Šta je novo?

Counter- Strike 2

Da znas da za 2600k nije limit 140fps... pricam za low ( jer se cs 2 igra generalno u low )
sa Rx580 na 4.5ghz gura 200fps... limit mu je grafika...
Koliko misliš da bi mogao da izvuče, ja teram mix medium high u 1440p, ali uglavnom mi je grafička na oko 75%?

Koliko misliš da bi mogao da izvuče, ja teram mix medium high u 1440p, ali uglavnom mi je grafička na oko 75%?
Hocu da kazem da sam sa tim procesorom terao na 200fps na low sa tom grafikom. i da ga je opet ona limitirala tj mogao je i preko toga. opet impresivno je da si na med/high u 1400p imao toliko ( nsiam znao o kojoj rez pricas )

Konf. iz profila - Ryzen 2700 stock, RX 580 8GB @1440/2200Mhz, high preset sa 2xMSAA, 1080p, Anisotropic filtering 16x - imam otprilike oko 110-115fps u proseku, u zavisnosti od mape. Daleko od idealnog ali sam navikao, meni je to igrivo.
Nisam takmičar, ne želim da igram u nekoj raspad rezoluciji sa low podešavanjima. Ima li smisla uopšte uzimati neku bolju grafičku samo zbog CS2? Mislio sam RX 7600 8GB, ali videh da uskoro stižu RX 9600/XT 16GB. Ima li smisla platiti tih 35 ili 50-ak hiljada din. samo zbog CS2, ili moram i procesor da menjam da bih primetio neki drastičan skok FPS?

Hocu da kazem da sam sa tim procesorom terao na 200fps na low sa tom grafikom. i da ga je opet ona limitirala tj mogao je i preko toga. opet impresivno je da si na med/high u 1400p imao toliko ( nsiam znao o kojoj rez pricas )
Ne znam, meni se čini da mene CPU tu koči probao sam od banalnih podešavanja, sve na low, 720p i dobijem možda nekih 15 fps... tako da šta god stavim od podešavanja vrtim se oko istih cifara... moguće zato što mi je memorija 1333 Mhz, zategnuta, ali to je baš sporo... no to je što je, za CPU iz 2011 sam zadovoljan i ovako...
Ne znam, meni se čini da mene CPU tu koči probao sam od banalnih podešavanja, sve na low, 720p i dobijem možda nekih 15 fps... tako da šta god stavim od podešavanja vrtim se oko istih cifara... moguće zato što mi je memorija 1333 Mhz, zategnuta, ali to je baš sporo... no to je što je, za CPU iz 2011 za zadovoljan i ovako...
Konf. iz profila - Ryzen 2700 stock, RX 580 8GB @1440/2200Mhz, high preset sa 2xMSAA, 1080p, Anisotropic filtering 16x - imam otprilike oko 110-115fps u proseku, u zavisnosti od mape. Daleko od idealnog ali sam navikao, meni je to igrivo.
Nisam takmičar, ne želim da igram u nekoj raspad rezoluciji sa low podešavanjima. Ima li smisla uopšte uzimati neku bolju grafičku samo zbog CS2? Mislio sam RX 7600 8GB, ali videh da uskoro stižu RX 9600/XT 16GB. Ima li smisla platiti tih 35 ili 50-ak hiljada din. samo zbog CS2, ili moram i procesor da menjam da bih primetio neki drastičan skok FPS?
Skini kao workshop mape

Prvo ubi max detalje i vidi šta dobijaš tako, onda polako podiži do nivoa kako igraš, eto ti odgovor.
Ako kad ubiješ detalje (i rezoluciju), dobiješ dosta, ubija te grafička, ako i sa low detaljima imaš sličan FPS, onda je CPU...

Poslednja izmena:
Ma nista bez 5090 rtx, 128gb rama, i nekog treadrippera... Mucis sebe bezveze bez te masine.
NIje to - to bez 500 fps. Klinac neki ce te non stop 360 no-scopovati nozem samo zato sto je ustekao od uzine za treadrippera.

Ja sam ozbiljno pitao, jer mi se ne menja cela konf. samo zbog jedne igre. Igram na 144Hz monitoru, i razmišljam da li je dovoljno da samo overklokujem 2700 (3.8-4GHz), uz neku RX 7600, da li bi to bilo dovoljno da dobijem 40-50fps više u proseku, na istim grafičkim podešavanjima.

def cpu moras noviji..

Ja imam izmedju 300 i 500 na konfi iz potpisa, i ne znam sto se sprdate sa FPS al ovo je jedina igra gde stvarno znaci sto vise, ne morate da budete S1mple al kanter se igra na ozbiljnijem nivou od drugih igara. Doduse najvise sam se preporodio sa 60 na 165hz monitor, to je bilo najvece ono "au sta sam radio svih ovih godina na 60", ali definitivno se vidi razlika isto kad sam izasao iz 100-tinjak fps ka 300, 400..

To je jasno, ali koja je poenta imati dobar komp i 1440p monitor, i onda CS2 igrati u nekim smešnim ''tetris'' rezolucijama sa low detaljima? Donekle razumem taj neki takmičarski trip i zaluđenička podešavanja koja su praktično cheat u odnosu na stock, ali meni to nije potrebno.
Bio bih zadovoljan kada bih sklopio komp koji omogućava da min FPS nikada ne pada ispod 150 na high podešavanjima/1080p, samo što ne znam da li je ovaj Ryzen na 4GHz uz neku dolazeću RX 9600 dovoljan za to, ili moram da prsnem 2k evra da bih par sati nedeljno igrao arhaični CS2.

E jb* cheat :D Takva je igra gde su refleksi prebitni, gde moras da ubijes nekog ispred tebe i onda za 90 stepeni da se okrenes u delicu sekunde da ubijes drugog. I onda gledas da sto vise optimizujes igru da ta akcija bude sto glacja i laksa. Nije igra gde treba da se gleda prelamanje svetlosti i da gledas kako lepo ostaju tragovi u snegu, druge igre su za to divljenje grafike.. A i ovde su najmanje moguce razlike u bilo kojoj igri ikad, izmedju low i high i low res vs high res. U svim drugim igrama da pomislim da igram na 1280x960 to bi stvarno bilo tetris, a ovde prakticno ne vidim da je nesto mnogo losije..

To je jasno, ali koja je poenta imati dobar komp i 1440p monitor, i onda CS2 igrati u nekim smešnim ''tetris'' rezolucijama sa low detaljima? Donekle razumem taj neki takmičarski trip i zaluđenička podešavanja koja su praktično cheat u odnosu na stock, ali meni to nije potrebno.
Bio bih zadovoljan kada bih sklopio komp koji omogućava da min FPS nikada ne pada ispod 150 na high podešavanjima/1080p, samo što ne znam da li je ovaj Ryzen na 4GHz uz neku dolazeću RX 9600 dovoljan za to, ili moram da prsnem 2k evra da bih par sati nedeljno igrao arhaični CS2.
Možeš da igraš 2133x1440, to je za moderne monitore a ko i dalje želi strech da igra... sto se tiče GPU https://www.techpowerup.com/review/counter-strike-2-benchmark-test-performance-analysis/5.html, a CPU: https://www.computerbase.de/artikel/gaming/counter-strike-2-community-benchmark.85680/ pa baci pogled ili uradi ono što sam ti napisao...

Znam za muku, ljudi ne kontaju da ovde avg nije bitan već minimum, šta ti vredi 140 avg, ako štucne kad neko iskoči i krene da puca ispred tebe, tad ti je važno, a ne dok gledaš u nebo...

PS. iz nekog praktičnog iskustva sve ispod 5600x je nedovoljno da fps ne pada ispod 150... a čak i ovo je na granici...

Ja imam izmedju 300 i 500 na konfi iz potpisa, i ne znam sto se sprdate sa FPS al ovo je jedina igra gde stvarno znaci sto vise, ne morate da budete S1mple al kanter se igra na ozbiljnijem nivou od drugih igara. Doduse najvise sam se preporodio sa 60 na 165hz monitor, to je bilo najvece ono "au sta sam radio svih ovih godina na 60", ali definitivno se vidi razlika isto kad sam izasao iz 100-tinjak fps ka 300, 400..
Spradmo se zato sto imamo drugara koji igra na nekom minimum minimuma od hardvera (mi ga zovemo komodor) i koji nas je sio kao volove, a mi nismo bili toliko losi.
No ja sam batalio jer bih pre trpao mosnice u pcelinjak nego nastavio da igram to cheatersko-stolarsko djubre od igre.
Mi svi na monitorima 144hz top grafe, i ostale komponente... dzabe!
Talenat , i osecaj i refleksi dodju do izrazaja samo malo vise sa modernim masinama. A anksioznost najvise.
E kad bi jos samo skill mogao da se kupi....
Baj d vej, ako nekog interesuje, njegova tajna je bila sto je igrao shootere na konzoli. Navikao je da nisani sa pecurkicom i da se krece uz minimum nisanjenja i korekcija.
Suvisno je reci sta se desilo kada se navikao na misa.

Spradmo se zato sto imamo drugara koji igra na nekom minimum minimuma od hardvera (mi ga zovemo komodor) i koji nas je sio kao volove, a mi nismo bili toliko losi.
No ja sam batalio jer bih pre trpao mosnice u pcelinjak nego nastavio da igram to cheatersko-stolarsko djubre od igre.
Mi svi na monitorima 144hz top grafe, i ostale komponente... dzabe!
Talenat , i osecaj i refleksi dodju do izrazaja samo malo vise sa modernim masinama. A anksioznost najvise.
E kad bi jos samo skill mogao da se kupi....
Baj d vej, ako nekog interesuje, njegova tajna je bila sto je igrao shootere na konzoli. Navikao je da nisani sa pecurkicom i da se krece uz minimum nisanjenja i korekcija.
Suvisno je reci sta se desilo kada se navikao na misa.
60% ti je crosshair placement, 30% je kretanje, 10% je reflex. Možeš da imaš 130 na Human Benchmark, ako gledaš u pod, ne čekiraš uglove, držiš CTRL ili Shift dok radiš peak, reload na otvorenom, trčiš sa smoke u ruci... nema ti pomoći.

Što se tiče čitera u free verziji situacija je katastrofa. Ali Premier je so-so, deluje da je bar 3 od 5 igara legit ili su bar neprimetni, a na FaceIt je barem 9 od 10, verovatno i 19 od 20 legit.

Tako da kupite prime i igrajte FaceIt... (redovno banuju čitere što vidite na trackeru posle par dana i vrate vam ELO).

ma te tetris low rezolucije nisu cheat..cheat je rapid trigger/actuation point na tastaturama..:ROFLMAO:

Možeš da igraš 2133x1440, to je za moderne monitore a ko i dalje želi strech da igra... sto se tiče GPU https://www.techpowerup.com/review/counter-strike-2-benchmark-test-performance-analysis/5.html, a CPU: https://www.computerbase.de/artikel/gaming/counter-strike-2-community-benchmark.85680/ pa baci pogled ili uradi ono što sam ti napisao...

Znam za muku, ljudi ne kontaju da ovde avg nije bitan već minimum, šta ti vredi 140 avg, ako štucne kad neko iskoči i krene da puca ispred tebe, tad ti je važno, a ne dok gledaš u nebo...

PS. iz nekog praktičnog iskustva sve ispod 5600x je nedovoljno da fps ne pada ispod 150... a čak i ovo je na granici...
Naravno, min. FPS je uvek najbitniji. Ali meni je i sa postojećim (skoro 6 god. starim) kompom CS2 igriv, nema nekih epskih i slide-show padova FPS, pa sam pomislio da bi mi neka RX 7600 i OC Rajzena na 4GHz bili dovoljni za još bolje iskustvo.
Uzeh malopre da sklapam konf. i bukvalno bez 220-230k din. ništa ne bih uzeo (i to bez monitora), jer kad menjam komp ne volim da zakidam na ostalim poljima da bih uzeo što bolju grafičku. A bukvalno samo CS2 igram pa je možda bolje da samo overklokujem CPU uz RX 7600, mada ne znam da li su sredili drajvere i performanse u CS2, koje su bile loše na početku prodaje te serije.

Nisam usao odavno u igru. Da li je i dalje situacija kad sa pola metra saspes pola sarzera u protivnika, a igra registruje 2 ili 3 pogotka?
Bolje je, ali i dalje nije CS GO. Najveći problem je što nemamo 128 tick rate, već neke subtick karakondžule. Takođe igra anticipira šta će server da registruje (može da se isključi).

Najbolje probaj. Na optici svakako radi OK većinu vremena.
ma te tetris low rezolucije nisu cheat..cheat je rapid trigger/actuation point na tastaturama..
Meni ne odgovara, i ovako nije lako pogoditi nekoga preko pola mape, jos mi samo fali pixelizovana grafika da ne razlikujem ništa... takođe pošto nemam idelno pozicioniranje i kom. meni 16.9 i taj dodatak informacija i te kako znači više nego 4.3 crop.

Uostalom evo vam iz pro meča, publika gleda 16.9 i vidi ih medjusobno, ali oni na 4.3 se ne registruju...

Poslednja izmena:
ma neb se vidjeli oni ni na 16.9 na svojim monitorima...

Naravno, min. FPS je uvek najbitniji. Ali meni je i sa postojećim (skoro 6 god. starim) kompom CS2 igriv, nema nekih epskih i slide-show padova FPS, pa sam pomislio da bi mi neka RX 7600 i OC Rajzena na 4GHz bili dovoljni za još bolje iskustvo.
Uzeh malopre da sklapam konf. i bukvalno bez 220-230k din. ništa ne bih uzeo (i to bez monitora), jer kad menjam komp ne volim da zakidam na ostalim poljima da bih uzeo što bolju grafičku. A bukvalno samo CS2 igram pa je možda bolje da samo overklokujem CPU uz RX 7600, mada ne znam da li su sredili drajvere i performanse u CS2, koje su bile loše na početku prodaje te serije.
HSV zdravo! Pamtim tvoju pomoć meni oko zvučne karte i slušalica, pa se nadam da mogu malo uzvratiti.
Ako pogledaš prvi link koji ti je predložio mare, i u graficima za AVG i MIN 1440p videćeš da je za slične novce(polovnih) model RX 6700xt daleko bolji izbor za CS2 od RX7600(preko 50 frejmova razlike). Po njima je u rangu sa RX7700xt, što potvrđuje i ovaj SS sa jednog YT reviewa( evo i link na kraju teksta imaš i test 1440p isto na high i very high setings). A sve ovo kada CPU nije ograničenje, što tebi nije prvobitna želja. Ovo pišem jer je samo zaključak da bi suludo bilo da baciš novce čak ni na RX7700xt kad za to postoji stvarčica koja bolje radi.
Po meni prvo je potrebno rešiti osnovu, sa CPUom i onda na njemu graditi dokle želiš sa određenim GPUom uz minimalno dodavanja love. To znači da opanjiš bar Ryzen 7600 ili am4 neki x3d(opet i to zavisi od budžeta) procesor i onda vidiš šta video receznije kažu za određen procesor sa upoređene dve ili tri željene grafike, dok nemaš procesor ne možeš sagledati višedimenzionalno šta će ti raditi posao.

A koliko vidim za sve tipa 6700xt, 6800 itd bi ti možda trebalo jače napajanje(nek neko drugi potvrdi) ako je i dalje ovo iz potpisa, dok sa RX 7600 bi mogao da prođeš sigurno.
Pada mi na pamet i ideja da pozajmiš GPU(barem RX 5700xt RX 6600xt ili RX 6700xt) i napajanje i da probaš na postojećem CPU, ako ti to pravi sreću znaš šta da kupiš. Ako ne onda pojačaš CPU na bar 5600, 5600x, 5700x ili 5700x3d, pa onda pozajmiš opet GPU i vidiš koliko ti treba. To ti je u suštini za početak i prvi potez najjeftinije R5 5600 se kreću od 9000 do 11000 dinara.

Ako ne želiš da menjaš am4 platformu naigrao bi se najbolje sa 5700x3d i 6700xt, alternativno 5700x i 6600xt ili 6650xt.

Ako si iz Beograda mogu da ti pozajmim GPU 6700xt za probu, ali me mrzi napajanje da vadim do bola :D

Naravno neko je pomenuo benchmark mape, to uradiš pre svake promene, uslikaš rezultat radi kasnijeg upoređivanja i vidiš šta si postigao.

Ja sam iste ove muke imao, i zbog budžeta menjao samo jedno po jedno dok nisam došao do optimuma nekog svog, i mislim da je tako bolje kada PC već imaš nego kupovati sve od jednom.

Što se tiče same igre, jeste treš ali je i dalje igram, živciram, igram i tako u krug. Nevernovatno je koliko je loš taj sistem subticka i onlajn iskustva, iako lan nisam još imao prilike da probam.
Počeli su neki ljudi na Reditu da im kvantifikovano pojašnjavaju bagove, koje oni sad od bruke ne smeju da ne isprave. Doduše prvo su ispravli lakši jedan, a na glavnom oko kretnje nisu ništa rekli...

Velika je takođe razlika u FPSu da li igraš na publik serveru sa 25 igrača ili competitive sa 10 igrača na serveru, da znaš da i to ima uticaja.

Izvini ako sam bio preopširan.

Prilozi

• 6700xt vs 7700xt 1440p.PNG
    6700xt vs 7700xt 1440p.PNG
    1.8 MB · Pregleda: 9
To to obavezno kartu koja ima 16x PCIe, posebno sa tim starijim procesorima - pločama koje nemaju x4 ili x5, mnogo se oseti, posebno u tim mikro trzajima, 8x na 3 je kao 16x na 2... drugim rečima sporo. Tako da da 6700 čak i obični ili XT još bolje su sasvim solidne i verovatno najbolje za ovu igru trenutno, 7600 preskači baš zbog magistrale...

Nazad
Vrh Dno