Space
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.04.2006
- Poena
- 440
😀FUGGER from xtreme systems je napisao(la):With Conroe, it is possible to disable one core from bios and force all 4MB cache on one core. This will yield a higher overclock of a few hundred Mhz.
i ja sam poredio nortwood sa mc68060 u mnogim stvarima, i radije bih uzeo motorolu, ali nema jb ga :d :dJa sam poredio Nothwood sa K8 cpu i ovaj ga je odrao u mnogim stvarima.I danas je taj northwood odlichan cpu i pre bih njega kupio nego k8
mcekovic je napisao(la):Procesor sa tako dugim pipelineom teorijski ne moze da bude efikasan
mcekovic je napisao(la):Ne vidim kako je SIMD deo NetBurst-a.
mcekovic je napisao(la):Ovde neko drigi pokazuje totalno neznanje. A gde je integracija, data access, komunikacija, unit testing, konfiguracija, management...
mcekovic je napisao(la):Nije glupost vec susta istina! Kako bi inace HT doneo ubrzanje ako je pipeline popunjen :-devil-:
Takodje kratko: Cek, a sta bese pre-emptive multitasking OS, jel bese on ne radi na racunarima sa jednim procesorom? 😀audiofreak je napisao(la):Jeste glupost, a evo zasto -- dok ti kucas na racunaru, CPU ceka u petlji da ti pritisnes taster. Da li je pajplajn zbog toga pun rupa? Naravno da nije, pajplajn je 99% vremena pun! Da li radi nesto korisno? Naravno da ne! Zasto to vreme da ne iskoristi drugi thread koji ima sta pametnije da radi dok prvi ceka da se stanje memorijske lokacije promeni odnosno da ti pritisnes neki taster?
DARK SIDE je napisao(la):Pustite optimizacije....chovek postuje o Conroe procesoru.Upropasticemo josh jedan thread.
mcekovic je napisao(la):Takodje kratko: Cek, a sta bese pre-emptive multitasking OS, jel bese on ne radi na racunarima sa jednim procesorom? 😀
Kad promenis prioritet OCCT-a sasvim lepo moze da se radi i pored njega. Tu je M$oft zayebo' raspored prioriteta. Usput, postoji opcija u windowsu, gde dodelis lepo prioritet sistemskim procesima, pa nema zakucavanja zbog CPU zauzeca. Ipak ni to ponekad ne pomaze....audiofreak je napisao(la):Preemptivni multitasking je ono sto je cak i Amiga imala pre PC-ja.
Ti bese imas AMD, poteraj OCCT pa mi reci sta jos mozes da radis u isto vreme i pored preemptivnog multitaskinga? :d
xexe... evo bas sada cekam da DreamWeaver zavrsi Find&Replace " " karaktera kojih ima podosta u 100KB html fajlu... toliko o efikasnosti programera. dok kucam ovo nije zavrsio ni 10% deo posla.gx-x je napisao(la):...bukvalno nemam gde u windowsu da iskoristim 2.6ghz (u okviru mojih potreba) tako da sto se mene tice bilo bi totalno uzaludno (citaj bacanje para) da uzimam prescot sa EMT64 i HT za 200e...
Mi smo pricali o hyperthreadingu, al' ajde ... :d Evo trenutno testiram neku memoriju i Opteron 165, rade mi istovremeno Prime 95 i SuperPI 32MB i odlican je odziv.... 😀kovacm je napisao(la):Sad sam probao da 805 opteretim 100% oba cora (DivX kompresija): ceo system i dalje imao odlican odziv!!! mozda se malo primeti usporenje ali sve u svemu: fenomenalno! naravno nisam dirao prioritet DivX kompresije, znaci bio je na "Normal". Stvarno mu DualCore CPU dodje kao zakrpa za sWinjdowsov preemptive multitasking 😀
EDIT: cak i kad se pokrenu dve kompresije _istovremeno_ i dalje sve ide prilicno glatko - windows i dalje ima odlican odziv!
drfedja je napisao(la):Kad promenis prioritet OCCT-a sasvim lepo moze da se radi i pored njega. Tu je M$oft zayebo' raspored prioriteta. Usput, postoji opcija u windowsu, gde dodelis lepo prioritet sistemskim procesima, pa nema zakucavanja zbog CPU zauzeca. Ipak ni to ponekad ne pomaze....
Na staroj dobroj Amigi se nije desilo nikad da komp zakuca zbog CPU zauzeca.
drfedja je napisao(la):HT bi jedino mogao da priznam kao "zakrpu" za taj windows "bug". Kao dao si mu realtime priority i sad ce kao brze da se izvrsava aplikacija....cak za 0.0001% :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari