,a za one koji kupuju preko halo oglasa... nek se sami snadju ili nek ih neko uputi ne Bench forum,jel tako!? ;)
Pozdrav ,)

Evo lik ovde na nasim oglasima prodaje za 500 dinara:
Ubuntu Linux Original na 2 CD-a (Install CD + Live CD) - original pakovanje.

Taj komplet diskova se dobija za Dz samo popunis formular i mozes da porucis do 10 kompleta a postoji i tema kako i gde poruciti. Poenta Linuxa je da je besplatan a ovaj pametnjakovic se nasao da prodaje, kakav licemer.
GNU liicenca (Ubuntu je pod tom licencom) daje slobodu da prodas ako hoces; poenta Linuxa jeste da je slobodan a ne besplatan (free znaci slobodno)
ova tvoja poruka je veci biser od oglasa, posto ocito nisi upoznat sa slobodama

s druge strane, dok se poruci pa dok stigne prodje vreme a izreka kaze "vreme je novac"

nista licno, samo (objektivno) konstatujem

A jos veci biser si ti momsab sto dajes ovakve objektivne komentare,naravno da je licemer kada nesto sto je slobodno free kako ti kazes prodaje za pare.

posto ocito nisi upoznat sa slobodama

Vrlo sam dobro upoznat sta pise u GNU GPL licenci i da ona ne zabranjuje re distribuciju za novac. Medjutim po mom subjektivnom misljenju licemerno je prodavati nesto sto si dobio za dzabe i koliko hoces. To sto ti mislis da je tvoja legitimna konstatacija objektivna, je tvoja cista subjektivnost. A to da je vreme novac slazem se, ali nije korektno nekog drati za 500 dindzi kada taj neko moze to besplato da preuzme sa neta ili da mu neko nareze ili sta ja znam. Ovde je Linux zajednica jadna i koga ces da motivises da koristi linux ako mu to prodajes. Zato je licemerno prodavati.

Pa i nije.
Kad je vec tolko napiso trebo je i OSNOVNE PODATKE da napise: Marka, model, evt. garancija, racun, starost, baterija....

Naravno ;)
Slazem se da ovaj thread treba da postoji. Neverovatno je kolike cene se stavljaju u male oglase. S jedne strane, svako od nas ima pravo da ceni svoju robu po svom nahodjenju ali, i MI imamo pravo da to komentarisemo:D , jer smo i sami, tj. mnogi sa ovog foruma, potencijalni kupci;)

Ne kazem da su sve cene u Malim Oglasima super, tj. da bih u slucaju da me isti hardver zanima kupio po tim cenama, ali to ne znaci da cu kao Lomnica ispoljavati elementarno nevaspitanje i nazvati coveka kojeg nisam ni video ni cuo NENORMALNIM i RETARDIOM.
Sa druge strane, SVAKO ima pravo da svoje parce HWa ceni koliko hoce (ne stoji u pravilima drugacije)!
Ne vidim zasto bi to ikoga doticalo?
Ako ti se ne svidja cena, neces kupiti i kraj.

Ako mislis da gresim i sto se mesam u tred o procenama, onda reci ljudima da ne pominju vise moj nick u postovima u procenama (tipa:"Da cujem misljenje lomnica_city koliko ovo vredi..." ili "Zanima me sta lomnica_city misli o ovome,cekam odgovor sto pre...")...

TOOOOOO!

E ovo je biser :d

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=108781
PRVO POGLEDAJ,pa se onda smej,i to sebi jer ti,kao sto vidis na samo jednom OD linkova,ispade biser!
Jedno malo izvinjenje coveku sto nisam na vreme video njegov tred,pogledacu malo kasnije detalje za ploce i dati mu procene,da ne bude da nisam hteo da mu pomognem!
Pozdrav ,)

Ne kazem da su sve cene u Malim Oglasima super, tj. da bih u slucaju da me isti hardver zanima kupio po tim cenama, ali to ne znaci da cu kao Lomnica ispoljavati elementarno nevaspitanje i nazvati coveka kojeg nisam ni video ni cuo NENORMALNIM i RETARDIOM.
Sa druge strane, SVAKO ima pravo da svoje parce HWa ceni koliko hoce (ne stoji u pravilima drugacije)!

E pa SVAKO OD NAS ima svoje elementarno pravo slobode govora da kaze ljudima OVO JE DRANJE!!Ja nisam stavio primedbu u neciji oglas,to ne moze ni ovde ni na Pakom ni na PC Berza oglasima,ali zato hocu da ljudi koji citaju ovaj tred (a kao sto vidis ima skoro skoro 19 000"citanja") shvate sta je NENORMALNO MNOGO procenjeno,a kad neko proceni osrednji PIII 380 eura,ili POLOVAN mobilni telefon po ceni novog ili 10-ak GODINA star HD od pisljivih 3GB za 15 eura,to onda treba znati da NIJE U REDU!!!
Uostalom ako ti smeta ti ne citaj vise,jel stvarno ne vidim da neko TEBE proziva ili trazi tvoje misljenje o nasim procenama sta su Crni biseri,idi bolje na neko drugo mesto i budi korisniji jer tredova ovde imas na stotine aktivnih pa nemoj da kukas"sto nekom jadnicku koji hoce da proda polovno po ceni novog uzimamo krvavi hleb iz usta"! :wall:
Pozdrav ,)

@Misko78
Decko je totalno u pravu sto prodaje orig pakovanje Ubuntu-a za 500 kinti. Pravi mali ekonomista u razvoju:
1. Sati za Internet logovanje i free porudzbinu - 25 din
2. Cekanje u kuci ne radeci nista 6 - 10 nedelja da stigne kopija - 470 din
3. Okaciti onakav oglas - PRICELESS :d :D :d

Al kad bolje razmislim ovo sa Ubuntu Linuxom je sjajna fora, moracu ja da narucim jos koliko danas jos jedno 10-ak kopija pa kad mi stigne ima da ih prodajem za 400 kinti i da sahranim konkurenciju sa sloganom: original neotpakovano sveze stiglo iz inostranstva :-devil-: :-devil-: :-devil-:
pa sa tim parama lepo na :bottle: sa drugarima da im pricam kako sam odro neke sanske kozice (ili kako se vec kaze)....

Baaaaaaaaaaaaaah

Poslednja izmena:
Ha,ha,ovaj je lik,inace poznati preprodavac,dobar...

Razno za laptopove: Corsair 512Mb DDR2,nov,garancija 99god. - 60e

Na delu se moze videti kako neko,ko se vec duze vreme bavi racunarima,posmatra LIFETIME garanciju!!
Jednog sam ovakvog bisera,takodje preprodavca,slatko raskrinkao na Krstarici,jer je,zamislite ovo,covek ladno pravdao prodaju memorijskih kartica po 20% visoj ceni ali sa JEDNOM godinom garancije time sto mu uvoznik daje lifetime garanciju ali on ne zeli da MU SE motaju te garancije po kuci i do 100 godina pa smanjuje na jednu godinu!!
Znaci da se VASA garancija nebi vukla NJEMU po kuci NAKON sto vam proda karticu on smanji trajanje garancije i naplati vam to jos 20%! :p :wall:
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Ovo je jedan update,a objasnicu i zasto...
>>>>>>>> Hard Disk 20GB TOSHIBA 2.5" za LAPTOP !!!<<<<<<<< cena : 40e !_________AMD Sempron CPU 2200MHZ cena : 50e ! (moguci su i dogovori za MP3 player 1GB, mobilni, printer...)
Znaci oglas tog lika (prethodni) sam vec stavio ovde,ali ovaj update je neophodan da se sagleda cela prica!Znaci u proslom oglasu je cenio HD 50 eura,ali je napominjao da je to ORIGINAL HP ili bese IBM iz crknutog laptopa,a sad je HD naprasno promenio marku i snizio cenu,interesantno! ;) Mozda ce iduci put da postane neka jos slabija marka i spadne na 30 eura!? :p
Pozdrav ,)

Jox, shvati ovu temu "Crni Biseri" kao moralno-kriticku onaniju, mi se ovde ismevamo, rugamo i vredjamo tipove koji hoce svoju robu da prodaju po ceni visoj ili istoj onoj po kojoj su je kupili i samim tim da "izrade" nekoga ko nije dovoljno upucen u cene. Evo licnog primera kako to izgleda:

Svojevremeno, tamo negde sredinom maja 2004. godine sklapao sam konfu za Lanparty i razna druga akanja i prenosenja pa sam kupio Duron 1300 u radnji za 27€ sa 12 meseci garancije, i preko oglasa ovde na Benchu Abit NF7 svega mesec dana staru za 50€. I onda se ovde u sred 2006. godine pojavi tip koji ceni svog Durona 1100 25€ a NF7 40€, pa to je bezobrazluk prve vrste bez obzira na to da svako moze da ceni svoju robu koliko god hoce. Pa kako onda da ga ne smestim ovde u "Crne Bisere".

..,i vlasnik sajta obrise tred uz obrazlozenje da ne moze da dozvoli pljuvanje po firmama jer mogu da budu i lazne,poslate od strane konkurencije:)) ) i da on zivi od tog sajta(a kao kupci svoje pare nalaze na drvecu).Znaci zasticeni interesi firme i sajta ,a kupca ko je**.

Hajde reci mi da nisi bio ozbiljan sa ovakvim sagledavanjem stvari. Hajde da je neki klinac ovo napisao, ali...mora da se šališ.:D
Pa PcBerza nije ništa drugo do iznajmljivanje reklamnog prostora. Što kroz banere, što kroz cenovnike. Pitaj boga što su i dodavali onaj forum. Čini mi se da je prvobitna namena bila neobavezno ćaskanje i sugestije oko samog sajta.
I sada najbolje da počne pljuvačina, opravdana ili ne. Pa pola likova bi otkazala zakup reklamnog prostora. :S:
Zato, telefon u ruke. Pa kada te neko "odradi" ti njima lepo finansijsku...pa nek se puše.:-devil-:
Pa da li Halo Oglasi imaju odeljak gde se nazadovoljni kupci prepucavaju sa preprodavcima i prodavcima. A vrlo dobro znaš čega sve tek tamo ima.:crash:
Toliko i ...
Pozdrav.:wave:

Hajde reci mi da nisi bio ozbiljan sa ovakvim sagledavanjem stvari. Hajde da je neki klinac ovo napisao, ali...mora da se šališ.:D
Pozdrav.:wave:

Trudim se da shvatim prvu recenicu tvog posta ali ne nalazim logicno tumacenje.Ako mislis da je detinjasto zapitati se ko tu zbog koga,onda mislim da si pobrkao citav koncept.
Ekvivalent tog bi bilo reci "Boze,politicari na vlasti su korumpirani :zgran: " i odgovor na to bi bio "Ma normalno da jesu,detinjasto je dovesti u pitanje njihovu nameru,naravno da su korumpirani i to je normalno."Ako takvo mishljenje postane normalno,crno nam se pise.

Pa pola likova bi otkazala zakup reklamnog prostora. :S:
Pc Berza od pocetka novembra nastavlja sa radom sa novom verzijom sajta zbog ljudi koji su pokazali svoje nezadovoljstvo,tj. zbog brisanja posta u kome se kritikuju firme,i uvodi mogucnost davanja komentara na svaki moguci prouzvod ili firmu,zanaci pozitivnog komentara ili kritike.Strani sajtovi za prodaju hardvera odavno to imaju.Tako da ja verujem da nece ni jedan prodavac otkazati reklamni prostor na PCBerzi zbog promene politike.Shvatio
covek da mu sajt biti ocenjen kao prevarantski,i resio problem,i svaka mu cast.A pc berza ce posle promene sigurno uticati na poslovu politiku kod nas.

Pa da li Halo Oglasi imaju odeljak gde se nezadovoljni kupci prepucavaju sa preprodavcima i prodavcima.

Halo oglasi su novine:papir,olovo,lepak...itd,a PCberza elektronski medijum,tako da mi svrha pitanja opet izmice.

:wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno