Konkretno, kod mene je u pitanju
ovaj model. Pogledaću večeras da li ima kakvih dodatnih informacija na kutiji a u vezi napajanja. No, ti ipak imaš drugačiji model CM racka, nije model 360. Ujedno, bilo bi zgodno da daš punu oznaku, jer koliko sam uspeo da vidim na netu, iza oznake koju si ti dao slede još neke brojke i slova. Ili je to ili ja nisam uspeo da pronađem konkretno model čiju si oznaku dao.
U svakom slučaju, imao sam prilike da disk koji sam spomenuo stavim i isprobam u nekom Chieftec racku, čije se pune oznake ne sećam. Rack izgleda krajnje jeftino, a plaćen je oko 3800 din. I prepoznao ga je iz prve.
Bitno je da napomenem da sam CM probao pod WinXP Pro sa SP1, SP2 i SP3 varijantama, ništa nije pomoglo. Probao ga i pod različitim linux distroima, i ništa. Kada u rack stavim bilo koji drugi WD (konkretno, probao sa modelima od 80, 120, 160, 250 i 750GB) sve radi kako treba, nezavisno od platforme. Samo je bio problem sa tim 1TB diskom (doduše, nabavio sam posle još jedan, kako bih isključio mogućnost faličnog diska...) sa kojim je odbijao da radi. Particionisao sam ih i ovako i onako, ništa nije pomoglo. A na sajtu stoji da podržava 1TB diskove, ali očigledno postoji neki problem na relaciji CM>WD (i to, čini mi se, sa modelima koji pripadaju gornjoj granici podržanih veličina za konkretan model racka). Šta je u pitanju, ne znam. Na CM forumu ćeš pronaći i moj thread ali i thread jednog lika sa istim problemom, koji to nije uspeo da reši ni po zameni racka.
I još nešto. CM mi je sa ostalim diskovima odlično radio i pod Linuxom, iako na sajtu stoji da nije podržan od strane proizvođača, tj. samog CM-a. Isprobani Chieftec rack kao i Thermaltake super rade pod Linuxom. Ovo ti napominjem u slučaju da ti je bitno, kao što je meni bilo.