Šta je novo?

Commodore 64 bez igara )-:

Pitanje za D.Zivkovica jel koristis taj XM kabl, starcomander ili koji drugi nacin komunikacije??
Ranije sam koristio kabl (verovatno x1541) na amigi i to je radilo ok,sad je muka sto nema amige a sPC-om x1541 nece kako bog tj 1541 drive zapoveda.Posto nisam imao pri ruci nista od shotky dioda probao sam s nekim "obicnim"i to normalno nije htelo da proradi.....onda sam odustao od XM varijante kabla i presao na XA koja koristi npn tranzistore kojih ima okolo :) Kabl radi ali na P3 masini koja ima paralelni port drajv se odazove tokom paljenja masine, xdetect nadje adresu porta i verziju kabla koja je prikacena u starcomanderu podesim da je komunikacioni kabl xa1541 .Prijavi read eror ako nema diskete u drajvu,ali ako ima diskete vrti disk do besvesti i najcesce dodje do blokiranja starcomandera...Probani svi modovi za paralelni port.Neki savet???

BZW nepojavljuje se edit dugme..........XA1541 kabl mi radi s gui4cbm4win tako da sam odustao od dos verzije :)

Nije me bilo neko vreme, verovatno si do sad resio problem, ali evo mog iskustva:

Dakle, sa kablom XM-1541 koji posedujem, disk jedinica sa PC kantom odlicno komunicira pod win xp, i to sa programom "GUI4CBM4WIN". Mada postoje neke bagovite verzije tog programa koje prave problem. Cak se mogu snimati i ".T64" image fajlovi na diskete i direktno ucitavati sa komodora.;)

Reseno preko programa koji smo obojica pomenuli za win-xp..............
Narucio sam neke delove a uz njih i potrebne shotky diode ali ne dabih pravio xm1541 kabl jer mi xa1541 radi posao nego da bih sastavio jedan XE1541 kabl.
E stvarno nisu normalni koliko su varijanti kabla izveli od x1541....
Dakle za ovo http://www.64hdd.com/index_en.html mi treba XE1541kabl posto doticni program radi samo s x1541 ili XE1541 kablom......Program pretvori PC kantu u C64 harddisk i onda ladno ucitavas fajlove s d64 imidza,u sustini PC posane flopy emulator za c64.....

Da ne otvaram novu temu :)
Palo mi je na pamet da isprobam Mayhem In Monsterland i jos neke naslove za debelog pa me interesuje koji je die beste emulator za C64?
Nisam ih odavno rabio, ima vec nekoliko godina, a koristio sam tada CSS 64 i nesto malo Frodo i WinVice?
Hvala unapred ;)

Naveo si najbolje od aktuelnih.Licno samo frodo nisam isprobao.

Au komodor,stara dobra vremena,to cudo sam povezivao i ucitavao igrice preko kasetasa kada sam imao 5god, ko ga sada ima pravi je srecnik ili zaljubljenik u retro

Vrh Dno