Naravno, min. FPS je uvek najbitniji. Ali meni je i sa postojećim (skoro 6 god. starim) kompom CS2 igriv, nema nekih epskih i slide-show padova FPS, pa sam pomislio da bi mi neka RX 7600 i OC Rajzena na 4GHz bili dovoljni za još bolje iskustvo.
Uzeh malopre da sklapam konf. i bukvalno bez 220-230k din. ništa ne bih uzeo (i to bez monitora), jer kad menjam komp ne volim da zakidam na ostalim poljima da bih uzeo što bolju grafičku. A bukvalno samo CS2 igram pa je možda bolje da samo overklokujem CPU uz RX 7600, mada ne znam da li su sredili drajvere i performanse u CS2, koje su bile loše na početku prodaje te serije.
HSV zdravo! Pamtim tvoju pomoć meni oko zvučne karte i slušalica, pa se nadam da mogu malo uzvratiti.
Ako pogledaš prvi link koji ti je predložio mare, i u graficima za AVG i MIN 1440p videćeš da je za slične novce(polovnih) model RX 6700xt daleko bolji izbor za CS2 od RX7600(preko 50 frejmova razlike). Po njima je u rangu sa RX7700xt, što potvrđuje i ovaj SS sa jednog YT reviewa( evo i link na kraju teksta imaš i test 1440p isto na high i very high setings). A sve ovo kada CPU nije ograničenje, što tebi nije prvobitna želja. Ovo pišem jer je samo zaključak da bi suludo bilo da baciš novce čak ni na RX7700xt kad za to postoji stvarčica koja bolje radi.
Po meni prvo je potrebno rešiti osnovu, sa CPUom i onda na njemu graditi dokle želiš sa određenim GPUom uz minimalno dodavanja love. To znači da opanjiš bar Ryzen 7600 ili am4 neki x3d(opet i to zavisi od budžeta) procesor i onda vidiš šta video receznije kažu za određen procesor sa upoređene dve ili tri željene grafike, dok nemaš procesor ne možeš sagledati višedimenzionalno šta će ti raditi posao.
A koliko vidim za sve tipa 6700xt, 6800 itd bi ti možda trebalo jače napajanje(nek neko drugi potvrdi) ako je i dalje ovo iz potpisa, dok sa RX 7600 bi mogao da prođeš sigurno.
Pada mi na pamet i ideja da pozajmiš GPU(barem RX 5700xt RX 6600xt ili RX 6700xt) i napajanje i da probaš na postojećem CPU, ako ti to pravi sreću znaš šta da kupiš. Ako ne onda pojačaš CPU na bar 5600, 5600x, 5700x ili 5700x3d, pa onda pozajmiš opet GPU i vidiš koliko ti treba. To ti je u suštini za početak i prvi potez najjeftinije R5 5600 se kreću od 9000 do 11000 dinara.
Ako ne želiš da menjaš am4 platformu naigrao bi se najbolje sa 5700x3d i 6700xt, alternativno 5700x i 6600xt ili 6650xt.
Ako si iz Beograda mogu da ti pozajmim GPU 6700xt za probu, ali me mrzi napajanje da vadim do bola
Naravno neko je pomenuo benchmark mape, to uradiš pre svake promene, uslikaš rezultat radi kasnijeg upoređivanja i vidiš šta si postigao.
Ja sam iste ove muke imao, i zbog budžeta menjao samo jedno po jedno dok nisam došao do optimuma nekog svog, i mislim da je tako bolje kada PC već imaš nego kupovati sve od jednom.
Što se tiče same igre, jeste treš ali je i dalje igram, živciram, igram i tako u krug. Nevernovatno je koliko je loš taj sistem subticka i onlajn iskustva, iako lan nisam još imao prilike da probam.
Počeli su neki ljudi na Reditu da im kvantifikovano pojašnjavaju bagove, koje oni sad od bruke ne smeju da ne isprave. Doduše prvo su ispravli lakši jedan, a na glavnom oko kretnje nisu ništa rekli...
Velika je takođe razlika u FPSu da li igraš na publik serveru sa 25 igrača ili competitive sa 10 igrača na serveru, da znaš da i to ima uticaja.
Izvini ako sam bio preopširan.