Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Pitanje za D.Zivkovica jel koristis taj XM kabl, starcomander ili koji drugi nacin komunikacije??
Ranije sam koristio kabl (verovatno x1541) na amigi i to je radilo ok,sad je muka sto nema amige a sPC-om x1541 nece kako bog tj 1541 drive zapoveda.Posto nisam imao pri ruci nista od shotky dioda probao sam s nekim "obicnim"i to normalno nije htelo da proradi.....onda sam odustao od XM varijante kabla i presao na XA koja koristi npn tranzistore kojih ima okolo Kabl radi ali na P3 masini koja ima paralelni port drajv se odazove tokom paljenja masine, xdetect nadje adresu porta i verziju kabla koja je prikacena u starcomanderu podesim da je komunikacioni kabl xa1541 .Prijavi read eror ako nema diskete u drajvu,ali ako ima diskete vrti disk do besvesti i najcesce dodje do blokiranja starcomandera...Probani svi modovi za paralelni port.Neki savet???
Nije me bilo neko vreme, verovatno si do sad resio problem, ali evo mog iskustva:
Dakle, sa kablom XM-1541 koji posedujem, disk jedinica sa PC kantom odlicno komunicira pod win xp, i to sa programom "GUI4CBM4WIN". Mada postoje neke bagovite verzije tog programa koje prave problem. Cak se mogu snimati i ".T64" image fajlovi na diskete i direktno ucitavati sa komodora.
Reseno preko programa koji smo obojica pomenuli za win-xp..............
Narucio sam neke delove a uz njih i potrebne shotky diode ali ne dabih pravio xm1541 kabl jer mi xa1541 radi posao nego da bih sastavio jedan XE1541 kabl.
E stvarno nisu normalni koliko su varijanti kabla izveli od x1541....
Dakle za ovo http://www.64hdd.com/index_en.html mi treba XE1541kabl posto doticni program radi samo s x1541 ili XE1541 kablom......Program pretvori PC kantu u C64 harddisk i onda ladno ucitavas fajlove s d64 imidza,u sustini PC posane flopy emulator za c64.....
Da ne otvaram novu temu
Palo mi je na pamet da isprobam Mayhem In Monsterland i jos neke naslove za debelog pa me interesuje koji je die beste emulator za C64?
Nisam ih odavno rabio, ima vec nekoliko godina, a koristio sam tada CSS 64 i nesto malo Frodo i WinVice?
Hvala unapred
Au komodor,stara dobra vremena,to cudo sam povezivao i ucitavao igrice preko kasetasa kada sam imao 5god, ko ga sada ima pravi je srecnik ili zaljubljenik u retro