Šta je novo?

CONDEMNED : Criminal Origins

da znas da cu i ja, igrao sam je na PS 1.3 na 5900xt i nisam se bas naigrao...nisam je ni presao.

nex999 je napisao(la):
tacno....dobro me podseti.Mislim da cu ponovo da probam, cisto da vidim kako ce da ide na ovoj masini...

Ma meni je i sa 6600gt radila sjajno... Igra je bash fino optimizovana (ako se igra bez mekih senki naravno), bash leti, a pritom je super atmosfera i grafika..
Ja sam je dva puta presho i bash sam bio odushevljen...
Jedino cesh morati da skinesh openGL patch da bi ti radila verovatno, al nije nishta strashno, par stotina Kb... :)

kakav patch ? jel mu to treba ili je sad to vec strpano po drajverima i ko zna kakvim paketima ?

Treba svakom ko ima 6xxx i 7xxx generaciju nVidia grafike valjda. Ma to je neka sica od fajla, bash se zove openGL patch for nVidia, ima ga na gamecopyworld...

@ByMax

sta ce ti covece AA na 19x16 ? :zgran: Zezali smo se kod drugara na 900NF monitoru i quake4 na 16x12 skoro da nema aliasinga, a na 19x16 je loodilo, stavili smo i AA i nismo videli nikakvu razliku (FPS nije bitan u celoj prici :D

Starac, 16x12 je bilo ok dok sam imao 959NF, AA se na CRT-u ne vidi, ali TFT ima ostru sliku i visok kontrast, pa je AA gotovo obavezan. Jebi ga... Obezbedis ostru sliku pa zamucujes ivice :D
p.s. 19 x 12 je native rezolucija samsunga 244T

ja sam ti to rekao, ne starac ;) elem - - - - - WOW MAN !!! 19x12 TFT -$$$ It's good to be ByMaX :d $$$ Zezanje malo, nemoj se ljutis, ali da, na TFT-u treba, pa jos kao moze...To sto kazes obezbedis ostru sliku pa onda mutis...Mislio (khmm..pretpostavio sam) da imas CRT, nema mnogo ljudi 244T :S:

DjoleNS je napisao(la):
Ma meni je i sa 6600gt radila sjajno... Igra je bash fino optimizovana (ako se igra bez mekih senki naravno), bash leti, a pritom je super atmosfera i grafika..
Ja sam je dva puta presho i bash sam bio odushevljen...
Jedino cesh morati da skinesh openGL patch da bi ti radila verovatno, al nije nishta strashno, par stotina Kb... :)

U,bre, kakav patch?Presao sam je na 6800vanila i athlonu2000, ne secam se nekog patcha?Ajd pogledacu

Malo me smorilo stalno udaranje klosara,ili sta li su vec.Kad dolaze neki drugi protivnici?

e jos malo izdrzi, i mene je smorilo u jednom momentu (metro i prodavnica lutki) ali posle postaje em lepo em zanimljivo(ije) :)

Trebalo bi da sam pri kraju metroa.Mnogo dobra igra,nadam se samo da nije kratka.

Meni najbolja zadnja tabla sa onom kucom i posle vatrene letve... Dojaja izgleda sve, a atmosfera da se smrznesh! :)
Naravno jedino kad su efekti full napucani. Jel probao neko da iskljuchi bloom na tom nivou? Koja razlika... Ladno mesec ne bljeshti i smanji se, bude ko glava chiode... :p

@Nex999, ne znam mozda si vec imao patchevanu noviju verziju gde je to sredjeno (npr original koji se dobijao uz neke novije kartice), inache ja sam prvi put skidao bash ceo patch za igru koji je mnogo veci, al posle sam provalio da su dali samo taj mali openGL patch koji isto to sredjuje...

cupanje onog lika....jedna od boljih stvari koje sam video u igrama...najezio sam se svaki put kad sam ga kidao...

gx-x je napisao(la):
cupanje onog lika....jedna od boljih stvari koje sam video u igrama...najezio sam se svaki put kad sam ga kidao...

Joj sto me podseti ono je stvarno uzasno...ali to se trazi :d

Nabavio sam igru, ali je nisam jos instalirao. Jos malo i zavrsavam Call of Cthulhu, pa cu onda da je instaliram. Interesuje me koliko zauzima prostora Condemned na hard disku?

Jao ljudi ovo stvarno nije zdravo, malopre sam dosao do one scene kada slikate facu iskasapljenom liku koji je bio u ormaricu u skoli... auuuu ako me tad nije strefila srchka nece nikad. Znao sam da ce se nesto desiti, cak sam bio upozoren ali dzabe, ponovo sam iskocio iz stolice. Najjace mi sto odma posle toga riba prica neku prichu a ja ne mogu da se sastavim koliko sam se prepao i nista je ne pratim, predpostavljam i svaki drugi igrac isto :)
Ovaj termin za igranje je vrh, josh ako ste sami u stanu...
P.S. Kad razvaljujem vrata sekirom uvek se setim filma usijanje i recenice: Here is Johny! :)

Predjoh i ovo.Dosta dobra igra.Malo mi je glupo ono na kraju,trebalo bi kao da imas osecaj da je razlicit kraj,mada ubio ga ti ili on sam isto je...Kratka igra,mogli su bar jos 3 sata igranja da naprave.Dosta dobra grafika.

Da li vam se desavalo da vam igra resetuje kompjuter? Meni se to veceras desilo dva puta na istom mestu kod jednih vrata kada pokusam da ih otvorim a ona inace ne mogu da se otvore.

naravno da nije i nravno da ti nesto ne valja, ili ti je overklok nestabilan, ili ti je napajanje budjavo (to je sad u modi, terati 800e masinu sa 1200din PSU) NHF, nista trece ne moze biti u pitanju. ;)

Ne znam da li si shvatio, ja igru normalno igram, ona se resetuje SAMO na tom mestu i to DVA puta, namerno sam proverio dva puta da vidim da li je do mog kompa ili je bug, znaci krenuo sam na drugu stranu (jer tu iovako ne treba da se ide) i nije bilo problema. Ocigledno je greska u softveru. Nije moguce da zbog nestabilnosti resetuje na potpuno istom mestu i to bas u trenutku kada pritisnem F za otvaranje vrata. Na stranu to sto mi je masina stabilna... A i koja je verovatnoca da si ti probao da udjes BAS na ta vrata? ;)

Poslednja izmena:
Pa velika je verovatnoca,igra je prilicno linearna.

Izgleda da mene zeza kada stavim VSync na ON. Nikada mi nije bila potpuno jasna ta opcija. Ona ne dozvoljava da fps predje brojku osvezavanja, je l' to? Jos jednom mi se desilo na jednim vratima da mi igra zablokira. Onda sam iskljucio VSync i kasnije je sve bilo ok. I Guild Wars mi je non stop blokirao dok mi je VSync bio ON a osvezavanje DEFAULT, tek kada sam konkretno odredio osvezavanje prestalo je da blokira.

ja ti se izvinjavam onda zbog moje izjave :S: u sustini v-sync sluzi da da ne bi dolazilo do efekta secenja slike usled prevelikog fps-a, ali ima nusposledicu da uvek limitira fps na najvisi moguci prosecni fps (zapravo minimalni fps, ali postoima render frames ahead onda min fps ispadne veci) i to po formuli refreshrate monitora podeljeno sa 1, 2, 4 itd. tj ako ti je refresh 100hz, a grafika tera max u 90fps, v-sync ce da ti spusti na 50fps, mozda 75, ali nisam siguran, ako moze 45fps da tera (100hz refresh) spustice ti na 25fps. Zato skoro svi iskljucuju v-sync, jer se neretko desava da grafika moze da gura 80% vremena recimo 60fps , ali cim padne na 40, v-sync isece na 30fps (ovo je slucaj na LCD koji imaju 60hz refresh).

Poslednja izmena:
Ma ok, sada bi valjda trebalo da radi ok. Hvala na objasnjenju. Ja inace imam 19" TFT i igram na 1280x1024.

Poslednja izmena:
Hmmmm, igra je stvarno super ali sada je pocela povremeno da mi blokira... i to krene kao nevidjeno da laguje, kao da je igram preko net-a, secka i slika i zvuk, krecem se kao slajd film, izgleda mi kao da ce da prestane i onda se odjednom zaustavi i slika i zvuk i samo hard reset pomaze...

Nisam siguran da li mi je komp skroz u redu... tj. nisam siguran da li je ovo samo do igre... jer NIKADA ali bas nikada nisam imao ovakvih problema... medjutim, pre neki dan mi se i Guild Wars ukocio mada mi se to ponekada desava sa njim... a veceras pre ove igre sam igrao BF2 jedno sat vremena bez ikakvih problema ali juce kada sam igrao istu igru ucinilo mi se kao da je i ona krenula da se zakoci ali se onda "odkocila" i nastavila normalno... ali nisam siguran... to je on line igra... bas sam se sada istripovao... ne volim to... nije temperatura u pitanju sigurno, ne prelazi 60 u igri a znam da je ranije isla i do 66 (prosle godine) bez problema...

Ne znam da li to mozda moze da bude do drajvera... imam 84.21... ali do sada sam sve igrao normalno bez problema... cist mi je Win, skoro reinstaliran... DirectX dobar, 3D Mark 03 i 05 prolaze bez problema na 1280x1024x4AAx16AF...

Moze li se izvesti neki generalan zakljucak, zbog cega kompjuter blokira u igrama? Sta moze da bude uzrok nevezano za moj problem? Kako da znam da li je problem u kompu ili u igri? Cime da ga testiram?

Ne daj Boze da to nastavi da mi se desava jer nema sanse da provalim u cemu je problem...

P.S. Kako se bese zove onaj programcic koji kida komp, ima neki torture test i ostavis ga pola dana i on ti unisti komp?

zove se prime95, ali on ne unistava komp (sem ako se vec ne raspada)

@Civil:

a graficka ? default ili ? (mislim da mozda GPU pocne da throtluje)

@Joriq Mislio sam metaforicki, da ga bas bas muci i opterecuje...

@GX-X Pa nije default, klokovana je ali je do sada sve radilo savrseno, i prosle godine kada su temperature bile mnogo vise. Kazem, 3D mark-ovi prolaze bez problema na najjacim mogucim setovanjima. Temperatura karte je takodje ok.

Znaci, kada je blokiranje onda je u pitanju uglavnom nesto vezano za grafiku?

tebi karta throtluje kolko se meni cini, tj menja takt u radu sa veceg na manji, tu se cesto desi da se drajver za graficku zaglupi i da pocne posle sve da radi budjavo ili da se resetuje komp (auto restart u windowsu ako je iskljucen izadje BSOD sa memory dump informacijom i porukom koji je drajver puko).

Moja prosla karta je radila bez problema na npr. 420mhz, pa posle nekog vremena pocela da puca na tom taktu, pa sam spustio na 400mhz, pa posle nekog vremna nije htela ni tako, pa na 380mhz, pa je na kaju riknula...

Sadasnja karta prolazi 3dmark03, 05 i 06 na 648mhz, alu u track mania igri smrzne za 2 minuta.

Nazad
Vrh Dno