Šta je novo?

Cooleri za procesore

Ne znam sta da ti kazem na to, s obzirom da te ATi kartice, "kad kuliraju u leru", predstavljaju jaaaako tiho resenje... prakticno necujno.

Da li je CM Hyper TX dovoljan za E6300/E6500/E7500 za blazi OC ?

mislio sam na ovu moju 4870 safir dual slot fan ali nema veze.
Imam par pitanja.Koji je po performansama bolji ifx ili true(znam da pitam opet ali voleo bi da znam jer je po netu sve to konfuzno jedni pricaju true drugi ifx)?Dal se uz ifx dobijaju ili se posebno kupuju drzaci za ventilator?I znaci uz njega vise ne ide HR-5 backcooler?

Pa tu su negde. U normalnim uslovima rada i nema neke bitne razlike. Ifx se pokaze tek sa povecanim klokovima/voltazama,tj. bolji je za overklokovanje.:)

ma odlucio sma se z aifx samo ne mogu da ga nadjem u am2/3 varijanti:S,svagde po cenovnicima pise da ima samo za 775 soket,samo na jednom mestu ne pise tacno za koji je soket,a danas sam ga gledao u ww ali nisam obrcao paznju za koji je soket ,a u cenovnku im pise lga775

Uzmi bre TRUE :d i ne komplikuj dalje.
Jedino što ti TRUE zahteva da bi iskoristio sav njegov potencijal je - dobar ventilator.
Dobar ventilator = što veći protok.
Što je veći protok to je i buka veća ali na to uticaj imaju i oblik peraja (najviše), ležajevi, sam motor ventilatora...
Sa IFX-om bi malo manje morao da misliš o dobrim ventilatorima pogotovo ako staviš 2 komada (push-pull)...

dobar protok ali i dobar air pressure, zbog guscih finova

ma odlucio sma se z aifx samo ne mogu da ga nadjem u am2/3 varijanti:S,svagde po cenovnicima pise da ima samo za 775 soket,samo na jednom mestu ne pise tacno za koji je soket,a danas sam ga gledao u ww ali nisam obrcao paznju za koji je soket ,a u cenovnku im pise lga775
Ja nisam uspeo nigde da nadjem IFX-14 za AM2/3 socket. Kupio sam ga za LG775 socket i iskoristio delove od starog HR-01+ kulera da ga namestim na AM3. Po testovima koje sam nalazio, sa 2 ventilatora je najbolji vazdusni kuler koji moze da se kupi kod nas.

@superstarr-Pa sve mi se vise cini da ce biti true black umesto ifx-a,sto se tice fanova na ifx sam planirao 3 a za true cu sigurno (ako ne nadje ifx-am2/3) uzeti 2 fana
@illidian- posto ne mogu da nadjem kaze maru st amislis o noktuama od 1600 din one su dosta hvaljene po netu
@AlexWolf-blago tebi,ja ne bi bas sad da bacam pare za 1 i drugi da bi sklapao,ne znam zasto onda bar ne prodaju posebno brackete za am2/3 kao sto se prodaju posebno nosaci za fanove:( (to je diskrimiminacija amda u nasoj zemlji,sad bi amd proccesori trebali da sazovu paradu ponosa LoL :p )

pa ako ne mozes da nadjes nista bolje od noctua, onda go for it

HEheh danas sam isao od prodavnice do prodavnica ali bukvalno i sve sami fantomski cenovnici na krajus am isao redom i u prodavnice naslepo i gde nema u cenovniku ni true blacka ni ifx-a i nigde ih nisma nasao:(

Da li je venndeta 2 komatibilna sa amd phenomom ii x4 i ako jeste da li moze da se postavi na gigabajtovu plocu m720-us3

HEheh danas sam isao od prodavnice do prodavnica ali bukvalno i sve sami fantomski cenovnici na krajus am isao redom i u prodavnice naslepo i gde nema u cenovniku ni true blacka ni ifx-a i nigde ih nisma nasao:(

Juče... Džudžatron... Cara Nikolaja... Vračar...IFX...Sija se na polici u kutiji...

Poslednja izmena:
Juče... Džudžatron... Cara Nikolaja... Vračar...IFX...Sija se na polici u kutiji...

LoL samo tamo nisam bio bio sam u G-ju prvo u G3(radnik iste je uzeo vece pre toga true Black,a IFX su prodali) jer mi je kod faksa ,pa sam bio u G1 koja je glavna i u obe su mi rekli da nema(da zovem krajem nedelje-isto su mi rekli i u atomu),takoda ne znam sto nisu rekli da imaju ako nemaju:S,pa makar mee poslali u dr. prodavnicu.E sad jos samo da bude AM2 i extra(mada tesko u cenovniku im stojji samo Intel varijanta)

Da li je venndeta 2 komatibilna sa amd phenomom ii x4 i ako jeste da li moze da se postavi na gigabajtovu plocu m720-us3

Kompatibilna je i moze.

Ljudi imam jedno pitanje: Koja je normalna radna temperatura za Athlon X4 620? Imam Cooler Master HyperTX2 hladnjak i Xilence Silver pastu i procesor mi u idle radi na 46 stepeni, kada igram Warld at War vrti se oko nekih 50-52, a kada poteram Prime radi na 59 stepeni. Meni to deluje visoko, s'obzirom na testove po internetu, ali nigde ne mogu da nadjem konkretan odgovor.

idle bi trebalo da ti bude sobna temperatura, mozda malo jace koji god da je...
a load ti zavisi od coolera i naravno fan speed podesavanja .

Poslednja izmena:

Pise ti koji je cooler, a broj obrtaja ventilatora zavisi od opterecenja (ukljucen smart fan). U idle radi na 1600-1650 obrtaja, a max broj obrtaja mu je 2000, mada sam primetio da mi temperatura ne zavisi puno od brzine ventilatora.

dosad sam promenio dosta procesora ali nikad mi idle nije bio isti kao sobna temp ili nesto veci od sobne..

:p
Naravno da ne...

Da li možda neko zna kada će se pojaviti kod nas u prodaji XIGMATEK BALDER SD1283?

http://www.xigmatek.com/product/air-balder%20sd1283.php#7

92a.jpg

Napokon i kod nas

2r7ttzm.jpg

U G _ _ _ T _ _ N _ :banana:

Poslednja izmena:
Ljudi imam jedno pitanje: Koja je normalna radna temperatura za Athlon X4 620? Imam Cooler Master HyperTX2 hladnjak i Xilence Silver pastu i procesor mi u idle radi na 46 stepeni, kada igram Warld at War vrti se oko nekih 50-52, a kada poteram Prime radi na 59 stepeni. Meni to deluje visoko, s'obzirom na testove po internetu, ali nigde ne mogu da nadjem konkretan odgovor.

Apdejtovao sam BIOS i temperatura je "opala". Sad je 29 stepeni :D

Vrh Dno