Šta je novo?

Core 2 Quad Q9650 da li se isplati?

LaxGTR

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2009
Poena
320
Sam naslov teme govori sve. Koliko ja znam ovo je jedan od najboljih procesora za 775 socket. Zanima me da li se isplati uzeti polovan i novo hladjenje za isti u 2016. godini? :)

Da li se isplati zavisi od više faktora.
Koliko želiš da ta konfiguracija bude aktuelna, šta će se raditi sa njom, da li već imaš odgovarajuću ploču i ddr 2 ram ili nabavljaš sve u paketu.

Ako sklapaš od "nule" komplet zasnovan na i5 2400 je mnogo bolji izbor (za nešto više para).

Pa sve zavisi, ako ga nadjes za 10e onda se isplati :D

Salu na stranu, ali stvarno sve zavisi za koje pare ga nadjes, kao I da li vec posedujes neku dobru 775 plocu sa memorije ili ne. Ukoliko ne posedujes plocu I memoriju, onda se mislim ne isplati ni u kom slucaju.

Da li se isplati zavisi od više faktora.
Koliko želiš da ta konfiguracija bude aktuelna, šta će se raditi sa njom, da li već imaš odgovarajuću ploču i ddr 2 ram ili nabavljaš sve u paketu.

Ako sklapaš od "nule" komplet zasnovan na i5 2400 je mnogo bolji izbor (za nešto više para).

Imam vec masinu sa msi matikom, 6gb rama, 1gb ddr5 grafikom i pentium procesorom. Zelim da je koristim neki neredni period (godina, dve) pa bih hteo da uradim upgrade procesora i fana. Da budem jasniji. :)

@Vuk u temi sam vec 30min, citam i pogubio sam se. :D

ne isplati se.

xeon e5440 ili e5450 se isplati, isti su kao q96xx

Kako mislis ne isplati se? on treba da kupi Q9650 a na oglasima su 60-80e.
Postavi pitanje na temi, momci rado pomazu...

Poslednja izmena:
ne isplati se.

xeon e5440 ili e5450 se isplati, isti su kao q96xx

Okej primljena informacija. Sada me zanima koliki ce mi fakultet i sta jos trebati da upasem Xeon u MSI G41M-P26?

@Vuk koliko sam cackao net sad za manje kesa moze se naci Xeon e5450. hm.

Poslednja izmena:
Ima tema 771 mod... Uglavnom, samo modujes bios. A ako je nedoradjen xeon, moras da secnes jedan zarez u soketu na ploci, ali obicno su odradjeni xeoni da upadaju.
Mozes naruciti sa aliexpressa za 20ak dolara

Ako je ploča kompatibilna, naručiš od Kineza prelemljen i isečen, pa samo zabodeš.

Koliko vidim ima na aliu za 20tak dolara da se nadje, iseceni i za koriscenje bez nalepnice sto je super. Sad me samo zanima da li rade ok ako je neko kupovao od brace kineza? :S

Okej verujem vam svaku rec, hvala puno drugari. Narucicu ovih dana pa cu se javiti za pomoc ako zatreba! :)))

Pregledaj kupujem prodajem. Ima lik koji prodaje xeon 5450 za 20€. Ima ga i na forumu ali sam zaboravio ime. Ja sam od njega kupio jedan. Po meni je bolja varijanta da seče plastiku na ploči nego da dira procesor. Ima ljudi kojima proc posle intervencije nije davao znake života.

Nema na KP nista tome slicnom. :S

Sta mislite o Xeon X5482 vs e5450?

Pregledaj kupujem prodajem. Ima lik koji prodaje xeon 5450 za 20€. Ima ga i na forumu ali sam zaboravio ime. Ja sam od njega kupio jedan. Po meni je bolja varijanta da seče plastiku na ploči nego da dira procesor. Ima ljudi kojima proc posle intervencije nije davao znake života.
Ne znam jos da neko sam sece procesor,niko mu nije to ni rekao da radi... Tj znam za jednog, ubio ga je. Dolaze vec iseceni masinski i rade normalno svi.

Tražio sam matičnu i procesor za 775 socket. Našao sam oglas gde lik prodaje Maximus II Formula matičnu ploču i Core 2 Extreme QX9650 (4 cores / 4 threads).
Čovek za matičnu traži 70 evra, što je za karakteristike relativno prihvatljiva cena. A za procesor traži 135 evra?!

Logičnije bi onda bilo kupiti Athlon x4 880k koji NOV košta 90 evra i ima 18% bolje performanse nego ovaj polovan procesor iz 2007. godine.

Tražio sam matičnu i procesor za 775 socket. Našao sam oglas gde lik prodaje Maximus II Formula matičnu ploču i Core 2 Extreme QX9650 (4 cores / 4 threads).
Čovek za matičnu traži 70 evra, što je za karakteristike relativno prihvatljiva cena. A za procesor traži 135 evra?!

Logičnije bi onda bilo kupiti Athlon x4 880k koji NOV košta 90 evra i ima 18% bolje performanse nego ovaj polovan procesor iz 2007. godine.
Које црно прихватљива цена, дупло већа него што би требало :d

За те паре може да се узме нова socket 1151 плоча и Core i3 6100 и то у домаћој радњи са домаћом гаранцијом, а преко "мађара" још јефтиније.

On trazi, ali te pare nece videti.....

Poslednja izmena:
Cuj 135evra. Pitaj ga da li zeli uz 135e i uverenje da si lud.. :)

Imas svakavih ludaka ovaj je zacenio kao da je procesor od samog zlata pa trazi 135e.A takvu sam plocu pre 2-3 god prodao za oko 60e ako se dobro secam.

Niko normalan ni ne kupuje Q9xxx po urnebesnim cenama, sve zahvaljujuci Xeon E54xx procesorima. ;)

Dobar cpu taj qx 9650 ,ali vreme ga pregazilo i svakako ne vredi te pare pa cak i da ne postoji fora sa xeonima!

Xeoni su jeftiniji zbog akanja sa stikerima i seckanja soketa, a čuo sam da senzori pokazuju 15C više. Ja mogu da potvrdim da Q9650 još uvek odlično renderuje nove igrice. Imate na YT brojne snimke klokovanih Q9650 sa jakim grafickim karticama. Čak se solidno pokazao i na BF1 beta. Ali, I5 i I7 su doktori.

Ne može više od 3.6GHz?

Na primarnoj voltaži ne. Ali ima ekstrema po netu gde peglaju sa 4GHz.

Nema sta da traze qxxx pored xeona,jer ih cene skuplje nego i5 hahahahha

Vrh Dno