Šta je novo?

Cooleri za procesore

ma ja bih odjednom da uzmem sve, da ne placam posebno, a toga osim kod nekih noktua CM tx3 nema.

Uglavnom ,svjestan sam da je bolje da ulozim vise, jer to moze da se koristi i do 5 god. koliko ce biti aktuelne 1366 i 1156 socket, a tako su mi i potvrdili vrsni poznavaoci OC materije u BH.

Pa sacekas da kod nas se pojave (kazem, ako vec nisu) sa vesanjem za 1366 ili sacekas jos duze i onda uzmes i sa 1156. A ako ne uzmes sada i posle das 5-10e za vesanje :)

Ma evo razocarenja.
U mene kuciste ima tacno od procesora 15.5 cm, znaci nista od vendete2 ili slicnih.
Moracu nesto manje da uzmem, a tx3 mi se nekako ne uzmia, iako je on ok za moj procesor, ja planiram da uzme dugorocno jer cu tx3 tesko kasnije utopiti.

ja msm da je vendetta 1 manja od dvojke, a po nekim testovima nije puno losija

nego, niko mi nije odgovorio cm hyper 212 u kom je rangu? da li je bolje za te skoro 3.000 koliko kosta uzeti nesto drugo?

ja msm da je vendetta 1 manja od dvojke, a po nekim testovima nije puno losija

nego, niko mi nije odgovorio cm hyper 212 u kom je rangu? da li je bolje za te skoro 3.000 koliko kosta uzeti nesto drugo?

Treba sada da se pojavi, samo ne znam tacno kada, isti taj kuler sa oznakom plus, sa nastavcima za 1156 socket.

ja pitah za obican 212, oce li mi neko dati odgovor, u kom je rangu i vredi li te pare!?

ja pitah za obican 212, oce li mi neko dati odgovor, u kom je rangu i vredi li te pare!?

Za koliko si ga ti nasao.
Koliko se meni cini nesto je poskupio u zadnje vrijeme, bio je tamo u aprilu oko 2900 , euro je bio 94, a sada je cini mi se skuplji

Je l' se neko susretao sa Scythe Kama Angle kulerom? Razmisljam se da ga uzmem. Nisam OCer, a tisinu veoma cenim. Prvobitno sam se razmisljao da uzmem AC Freezer Xtreme, ali onda sam naleteo na ovaj model pa se dvoumim.

ThermalTake

Jeli neko ima ThermalTake TMG-IA1 ili ThermalTake V1 ?

Kakvi su kuleri u odnosu na Vendetta 2 i cm 212?

Koji kuler za i7 860, a da se moze kupiti kod nas? Do 6k din, ima li nesto a da nije cooler master?

Zanima me dali ima negde IFX-14 sa delovima za montažu na AM2/3 ležište ?

Zanima me dali ima negde IFX-14 sa delovima za montažu na AM2/3 ležište ?

Zar ne bi trebalo da ima u atom-u?

Nego ja sam u velikoj dilemi,trenutno imam polirani TT BigTyp120VX+ koji radio svoj posao extra na 5000+a sad @9850BE radi svoj posao OK,mada je slab za QC(OC@3G) pri velikim letnjim temperaturama,naravno bez klime(kad je ukljucena podnosljivo je),pa bi ga menjao za neki bolji kuler,vec par meseci meracim kulere,suzio sam izbor i dvoumim se izmedju TR TRUE Black,TR IFX14 i CM V8.Naime uzeo bi jedan od ta 3 pa Vas pitam sta bi mi preporucili jer vise nisam pametan jer po testovima zavisno od net stranica negde je 1 top negde drugi negde treci.Odma da napomenem da bi uzimo kuler koji bi bez problema ladio i trenutni cpu i neki 955BE il 965BE i najavljeni Tuban HC CPU u buducnosti.

Zbog estetike - TRUE Black
Zbog performansi - TRUE ili IFX14
CM ne bih nikad upoređivao sa ova dva TR-a.

mene interesuju ciste performanse,sto se tice preporuke ija sam naginjao ka true ili ifx,ali ne znam koji od njih:S sve mi se cini d aje ifx bolji jer je veca povrsina ali opet nisma siguran
sta bi pre preporucio od ta 2:true ili ifx(i ide li onaj manji kuler u paketu kod nas ili samo glavno telo koje ide na cpu)?

ifx spakuj i ne razmishljaj. taj manji kuler se ne isporuchuje uz poslednju seriju jer se pokazao kao nepraktichan.

obavezne 2 stvari za vrhunske performanse

- lapovanje baze kulera
- washer mod.

i time si se obezbedio dugo dugo vremena kada je "air" u pitanju.

ps: razume se barem 1 noctua p12 u najboljem sluchaju da pirka u taj kuler poshto nam je ponuda u zemlji blago recheno katastrofa....

pps: ako zhelish da sachuvash zhivce, onda predlazhem obichan TRUE. imao sam i ifx 14 i true i sada imam true black. ifx zna da ti oduzme gomilu vremena i zhivaca ali kada ga namestish - to je to.

:wave:

A niko mu nekaze ako kupi IFX14 da ce morati kupiti dva venta jer ifx daje slabe rezultate sa jednim ventom.

@oki-sta je sad pa washer mod?mozes li da mi objasnis?
@najj-svakako mislim da uzmem 3 venta pa makar to izaslo i skuplje jer iapk ne zelim da se bakcem s vodom a zelim da oladim cpu sto bolje jer sam u potkrovlju,pa ej leti uzas bez klimetakod a me jeftinije izadje da ulozim u hladjenje jer cu samim tim i klimu manje navrtati:D.
Jedino sto me brine ifx je zbog velicine jer vidim da su novije ploce opremljene sve vecim(visim) kulerima pa se onda bolje isplati mozda true sa 2 venta???

Poslednja izmena:
stavis jednu podlosku ili probusis metalni novcic od recimo 20din i stavis izmedju baze hladnjaka i bolt-tru kita da bolje pritisne bazu kulera uz cpu

Jel može dukat? :p

TRUE-tu :d ne treba 2 ventilatora, dovoljan je jedan ali ozbiljan (dobar protok), ne ovi "šareni"...

heheh nisam ni mislio neki shnj vent vec neku noctuu od 1600din jer syche ne mogu da nadjem nigde

Nemoj Noctu-u :D (više nije šala nego što jeste) nego trudi se da iskopaš negde Scythe ili ako nisi gadljiv na buku - Sunon. ;)

nisam gadljiv na buku kad sam preziveo tt vulcano tx7+ (avion) prezivecu i nesto jace ali sad drzim komp ukljucen 24/7 tako d a je buka ok ali u nekim granicama jacine npr kulera na ati karticama kad kuliraju u leru:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno