Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

evo prve igre koju ne mogu ni da pokrenem zbog procesora :(
Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning DiRT.

Unfortunately your CPU (processor) is not powerful enough to run the game. DiRT needs a minimum of Athlon 64 or Intel CPU running at 3Ghz.

The minimum requirements for the game are listed on the back of the box and also appear here...

http://www.codemasters.co.uk/support/requirements.php?gameid=2012

Sorry.

UA! :d

neigrivo je sa vise vozila kod mene! :( Bas steta! :(

mogli su da stave Colin McRae 2008 :d Ni danasnje high end mashine ne guraju kako treba...

guraju ga ok i masine iz 2005. i to one od 350 dolara ;)

ma da, slide show na super ultra-low settings, uz performance patch koji je postovan gore :D Ajd kad igra ne radi zbog graficke (imam 7800gs), ali zbog procesora, ovo je prvi put (ja da znam) da neka igra trazi SSE2 il sta vec...

Poslednja izmena:
ma da, slide show na super ultra-low settings, uz performance patch koji je postovan gore :D Ajd kad igra ne radi zbog graficke (imam 7800gs), ali zbog procesora, ovo je prvi put (ja da znam) da neka igra trazi SSE2 il sta vec...

Mislio je na X360 ... Mada, koliko se cuju komentari, i X360 se znoji dobrano sa Colinom, i to sve pri 720p rezoluciji

ajde sto je fps jadan i na granici ali taj bloom me izludjuje. mislim cemu to? zasto mora tako da sljasti?
meni bi bilo daleko i lepse i prirodnije i sto ja najbitnije prijatnije za gledanje da ga nema.

rekao bih pravi majstori kodiranja :S:

salis se ? moja masina ovo ne moze da tera. Gura 30 fps mozda malo vise kad sam sam na stazi, sve na low. Ja mislim da moja masina nije ni blizu low-end-a kakakav ljudi imaju, ako meni ovako radi, oni sa 7600GS mogu da zaborave na ovu igru. x2900xt kolko vidim daje super framerate od 35 fps, GTX 8800 daje 40fps. Igra nije pisana nogama, vec nosem, zapravo bili su pijani kad su pravili engine. Ova igra je pokazatelj koliko sramotna i bezobzirna moze da bude razmazena grupa developera. Ispadne da smo nas par ovo mogli da uradimo u 3dsmax i da konvertujemo u executable i to je to.

edit: upravo gledam u svoju nogu i mislim da je bolje kodirana od ovog ****** od igre :)

Poslednja izmena:
salis se ? moja masina ovo ne moze da tera. Gura 30 fps mozda malo vise kad sam sam na stazi, sve na low. Ja mislim da moja masina nije ni blizu low-end-a kakakav ljudi imaju, ako meni ovako radi, oni sa 7600GS mogu da zaborave na ovu igru. x2900xt kolko vidim daje super framerate od 35 fps, GTX 8800 daje 40fps. Igra nije pisana nogama, vec nosem, zapravo bili su pijani kad su pravili engine. Ova igra je pokazatelj koliko sramotna i bezobzirna moze da bude razmazena grupa developera. Ispadne da smo nas par ovo mogli da uradimo u 3dsmax i da konvertujemo u executable i to je to.

edit: upravo gledam u svoju nogu i mislim da je bolje kodirana od ovog ****** od igre :)

Hahahahahaha... Bravo care! :D :D :D
Obozavam da citam tvoje postove, 'leba mi! ;)

Poslednja izmena:
ajde sto je fps jadan i na granici ali taj bloom me izludjuje. mislim cemu to? zasto mora tako da sljasti?
meni bi bilo daleko i lepse i prirodnije i sto ja najbitnije prijatnije za gledanje da ga nema.

rekao bih pravi majstori kodiranja :S:[/QUOTE

Igra na xboxu izgleda odlicno taj bloom od kojeg sljasti staza imas i na pc sto se tice broja frejmova ja sam na pocetku karijere vozio onu stazu sa kamionetima i nisam primetio nista znacajnije od par padova koje primetis bas ako trazis pad frejmrejta igre ali ****ga koliko ljudi toliko cudi kod mene na c.duo 6300 na 2.8 ghz 7900gs grafikom i2 giga rama igra ne da ne moze da se igra u punom sjaju nego je skoro neigriva. U odnosu na Pc na xboxu igra ne da leti nego ubija. E sad ****ga mozda ja trazim manje od prosjecnog igraca :crash: :eyebrows:

A niste pomislili da je Max mozda mislio na xbox 360? ;)

xpand rally xtreme here i come....

Bogami zvuci jako dobro. Ako je sudeci po ovom opisu: http://www.2404.org/reviews/1857/Xpand-Rally-Xtreme-Review, igra je 2x bolja od DIRT-a (MENI!). Balans izmedju arkade i simulacije je meni najbitniji. Alergican sam na arkade, a ne zelim da umirem ispred monitora dok ne naucim da prodjem jednu skretnicu u simulacijama (nema ni zabave, a ni poente ;))
E sad grafika je sigurno bolja u DIRT-u, ali sta to znaci? Znaci da bez 8800GTX ne moze da se igra u full-u znaci dzaba ti efekti.

Sto je jos bolje: demo oko 350MB, a full igra CITAVIH 700MB :D

xpand je extra igram ga vec mesec dana, grafika fizika ma sve u fulu

meni se xpand extreme nesto opasno bio izbagovo, sve sem drveca mi je bilo belo sta god da radio sa grafikom i podesavanjima (i drajvera i igre) :wall: Prvi put kad sam pokrenuo igru bilo je sve ok, i to je to, svaki sledeci put - belo :wall:

Arkada sa finom grafikom. Nego, kako se pale svetla? Krenuo sampionat i prvi brzinac u sumrak, oci mi ispadose od mraka.

U attachmentu je util koji iskljucuje / ukljucuje HDR.

Prilozi

• ColinMcRaeDiRTHDRTweakerv1.0.0.rar
    77.1 KB · Pregleda: 100
pa mora da pise u komandama probaj L ili si ih razlupao pa nema sta da sija

Jao, pa Xpand Rally je u ono vreme kad se pojavio bio samo lep, i nista vise, totalno razocarenje je bio sto se tice ugodjaja, i jos kad dodam na to onaj grbavi sinteticki zvuk motora, nije mi dobro
Xpand Rally Xtreme danas, nije vise ni lep ... Ne moze da se poredi uopste sa DiRT-om

To ti verovatno kao "strucnjak" kazes.

XPEND RALLY XTREME graficki zaostaje minimalno ili nista (sve u zavisnosti od predela/terena, a i DIRT maksimalno forsira HDR, pa mu to daje onako poseban izgled) za DIRT-om uz cinjenicu da radi 3x bolje i jos na FULL podesavanjima. Ofizici nema potrebe govoriti, jer DIRT tu nema sta da trazi. XPAND ima dva moda, ARKADU i SIMULACIJU, kada je vrlo tekaz za voznju. Na arkadi je OK, pravo uzivanje koje je 10x realnije nego voznja u DIRT-u. Tako da jedino sto si bio u pravu je da ne mogu da se porede, e sad sto iza DIRT-a stoji CODEMASTERS to je neka druga prica. XPAND XTREME je izasao pre vise meseci a ljudi gotovo nemaju pojma da je igra izasla, nazalost.

Xpand-Rally-Xtreme-Review

Mali review DIRT-a

AMD Athlon X2 3600+, GIGABYTE M55PLUS-S3G, 2x512MB DDR2-800 KINGMAX, LEADTEK 7300GT EXTREME 128MB

AVG FPS (1024x768)

Frames Time(ms) Min Max Avg
1144 60000 15 23 19.067 ::Solo trka-Rally::
1141 60000 17 22 19.017 ::Solo trka-Rally::
1203 60000 16 26 20.05 ::Trka sa vise automobila::

Sve u svemu, igra izgleda LEPO, kakva god podesavanja da postavis. Jedino se ratlika u podesavanjima drasticno primecuje po senkama. Voznja uzas, automobili se ponasaju kao igracke, kao OUT RUN, cim malo stisnes kocnicu, auto se ukopa bez imalo nekog proklizavanja. Rucna ne sluzi nicemu, mnogo bolja vremena se postizu bez nje. Isto je neverovatna glupost kada vozis kamion, pa ga nakrivis izletanjem sa staze do te mere da bi se i auto prevrnuo a ne kamion, a on pichi i dalje pod uglom 70-80 stepeni pokusavajuci da se uspravi, sto i uradi ukoliko se ne naleti na neku prepreku ili jos vecu strminu.
One masovne trke su isto bez veze.
Jedino sto je po meni pozitivno je to sto konacno jedna igra ima Srpsku nacionalnost ali YU zastavu (Driver settings).
Grafika izgleda stvarno odlicno. Kada bi spojili Ovu grafiku sa RBR fizikom bio bi neprevazidjen rally. A da, nisam rekao da sam bez problema istalirao PATCH i sve radi OK.
Tako da ovo je graficki najlepsi relly, RBR je po fizici voznje najbolji, a XPEND RALLY (XTREME) je negde izmedju i graficki opasan a i voznja je daleko realnija od DIRT-a.

I sto se tice grafike, na podesavanjima sa slika iznad, prosecan framerate na mojoj masini je oko 20fps. Moze da se igra bez vecih problema i cak pri masovnim trkama samo na nekim mestima ima malo stucanja, ali i tad je AVG oko 20fps-a sto moze iznad da se vidi.

Cheers

Poslednja izmena:
1. Rekao si : "XPEND RALLY XTREME graficki zaostaje minimalno ili nista za DIRT-om uz cinjenicu da radi 3x bolje i jos na FULL podesavanjima".
- Jedino sto je tacno od ovoga jeste da igra u full podesavanjima daje veci framerate nego sto to daje DiRT u istim takvim podesavanjima, ali XRXtreme na full podesavanjima ne moze da izgleda ni kao DiRT na medium, a kamoli da mu parira kada je pun sjaj u pitanju. Dakle, to sto si rekao apsolutna je dezinformacija

2. Rekao si : "Ofizici nema potrebe govoriti, jer DIRT tu nema sta da trazi."
DiRT ima odlicnu fiziku, zaista ne znam o cemu pricas

2. Rekao si : "XPAND ima dva moda, ARKADU i SIMULACIJU, kada je vrlo tekaz za voznju. Na arkadi je OK, pravo uzivanje koje je 10x realnije nego voznja u DIRT-u."
- To sto je laksi za skapirati ne znaci i da je bolji. Ja sa DiRT-om nemam takvih problema o kojima ti pricas. DiRT je pravo uzivanje, a XRXtreme je losa alternativa

Poslednja izmena:
jel moze neko sa dual core procesorima da provjeri koliko igra opterecuje koje jezgro? Bas me nesto zanima...

naravno da ne moze da se poredi sa DiRTinom kad je xtreme igriv ;) nemamo svi 8800.

Pa dobro, ali to nije razlog za pljuvanje, osim pljuvanja po zahtevnosti, tu se potpuno slazem. Uopste nije iskoricena snaga PC-a kao platforme, sto moze da bude kao posledica raznoraznih stvari. Nazalost, nisu je adekvatno zastitili ne samo za singleplayer, vec i za multiplayer, sto ne mogu uopste da shvatim. Mogli su da ubace SN kao proveru, kao sto je i ranije bio slucaj sa Starforce zastitom. Ovako su napravili gaf, i ovo je jos samo jedan razlog zasto se PC trzistu ne pise dobro. X360 verzija je takodje piratizovana, ali mislim (zaista nisam 100% siguran) da se sa piratskom verzijom ne moze igrati preko Live-a, to mogu da kazu ljudi koji imaju kutiju. DiRT zasluzuje da bude kupljen kao original, ali ko ce dati pare kada apsolutno sve radi i u clone varijanti ...

Zaista sam se naslusao komentara u stilu : "Igra je ******, ne radi mi dobro" ...
***, te dve stvari treba rasclaniti. Igra je kvalitetna, ali samo developeri znaju zasto se ne ulaze vise truda u optimizaciju za, sada, vec preveliku lepezu PC konfiguracija.

sem senki, (i ocigledno driver detail level) ostale opcije ne prave skoro nikakvu razliku u samoj igri. foilage na low ili na high - razlika u 3 zbuna sa strane, drvece takodje. Da nema HDR-a igra bi izgledala sasvim prosecno, pogotovo ako vozis kao ja sa bumper cam-om, a ne od spolja. NA trkama sa onim bugijem zemlja je ocajno uradjena, na dosta mesta se staza/tekstura lomi pod uglovima, kao da je neki laminat, a ne podloga itd. Po meni grafika u dirt-u ne opravdava zahtevnost uopste. Jednostavno engine je los i to je to. X-box360 gura u 60fps neke mnogo bolje odradjene stvari koje lepse izgledaju, o PC-u da ne pricamo.

ammm mislim da ne gura u 60fps ovu igru, jos ima padova fps-a na nekim mestima...

ammm :) nisam ni mislio na ovu igru, mislio sam u kontekstu da, -posto gura neke druge igre u 60fps, koje bolje izgledaju od ove (i verovatno su kompleksnije dosta, npr. kao TDU), vidi se da je engin katastrofa sto se tice optimizacije. Znam da x-box360 ovo codemastersovo cudo gura u <30fps :wall: u demoima sa neta mi se cini da negde pada i na 20fps

Forza Motosport 2, a pogotovo Gran Turismo HD demo na PS3 izgledaju za klasu, odnosno dve klase bolje od ovog Colina.

1. Rekao si : "XPEND RALLY XTREME graficki zaostaje minimalno ili nista za DIRT-om uz cinjenicu da radi 3x bolje i jos na FULL podesavanjima".
- Jedino sto je tacno od ovoga jeste da igra u full podesavanjima daje veci framerate nego sto to daje DiRT u istim takvim podesavanjima, ali XRXtreme na full podesavanjima ne moze da izgleda ni kao DiRT na medium, a kamoli da mu parira kada je pun sjaj u pitanju. Dakle, to sto si rekao apsolutna je dezinformacija

2. Rekao si : "Ofizici nema potrebe govoriti, jer DIRT tu nema sta da trazi."
DiRT ima odlicnu fiziku, zaista ne znam o cemu pricas

2. Rekao si : "XPAND ima dva moda, ARKADU i SIMULACIJU, kada je vrlo tekaz za voznju. Na arkadi je OK, pravo uzivanje koje je 10x realnije nego voznja u DIRT-u."
- To sto je laksi za skapirati ne znaci i da je bolji. Ja sa DiRT-om nemam takvih problema o kojima ti pricas. DiRT je pravo uzivanje, a XRXtreme je losa alternativa

1. Ocigledno je da mnogi nisu ni videli ni probali XPAND. Ti mozda jesi, ali to sto se tebi vise svidja napucani HDR i BLOOM koji kao i sto sam rekao daje "smek" DIRT-u to je samo tvoj utisak. I bas zbog tog napucanog HDR-a DIRT ti izgleda bolje i privlacnije, ali je zato meni XPAND "prirodniji". Daleko od toga da su graficki ne uporedivi.

2. Ako je tebi fizika da pritisnes kocnicu i da se auto ukopa u mesto gotovo odmah i jos pocne da se vraca u rikverc :wall: bez i malog proklizavanja ili zanosenja sa vise od 100km/h po casu, onda nemam sta da ti kazem.

3. Kad sam rekao na uzivanje nisam ni pomislio na lakse za skapiranje, vec na nesto izmedju simulacije i arkade, znaci da nije ni mnogo tesko ali ni lako(citaj za debile) kao sto je u DIRT-u. Pa XPAND je na ARKADI bar 3-4 puta tezi od DIRT-a, a simulaciju ne vredi spominjati.

slazem se, jos mi je forza2 i bolja igra.

ovaj dirt je na brzinu sklepan, nisam ga ni ocekivao ove godine kad ono :zgran:

Nazad
Vrh Dno