Šta je novo?

COOLPAD F1

To je stock aplikacija roma a da li ima modul nisam tražio

Ne trebaš da imaš aplikaciju kao mx player jer ona preuzme puštanje videa već samo stock i kada puštiš ima oko gore i ono treba da bude omogućeno, sve ti piše

Koji ROM ima najjaci zvuk na zvucniku telefona, a moze i na slusalicama, zadovoljan sam kako zvoni i alarm i poziv i obavestenja, ali kad pustim neku muziku zenin Alcatel Idol 2 Mini ga sije za jedno 20% u zvuku!? Ukljucen mi je Viper FX.

Mozes sam da podesavas maximalnu jacinu zvuka preko engineer moda i njemu mozes pristupiti ili preko mobileuncle toolsa ili preko gravity boxa.Fora je da se ne zaigras i sprzis zvucnik. ;):crash:

@Rista

Instalirao CWM, uradio backup, instalirao CollUI_023_by_Misha124.zip,gapps i UPDATE-SuperSU-v1.94...
Krenulo par minuta, stoji android i onda zabode
Welcome
izaberem jezik English
i ispod Emergency dial i to je to ...

Sta sam pogresio ?
U prvom pokretanju me je nesto pitao u vezi Googla ili Gmaila na ruskom, ne znam sta sam aktivirao...

@rista1
Da li radi prebacivanje reci u novi red na ovom 023 by Misha sto si zakacio na prethodnoj strani? Kako to moze da se namesti? Cini mi se da sve ostalo radi kako treba. Probao sam juce MIUI 6 by wonderful, dopao mi se izgled i sve ali nisam mogao da namestim apn jer puca settings.

@ hefest

Mislim da nije trebalo uopste da flashujes gapps, postoji vec na ovom romu, flashuj opet rom pa probaj.

Gapps ima na 023 ,samo prebaci na engleski ,super su updejtuj preko gplay i pusti da se nadogradi normalno ne preko cwm ako hoće
Prebacivanje celih reči novi red je mana na svim K.K coolui romovima i dok to ne reše ko hoće na coolui rom mora da se navikne
Apk hendcent ne brišite ako hoćete da primate poruke iz banke, parkinga itd.

Poslednja izmena:
Tako sam i uradio, instalirao samo ROM...
Sada cu da vidim za ostalo kako ce ...

Snima full hd, u opciji videa ima high -to ti je 720p i fine -1080p

Mozes sam da podesavas maximalnu jacinu zvuka preko engineer moda i njemu mozes pristupiti ili preko mobileuncle toolsa ili preko gravity boxa.Fora je da se ne zaigras i sprzis zvucnik. ;):crash:

Hvala zemo, ako sam dobro pogodio u Hardware -> Audio -> Normal Mode (ono prvo ne znam ni sta je, isao na Set) pa gde je ponudilo 0-160dB sam postavio oko 10% vise, valjda ce biti OK...
P.S. A bilo je samo 112 po defaultu, znaci 70% od maksimuma koji nudi sto se cini realno malo, obzirom da je recimo Speakerphone podesen na 152 od 160, skrtice...

Poslednja izmena:
imas cetri opcije,zvucnik- normalan i loud(glasno),slusalice- normal i loud pa se igraj
ne stavljaju na previse jako i zbog sluha a i zvucnika pa mislim da jedno 10 posto nece da smeta da povecas jer na nekim romovima su preterali pa i na pola je bilo preglasno sto i to nije u redu.:guitar:

Poslednja izmena:
Ima li normalan link za miui 6 da probam. Ovaj link sa Modaca nikad skinut [emoji53]

Hvala rista. Brzo sam se vratio na backup. Ne svidja mi se a ima i odredjenih nedostataka. Neki su se mozda mogli i otkloniti ali nisam imao volje jer mi se rom nije svidio. Nisam mogao vidjeti slike u galeriji. Gravity Box ne radi.

Hvala na savetima, instalirao jos juce CoolUI 023 ali ne stizem da pisem...
E sad tek imam pitanja, gaps ima i to je sve ok.
-vec mi nudi update na v.28.8297W.141227,da li da diram ili ne, koja je razlika ?
-ovo oko supersu mi nije jasno, na playstore-u mi kao prvi izbaci Superuser-ChainsDD, instaliram i tu zapnem ...
-titanium ne funkcionise, doduse i ne shvatam u kakvoj vezi su Super SU i Titanium-on mi treba da zamrznem duple aplikacije (za poruke,kontakte i sl.)
-instalirao Lightflow, menjam boje ali ne reaguje :wall:

Pomoc ?

Prilozi

• Screenshot_2015-01-22-20-32-35.png
    Screenshot_2015-01-22-20-32-35.png
    120 KB · Pregleda: 74
  • Screenshot_2015-01-22-20-30-50.png
    Screenshot_2015-01-22-20-30-50.png
    90.8 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
-ne mozes da udejtujes rom koji nema fabricki recovery i menjane,brisane aplikacije na taj nacin tj na kraju ce ti prijaviti gresku
-titanijum ne moze da radi bez root pristupa a i vezan je za super su
-ne zamrzavaj stock apk za sms kao i hendcent sms jer neces imati sve poruke i led obavestenja
ukloni taj super user i flesuj https://www.dropbox.com/s/769km816ker8p3l/UPDATE-SuperSU-v2.45.zip?dl=0 ,prebacis na sd i instal
menjanje boja ne radi bas na coolui romovima, vise na AOSP

Poslednja izmena:
Hvala opet Risto !
Nisam ni mislio da update-ujem ali evo slike ...
Nesto sam zabrljao pa preko Root checker kaze da nije rutovan, sada cu da ubacim ovaj SuperSU pa da vidimo...

Prilozi

• Screenshot_2015-01-22-22-17-16.png
    Screenshot_2015-01-22-22-17-16.png
    187.5 KB · Pregleda: 85
za 023
idi na levo kapacitativno dugme,preference,activate tradicional style -da bi video sve aplikacije
prebaci 2,4 na sd https://www.dropbox.com/s/zbezbujzhppa0q0/UPDATE-SuperSU-v2.40.zip?dl=0
,idi u recovery i instal from ex sd pronadji i ok,idi na reboot ako te pita fix root -da
kada se pokrene odes u aplikacije pronadjes super su pokrenes i pitace te da instaliras skriptu ti da,odes na gplay updejtujes apk,pokrenes i pitace te da binary updejt ti da i onda kada izadje opcija pretisni normal a ne kroz cwm ,sacekaj dok ne odradi oko 1 min i ako odradi restartuj i voola imas root kako treba.kada te pita u recoveru fix root uvek da

Poslednja izmena:
Poz svima. Odlucio sam da kupim ovaj telefon pa me zanima kojeg prodavca preporucujete? Interesuje me jos posto je diskusija dosta vezana za razlicite verzije ROM-a , da li postoji neki dobar ali sa 4.4 verzijom androida?

Pozdrav svima. Inace nisam preterano aktivan na forumu, ali moracu uskoro da uzmem novi telefon...
Razmisljao sam pre svega u smeru nexus 4 polovan,ali vidim da je prilicno slaba ponuda. Sledece sto sam uzeo u razmatranje jeste lg g2, ali licno nemam zelju da dam preko 200e za telefon, i onda sam primetio ove teme o kineskim telefonima.
Dosta sam citao temu,vidim da ima i raznih romova za generalno ovaj model, f1. Koristio sam i ranije miui,lewa romove i slicno, zanima me da li je prevod na engleski potpun, ili neki delovi interfejsa ostaju na kineskom? Ovo je mozda glupo pitanje, ali cesto vidim da ljudi komentarisu tako nesto(ne i ovde na forumu)?
Druga stvar, da li bi neko mogao da poredi direktno nexus 4 i coolpad, ko ima iskustvo sa oba telefona?

Na prvi pogled, prednosti koje vidim kod nexusa jeste ipak mnogo bolja podrska zajednice. Dok coolpad ima, na papiru bolju bateriju, i cini mi se kameru? Takodje, chipset je noviji, pa verovatno i stedljiviji, sama snaga mi nije preterano bitna, jer ne planiram da koristim telefon kao konzolu. Takodje vidim da spominjete neke probleme sa sms-om, ali nisam detaljo uspeo da shvatim o cemu se radi?
Svakako, jos jedan prednost coolpada je to sto dobijam novi telefon, a ne polovan :) Vidim da se spominju i meizu m1 mini, i tcl 3n kao telefoni koji bi skoro mogli da izadju, a da imaju slicnu cenu, pa cu razmisliti i o njima jer vidim da su hardverski vrlo slicni

Engleski interfejs u kineskim romovima je skoro 100% kompletan.
Dakle u nekima kompletan u drugima 99%

Coolpad F1 se može naći na par trgovina za 140 USD (pandawill, minideal)
ili aliexpress: CBT (HK) LTD ili Shenzhen Eternal Technology Co., Ltd.
Pazite da ne uleti sličan ali slabiji model F1 Plus

Postoji par vrlo dobrih novijih AOSP 4.4 romova

kUk5AH4.png

Vrh Dno