Šta je novo?

COOLPAD F1

Ja sam imao problema da instaliram drajvere na xp sad ih nemam jer sam stavio win 7,imam i recovery tako da vam vise necu dosadjivat ;)

Probao sam coolui 029 od atx grupe i dobra kamera i novi kernel od 07.01 .Problem sa porukama i dalje ima ali je na K.K. lako rešiv samo ubacite handcent apk sa gplay i označite da je primarna i sve radi. Ovaj od atx grupe je preforsiran sa raznim aplikacijama i to dosta ima korisnih ali su sve na kineskom. Skinuo sam i od liutao 029 pa možda je manje nabudzen.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1421520061158.png
    uploadfromtaptalk1421520061158.png
    630.9 KB · Pregleda: 132
  • uploadfromtaptalk1421520073580.png
    uploadfromtaptalk1421520073580.png
    112 KB · Pregleda: 122
Kako se kalibrise baterija? Ovom drugaru sto sad stigao brzo ode baterija. Kaze juce ujutru ga skinuo sa punjaca i u 1 vec je na 65% a uopste ga nije drndao zbog posla.

Nek pogleda sta mu je sve ukljuceno, pogotovo sistemi tipa GPS, BT, a i hoce sam od sebe da crpi bateriju zbog aplikacije koja mrsi m... nesto!
Meni se desi da ga u pola 8 skinem sa punjaca, u 10 imam recimo 82% a nista ne radim sa njim, ali mi ukljucen wi-fi, i taj dan padne recimo na 43% sa pola dana wi-fi-a, ali nocu i sutradan duplo sporije crpi bateriju pa do uvece potrosi 30-ak % sa slicnim koriscenjem a za 24h spram potrosenog prvih 14-ak!?

Kako je glupo sa SMS-om,na ranije tel su mi bile i primljene i poslate zajedno a sad moram da ulazim u sent pa u inbox,bas bzv.ima li nacina da se ovo rijesi?

Imaš u podešenja sms-a folder mod i chat pa promeni na chat

Znam za to al nisi me razumio,ja bi da mi bude kao na viberu,fb da su poruke jedna ispod druge na istoj strani.moze to da se podesi?

Koliko se sjecam tako mi je bilo i na coolui kada odaberem chat mod. Ako mislimo na istu stvar

Sto se tice baterije kod drugara kaze da danas sve ok da mu traje po dva tri dana. Mozda je u onom trenutku bila ispraznjena previse zbog puta bem li ga.

Sto se tice baterije kod drugara kaze da danas sve ok da mu traje po dva tri dana. Mozda je u onom trenutku bila ispraznjena previse zbog puta bem li ga.

Hoce i to, velika hladnoca lose utice na bateriju i prazni joj kapacitet duplo brze...
Evo meni sad 53% a slabo sam ga koristio jer sam bio pola dana u ribolovu i uvece par sati wi-fi-a, i ode skoro pola, ali nocas ce otici mozda do 48% recimo i sutra za ceo dan i 4-5h wi-fi-a (ne non stop na netu nego ukljucen pa kad stigne obavestenje pogledam) docice do 11 nocu recimo do nekih 15-17%, nije kalibrisano izgleda.

Sve što mogu da kažem je - hvala ljudi! Fantastičan telefon, narocito za ove pare.

To je rom iz doba jure [emoji13]

I ja imam taj :D
Evo ubih se od juce i vise ne znam sta citam...
Rootovan dosao,instalirao juce TWRP recovery,Mobileuncle...
Da li treba iz Mobileuncl-a da se uradi backup IMEI-a ? Negde sam citao da moze da bude problema prilikom flashanja a vidim opciju u Mobileunclu.
Kupujem sada microsd vecu pa kad uradim backup ostaje mi samo da izaberem rom :type:

E tu vi stupate na scenu ?

Uradi ništa ne hvali mada sam čitao da to ne pomaže mnogo već ima drugi način. Ubacuj već proverene romove i nećeš imati problema. Odradi beckup i prati upustva a ima romova koliko hoćeš

https://yadi.sk/d/i9lN6lOadUCBd K.K rom predzadnja verzija COOLUI roma 023 ,sms radi i led apk za sms hendcent je vec instalirana
https://yadi.sk/d/lyakJ_MFd7TTo aosp rom od rusa,ima srpski,sve radi i nekoliko led boja,K.K i dobru kameru za razliku od leak 17 rom.Kod ovog roma kao i kod svih aosp treba ubaciti xposed i gravity box i podesiti razne stvari a mora fullscreen caller photo-full inace ne vidi se pozivaoc ovo vazi za ovaj rom, ostalo ok
https://drive.google.com/file/d/0B9AvF7XCB2VYRi01MlNfb1hMRTg/view AOSP Nitro A310 v3 repack obradio Dakok odlican rom i ja ga koristim ,K.K ,kamera odlicna i sve jedino ima samo crvenu i zelenu led svetlo_Ovde takodje treba preko gravity boxa srediti kako vam odgovara.Nema srpski ali preko morelocale 2 moze da se izabere srpski pa kalendar i svi programi koje instaliras a imaju srpski automatski ce biti na istom,ubaciti novu launcher
http://www.modaco.com/topic/372543-coolpad-f1-8297w-review-info-software-custom-roms/ ovde isto imate objasnjenja i upustva kao i neke romove,
http://www.needrom.com/download/coollife-5-5-4-2-2/ 4.2.2 ima multileng
ima jos i Funtouch OS,AOSP Himax Polymer,Baidu,Miui itd
za pocetak je dosta,\
pomocu MtkDroidTools uradi se beckup NVRAM gde se i nalazi IMEI
treba nuciti i kako se flesuje pomocu http://www.modaco.com/topic/373530-guide-ygdp-tool-for-flashing-stock-42-44-roms/ kada ne mozete povratiti beckup

Poslednja izmena:
Sve što mogu da kažem je - hvala ljudi! Fantastičan telefon, narocito za ove pare.

Except... :(

Stavio sam onaj dakokov A310 rom, jedan od zadnjih koji je neko poslao ovdje. Vidio sam ok komentare na modaco forumu, valjda. Sve je bilo super dok nisam stavio GSM kartice. Tada se dešavaju dvije stvari:
- wifi ne radi, piše "Turning WiFi on" ali tako stoji, ništa se ne desi
- ako slučajno ode u sleep ne budi se više, moram izvaditi bateriju da bih ga opet upalio
Dok god ga držim budnog sve osim wifi radi super, obije kartice, sve aplikacije...

Ima li neko ideju kako da popravim ovo?
Samo da ne moram flashovat novi ROM jer sam sve prebacio sa starih telefona i podesio, ne bih opet :)

Ups... sad vidim.
pomocu MtkDroidTools uradi se beckup NVRAM gde se i nalazi IMEI

Ne uradih ovo...

Poslednja izmena:
Meni radi perfektno, ja sam ga ubacio preko CWM i odradio sva potrebna brisanja (možda je tu problem)
Rom je odličan ima odlično automatsko osvetljenje i možda jednu od boljih kamera

Ja sam preko TWRP i brisao sam mislim sve što treba, tako da je to jedina razlika u odnosu na tebe. Moram da proguglam, pa ako ne ide stavljam neki drugi.
A zašto služi backup NVRAMa? Kad ga vraćam? Ima li ovo moje veze s tim, mada pretpostavljam da ne.

Najbolje da neko pobriše ove moje poruke jer sam sam napravio glupost. Htio sam probati sa starim wpa_suppliciant.conf fajlom, da bih imao sve wifi passworde od ranije, ali to sam uradio kasno sinoć i tek kad sam restartovao telefon da bih ubacio gsm kartice on je prestao da radi normalno, sad je sve ok, kad sam vratio stari fajl.

Poslednja izmena:
Beckup nvrama služi da ako izgubiš imei da ga povratiš -nije to
Ubaci Cwm recovery i flesujes :
Wipe data /factory reset
Wipe cache partition
Mounts and storage -format system, format cache, format data
Advanced -wipe devilk cache, reboot recovery
Instal zip from extenal card, izaberi iz na kraju reboot -fix root ako te pita

Da, baš tako sam radio, jedino TWRP ali opisao sam iznad u čemu je u stvari problem. Moja greška.

Ok važno da je sada u redu, pusti video stikliraj oko u gornjem delu i kada gledaš video i pomeriš glavu npr u stranu video se pauzira . Puno podešavanja ima u gravity box pa polako po želji

Ok važno da je sada u redu, pusti video stikliraj oko u gornjem delu i kada gledaš video i pomeriš glavu npr u stranu video se pauzira . Puno podešavanja ima u gravity box pa polako po želji
Jel ta opcija sa pauziranjem videa radi samo na, a310 ili ima modul xposed modul?

Nazad
Vrh Dno