Šta je novo?

corsair 550vx

homemade

Cenjen
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poena
150
Da li ce corsair zavrsiti posao za konfu iz potpisa?imate li da preporucite neko drugo bolje napajanje do 7500din?

Brine me amperaža na 12V grani/ma,vataža od 550w je sasvim korektna(barem ja tako mislim),ali razlicita napajanja imaju razlicite vrednosti struje na +12v grani/ma,neka daju jacu,neka slabiju,a to mi je bitno za ''grejalicu'' 4870 jer trazi 36A :( :) .

p.s.

sorry ako lupam ali ne bi za dz napisali deklrisanu struju za grafu

Brine me amperaža na 12V grani/ma,vataža od 550w je sasvim korektna(barem ja tako mislim),ali razlicita napajanja imaju razlicite vrednosti struje na +12v grani/ma,neka daju jacu,neka slabiju,a to mi je bitno za ''grejalicu'' 4870 jer trazi 36A :( :) .

p.s.

sorry ako lupam ali ne bi za dz napisali deklrisanu struju za grafu
Ne trazi 4870 36A vec se preporucuje da napajanje daje 36A za celu masinu.
Nije mi jasno sta te buni oko jacine struje na 12V kod napajanja, niti kakav ti problem tu vidis?:trust:
Kao sto kazes tvoja masina ne trosi vise od 350W sto je 60% opterecenja za VX550. Dakle, to su optimalni uslovi.;)
:wave:

Buni me to sto je chieftec 650c jaci s vatazom od 550vx a daje manje struje sistemu nego sto je za moju konfiguraciju deklarisano,jedino mi pada napamet da se njegova dva rail-a(posto ima toliko)sabiraju i daju sistemu 50A!To me buni :)

Mnogo je puta receno da se grane ne sabiraju, vec se gleda kombinovana snaga na 12V.

C verzija po ovoj tabeli:

http://www.chieftec.com/tubro-power.html

daje 52A kombinovano (gde si ti video 2x25A?). Ostaje pitanje koliko je to tacno....

EDIT: vidim da mislis na APS verziju koju pravi Sirtec... Licno bih se radije odlucio za CWT, mada ne mora da znaci da je ovo napajanje slabijeg kvaliteta od CFT-a.

Poslednja izmena:
Buni me to sto je chieftec 650c jaci s vatazom od 550vx a daje manje struje sistemu nego sto je za moju konfiguraciju deklarisano,jedino mi pada napamet da se njegova dva rail-a(posto ima toliko)sabiraju i daju sistemu 50A!To me buni :)
Ne znam gde si video to za 2x25A, ali ako pricamo o modelu CFT-650-14C(S) taj ima 4x18A tj. u zbiru 52A.
:wave:

Broj ampera x12V grana i dobijes ukupno koliko W moze da gura to napajanje ili ta grana.
Vidim da tebe buni matematika da imas vatazu ali se brines za amperazu. To te ne zanima. Ta masina ima da leti na krstenih 500W bez problema. Ako se ne razumes toliko u ostalo onda je red da ti neko kaze da i ne treba da te interesuje ;)
i tih 4x18A po grani samo znaci da svaka grana ponaosob moze da izvuce max 18A po grani a ne mora da ce napajanje pod punim opterecenjem gurati po 18 na sve 4 grane. Ali ni to ne treba da te interesuje vec cisto da naucis nesto. Obicno na specifikaciji pise max W na 12V grani. To podeli sa 12 i videces koliko je to ustvari ukupno ampera. Po toj racunici 4x18=52 :p

Nazad
Vrh Dno