Šta je novo?

CoolerMaster info!

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
710
Zanima me gde mogu u BG da nadjem generalnog distributera za CoolerMaster. Ako ne, onda mi bar preporucite jednu radnju gde imaju vecinu CoolerMaster kulera, heatsinkova i termalnih pasti.

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
IMTEL PC Mega store, kod Merkatora, distributer za SCG. Nemaju baš ceo program CoolerMastera ali im adosta toga.

Poz.

Gde je Desk?

Cim sam postovao pitanje, pitao sam GOOGLE gde je Desk i... :d

Bio sam u Imtelu sa ortakom, uzeli smo poslednja tri CoolerMaster ventilatora sa LE diodama (plava), ima jos u ostalim bojama ali plavih vise ne. Inace svetle za sve pare, vid' sliku... Cena je 320 dinara/komad, imaju i neke ultra-fensi plave providne kulere sa UV neonkom ukrug za nekih 880 dindzi ako se ne varam, ali mi je bilo mnogo, trebala su mi 2 komada.

Prilozi

• Image(04).jpg
    Image(04).jpg
    55.5 KB · Pregleda: 172
Falcon je napisao(la):
Bio sam u Imtelu sa ortakom, uzeli smo poslednja tri CoolerMaster ventilatora sa LE diodama (plava), ima jos u ostalim bojama ali plavih vise ne.
Toliko se zadesilo u izlogu, ali ima u magacinu trenutno još 131 komad plavih, ostalih još i više (najmanje ima crvenih - 70tak). Trebalo je samo zatražiti i sačekati 5 minuta da se prebaci... Usput, nova tura CMa je stigla danas, ima i novih artikala iz njihovog programa.

Super, dolazim u ponedeljak najverovatnije da uzmem jos 2 plava. Inace, devojka koja radi tamo mi reche da nema vise plavih, nisam znao da imate u magacinu. Jel imate mozda slucajno "svetlecih" ventilatora velicine 70mm. Imam TT7+ koji ima vent. od 70mm :(

Imam i da reklamiram jedan proizvod. Onaj HD rack sa tri analogna displeja (ne znam tacan naziv, ortak je kupio). Problem je sto ne radi pozadinsko osvetljenje a sve ostalo radi. Vidimo se u ponedeljak, hopefully :D

Falcon je napisao(la):
Jel imate mozda slucajno "svetlecih" ventilatora velicine 70mm.
Nema, svi su 80mm, ima od 92mm ali obični...

JA sam taj "reklamator". Kupio ja danas sa Falkonom tog "Musketeer"-a al da vidis razocarenja kad sam izvalio da ne svetli uopste a to je glavni i jedini razlog sto sam ga kupio posto vec imam Tt Hardcano. A kasnije izvalim da mi ni VU ne radi. Bedak.
Jel bilo takvih primeraka? Kakva je procedura oko reklamacije?
U svakom slucaju eto nas opet u ponedeljak.
POZ

Jel bilo takvih primeraka? Kakva je procedura oko reklamacije?
Nije bilo dosad, zameniće se za drugi komad. Ako ima neka prepreka potraži mene...

ZorMi je napisao(la):
Nije bilo dosad, zameniće se za drugi komad. Ako ima neka prepreka potraži mene...
IMTEL- PRVA LIGA, samo napred,vec mi je dosadilo da zovem i kupujem kod raznoraznih TRAFIKANATA (dilera),a usput nemaju skoro nista i garanciju nemozes da im izvuces kao da imaju Zmiju u dzepu.Pozdrav!!!

Hmmm, cuo sam i pre nego sto sam pokrenuo ovaj thread, da u Imtelu imaju skoro swe, pa za to - TO IMTEL JURISHHH!!!

LiquidPlasma je napisao(la):
Hmmm, cuo sam i pre nego sto sam pokrenuo ovaj thread, da u Imtelu imaju skoro swe
Ma daleko od toga, na našem tržištu to ipak nije izvodljivo/isplativo. :( Na jesen ćemo isterati 1000 artikala na stanju i to je maximum. Sada ih ima 732 od toga je značajan promet sa 100nak (ostali su tu iz reklamnih razloga i na njima se ne zaradjuje, kao npr. ceo CoolerMaster program koji lepo izgleda 'eto neko se setio i to da ponudi u malo većem obimu kod nas' ali od njega nema 'leba)...

Postoji sada već nekoliko dobro opremljenih PC Shopova po gradu (pre neki mesec je bio praktično samo Mikica sa 'Pyramid'), biće ih više ako krene PDV i strožija kontrola 'sive prodaje'. Još nam samo i veći standard fali... sve je to zatvoren krug.

ZorMi, jel ima u IMTELu neki northbridge kuler? CoolerMaster ili neshto drugo?

Video sam u Imtelu Northbridge kuler sa svetlecih fan-om. Kuler je zlatne boje ako sam dobro video a fan na njemu je mali, 40mm otprilike.

Jel zna neko gde ima da se kupe UV boje ili UV rounded IDE kablovi? Nisu imali UV kablove, pa kupih CoolerMaster transparent round cable.

jox je napisao(la):
northbridge kuler?
Ima CM BlueIce aktivni 40mm fan sa plavom diodom, a juče su stigli i pasivni northbridge cooleri (isto CM) u plavoj, crnoj i srebrnoj boji. Nisam ih još fizički video, sutra...

nadam se da ce sutra moci da se kupe.... posto dolazim za BGD...

ima u Imtelu sve sto vam padne na pamet, jedino im je politika cena na nivou Crne Gore i zadnji potez "Zastite" preprodavaca im je genijalan, sad ako nemam firmu koja se bavi iskljucivo racunarima mogu preko racuna da uzmem robu samo po MP cenama......Ima tih svetlecih kulera u NS-u (vidardu govorim ;) ) u IQ kompljutersu na limanu zadnja raskrsnica na bulevaru pre mosta na mestu one bivse velike apoteke...150 din su speeze, ima ih kakvih oces...a ti CM kuleri su kod mog drugara koji isto uvozi CM, tri evra...I u Imtelu su toliko, za preprodavce...

PS o imtelu imam visoko misljenje, tj. imao sam ga do nedavno, cisto da me ne bi pogresno svatili.

I like imtel cuz i get nabavne cene :)

gx-x je napisao(la):
ko nemam firmu koja se bavi iskljucivo racunarima mogu preko racuna da uzmem robu samo po MP cenama...a ti CM kuleri su kod mog drugara koji isto uvozi CM, tri evra...I u Imtelu su toliko, za preprodavce...
Nije baš toliko strašno, npr. cena za firmu je 267din (3.6e), a za dalju prodaju 247din, dakle razlika je 20din (8%) na tu sitnu komponentu, za krupnije su razlike još manje. A fizička lica imaju samo još porez pa je za njih 320din (267din + 20% državi).

Kompromisi su nužni, ali mislim da nikom nije zacepljeno... Dileri ipak mnogo više kupuju i šire prodajnu mrežu pa zahtevaju i zaštitnu cenu od distributera. Čak dolaze često predstavnici velikih domaćih lanaca tražeći da dignem još cene ili će nas prijaviti stranom dobavljaču da ne štitimo mrežu.

Takav je sistem, dok se sitni prodavci kolju podvlačenjem ispod cene, uvoznici su stalno pod pritiskom od principala i prodajne mreže da više dižu i daju veće rabate kako bi se mreža širila, zauzimalo tržište i povlačile veće količine... teško je svima udovoljiti.

ZorMi je napisao(la):
Nije baš toliko strašno, npr. cena za firmu je 267din (3.6e), a za dalju prodaju 247din, dakle razlika je 20din (8%) na tu sitnu komponentu, za krupnije su razlike još manje. A fizička lica imaju samo još porez pa je za njih 320din (267din + 20% državi).

Kompromisi su nužni, ali mislim da nikom nije zacepljeno... Dileri ipak mnogo više kupuju i šire prodajnu mrežu pa zahtevaju i zaštitnu cenu od distributera. Čak dolaze često predstavnici velikih domaćih lanaca tražeći da dignem još cene ili će nas prijaviti stranom dobavljaču da ne štitimo mrežu.

Takav je sistem, dok se sitni prodavci kolju podvlačenjem ispod cene, uvoznici su stalno pod pritiskom od principala i prodajne mreže da više dižu i daju veće rabate kako bi se mreža širila, zauzimalo tržište i povlačile veće količine... teško je svima udovoljiti.
Pa Mi smo Srbi je,,,es Evropu.Najednostavnije je "postati" sto Veci distributer i pogasiti "Trafike" koje nanose stetu celokupnom IT trzistu,kupcima i drzavi.Prodaju komponente bez ikakve garancije i jos vas podjeb.....kad im trazite istu.

@ZorMi: ok je to sto si rekao i ja to znam i to stoji. Medjutim sumnjam da jedna pekara kojoj treba recimo novi kuler i jedan modul 256 i do sada je uzimala preko racuna sa izjavom od vas po "regularnoj" ceni, sad mora da placa MP cenu, do duse bez poreza.
E sad mi reci jer malo u vezi razlika (nemam oba cenovnika ispred sebe sad ali otprilike cu navesti nesto cega se secam)

e sad sam kucao cene i to al nije u redu posto drugi nemaju VP cenovnik i nije poenta ovog posta. Ako se ide sa izjavom nije mnogo skuplje ali ako se ide za kes imate najgore cene :d jer obracunavate PP cak i na HDD (opticki i magnetni uredjaji su oslobodjeni od PP cak i na komad, bas kao i CD medijumi itd.) E sad kako vi zavodite ulaz procesora i prijavu profita ja ne znam, ali da ih zavodite kako treba i oni bi bili oslobodjeni od PP jer su sastavni deo racunara i na njih se ne placa PP. Koliko sam video iz izvoda iz zakona jedino se na graficke kartice (od komponenti u sistemu) placa PP ako ne idu kao konfiguracija...

ktm je napisao(la):
Pa Mi smo Srbi je,,,es Evropu.Najednostavnije je "postati" sto Veci distributer i pogasiti "Trafike" koje nanose stetu celokupnom IT trzistu,kupcima i drzavi.Prodaju komponente bez ikakve garancije i jos vas podjeb.....kad im trazite istu.

veuj mi, nisu ni ti veliki bas brzi sa garancijama, pogotovo sto ih ima previse, a insistira se na jeftinoj "Aće" memoriji i "Iglama" koje do duse jos kako tako rade, ali ove prve su se toliko vracale da je to bila katastrofa, znam lika koji od Imtela potrazuje oko 110 hiljada dinara vec skoro godinu dana i 95% od toga je u memoriji. Ne vidim kako se na ovaj nacin stite dileri. Dileri se stite na nacin na koji to "compart" radi, brzo, efikasno, posteno, sa uvazavanjem.

edit: ZorMi, tebi svaka cast, skidam ti kapu. Da su svi po firmama kao ti jos bi i stigli negde, ali nazalost vecina je na kafi, pogresno je otkucala fakturu, preuzimanje robe je usrala i prebacila za BG, a robu poslala za NS i ne moze da se podigne dok se ponovo ne fakturise za NS, pa zaborave da napisu da im se roba vratila i onda veoma neprijatno optuze druge da kradu...zaborave da posalju nesto pa onda to salju autobusom (?!), pored striktnih opomena i pretnjama oduzimanjem procenta od plate oni opet zaborave da posalju USB kabel uz stampac, pa posle zaborave i na drajvere, pa naplate kingston DDR 400, a u masinu ubace "Ace" 400 2x256 od toga jedan modul naravno ne radi, pa pushe u prostorijama (zene) u kojima je zabranjeno pusenje i to pored sve video nadzora, pa je "negde izasla" , zaboravila je, ona je sve dobro uradila ali je drugo lice retardirano i onda se seti da baza ne radi jer je zaboravila da uplati net (2 dana) pa je za jednu narudzbinu poslala 20 monitora i 17 stikera za garanciju, medjutim kasno je skontala, a ne zna gde su 3 stikera (seriski oznacena).... ZENE BRE ! PA JOS U PRODAJI RACUNARA :D :smash: :whip:

:wave: :type:

Poslednja izmena:
Ovo nije topic o Imtelu, stoga drzite se teme, pls.

gx-x je napisao(la):
veuj mi, nisu ni ti veliki bas brzi sa garancijama, pogotovo sto ih ima previse, a insistira se na jeftinoj "Aće" memoriji i "Iglama" koje do duse jos kako tako rade, ali ove prve su se toliko vracale da je to bila katastrofa, znam lika koji od Imtela potrazuje oko 110 hiljada dinara vec skoro godinu dana i 95% od toga je u memoriji. Ne vidim kako se na ovaj nacin stite dileri. Dileri se stite na nacin na koji to "compart" radi, brzo, efikasno, posteno, sa uvazavanjem.
Sto se tice same memorije u pitanju je i velika nekompatibilnost(JEDEC),tj. nerade sve memorije na svim maticnim-odnosno njuhovim chipsetovima.One memorije koje su bile neispravne sasvim su dobro radile na "starim" chipsetovima.Otuda i mnogo reklamacija na mem. module(ovo ti pisem na osnovu iskustva-serviser)

Nazad
Vrh Dno