Šta je novo?

Command & Conquer 3: Tiberium Wars

• Začetnik teme Začetnik teme Wahad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Wahad

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
740
Ja obozavam CnC i jedva sam docekao demo 🙂

Upravo sam ga skinuo, pa se javljam kad isprobam...

Ajde bre javljajte te rezove.

P.S. Ako ima neko linkove za Rapidshare odakle moze da se skine neka salje na pm ili javno ako je dozvoljeno 😉

Odigrao ceo demo. Mislim, nisam ni očekivao da ću biti oduševljen. Ko voli ovakve stvari samo napred. Isto kao i svi C&C naslovi do sada. Grafika i efekti razbijaju, ima par interesantnih caka ali to bi bilo to. Skirmish sam prešao lagano gomilanjem difoltnih tenkova, tutorijal je smešan, jedna misija je prolog i podjednako je smešna, a druga misija je malo ozbiljnija. Ipak, za pola minuta sam imao mogućnost gradnje mamut tenkova, za 5 minuta sam napravio 10 mamuta, kliknuo im attack move na drugi kraj mape i oni su uništili prvim hicem sve što bi im došlo na nišan. Toliko o igri. Meni taman da sam video kako izgleda i na šta liči, da znam da ne gubim vreme na full 🙂

o boze, kako zvuci glupo, zapravo gluplje nego ikada do sada 🙂

standardni c&c, ne znam sta si ti ocekivao filipenko 🙂 elder scrols i patrika stjuarta? :d

ako nista, jedna od svetlih tacaka je prisustvo majkla ajronsajda u introu, najveceg baje b produkcije 🙂

upravo to, standardni c&c sa boljom grafikom i novom pricom, sa novim glumcima, to su svi fanovi ocekivali i tome se nadali, ja ne znam sta ste svi vi ocekivali... :/

Odigrao ceo demo. Mislim, nisam ni očekivao da ću biti oduševljen. Ko voli ovakve stvari samo napred. Isto kao i svi C&C naslovi do sada. Grafika i efekti razbijaju, ima par interesantnih caka ali to bi bilo to. Skirmish sam prešao lagano gomilanjem difoltnih tenkova, tutorijal je smešan, jedna misija je prolog i podjednako je smešna, a druga misija je malo ozbiljnija. Ipak, za pola minuta sam imao mogućnost gradnje mamut tenkova, za 5 minuta sam napravio 10 mamuta, kliknuo im attack move na drugi kraj mape i oni su uništili prvim hicem sve što bi im došlo na nišan. Toliko o igri. Meni taman da sam video kako izgleda i na šta liči, da znam da ne gubim vreme na full 🙂

Bravo! Genijalan utisak, a jos bolji zakljucak! Kako mozes da donosis sud o igri na osnovu prve dve single player misije? U C&C igrama prve misije su oduvek bile lagane, pa ne vidim zasto bi ove bile teske. Ako ti se igra teze, koliko sam cuo ima 5 nivoa tezine, pa stavi na peti i sumnjam da bi onda tako lako oduvao AI. Uostalom, ako ti se igra neka ultra teska strategija po kojoj misija traje 3-4 sata, samo izvoli i igraj Supreme Commander, a pusti nas smrtnike da uzivamo u sigurno jednoj od najboljih C&C igara.

Jel ima to neke veze za Zero Hour ili je ovo nastavak Tiberium Wars-a? Mislim, jel se bore GDI i NOD?

Hoce li raditi na Core 2 Duo 2.33 GHz, 2 GB RAM-a i X1600Pro?

Poslednja izmena:
Jel ima to neke veze za Zero Hour?

Hoce li raditi na Core 2 Duo 2.33 GHz, 2 GB RAM-a i X1600Pro?

Nema sanse, imas mnogo los procesor i graficku u rangu prvih VGA kartica 😀

Btw, evo ti README iz demoa, pa se pronadji:

REQUIRED SYSTEM SPECIFICATIONS:

· OS: Windows XP, Windows Vista (32-bit; 64-bit versions of Vista are not supported)
· CPU: 2.0 GHz or higher
· RAM: 512 MB or more
· Hard Drive: 1.4 GB or more of free space
· Video: DirectX 9.0c compatible video card. Video card with 64 MB or more memory and one of these chipsets is required: ATI 8500 or greater, NVIDIA GeForce4 or greater. (ATI Radeon 9200
and 9250 PCI, NVIDIA Geforce 4 MX cards not supported.)
· Sound: DirectX 9.0c compatible sound card

Poslednja izmena:
Ma znam ja za te read.me fajlove, ali obicno proizvodjaci namerno stave da ce raditi i na digitronu da bi svi kupili igricu.

Ma znam ja za te read.me fajlove, ali obicno proizvodjaci namerno stave da ce raditi i na digitronu da bi svi kupili igricu.
Radice ti garant ok na toj makini. R9600xt i Athlon xp1600+ i skoro da moze da se igra😀

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Bravo! Genijalan utisak, a jos bolji zakljucak! Kako mozes da donosis sud o igri na osnovu prve dve single player misije? U C&C igrama prve misije su oduvek bile lagane, pa ne vidim zasto bi ove bile teske. Ako ti se igra teze, koliko sam cuo ima 5 nivoa tezine, pa stavi na peti i sumnjam da bi onda tako lako oduvao AI. Uostalom, ako ti se igra neka ultra teska strategija po kojoj misija traje 3-4 sata, samo izvoli i igraj Supreme Commander, a pusti nas smrtnike da uzivamo u sigurno jednoj od najboljih C&C igara.
Samo polako, i ti i ostali. Ja sam rekao da je manje-više ista kao i ostale C&C igre, a i ne kažem da sam očekivao nešto drugačije. Drugo, zaključak se odnosi na mene lično i samo na mene - ja neću igrati full, video sam na šta liči i to bi bilo to. Dodatno obrazloženje - takav gameplay me ne privlači kao nekada. Gde sam ja to napisao da je igra kao igra loša, da ne valja ili dao neku kvalifikaciju? Samo sam dao prikaz kako sam prešao misiju i to je to. Druga je potpuno stvar što se meni takve stvari više ni ne igraju. Izvol'te, koga to privlači, samo napred, to ja i kažem. Naravno da će ovo igrati ljubitelji ovakvih igara.

P.S. u ovakvoj igri "nivo težine" znači da bih sa prva 2 mamuta morao da se branim 2 minuta više, da bi mi trebalo minut i po duže da dođem do njihove baze i da bi mi možda poginulo 2-3 od 10 dok počiste bazu.

@Delimir
Trebalo bi da ti radi bez ikakvih problema. Igra je takva da se nastavlja priča o sukobu GDI-ja i NOD-a, uz ubacivanje vanzemaljske rase kao treće strane (mada, kad pitaš tako, mogao bih da ti kažem kao i ti Zoniju što ne pogledaš na zvaničan sajt 😛 ). Jedino ne znam zbog grafičke da li će moći da tera u native modu u 1440 x 900, mada ne vidim zašto ne bi, posebno zbog dosta rama i dobrog procesora (nisam siguran kako to na laptopu sa deljenom memorijom i grafičkim kartama sa spuštenim frekvencijama u odnosu na frekvencije obične PCIe karte funkcioniša). Igra nema veze sa Generalima, sve je C&C.

Vec sam naveo da sam pogledao read.me i da po obicaju ti read.me fajlovi kazu da ce igra raditi na skoro svakom hardveru, ali u praksi to obicno nije bas tako.

To nešto poput onoga iz sveta kompjutera kad treba da sabereš minimalnu i optimalnu konfiguraciju da bi ti igra lepo radila 😀

Inače može li iko reći da li postoji mogućnost rotiranja kamere (iskreno se nadam da nema).

U svakom slučaju, za tebe kao ljubitelja C&C ovo će biti pun pogodak - "difoltna" C&C radnja sa mnoštvom fora iz Generala, sa nabudženom grafikom, baš za ljubitelje franšize. Kada su performanse u pitanju na mojo mašini iz potpisa sve fino radi, jedino možda malko uspori kada se nagomila mnoštvo jedinica, ali i tada radi u kontinualnom fpsu, bez seckanja, samo osetim blago usporenje. Verovatno mi fali rama (native rezolucija, 1680 x 1050)

Probah i ja demo i veoma sam zadovoljan(na 6600gt,1280mb,1.5gh).Demo je neverovatno optimizovana(mozda full verz. bude jos optimizovanija) znaci na mojoj masini skoro sve na high bez AA i senki,1024x768 ok ide(od 30fps do ~18fps, doduse kad bi smannjio texture na medium isla bi mi mnogo bolje, ali meni je i ovako odlicno). Na ovakvim detaljima u COH mogu samo da sanjam..... Ekspozije su fantasticne
contract.gif

Igra je najavljivana kao jedna od prvih DX10,da li ce kasnije izaci neki patch koji ce joj omoguciti igranje u DX10 modu ili su to samo price da se raja navuce na Vistu i 8 seriju grabulja?

Da li se nekom desilo da mu usred igranja iznenada izadje na desktop?

Poslednja izmena:
jedino možda malko uspori kada se nagomila mnoštvo jedinica, ali i tada radi u kontinualnom fpsu, bez seckanja, samo osetim blago usporenje. Verovatno mi fali rama (native rezolucija, 1680 x 1050)

Neverovatno, ali isti ovaj problem (usporenje kojim se 'kompenzuje' konstantan framerate) postojao je kod red alertova i ranijih c&c, ako me secanje ne vara. To me strasno nervira u strategijama. Ako treba da sece neka sece, samo ne to...

Ima rotiranja kamere, naravno. Baš sam u skirmišu rotirao pogled za 45 stepeni da bih napravio situaciju "ja skroz dole on skroz gore" umesto "ja dole desno on gore levo". Ne vidim šta je tu problem, svaka igra u 3D okruženju bi trebala da poseduje mogućnost rotiranja kamere, posebno strategije. I posebno sa gomilom visokih 3D objekata koji mogu zasmetati preglednosti (zgrade, brda i slično).

Kako nema, ima rotiranja. Ide isto ko u generals-ima drzis tockic i rotiras misem. Nervira me sto su odustali od starog nacina zadavanja komandi gde su se komande zadavale levim klikom. Sada je kao u vecini strategija, desni klik obavlja tu funkciju.

dosadno, neinovativno, vec 1000x vidjeno, sa interesantnim video sekvencama i slatkim efektima. I na kraju sta reci sem EA! 🙂 Sve me podseca na dodavcanje one plasticne maske na yuga, danas kada su igre poput company of heroes i supreme commander tu, ovo smesno. Ovo je sve naravno subjektivno, ko voli refleks tester, i podsecanje na to sta je bilo revolucionarano pre 15 godina, neka proba 🙂

Ako hocete da igrate kao NOD, idite na skirmish, i u meniju gde se bira gdi/nod/scrin stavite kursor na NOd (koji izgleda kao da ne moze da se izabere), drzite N na tastaturi i kliknite. Tada ce NOD biti selektovan. 🙂

Isto vazi i za SCRIN, samo sto se drzi S, mada ce igra samo poceti i odmah cete biti porazeni 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno