Šta je novo?

core 2 duo E6300 (ili E6400) overclocking , koja plocha?

raw

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
319
Zamolio bih poshtovane vlasnike ovog procesora da okache koju plochu imaju i koliko su uspeli da overklokuju isti (ili nisu uopste uspeli da overklokuju) , zato sto nameravam da se upgradeujem pa malo skupljam informacije.... hvala unapred

6300+Intel 975XBX; cim sam kupio stavio na FSB 400 (2800mhz) i od tada vise nediram.

Inace nema bog zna sta da razmmisljas ako hoces bas debelo da overklokujes. Ako ces jeftino uzmi biostar, ako ces skupo uzmi asus p5b deluxe :wave:

Imas u "moja masina" tako radi od Jula i ne gasi se uopste sem za ciscenje ili kada menjam nesto od HW-a :)

da, cuo sam za taj Biostar.... jel valja tooooooo? :)

975 chipset je super stvar, al skupo bato....

Biostar sam video za nekih 6-7000dinara, asus ide od 10000....

-posle 2 minute

ah nashao sam temu o biostaru na ovom forumu , sad tju da se bacim na citanje

Poslednja izmena:
Izbor ploce

Ja sam se dosta zezao sa asusom wifi deluxe i smorila me je, ne preporucujem je sjebao sam 3 ploce, uzeo sam posle gigabyte ds4 i stavio na e6300 na 2800 ja sam na vodenom hladjenu ali sa asusom to nije htelo da radi, radilo je i na 3000 ali se onda greje dotsa pa nisam hteo , moja preporuka je gigabayte ds4, stavis novi bios i jednostavan je overclock.

Ne zezam se mnogo za sada. Nov sam u ovom C2D svetu a nemam mnogo vremena da preturam.
2.4ghz sa plocom GA8i965-ds4 kao kolega gore. Lepo radi. Kada budem imao vremena eksperimentisacu.

POZ

Ja sam se dosta zezao sa asusom wifi deluxe i smorila me je, ne preporucujem je sjebao sam 3 ploce, uzeo sam posle gigabyte ds4 i stavio na e6300 na 2800 ja sam na vodenom hladjenu ali sa asusom to nije htelo da radi, radilo je i na 3000 ali se onda greje dotsa pa nisam hteo , moja preporuka je gigabayte ds4, stavis novi bios i jednostavan je overclock.

WTF? Sjebao si 3 (tri) Asusa? Kako ti se to greje puno na 3000 i to sa vodenim hladjenjem? Meni sa boxom na 3 giga ne prelazi 40c.

Zeleo sam DQ6, ali sam zbog finansijske stiske uzeo DS3 + coolermaster BlueIcePro cooler za NB.

Moja preporuka za Gigabyte 965 DS3, namestao sam drugaru sa E6400 pre neki dan. Oko 150e za plocu, deluje kvalitetno. Isterali smo oko 430FSB bez problema (moglo i vise, probali na kratko, ali smo za svaki dan ostavili toliko jer bi inace morali da koristimo delilac za memoriju i da povecavamo napon procesora, a i ovako smo isterali DDR2-860 na 5-5-5-12 sa nekom levom DDR2-800 CL5 memorijom, 3.44GHz CPU na 1.45V sa box kulerom), kameno stabilno.

Poslednja izmena:
Kako su predstavili neki ove Gigabyteve ploce u OC-u, pokazale su se fenomenalno.

Pokazao se i biostar bolje sa vise od 20e razlike ;)

jel moze neka DDR2 667 memorija nekako da profercera na 800 ili moram uzeti bash 800ku ?

Moze, nemoj da brigas. Mozes cak i DDR2-533 memorije naterati na 800+ MHz.

U sustini ti je najvaznije koliko ima mb-a......
U slucaju nekog klokovanja gledaj i frekvenciju.

Kada sam ja kupovao, bilo mi je najbitnije da uzmem sto vise mb-a/. Kada skupim pare uzecu nesto sto valja, nesto tipa 2x1gb 800 ili 1024.

moze li malo uputstvo za flash biosa na DS4?Da ne otvaram novu temu...?

Jesi li osetio kakav boljitak???

radio je stabilnije sa nekim setovanjima, ali ne vidim poentu da ,ako si zadovoljan sa klokom koji si postigao, ukoliko je sve stabilno, menjas bios...

ja nisam zadovoljan jer sam dogurao do 2400,i ako pokusham da idem na 2.8 ko shtp "vecina" drzi nece ni u win da udje...:(

Hm...masina iz potpisa, tacnije iz "moja masina" 24/7 bez problema vec mesecima radi kao zmaj. Vidim da imas Kingmax 667 memoriju koja bi bez problema trebala da radi na 800. Napisi sta si "cackao" u biosu.

Zamolio bih poshtovane vlasnike ovog procesora da okache koju plochu imaju i koliko su uspeli da overklokuju isti (ili nisu uopste uspeli da overklokuju) , zato sto nameravam da se upgradeujem pa malo skupljam informacije.... hvala unapred

Trenutno imaš nekoliko ploča koje će zadovoljiti i najbolje primerke E6300. Suština je samo naći ploču koja ima mogućnost ispucavanja što većeg stabilnog FSB-a. P965 čipset je trenutno neprikosnoven za intel core 2 duo procesore sa manjim množiocem. E sad imaš dve revizije čipseta, tačnije C1 i C2, od kojih se bolje klokuje C2 revizija čipseta. Iz istog razloga gledaj da nabaviš asus P5B-E, asus P5B DL rev.104G, asus P5B-E Plus (imam jednu pa ako te interesuje pm).

E6300 na Asus P5W DH Deluxe wifi, radi na 2.81 potpuno stabilno....
Temperatura procesora 38, cipset oko 42..
2*512 Geil DDR2 na 667. Sve u svemu jako zadovoljan

Hm...masina iz potpisa, tacnije iz "moja masina" 24/7 bez problema vec mesecima radi kao zmaj. Vidim da imas Kingmax 667 memoriju koja bi bez problema trebala da radi na 800. Napisi sta si "cackao" u biosu.

FSB,stavio ono cudo na 2,pa onda kad mi je fsb 340 onda je memorija na 680,latencije nisam dirao,a ni napon jer je drugacije na ovoj ploci od ostalih koje sam imao...

Nazad
Vrh Dno