Šta je novo?

Colin McRae: DiRT 3

Performanse u DX11 kao sto sam i ocekivao... Nit je grafika lepa da bude nesto preterano zahtevna... Interesuje me, jel neko probao na volanu i kakav je osecaj, vidim da se zale da je dosta osetljivo??

Jeste dosta osetljiv ''volan'' kada se igra preko tastature a time su samo pokusali da prikriju ocajnu fiziku voznje. Ova igra je fail zestok, pa polu proizvod wrc 2010 je simulacija za dirt3, wrc 2010 bar pruza odredjenu komunikaciju sa podlogom i bar malo fizike rally voznje, ovo je uzas ! Sa group b automobilima vozis bez pustanja gasa, kocis od 150-0Km/h za 2 sekunde, e ajde sad sve ovo probajte u cmr2 [rbr necu da pominjem uopste a i vise me ne interesuju hc simulacije], group b zveri na makadamu se ponasaju kao lotus elise na pisti, ma idi bre, dno. I kazem vam, sada ce svi zbog tog preosetljivog volana da kazu ''au simulacija'' :d Igra je sarenis sa skate redneck mtv disciplinama, gymkhana i obaranja lizalica od 2m.

Poslednja izmena:
Ja krenuo da igram cmr 4, koji sam pre par godina igrao, i nabavih greskom rusku verziju :d
Svejedno, odigrah jednu stazu, u Spaniji cini mi se, i oborih rekord na normal tezini a vozio sam uzasno....cudno :d
Ipak, igra je zakon, a s obzirom da dirt 3 nece ni da se pokrene kod mene, evo meni zabave za narednih par nedelja.

Odvozio 5-6 trka,i svidja mi se ;) Grafika je vrhunska,igra dobro optimizovana,i najvaznije moze lepo da se igra na tastaturi :p Sa konfom iz potpisa imam 58 fps,sve na ultra 8*msaa,na 1680*1050

moze li da se igra rally kampanja jer vidim ovamo da sam otkjucao citroena wrc ali ne moze da se igra?Volio bih da odigram jednu postenu sezonu, a ove ken block gluposti me ne interesuju.

Koliko sam do sad video (nekih 15ak trka), da bi prelazio kampanju moraš skupljati bodove koje osvajaš kako voziš/pobeđuješ u trkama. E sad, primetio sam da iako ima relija, preći u dalji tok kampanje nije moguće ako ne igraš makar i sa onim bagijima. Ima i tih Ken Block gluposti, ali mislim da se bez njih može dalje napredovati.

Uradim sve kako treba, kreiram ono na pocetku sve sto treba,posle udjem u live napravi offline profil,odigram malo karijere izadjem iz igre i udjem opet u igru kad mi kaze da je profil load failed zasto??? lek koji koristim je skid...

imam isti problem.Zna li neko?

Znam ja resenje za taj problem. Uvek kad ulazite u igru pre nego sto kliknete start pretisnite HOME dugme i izaberti tamo profil i radice 100% Ako vam na primer nakon zavrsene neke trke pise da ne moze da snimi GHOST to znaci da niste ukljucili windows live profile i onda samo kliknite HOME dugme i izaberte profil i radice SAVE.
Nego ja imam problem sto na moj Logitech Rumblepad II ne radi vibracija :( Igra mi prepoznaje gamepad u kontrole po defaultu sve nisam ni namestao ali vibracije mi ne rade nikako :(

Poslednja izmena:
Joooj kako me nervira ta Gymkhana... Meni je Dirt 2 bas legao kao arkada, nadao sam se da ce i Dirt3 biti slkican a oni ga bas preterase. Grafika je malo bolja, ali nista specijalno.

Koliko sam do sad video (nekih 15ak trka), da bi prelazio kampanju moraš skupljati bodove koje osvajaš kako voziš/pobeđuješ u trkama. E sad, primetio sam da iako ima relija, preći u dalji tok kampanje nije moguće ako ne igraš makar i sa onim bagijima. Ima i tih Ken Block gluposti, ali mislim da se bez njih može dalje napredovati.

Da dodam, da bi prešao one sezone moraš se zezati sa tim Ken Block glupostima jer na kraju (svake) sezone imaš obavezno to glupiranje. Kod mene je uninstall pao zbog toga... Hoću reli, ne izmotavanje.

Meni prođe instalacija u redu i kad pokrenem Dirt3.exe ne događa se ništa i nema nikakve poruke o greški.
našao sam u Event Vieweru pod Warning slijedeče:

dirt3_game.exe
1, 0, 0, 0
3.5.0088.0 (WGX_XLIVE_V3.05_RTM(panblder).110409-1835) C:\Windows\system32\xlive.dll
0x800702dc Games for Windows - LIVE DLL

Imam win7 64bit

šta trebam učiniti da pokrenem igru.

Poslednja izmena:
Ja sam imao slican problem, nakon reinstalacije odnosno update-a widows live-a reseno je.

Igra je vrhunska ,Grafika je vrhunska bas uzivam vrmmmmmmmmmmmm:D
Jedino sto dosadni ovi Ken Block treninzi smaranje tesko.

Poslednja izmena:
Meni prođe instalacija u redu i kad pokrenem Dirt3.exe ne događa se ništa i nema nikakve poruke o greški.
našao sam u Event Vieweru pod Warning slijedeče:

dirt3_game.exe
1, 0, 0, 0
3.5.0088.0 (WGX_XLIVE_V3.05_RTM(panblder).110409-1835) C:\Windows\system32\xlive.dll
0x800702dc Games for Windows - LIVE DLL

Imam win7 64bit

šta trebam učiniti da pokrenem igru.

Instaliraj Rapture3D i zadnji windows live sa sajta. A meni na XP je prijavljivalo error za dirt3_game zbog zvuka...ja sam onda samo isao na start run kucao services.msc i tamo nasao Windows Audio i kliknuo START da bi kao enejblovao zvuk. I onda mi nije pojavljivalo tu gresku. To mi se desavalo na par igrice da kad startujem igru disejbluje zvuk ali tako sam resavao problem oko tog
Uspeo sam i vibracije da aktiviram, instalirao sam za moj rumlepad II zadnji softver za logitech i sad mi rade vibracije i full suport :)

Ima neko ideju u cemu je fazon kod mene,pokrenuo bio prvi put igru normalno,minimizovao je na alt+tab da nesto pogledam na netu,i vratim se na igru i ona u windowed modu,i sad kad god je pokrenem ona u windowed modu i jako nervira :/ Znaci menjao rezolucije i ne pomaze,ostaje tako... Any ideas? :D

A probao..nista.. :D Kakav pogub..:D Odradio reinstall,toliko me nerviralo :)) i sad sljaka :)

Instaliraj Rapture3D i zadnji windows live sa sajta. A meni na XP je prijavljivalo error za dirt3_game zbog zvuka...ja sam onda samo isao na start run kucao services.msc i tamo nasao Windows Audio i kliknuo START da bi kao enejblovao zvuk. I onda mi nije pojavljivalo tu gresku. To mi se desavalo na par igrice da kad startujem igru disejbluje zvuk ali tako sam resavao problem oko tog
Uspeo sam i vibracije da aktiviram, instalirao sam za moj rumlepad II zadnji softver za logitech i sad mi rade vibracije i full suport :)
Probao sam sve, ne mogu pokrenuti igru.Našao sam na stranim forumima ljude sa istim problemom, ali rješenja nigdje.

Dirt 2 je bila pun pogodak sve se nekako uklopilo grafika gamplay tecnost same igre isto tako njen realan izgled sutra instaliram Dirt 3 i ne ocekujem nista manje mada sudeci po traileru nekako mi je mnogo bolja zabavnija nego Shift Unleashed iako je Shift kao simulator ali naporan i smori pogotovu onaj Lotus :d

shift 2 je krš naspram ovoga. ovo je bolje i zabavnije 100x, shift 2 jedino ima bolju grafiku

Graficki izgleda slabije od 2 -- ke

Graficki izgleda slabije i od dirt1.
shift 2 je krš naspram ovoga. ovo je bolje i zabavnije 100x, shift 2 jedino ima bolju grafiku

Pa ako imas 15 godina onda ti je ovo djubre decije zabavnije, shift 2 uopste nije simulacija nego solidan balans izmedju arkade i simulacije i 5X je bolja igra iako je dirt3 promasen pokusaj rally-a.

Ne bih rekao da je grafika slabija. Meni je sve na maksimumu, isto kao i dvojka kada sam je igrao i bez razmisljanja bih rekao da je bolja grafika u trojci. Doduse, jeste i zahtevnija igra. Sada kada sam presao onu obaveznu Gymkhanu igra mi postaje zanimljivija. Namestio sam nivo tezine 4 i iskljucio sve asistencije, pa mi je izazovno da igram rally i trailblazer, ne prelazim sve iz prve nego treba malo vremena da se prouci staza. Ako naletim ponovo na Gymkhanu samo cu staviti sve da bude najlakse moguce da je sto pre predjem i zaboravim :) U dvojci su ekstra odradili menije i muziku izmedju, ovde je bas nekako bezivotno..

Ne bih rekao da je grafika slabija. Meni je sve na maksimumu, isto kao i dvojka kada sam je igrao i bez razmisljanja bih rekao da je bolja grafika u trojci. Doduse, jeste i zahtevnija igra. Sada kada sam presao onu obaveznu Gymkhanu igra mi postaje zanimljivija. Namestio sam nivo tezine 4 i iskljucio sve asistencije, pa mi je izazovno da igram rally i trailblazer, ne prelazim sve iz prve nego treba malo vremena da se prouci staza. Ako naletim ponovo na Gymkhanu samo cu staviti sve da bude najlakse moguce da je sto pre predjem i zaboravim :) U dvojci su ekstra odradili menije i muziku izmedju, ovde je bas nekako bezivotno..

I meni isto sto se muzike tice, a grafiak nije losija nego u dvojici sigurno, ne moze da izgleda slabije nikako...

Shift 2 je smor od igre, Dirt je barem zanimljiviji.

Ovde ti je vise stari fazon za mjuzom, vise je proevropski, pogotovo sto ima i stare muzike, tipa Leftfield. Meni se bas svdija ovakav meni, doduse ni u dvojci mi nije bio los meni, mada mi ovde nekako vise vuce na stari fazon "laganih" cmr menija. Inace, grafika jeste bolja nego dirt2, najbolji primer je kada se edituju fajlovi da se iskljuci gomila post procesing filtera u prethodnom delu koji tada ne lici ni na sta, pogotovo sa slabim texturama. Ovde isto ima dosta post procesinga, ali sve deluje malo vise detaljnije i prirodnije, sa manje upadljivog blooma. Plus unutrasnjost nekih automobila deluje dosta detaljnije nego u prethdnom delu.
Inace, takodje sam iskljucio sva ta pomagala, pa i sa tim igra deluje bas arkadno (ili sta vec to znacilo), a verujem da bi neki moding igre mogao bar malo da zategne fiziku i da bude vrhunska voznja. Neko je spomenuo shift 2, samo cu reci posle njegovog duzeg igranja sa iskljucenim pomagalima on bas dosta vuce ka simulaciji i dosta je realniji nego shift 1, tako da poredjenje sa shiftom 2 ne moze da postoji. Jedina stvar koju Codemasters je posteno uradio je input lag i igra odlicno deluje na komande, zato nekome volan brzo mota, sto moze lagano da se podesi u komandama, za razliku od shifta gde je to apsolutna nocna mora jer sta god podesio input lag postoji i gotovo je nemoguce igrati sa brzim automobilima.
A btw, i ja ne volim one Kenny from the block fore i gledam da na sto laganije nacine izbegnem njegovo gimkanisanje. Ispada ko da je on master kreator igre kad bukvalno ne mozes uopste dalje da napreduje ako ne predjes one njegove discipline...

Poslednja izmena:
Meni se samo kontrole ne ne svidjaju. Nervira me kad na pravom putu kada moram samo malo da korigujem putanju, pipnem samo taster u levo, i on izgleti sa puta. Mnogo je osetljivo. Ne znam da li ta glupost moze da se koriguje.

Pa sa tom seljackom osetljivoscu volana su hteli da prikriju nedostatak fizike i da ljudi koji nemaju veze sa starim crm serijalom [rbr da ne pominjem] i wrc rallyem uopste mogu da kazu ''u jbote al se tesko upravlja, kakva simulacija covece'' :d Uzas.

Da, shift i shift 2 su smor.. kako da ne. Kome je zanimljivije da lebdi iznad staze i siluje se u ken block skate redneck disciplinama, rusi lizalice od 2m itd, nemam nista protiv :) WRC 2010 je simulacija za ovo :)

Ali mi je cudno kada neko od 20+ godina ima ovakav stav prema vozackom zanru :d

Bas takva osetljivost volana pokazuje koliko je igra arkadna jer sile zbog kojih mozes da sletis sa puta su svedene na sam minimum i kola ne lebde nego su zakovana za podlogu. :) A shift i shift 2, za mene su odlicne igre samo ne znam cemu poredjenje sa njima kad nemaju nikakve veze sa offroad voznjom. Jedino u poslednje vreme moze poredjenje sa wrc 2010, mada je i on dosta bangav, jeste da ima nesto bolju ali veoma cudnu fiziku, previse je mutan i nekako previse odbojan, da je uradjen u ovom ego engineu bio bi vrhunska rally igra.

Vrh Dno