Pozdrav svima. Inace nisam preterano aktivan na forumu, ali moracu uskoro da uzmem novi telefon...
Razmisljao sam pre svega u smeru nexus 4 polovan,ali vidim da je prilicno slaba ponuda. Sledece sto sam uzeo u razmatranje jeste lg g2, ali licno nemam zelju da dam preko 200e za telefon, i onda sam primetio ove teme o kineskim telefonima.
Dosta sam citao temu,vidim da ima i raznih romova za generalno ovaj model, f1. Koristio sam i ranije miui,lewa romove i slicno, zanima me da li je prevod na engleski potpun, ili neki delovi interfejsa ostaju na kineskom? Ovo je mozda glupo pitanje, ali cesto vidim da ljudi komentarisu tako nesto(ne i ovde na forumu)?
Druga stvar, da li bi neko mogao da poredi direktno nexus 4 i coolpad, ko ima iskustvo sa oba telefona?
Na prvi pogled, prednosti koje vidim kod nexusa jeste ipak mnogo bolja podrska zajednice. Dok coolpad ima, na papiru bolju bateriju, i cini mi se kameru? Takodje, chipset je noviji, pa verovatno i stedljiviji, sama snaga mi nije preterano bitna, jer ne planiram da koristim telefon kao konzolu. Takodje vidim da spominjete neke probleme sa sms-om, ali nisam detaljo uspeo da shvatim o cemu se radi?
Svakako, jos jedan prednost coolpada je to sto dobijam novi telefon, a ne polovan

Vidim da se spominju i meizu m1 mini, i tcl 3n kao telefoni koji bi skoro mogli da izadju, a da imaju slicnu cenu, pa cu razmisliti i o njima jer vidim da su hardverski vrlo slicni