Šta je novo?

Counter- Strike 2

Ja sam čuo za ovaj CS.Money, mada jedan od domaćih youtubera koga jako poštujem(Ljuba) reklamira sellyourskins.com imaš i neki njegov promo kod za par posto bonusa...
Nedavno je Valve uveo trade lock period, nakon prodaje tek nakon 7 dana valjda prođe transakcija, jer onaj ko je kupio ne može da ga koristi 7 dana, neka priča oko zaštite u trejdingu.
Dakle budi oprezan svakako, čak je i pouzdanije sajt nego neko treće lice, ne daj bože "steam drugar"....

sad guglam i ja i samo neke nove zamrzlame sa trade lokom i sl....
našao sam neki skincashier i skinflow ,traže mail i da se logujem sa steamom, ako je prevara ode sve....
a važno mi je samo da lova ide na PP.

sad guglam i ja i samo neke nove zamrzlame sa trade lokom i sl....
našao sam neki skincashier i skinflow ,traže mail i da se logujem sa steamom, ako je prevara ode sve....
a važno mi je samo da lova ide na PP.
Ja sam koristio sellyourskins, sve je proslo ok moze paypal, crypto, revolut itd..

skinflow za m4a4 HellFIre FN ne izbacuje cenu, untradable , jer je otišla cena sa 200 na 450e u posednjih mesec dana.
ali za ostalo mi nude 700e,
očekivao sam bar 1k ako je na stimu 1,5k.
znači 900.

ustvari bez te puške je -200e kada se odbije steam procenat.

Poslednja izmena:
ma sve je to kozmetika. ono sto ti zaista treba je ovakvo postolje da spustis monitor.
skillz gain level +1000%

Meni 5800x3d izvlaci 300fps na 4k, 4x msaa, sve ostalo max.

...dok ti 4090 ne radi nista verovatno?

zanimljivo kako ovom liku sa istom konfiguracijom kao tvojom ne izbacuje u 4K ni priblizno isti fps, cak ni u 1440p.

druga stvar koju bi morao da zapamtis vise je da u 4K sav heavy lifting radi GPU a ne "5800x3D" ili bilo koji drugi procesor.
tako da evo ga tvoj X3D u svoj svojoj "slavi" u 4K - u vecini naslova ga obican 5800X ponizava narocito ako gledamo microstutere 0.1% fps

cyberjunk, a ostali testovi na linku1757321540073.png

Deathmatch i 5v5 nemaju ni blizu iste perf. takođe različite mape imaju dosta drugačiji fps, dosta zaista zavisi od mape. Rešenje koristite workshop mape za test ima ih 2 za sada i iako ovo nije gameplay test bar je 100% repetitivan i uporediv, a i iz mog iskustva u 5v5 uglavnom je to fps koji i dobijete +/- 10...

Vi sto se smejete dajte bar neke argumente ;) Njegova originalna poruka je navela
tako da evo ga tvoj X3D u svoj svojoj "slavi" u 4K - u vecini naslova ga obican 5800X ponizava narocito ako gledamo microstutere 0.1% fps
sa naglaskom na "ponizavanje" od strane obicnog 5800X, gde se na slici vidi da je 0.1% na 5800X 77FPS a na 5800X3D 66FPS...

Dok je moja primedba na test bila da 5700X3D tom logikom koju je Markomaniax naveo, isto tako "ponizava" 5800X3D jer ima 72FPS 0.1%, sto nema nikakvog smisla jer ni u kom slucaju 5700X3D ne sme biti brzi od 5800X3D. Pre ce biti da se radi o random stutteru koji se jedino desio na 5800X3D, a desio bi se i na ostala dva procesora da se odradilo dovoljno benchmark prolaza, s toga treba zanemariti bilo kakve rezultate prikazane na toj slici.

Problem je sto si se ti uhvatio za jedan screenshot koji je pokazao jednu vrednost u jednom trenutku.
A postovao sam kompilaciju testova u jednom klipu koji su sasvim legitimni i koji pokazuju isto stanje sa jos 3 takva testa koje sam prethodno gledao, da bih se uverio da mogu ovo da postujem.
Razlog zasto se smejemo je sto si zakljucio da je 5700x3d ispao bolji od 5800x3d samo na osnovu tog jednog podatka iz jednog testa, koji nije pravilo.
A cak i da jeste - 6 frejmova na oko 60 i to pri mikrostateru neces osetiti nikad.
6 pri 26 mozda i bi, ali ovo nema sanse. Tako da su ta 2 procesora, kao sto sam rekao, podjednako beskorisna za 4K u odnosu na svog normalnijeg non-X3D brata.

Procesor je brzi kad ima prednost u istom testu od recimo 20 fps u proseku, ne kad se jedan test u momentu nacrta sa 6 fps viska i to pri microstuteru.
Nikad nije dobro kad vidis da si preplatio procesor i naseo na hype, ali trazenje testova koji ce ti pokazato ono sto zelis da vidis, umesto da se pomiris sa pravim stanjem stvari nece promeniti realnu sliku koju iziskuje 4k gaming.

Cela poenta originalnog posta je da pokaze koliko pojedinci ovde pokazu neznanja pri samo jednog recenici. A to im nije prvi put.
Licno protiv toga nemam nista, znam kako stvari stoje. Ali ima clanova koji nisu poznavaoci, citaju postove, upijaju, a takve stvari ne samo da ih zbunjuju, vec ih mogu uputiti u pogresnom smeru pri seledecem izboru hardvera za nadogradnju i daljem sirenju dezinformacija u njihovim krugovima kod ljudi koji jos manje znaju.

Razlog zasto se smejemo je sto si zakljucio da je 5700x3d ispao bolji od 5800x3d samo na osnovu tog jednog podatka iz jednog testa, koji nije pravilo.
Naprotiv, moj zakljucak je bio da test/screenshot nije validan jer pokazuje da je 5700X3D bolji od 5800X3D. Vodio sam se istom tvojom logikom poredjenja 0.1% low izmedju 5800X i 5800X3D kada sam spomenuo 72FPS vs. 66FPS.

No, nema veze, slazemo se kada se gledaju prosecni FPS u 4K procesor skoro da i ne igra ulogu, pa da se vratimo na temu CS2

Ma CS2 ima problem očajne optimizacije, da ne ispade da je to moje mišljenje RopZ jedan od najboljih Tier 1 pro je upravo to napisao, pored očajnog anti cheat (realno ga i nema, tj. ne služi ničemu) igra ima neobjašnjive padove gotovo random, onda se dešava da odigrate 2 partije na lupam 200 fps average a onda u 3. fps one na 70 sa padovima na 40, itd, itd.

Takodje zavisno od oružja koje koriste ljudi na mapi čak i van vašeg vidokruga fps se prepolovi očas posla...

1757354676995.png

od 19. do 21.09. je u Areni turnir sa publikom. Sve pre toga u grupama je online ili u studiju nisam siguran...
Svi koji vole igru(koliko god je ona loša) bi trebalo da odu, dobra je fora. Kontam i da ima roditelja ovde čija deca igraju, i to može da vam bude kao vikend akcija.
Ja sam prisustvovao turnirima Fissurovim u Sava Centru, ovo verujem da će lako da prođe, jer su već 2 bez publike u Beogradu organizovana, plus 2 sa publikom jedan Dota2, i jedan CS2, ako ne grešim.

Nazad
Vrh Dno