Šta je novo?

COM Port?

Kostolomac.TK

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Imam GigaByte plocu koja na sebi ima serijski (COM) port ali nema nista cim
bi ga povezao da izadje pozadi tj na back panel a imam UPS koji nazalost ima
samo podrsku za COM port. Ima li toga da se kupi posebno ili nesto sto bi se
ubolo na plocu u taj port i da ga stavim negde pozadi medju PCI slotove.

Znaci sto jeftinija varijanta i gde ima da se nadje 🙂

Ima tih prikljucaka koliko hoces na AT kucistima sa P1 plocama.
07121.jpg

a jel ima neko to mozda?

Ima tih prikljucaka koliko hoces na AT kucistima sa P1 plocama.
Ima koliko hoćeš, ali kad treba da nađeš jedan uopšte nije lako. Nedavno sam se suočio sa ovim problemom, obišao brdo prodavnica, servisa i nigde ga nemaju. Na kraju sam ga skinuo sa starijeg očevog compa međutim modem koji sam priključio preko njega nije hteo da radi??? Modem je inače provereno ispravan.

Misko78 mi bese rece ovde na forumu da su pinovi na ploci drugacije rasporedjeni od originala...

Jednom mi je čovek u jednom od servisa napomenuo da postoje dva standarda u smislu rasporeda pinova, pa koji ti se zalomi. Ove adaptere zaista nije lako naći jer se odavno ne nabavljaju, ali uvek ti ostaje varijanta da uzmeš PCI karticu (ako imaš slobodan PCI slot) - obično ide 2 COM + 1 LPT, ali ima i drugih varijanti, a cena je oko 20 EUR i ima da se nađe kod nas (ja imam takav Digitus-ov i rade mi odlično sve 3 povezane sprave) . Ti si verovatno hteo nešto jeftinije ali ne znam da li ćeš uspeti ...

Pa javio sam se Misku pa on rece da moze da napravi pa cu da prebijem sa njim... nemam slobodan PCI ... pa mi treba ono sto ide direktno u plocu...

Razmisli i o USB->Serial koverteru.

Heh, i ja trazim ovaj adapter...hteo sam onaj risiver za daljinski da napravim, medjutim isto imam samo prikljucak na ploci bez izvoda na kucistu...
A mene taj usb-serial konverter izadje skuplje i od risivera i daljinskog...🙁

Oprezno sa tim USB->Serial adapterima, dosta hardware-a neće da radi sa istim (fiskalne kase, harverski modemi...). Za UPS ne znam, googlaj malo.

Tek sad videh ovo, znaci ASUS i Gigabyte ne koriste standardan COM raspored (poznat i kao DTK) vec AT-Everex raspored. Delovi izadju oko 200 kinti pa kome treba mogu da mu napravim za dzabe ako donese sve delove.

A može li header sa Biostar ploče da se prepravi da radi na Asusu?

naravno, ali ajde okaci sliku prvo, posto mozda nista ne treba da se kupuje.

Poslednja izmena:
Tek sad videh ovo, znaci ASUS i Gigabyte ne koriste standardan COM raspored (poznat i kao DTK) vec AT-Everex raspored. Delovi izadju oko 200 kinti pa kome treba mogu da mu napravim za dzabe ako donese sve delove.

Znači li to da Asus i GA imaju isti raspored?

Mislim da imam kući par komada, od kojih je jedan gotovo sigurno od CUSL2-C.

Ako odgovara, eto meni deeebeele zarade... 😉

Ili će možda biti da je na 815-tici game-port? 🙁

Poslednja izmena:
Evo ga Game + COM port header sa Biostara u svoj svojoj lepoti. Meni su rekli da može da se budži.:d

Prilozi

• Resize of IMG_5160.webp
    Resize of IMG_5160.webp
    19.4 KB · Pregleda: 41
moze, donesi mi i sredicu ti to.

Nazad
Vrh Dno