Šta je novo?

Conroe in action!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Misko je napisao(la):
Moje misljenje je da otkako su se dovatili p4 varijanata isli su samo nizbrdo, konacno su to uvideli Core Duo i sad imaju po mom misljenju najbolji proc, mada su i tu malo omanuli posto nije 64bit-a ali to je vec ispravljeno, tako da kad zazivi bice to bruka platforma.

Skapirali smo svi mi Misko da ce Intelova Core Duo plaforma biti daleko bolja od P4tvorke
u to niko ne sumnlja mene je samo smijeshno sa kolikom euforijom neki ocekuju Conroe kao "jahaca apokalipse" dok su ti isti prije nekoliko mjeseci svom silom branili Netburst ..... Ono sto je u ovoj cijeloj prici trivijalno je stavka objektivnosti.
Sad kad konkretno imaju povoda da se raduju preceruju u toj mjeri kao da ce Conroe da revolucionira cijelu IT industriju ..... 😀

stay cool .....

Citiracu jednog junaka iz SP-a: "That's sick"! 😀

Lukija je napisao(la):
@Intelfreak
Od sutra izbacujem upotrebu iste. Ionako mi samo pravi probleme kad se zaglavi.

Pa glavi zbog tebe, a ne zbog mene :d

Hint: probaj da debagujes sa kernel mode debuggerom, mozda nece glaviti. Ili to ili si previse nasvirao taj Flopteron pa ti je nestabilan. Kad se programira i debaguje radi se na default clocku 😀

voyager je napisao(la):
to ti Intelovci namaerno ubacili bug 😀

Ma da, i dali mu source code nego ne zna AMD-ovac da ga procita i da ispravi bug 😀

Nedjo je napisao(la):
Citiracu jednog junaka iz SP-a: "That's sick"! 😀

Ehehe, moram da se slozim jednom sa tobom. 5GHz, nema cold bug jednom recju wunder kinder jaje! :d

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
Skapirali smo svi mi Misko da ce Intelova Core Duo plaforma biti daleko bolja od P4tvorke
u to niko ne sumnlja mene je samo smijeshno sa kolikom euforijom neki ocekuju Conroe kao "jahaca apokalipse" dok su ti isti prije nekoliko mjeseci svom silom branili Netburst ..... Ono sto je u ovoj cijeloj prici trivijalno je stavka objektivnosti.
Sad kad konkretno imaju povoda da se raduju preceruju u toj mjeri kao da ce Conroe da revolucionira cijelu IT industriju ..... 😀

stay cool .....

Ne sepure se dzabe, taj Cpu u nekim testovima kida bilo koji AMD za koliko, 50+% perfomansi, ko je rekao SuperPi? Ako te u necemu konk. kompanija sije za 50% onda je to respect, nema cold bug, moze da se klokuje maestralno, trosi mizerno, da se ne lazemo CPU im je trenutno mnogo bolji, ali ne sekiram se K8L u 65nm ce ih pocepati :-devil-: .

Dobro, da rezimiramo, Intel je utrapio svojim testerima svoje novo chedo zvano Conroe ili Core2 Duo. Posle visegodisnjeg kaskanja za AMD-om po pitanju performansi njihovih procesora, oni su resili da izvuku keca iz rukava, dali su braci Jevrejima P6 mikroarhitekturu na detaljni "servis" jer su se momci lepo pokazali sa Baniasom i Dothanom.
Beta testeri su krenuli da testiraju svoje primerke i shvatili su da je Intel napravio ozbiljan CPU, konacno! Ima normalnu disipaciju i izuzetne performanse.
Ipak, Intelfanboy-evi u saradnji sa Intelovom marketingskom masinerijom, ne bi li smanjili vremenski procep izmedju pocetka testiranja novih procesora i konacnog izlaska na trziste, su napravili jedan presedan. Prekrsili su NDA pravilo, objavljujuci rezultate na netu i tako se digla ogromna prasina oko osmog svetskog chuda zvanog NGMA! Eto, sad Intel nece prodavati svoje Pentijum cetvorke, ali nece ni AMD svoje Athlone X2, jer svi sad cekaju Conroe-a da dodje.
Ljudi iz Chipzille su ostavili jasnu poruku! Cekajte Conroe, mnogo je dobar! :d

Poslednja izmena:
cekaj nesto mi nije jasno.. kad amd predje na 65 nm sta to znaci? bice mnogo bolji i brzi i manje ce da trosi i puno jeftiniji?

genuine je napisao(la):
cekaj nesto mi nije jasno.. kad amd predje na 65 nm sta to znaci? bice mnogo bolji i brzi i manje ce da trosi i puno jeftiniji?
Ne, AMD je najavio za sledecu godinu unapredjenje sadasnje arhitekture.
Novo unapredjeno jezgro ce se zvati Brisbane, dual core, trebalo bi da donese izmene slicne onome sto je Intel uradio sa Conroe.
Jedna od kljucnih izmena ce biti dvostruko veci broj FPU jedinica, dodavanje uOps dekodera, povecanje trougput-a, prosirenje magistrale cache-a, Out Of Order Load Execution, FPU performanse bi trebalo da budu 50% vece nego sada, teorijski i 2x !
Eh, sad, kako ce se to odraziti na thermal dissipation itd... ostaje da se vidi.
Za kraj 2007. najavljen je quad core K8L, DeerHound, sa 2 MB shareovanog L3 cachea za Socket 1207 - Opteron.
U svakom slucaju fight ce sledece godine biti opak! Plavi vec "huchu i hachu" :d , a mali zeleni rade u svojim drezdenskim laboratorijama punom parom.

E sad da odem ja u oficijelni am2 thread i da krenem da treskam u prazno.Samo trosim mesto u threadu i smaram ljude koji bi neshto od info-a prochitali.Sve shto si rekao je relativno ok.Ali nisi rekao nishta shto svaki tutuban koji posecuje ovaj sajt nezna.
Ali zato je dat naziv"oficijelni tred am2" gde ce reklamirati novi AMD cpu.Po ovom za intel procesor moze da se razvlache zvake i prazne priche u nedogled.A tamo?Malo sutra...odmah brisanje-garant.Kako ovde tako i u Digitalu😛rvo novosti iz amd parohije,pa onda sve test amd plocha i na kraju "kuleri za hladjenje vrelih intel procesora".Tendenciozno i placenicki do daske.E novinari,novinari.I ovo ovde se vrti u krug od kad chitam ovaj forum(valjda shto ima tih "novinara" i ovde.
Ovaj post trebao bi savesni moderator da izbrise ali isto tako i sva trucanja koje su drugi maliciozno izlagali u ovoj temi.

Poslednja izmena:
@Dark Side

Nemoj da se nerviras puno,desava se to cesto 🙂.Tesko je bez OT jer pitanje intel vs amd stalno lebdi u vazduhu...

Nego imas li ideju koliko bi trebalo da kosta neka solidna ploca za Core2 kad izadje negde na leto?Bas me interesuje kakva ce ponuda da bude na strani maticnih ploca(tj. ono sto stigne do nas).

Poslednja izmena:
@Darkside
Mislis, tvoje trucanje bi trebalo obrisati :d ? Kakav je ovo post uopste, u stilu "uaaa, moderatori", "moderatori su AMD-ovci, pa nam brisu postove" 😀 😀 😀
Ne znam sta se sad ti bunis . Covek je pitao kako ce to AMD biti brzi, bolji itd... u 65nm, pa sam mu lepo odgovorio. Ukoliko moderatori misle da je moj post suvisan, neka ga obrisu, kao i genuine-ov.

I kad cete vec jednom da shvatite da se ovde nista ne reklamira. Ovde se raspravlja, polemise, diskutuje. Postovi poput ovog vecito rasplamsaju "flame" na forumu.

Ok, u redu je, svako od nas ima svog favorita, ali bez preterivanja. I zeleni i plavi umeju da se bave vredjanjem inteligencije svojih musterija, ali su plavi u tome profesionalci.

Sto se tice mog posta pod oznakom #277, potpuno stojim iza toga sto sam rekao i to je zaista realno stanje stvari. Mislim da ne gresim.
1. digla se prasina
2. sad svi cekaju
3. conroe izlazi za vreme godisnjih odmora, sto sugerise male isporuke
4. tek na jesen, pred kraj godine ce neko moci da kupi to cudo.
5. pocetak sledece godine K8L
6. dominacija Chipzille po pitanju performansi - 1 do 2 kvartala, dalje cemo videti kakav bude K8L
Prema tome, ko ceka taj doceka :d

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
E sad da odem ja u oficijelni am2 thread i da krenem da treskam u prazno.Samo trosim mesto u threadu i smaram ljude koji bi neshto od info-a prochitali.Sve shto si rekao je relativno ok.Ali nisi rekao nishta shto svaki tutuban koji posecuje ovaj sajt nezna.
ono sto DARK SIDE ne zna je da se "nezna" pise odvojeno 😀

@drfedja :Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje svaka ti je na mestu!

Poslednja izmena:
genuine je napisao(la):

Sam prelaz vuce to nabrojano, znaci 90nm vs. 65nm, vuce za sobom manju potrosnju, vece klokove i manju cenu, ako nisu nista novo uvodili u CPU tj. samo smanjili cmos perfomanse ce biti iste ako upredis iste na istim klokovima, ako jesu tj. K8 vs. K8L onda ce i perfomasne da skoce.

DARK SIDE je napisao(la):
Ali zato je dat naziv"oficijelni tred am2" gde ce reklamirati novi AMD cpu.Po ovom za intel procesor moze da se razvlache zvake i prazne priche u nedogled.A tamo?Malo sutra...odmah brisanje-garant.Kako ovde tako i u Digitalu😛rvo novosti iz amd parohije,pa onda sve test amd plocha i na kraju "kuleri za hladjenje vrelih intel procesora".Tendenciozno i placenicki do daske.E novinari,novinari.I ovo ovde se vrti u krug od kad chitam ovaj forum(valjda shto ima tih "novinara" i ovde.
Ovaj post trebao bi savesni moderator da izbrise ali isto tako i sva trucanja koje su drugi maliciozno izlagali u ovoj temi.

Vidi, mene nije smorio (drfedja), a verujem ni ostale, što za tvoj post ne bih smeo da tvrdim. :smoke:

ok znam za toliko elektroniku.... one stvari o kojima je drfedja pricao bice mnogo zanimljivije 🙂 🙂 🙂 samo je opet pitanje koliko jedna fabrika za 65nm -ski proces moze da proizvede chip-ova ( ako amd ima samo nju ) pa me plase cene

genuine je napisao(la):
ok znam za toliko elektroniku.... one stvari o kojima je drfedja pricao bice mnogo zanimljivije 🙂 🙂 🙂 samo je opet pitanje koliko jedna fabrika za 65nm -ski proces moze da proizvede chip-ova ( ako amd ima samo nju ) pa me plase cene

It looks like conflicting rumors regarding AMD's fab plans were both right. AMD has announced a three-year, $2.5 billion expansion plan for its existing fabs in Dresden that will see the company's Fab 30 undergo a "major transformation" and be renamed Fab 38. The transformation will transition the existing Fab 30 from 200 mm to 300 mm wafers, allowing over twice as many processors to be generated per wafer. This will bring the renamed Fab 38 in-line with AMD's newly-opened Fab 36, which was built as a 300 mm facility from the start. Fab 36 will also see a chunk of AMD's $2.5 investment; the facility's clean room will be expanded to handle shipping preparations for both Fab 38 and Fab 36.

Fab 38 is expected to begin 300 mm production on a 65 nm process "by the end of 2007," with 200 mm production due to start shrinking in the second half of the same year. Overall, AMD says its two fabs should hit a combined 45,000 300 mm wafer starts per month before 2009. Add the extra 300 mm wafer production from Chartered Semiconductor, and it looks like AMD should have a good supply of chips to feed its growing market share.

Poslednja izmena:
@DARK
aj sad da se izvines lepo amd zajednici 🙂

@IVANBO2003

pa kao i uvek, najjeftinije ce na pocetku 100-120+
a najskuplje 200-250+

ja ne znam gde ste vi to do sada videli da novi modeli CPU, u sitnijem procesu, sa vecim performansama - kostaju manje ?!?? opet kazem - nvidia je jedina za sada koja je tako nesto uradila.

okmijun je napisao(la):
pa kao i uvek, najjeftinije ce na pocetku 100-120+
a najskuplje 200-250+
odakle ti info za te cene? znam da je bad axe oko 200 eura

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
odakle ti info za te cene? znam da je bad axe oko 200 eura

pretpostavka, al ne mora da bude tako.
pa bad axe i jeste malo bolja, zar ne?
a najeftinije nema sanse da prvih mesec dana budu manje 120 (100 zadnja)

gx-x je napisao(la):
ja ne znam gde ste vi to do sada videli da novi modeli CPU, u sitnijem procesu, sa vecim performansama - kostaju manje ?!??

za cene procesora kolko sam video po netu, Conroe 2 x 1.6GHz ce biti oko 160-170€

Poslednja izmena:
Sto pricate o cenama napamet, kad je AMD izbacio cenovnik novih AMD procesora i kakve bad axe ima sad veze sa tim???

@gx-x "ja ne znam gde ste vi to do sada videli da novi modeli CPU, u sitnijem procesu, sa vecim performansama - kostaju manje ?!?? opet kazem - nvidia je jedina za sada koja je tako nesto uradila."

ne secas se da kad su se pojavili Semproni 754 bili su jeftiniji od socket A Semprona na istom + raitingu

Sto se tice "oficijelni tred", 23 jula cemo otvoriti i oficijelni Core2 tred 😉

@Misko:

ne secam se, secam se (tamo gde sam ja gledao) da su bili skuplji za 5-6e...O Athlonima da ne pricam.

Misko je napisao(la):
Sto pricate o cenama napamet, kad je AMD izbacio cenovnik novih AMD procesora i kakve bad axe ima sad veze sa tim??? ....

brate u Conroe si threadu 😀
i kakve AM2 ima veze sa ovim 😛

ahahah...e tachno sam znao reakcije 😀
Shto se tiche mojih gramatichkih greshaka:imam ih na tone i ne trudim se da se vracam nazad i ispravljam ih.Smara me sve to...bio je thread o gramatici pa sam se tu vec izjasnio...
Shto se tiche cene za novi Intel cpu,sa novim VRM 😛okusacu da se dochepam jedne Albatron ploche za koju daju dozivotnu garanciju.U koliko ne uspem,idem na xbx975 intelovu plochu.Tako barem planiram.
Fala za "oficijelni"😉
Izvorno postavio/la Misko
Sto pricate o cenama napamet, kad je AMD izbacio cenovnik novih AMD procesora i kakve bad axe ima sad veze sa tim??? ....

brate u Conroe si threadu
i kakve AM2 ima veze sa ovim
:d :d 😀 :d :wall:
Zalutala Marica...ccccccccccc
Sad iskreno:nisam zagrizen ni za Intel a ni AMD.Kupujem shta je bolje(odnos cena-kvalitet).Kako su svi AMD-ovci krenuli, pochecu da Freakujem:d .samo mi josh 'fali da mutiram u @Dark-audioFreak-a"..:d zgran:

odnos cena /performanse ? 😀 Znaci ako racunam super pi 1M vise od 200 puta na dan onda conroe, ako ne racunam pi uopste - dobar je i sempron na 2.6ghz 😀

okmijun je napisao(la):
brate u Conroe si threadu 😀
i kakve AM2 ima veze sa ovim 😛

Pa brate mozda se tako zove, prvo je pocelo od fedje, pa je genuine pitao za 65nm amd, pa paradigma naveo fab opet amd, pa gx-x opet za AMD, i ja na kraju pomislih da je ono sto se tice cena takodje bilo vezano za AMD, ako nije a izgleda da nije my mistake.

Ma sve je pocelo od tebe, kad si rekao da ce ih AMD K8L u 65nm pocepati! :d
E, onda je krenula bujica..... 😀 😀 😀
Evo, ja cu da im udovoljim. K8L ih nece pocepati, kakav K8L, kakav AMD, Conroe RULA! :d
Conroe ce biti najjaci CPU narednih 100 godina, a mozda i vise, posto posle njega nece biti ni AMD-a, ni IBM-a, a ni Motorole. :d :smoke: Sigurno je da niko vise ne zna da napravi procesor osim Intela. :smoke: Intel Inside, I D I O T Outside ! 😀

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno