Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

@gx-x
uhh nisam ni procitao lepo tvoj post :)
a da, tu si u pravu za ostale igre...

na xbox-u ima neki nelogicni padovi fps-a... ali ajde, kao engine je kriv

Počinju da isplivavaju problemi lakog razvoja igara za Xbox... dobiju gotovo okruženje i sve potrebne alate, i totalno ih zabole za ikakvu optimizaciju, a onda to direktno prebace na PC, taman koliko samo da može da se kompajlira na Windowsu.

Počinju da isplivavaju problemi lakog razvoja igara za Xbox... dobiju gotovo okruženje i sve potrebne alate, i totalno ih zabole za ikakvu optimizaciju, a onda to direktno prebace na PC, taman koliko samo da može da se kompajlira na Windowsu.

Tacno, i nazalost po tome se vidi koliko se uopste u nekoj buducnosti racuna na PC trziste kao izvor prihoda. PC trziste nazalost postaje poligon za experimente, gde se sakupljaju iskustva koja se kasnije primenjuju prilikom izrade konzola :S:

1. Ocigledno je da mnogi nisu ni videli ni probali XPAND. Ti mozda jesi, ali to sto se tebi vise svidja napucani HDR i BLOOM koji kao i sto sam rekao daje "smek" DIRT-u to je samo tvoj utisak. I bas zbog tog napucanog HDR-a DIRT ti izgleda bolje i privlacnije, ali je zato meni XPAND "prirodniji". Daleko od toga da su graficki ne uporedivi.

2. Ako je tebi fizika da pritisnes kocnicu i da se auto ukopa u mesto gotovo odmah i jos pocne da se vraca u rikverc :wall: bez i malog proklizavanja ili zanosenja sa vise od 100km/h po casu, onda nemam sta da ti kazem.

3. Kad sam rekao na uzivanje nisam ni pomislio na lakse za skapiranje, vec na nesto izmedju simulacije i arkade, znaci da nije ni mnogo tesko ali ni lako(citaj za debile) kao sto je u DIRT-u. Pa XPAND je na ARKADI bar 3-4 puta tezi od DIRT-a, a simulaciju ne vredi spominjati.

Evo okacio sam ovde shotke iz XRXtreme, i zaista ne vidim sta je ovde bolje?
http://www.pcigre.com/component/option,com_gallery2/Itemid,61/?g2_itemId=26853

Poslednja izmena:
Pih, ne znam za ostale ... ali meni je ova igra prava adrenalinska injekcija, sve je na svom mestu (zvuk motora pogotovo), ma ... puna kapa. :)

Mini video kako Rajke ulece u krivine : :D

Video (11Mb)

Da li je neko primetio da igra pravi corrupt save file ako niste na netu dok je DiRT pokrenut? Neverovatna glupost, trebalo bi da izbace patch, ali je sramota kako se ponašaju prema PC igračima.

Da li je neko primetio da igra pravi corrupt save file ako niste na netu dok je DiRT pokrenut? Neverovatna glupost, trebalo bi da izbace patch, ali je sramota kako se ponašaju prema PC igračima.

Jok, verzija igre 1.1, nema problema sa save-om.

Na Xboxu nema bagova, osim što u replayu, i na kružnim stazama kad ima više vozila, stvarno ume da secne. To je sramota, jer igra ne izgleda ništa spec. Daleko lepše urađeni (i sa detaljnijim modelima i znatno znatno kompleksnijom fizikom, čak i realtime telemetrijom) Forza 2 prosto leti, nije mi jasno da su ga ovako ukakili...

Jok, verzija igre 1.1, nema problema sa save-om.

Ima,ne zavisi od verzije igre.Problem se manifestuje na pojedinim kompovima bez pravila,bar tako kažu na oficijelnom forumu.Zasad još nema ispravke sem konekcije na net.

@goran.a

Ne znam, ja se odlogujem kad palim DiRT i sljaka sve .. :)

Ima,ne zavisi od verzije igre.Problem se manifestuje na pojedinim kompovima bez pravila,bar tako kažu na oficijelnom forumu.Zasad još nema ispravke sem konekcije na net.

Kod mene pravi problem i mora na net inace se save sjeb...
Nego nikako da provalim kako da sa tastature prebacim na RumblePad 2 nemoguce da nije podrzan ?

Ja malopre zavrsih karijeru... mogu reci da je igra veoma laka... 90% sam presao iz prvog puta na trecu tezinu... na kraju idu dva filma... prvi za champion of championship a drugi za "vredne programere" hahahah... nagrada je R4 rally car... najvise sam se namucio sa vozilima koji imaju pogon na zadnjim tockovima... sve u svemu odlicna igra... malo joj fizike nedostaje ali to u stvari i treba tako posto je arkada... trebali su da odrade fiziku kao u 2005 i sve bi bilo ok... ovako malo kvari osecaj za filing hahahahh :-devil-:

Poslednja izmena:

Najavili su patch koji će to rešiti, ali ko zna kada će se pojaviti.

Probao sam online... radi bez problema... imam wireles 200k... nema laga... a ustvari i da ima mislim da ne bilo problema zato sto se nevide ostali... cini mi se da nema onih trka sa bagijima... a da vise netreba clone verzija... hahah...:-devil-: Ovi sto sam vozio sa njima nemaju pojma... ajde da im pokazemo sta je srpski vozac hahahah :bottle: :bottle:

Nema trka sa živim protivnicima na stazi, samo se porede vremena.

sad probah i taj Xpand Xtreme. Rekapitulacija: na mojoj konfi xpand radi sve na max, AAx2, ne pada ispod ~38, uglavnom 50-60. Igra radi i na nekom matorom kompu sa mx440, sasvim OK (samo mislim da drajveri zezaju, probacu nove), sve na low (i fino izgleda, zacudo, kao npr farcry na low). Dirt na mojoj konfi nece ni da se pokrene.

O sudbino, prokletnice! :d (znam, znam, navodno kompjuteri nikad jeftiniji, apgrejduj, apgrejduj)

govore o online igranju....;)

Da samo se vremena porede... isao sam na quick race... i bilo je 5-8 igraca... al stvarno ljudi ovi nemaju pojma... eto na primer probao sam dosta igara online i uvek su nasi serveri bili najaci po umecu igraca... izgleda da samo mi imamo dosta vremena da igramo... a evo ga i moj post na cetristo... hahahha :-devil-: :-devil-:

jel neko ima problem sa Logitech RumblePad 2,znaci samo malo pipnem HatSwich i auto leti po putu ko pijan,uzasno me nervira a nisam bas navikao da se igram na tastaturi...jel neki bug?vidim da ljudi imaju slicne probleme na na netu,a resenja nigde :( njakao sam setovanja ali nije to to ,kao namestim ga i kao prva krivina ok da ga ispravim u drugoj...bam u zid znaci kao da ima nitro , tako se zakuca.....crap....

Ja imam RumblePad 2 ali kod mene ne reaguje uopste. Ja sam probao Options > Control Setap > tu sem tastature ne moze nista da se izabere, jedino Customize tu ga podesim ali u igri ne radi uopste. Kako si ga namestio da radi ?

kod mene radi (radio, posto sam obrisao igru), ne znam kako vas to skretanje zeza, jeste da kola skrecu ko nenormalna ali mislim da tako treba. Ah da, ja sam bio remapirao kontrole na rumblepad, tako da tastatura nije radila...

sad probah i taj Xpand Xtreme. Rekapitulacija: na mojoj konfi xpand radi sve na max, AAx2, ne pada ispod ~38, uglavnom 50-60. Igra radi i na nekom matorom kompu sa mx440, sasvim OK (samo mislim da drajveri zezaju, probacu nove), sve na low (i fino izgleda, zacudo, kao npr farcry na low). Dirt na mojoj konfi nece ni da se pokrene.

O sudbino, prokletnice! :d (znam, znam, navodno kompjuteri nikad jeftiniji, apgrejduj, apgrejduj)

Koja je po tebi realnija i lepsa graficki:
Expand vs Dirt ?

Koja je po tebi realnija i lepsa graficki:
Expand vs Dirt ?
ne znam, rekoh da dirt nece ni da mi pokrene :d I nije toliko poenta koja je ljepsa, nego sto jedna nece da radi ni na minimumu minimuma, a druga radi na max. Realno, koliko ljudi i ovdje sa bencha ima konfe koje ce da guraju Dirt, a da ne pada ispod 30fps (sto se BAS osjeti), ajde recimo i na medium-high setovanjima u 12x10?
A sto se realnosti tice, Xpand ima i ovaj simulation mode, mogu bar da kazem da izgleda realnije nego Colin 05, a Dirt i nije ostvario tu neki napredak.

jel neko ima problem sa Logitech RumblePad 2,znaci samo malo pipnem HatSwich i auto leti po putu ko pijan,uzasno me nervira a nisam bas navikao da se igram na tastaturi...jel neki bug?vidim da ljudi imaju slicne probleme na na netu,a resenja nigde :( njakao sam setovanja ali nije to to ,kao namestim ga i kao prva krivina ok da ga ispravim u drugoj...bam u zid znaci kao da ima nitro , tako se zakuca.....crap....
to sto ti skrece kao nenormalan mozes da sredis, idi na controls pa trazi negde opciju Steering sensitivity i smanji na 20% i onda ces normalno da upravljas. Pozz

e da jel ovo samo ja imam probleme sa zvukom ili mi se samo cini? Desava se da skoro na svim trkama gde se voze dzipovi ili kamioni da mi prekine zvuk znaci nema onog urlanja motora nego samo sisti nesto, nekad se desava da se fps smanji na 1 kad se ovo desi i onda moram da ubijem igru a nekad cim se zavrsi trka zvuk se vrati u normalu. Da nije do integruse? Za koji dan bih trebalo da nabavim X-Fi Xtreme Music pa cu bas da vidim sta ce sa njom da kaze

Vrh Dno