Šta je novo?

Colin Mcrae: DIRT 2

Izasla je "ponovo napunjena" verzija pre koji sat. Teska skoro 7 GB. Ali ja ne skidam dok ne cujem iz prve ruke da je upravljivost poboljsana u odnosu na demo. Ko sme da se kladi da ce patch biti u ponudi za 2-3 nedelje?

Poslednja izmena:
Nije nego :)
Kad već "tupimo" ima i verzija od 6.83 GB.

Izasla je "ponovo napunjena" verzija pre koji sat. Teska skoro 7 GB. Ali ja ne skidam dok ne cujem iz prve ruke da je upravljivost poboljsana u odnosu na demo. Ko sme da se kladi da ce patch biti u ponudi za 2-3 nedelje?

Smanji malo stearing sensitivity i povecaj deadzone.

Stiglo :) Bacam se na testiranje :)

Ajd nek neko proveri da li mi sa "jeftinijim ulaznicama" mozemo na oficijelne online servere? Sve novije codemastersove igre su imale taj fini feature :)

Igra mi ne pada ispod 30 FPS na stazama Baja i London, 1680x1050, 8x MSAA ultra podesavanja, naklokovani HD5850... Upravljanje jeste lose sa Subaruom, malo sam podesavao steering dead zone i wheel saturation pa je bolje... Sa Dodge dzipom je mnogo lakse upravljati...

Igra mi ne pada ispod 30 FPS na stazama Baja i London, 1680x1050, 8x MSAA ultra podesavanja, naklokovani HD5850... Upravljanje jeste lose sa Subaruom, malo sam podesavao steering dead zone i wheel saturation pa je bolje... Sa Dodge dzipom je mnogo lakse upravljati...

Ajde baci neki screen iz igre cisto da vidimo kako dx11 izgleda.:)

CPU ti ne stvara usko grlo za grafiku?
Pitam jer imamo slicne konfiguracije, a ja merkam 5850 :)

Nego, kako to 30FPS? Nesto mi malo deluje za 58xx seriju. Probaj bez tesselacije pa javi rez :)

Ne znam koja tacno opcije uticu nateselaciju, pretpostavljam water i cloth... U svakom slucaju sa mojom konfiguracijim sam zadovoljan kako radi sa ultra podesavanjima. Iz nekog razlika igra nece da se minimizuje, tj stalno styoji iznad ostalih prozora tkao da mi je nezgodno da stalno ulazim i izlazim. Ocigledno ne zavisi od CPU koliko od GPU... Nemam fullHD monitor, a bas me zanima kakve bi tu bile performanse. U svakom slucaju meni ovaj CPU ostaje dok ne skupim pare za neku 1156 platformu... :D

I jel po tebi osetna razlika izmedju DX11 i DX10 ili 9 u grafici ? Dal ima nesto dase primeti ?

Nije ti to nesto u redu, FPS ne treba da pada ispod 40 u najgorem slucaju. :)

I jel po tebi osetna razlika izmedju DX11 i DX10 ili 9 u grafici ? Dal ima nesto dase primeti ?

Nista sto nisi video po trailerima... Koliko sam ja cuo igra ima samo DX9 i DX11. Mislim da nema opcije da se prebaci u DX9 tako da nemam mogucnosti da probam. Grafika jeste lepa ali to nije nista revolucionarno, nesto sto ce pomeriti granice gaminga... :) Posebno dobro izgleda kada auto ispred vas predje preko bare, voda se talasa od linije kuda su prosle gume... U svakom slucaju ipak je to voznja tako da kada se uzivi u igri i grafika postaje manje bitna... Ne znam sto mi pada na 30 FPS, mozda je zbog starijeg procesora. Ako je verovati Afterburneru zauzece GPUa je islo maksimalno do 96... Mozda je ipak vreme da se menja procesor... :)

I, jel se nesto promenilo u odnosu na demo ?
Realnost voznje, i dalje 0 ?

Uopste mi nije jasno, sto nisu mogli da uzmu taj segment, lepo da kopiraju iz recimo CMR 4, nekako prosto da implementiraju.
Ma makar da odrade kao u 1. delu... :smash:.

Pojavila se i eng only prepakovana verzija od 3.12gb. ;)

Jedno pitanje: kada se skida sa steam-a ( dobio sam onaj kupon sto ide uz 5850), jel se skine instalacija koja moze da se instalira i na drugom racunaru, ili moze samo na tom na kom se skida igra?

Igra radi izuva, gledacu da stavim neki shot, inace peglam u fullHD-u i bez trunke usporavanja na 5870 sve na ultra i 8xAA. Svidja mi se sto bas ima razlike u skretanju izmedju automobila, i sto je sve to realno, zvuk je dobar u igri, poprilicno zanimljiva igra. Onaj aktivni meni igre mi se bas svidja.

IMa li neko problem s instalacijom?Meni nakon instaliranja WLM igara instaler ostane u taskbaru kao ikonica i nista se ne desava,a autorun minudi samo opciju install ne i play

Jedno pitanje: kada se skida sa steam-a ( dobio sam onaj kupon sto ide uz 5850), jel se skine instalacija koja moze da se instalira i na drugom racunaru, ili moze samo na tom na kom se skida igra?

Može ne bilo kom računaru, ali samo jedan može biti logovan na steam u istom trenutku.

Kada steam skine igru, ideš File - baskup games.
Kasnije na drugom računaru instaliraš steam...

Iz ovih shotova i ne vidim da je ovo neka ultra grafika,niti da nudi nešto posebno.
Putić i vodica izgledaju do moga http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1LrYyr a ni osvetljenje i senke ne ostavljaju neki dojam.
Ili je ovo neki "polu fabrikat" budućih DX11,ili će se sve svesti na to da i DX11 ne nudi nešto bog zna šta mnogo kao ni DX10.Par forica i ćao.Čudna mi čuda.Tresla se gora,rodio se miš.

Au bre draske, muka mi je vise da ti citam duple postove, i na SK i ovde.
Makar jedno slovo izmeni :D, al ozbiljno :smash:.

Što bih i pisao drugi, kada mi i jeste namera da kažem isto.Nisu baš isti,a i što bi ih preformulisao u dve,tri različite reči kada mu dođe sve opet na isto.
Ovako c/p i ćao.
Sad i ti....ima par istih poruka i omah pjana aj da reaguje,kao nešto diže buku.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da pokrenem igru iako nikad da zavrsi instalaciju,sto se tice efekta vode nije los ali ni nista revolucionarno,grafika i dozivljaj ala grid.Inace igra se uzasno vuce po menijima a extra leti tokom trka,s tim sto je meni zvuk totalno sje*an:S,non stop secka i prekida kad vozim a u menijim aje sve ok.Sto se tice ponasanja,nije lose kad lepo podesite auto,lepo kliza kako bi trebalo po sljunku ,nema tog led efekta o kom se pricalo,subaru je vrlo upravljiv ali sve je to daleko od simulacije i najvise podseca na grid po osecaju voznje

Meni je odlicna igra, upravljanje je bolje izgleda mi nego u demo-u, grafika odlicna.
Odlicno optimizovana, sa mojom masinom u 1680x1050 4xMSAA sve na Ultra i High oko 45-50FPS a ne pada ispod 40.

Mene je demo samo tako razocarao sa upravljanjem. Volan se cima levo-desno ko da letva volana nije ni povezana sa tockovima ..
Ajde skidam ovo samo zato sto mi nije neki problem ali bude li slicno demo-u oslobadjam hard za 6.83GB.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno