Falcon je napisao(la):Gde je Desk?
Toliko se zadesilo u izlogu, ali ima u magacinu trenutno još 131 komad plavih, ostalih još i više (najmanje ima crvenih - 70tak). Trebalo je samo zatražiti i sačekati 5 minuta da se prebaci... Usput, nova tura CMa je stigla danas, ima i novih artikala iz njihovog programa.Falcon je napisao(la):Bio sam u Imtelu sa ortakom, uzeli smo poslednja tri CoolerMaster ventilatora sa LE diodama (plava), ima jos u ostalim bojama ali plavih vise ne.
Nema, svi su 80mm, ima od 92mm ali obični...Falcon je napisao(la):Jel imate mozda slucajno "svetlecih" ventilatora velicine 70mm.
Nije bilo dosad, zameniće se za drugi komad. Ako ima neka prepreka potraži mene...Jel bilo takvih primeraka? Kakva je procedura oko reklamacije?
IMTEL- PRVA LIGA, samo napred,vec mi je dosadilo da zovem i kupujem kod raznoraznih TRAFIKANATA (dilera),a usput nemaju skoro nista i garanciju nemozes da im izvuces kao da imaju Zmiju u dzepu.Pozdrav!!!ZorMi je napisao(la):Nije bilo dosad, zameniće se za drugi komad. Ako ima neka prepreka potraži mene...
Ma daleko od toga, na našem tržištu to ipak nije izvodljivo/isplativo.LiquidPlasma je napisao(la):Hmmm, cuo sam i pre nego sto sam pokrenuo ovaj thread, da u Imtelu imaju skoro swe
Ima CM BlueIce aktivni 40mm fan sa plavom diodom, a juče su stigli i pasivni northbridge cooleri (isto CM) u plavoj, crnoj i srebrnoj boji. Nisam ih još fizički video, sutra...jox je napisao(la):northbridge kuler?
Nije baš toliko strašno, npr. cena za firmu je 267din (3.6e), a za dalju prodaju 247din, dakle razlika je 20din (8%) na tu sitnu komponentu, za krupnije su razlike još manje. A fizička lica imaju samo još porez pa je za njih 320din (267din + 20% državi).gx-x je napisao(la):ko nemam firmu koja se bavi iskljucivo racunarima mogu preko racuna da uzmem robu samo po MP cenama...a ti CM kuleri su kod mog drugara koji isto uvozi CM, tri evra...I u Imtelu su toliko, za preprodavce...
Pa Mi smo Srbi je,,,es Evropu.Najednostavnije je "postati" sto Veci distributer i pogasiti "Trafike" koje nanose stetu celokupnom IT trzistu,kupcima i drzavi.Prodaju komponente bez ikakve garancije i jos vas podjeb.....kad im trazite istu.ZorMi je napisao(la):Nije baš toliko strašno, npr. cena za firmu je 267din (3.6e), a za dalju prodaju 247din, dakle razlika je 20din (8%) na tu sitnu komponentu, za krupnije su razlike još manje. A fizička lica imaju samo još porez pa je za njih 320din (267din + 20% državi).
Kompromisi su nužni, ali mislim da nikom nije zacepljeno... Dileri ipak mnogo više kupuju i šire prodajnu mrežu pa zahtevaju i zaštitnu cenu od distributera. Čak dolaze često predstavnici velikih domaćih lanaca tražeći da dignem još cene ili će nas prijaviti stranom dobavljaču da ne štitimo mrežu.
Takav je sistem, dok se sitni prodavci kolju podvlačenjem ispod cene, uvoznici su stalno pod pritiskom od principala i prodajne mreže da više dižu i daju veće rabate kako bi se mreža širila, zauzimalo tržište i povlačile veće količine... teško je svima udovoljiti.
ktm je napisao(la):Pa Mi smo Srbi je,,,es Evropu.Najednostavnije je "postati" sto Veci distributer i pogasiti "Trafike" koje nanose stetu celokupnom IT trzistu,kupcima i drzavi.Prodaju komponente bez ikakve garancije i jos vas podjeb.....kad im trazite istu.
Sto se tice same memorije u pitanju je i velika nekompatibilnost(JEDEC),tj. nerade sve memorije na svim maticnim-odnosno njuhovim chipsetovima.One memorije koje su bile neispravne sasvim su dobro radile na "starim" chipsetovima.Otuda i mnogo reklamacija na mem. module(ovo ti pisem na osnovu iskustva-serviser)gx-x je napisao(la):veuj mi, nisu ni ti veliki bas brzi sa garancijama, pogotovo sto ih ima previse, a insistira se na jeftinoj "Aće" memoriji i "Iglama" koje do duse jos kako tako rade, ali ove prve su se toliko vracale da je to bila katastrofa, znam lika koji od Imtela potrazuje oko 110 hiljada dinara vec skoro godinu dana i 95% od toga je u memoriji. Ne vidim kako se na ovaj nacin stite dileri. Dileri se stite na nacin na koji to "compart" radi, brzo, efikasno, posteno, sa uvazavanjem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari