Šta je novo?

Clair Obscur: Expedition 33

lol, vazno je da se zabavljas, ali bez lumina nista neces postici kasnije.

0 znaci da nijedan nisi stavio, 17 ti je maksimum. Svaki pictos "naucis" nakon 4 borbe ako ti je opremljen u jedan od 3 slota, i kad kad naucis, moze svaki lik da ga koristi kao luminu. Imaj na umu da sporedne statove (health, crit chance, defence etc) dobijas samo kad ti je opremljen kao pictos, a kao luminu dobijas samo glavni stat. Sumnjam da si blizu Paintress nakon toliko sati, osim ako ne trcis kroz main story, sto ne preporucujem jer je igra puna fenomenalnih dungeona koji i sjajno izgledaju, i imaju jedinstvene neprijatelje, i jako korisne nagrade. Sve treba istraziti (barem u prva dva Acta.)

Meni je najgora stvar u vezi Lumina bila naći njihov meni. Tako da se slažem da UI jeste malo konfuzan u početku.
Lumine su jako bitne, naročito za endgame i boseve, tako da ćeš vremenom morati da ih koristiš.
Kao što rekoh ranije, to su ti pasivne sposobnosti koje rade u pozadini, a 0/17 znači da nisi aktivirao nijednu. Svaka lumina vredi nekoliko poena (recimo 1,3,5,... zavisno koliko je sposobnost jaka) a ti imaš na raspolaganju 17 poena.
Kad aktiviraš piktose na ona 3 slota onda automatski aktiviraš i njihovu luminu, ali pored njih možeš da aktiviraš i dodatne lumine (ako si ih otključao) i njih mogu da koriste svi likovi. Ako lumina ispred svog imena ima kvadratnu ikonicu znači da se nalazi na piktosu koji si stavio liku.
Evo ti kratak video:

Ispratiću ovaj video kasnije, kao primjer sam naveo 0/17, u suštini ih onda koristim sve ali nisam ukapirao kako, koje, na koji način. Sve karaktere gledam da budu opet primjer dajem 17/17, 21/21, 13/13, dakle da je sve popunjeno.

edit: po komentarima na yt da ima dosta zbunjenih ipak... :)

Svaka lumnija ima broj. Suma brojeva ne moze da bude veći od raspoloživog plavog broja.

Upravo sam one-shotovao C i mnogo sam se smorio. Moram da reloadujem save da barem vidim kako ide borba. Nisam ocekivao, izgleda da sam je kasno nasao.

Sad mi jos ostao S, probacu bez Maelle bar da mu dam malo sansu i da vidim kako izgleda fajt jer deluje mi da se vec i njemu isto pise.

To sam i ja mislio pa mi je nalupao samare. C sam 1-shotovao posle malo farmanja, ali vec sam video sve mehanike pa mi nije mnogo zao.
Inace i ona i on imaju pomalo jeftine strategije, ne svidja mi se to mnogo. Na kraju se svodi sve na to ko ce koga da 1-shotuje, boss tebe ili to bossa. Bleh...

Ja sam uspeo da dobijem Simona posle nekoliko dana pokusavanja i igranja dok mi svaki parry nije usao u misicnu memoriju, prosto nema druge. Sendhall vise nije cheese strategija jer je nerfovan tako da mora da opalis 4,5 puta da bi ga ubio u 2 fazi. Strategija je samo speed pictosi da ima sto manje njegovih rundi i to je to.

Ma kakav parry u phase 2, mogu damo dzojstik da izlomim 😆

Ostavicu ga za sam kraj, ostalo mi par rundi jos na Endless Toweru i jos mozda nesto sitno na mapi.

Mada gledao sad preporucene pictose za Simona, videh da par komada uopste nemam, moram i za to da bacim pogled da vidim gde sam ih propustio, vrv kod nekog merchanta gde nisam imao dovoljno para.

Mislim da je onaj Second Chance revive pictos jako bitan, ako te ubije da te odma ne izbrise sa mape, smanjuje sanse za to. Od ostaloh samo nabijas ono sto ti daje bonus DMG. Posto ce ti otkinuti cesto HP bar na 1 onda biras pictose koji budze DMG kada imas malo HP. Ja sam drzao Sciel do pred kraj 2 faze, ona samo roka Rush, samo da smanjis njegove runde sto je vise moguce. Ako napravis 1 gresku sve je oneshot ako ima sledecu rundu odma ce te obrisati sa mape, to je najbitnije da se izbegne.

Pokusao par puta Sajmona i ovo je ubedlivo najglupji boss protiv kojeg sam ikada igrao.
Nije ni problem tezina, ni dugi niz jeftinih mehanika, vec sto u jednom trenutku prosto te ukloni i to je to, nema dodge nema parry nista. Gotovo.
Znaci mozes svaki potez da odigras savrseno, ali ako ne cheezujes na vreme, cao. I kao "expedition failed" :LOL: Pa kako failed kad su svi zivi? Budalastina.

Poslednja izmena:
Malo mi je bezveze ta mehanika kad samo odjednom ukloni sve iako su svi zivi, mogli su da smisle malo kreativnije resenje nego samo eto da ih ukloni. Razumem zasto su to uradili, da ne bi nabio OP 3 lika nego te teraju da koristis ceo tim i das bukvalno sve od sebe da bi ga presao. Samo furajte speed i rush i nece imati vezane pokusaje uglavnom vecinu vremena.

Meni ne znam da li je rush ubagovan, nista ne radi. Bacim ga sa Sciel, mozda promeni redosled izmedju moja tri lika, i to je to.
Inace ako ne stavim Versa u prvu postavu, i on se ubaguje u drugoj i ne moze da podigne dmg :mad:

Ja sam Simona ubio u obe borbe iz prvog udarca. Mislim da su i napravili igru da mora tako. Mučio sam se dosta pokušavajući da igram raznorazne taktike i da izbegavam njegove udarce, ali to je sve u nekom momentu borbe bilo uzaludno. Dobitna kombinacija Maelle, Sciel i Verso.

3qjrhh.jpg

Ja sam Simona ubio u obe borbe iz prvog udarca. Mislim da su i napravili igru da mora tako. Mučio sam se dosta pokušavajući da igram raznorazne taktike i da izbegavam njegove udarce, ali to je sve u nekom momentu borbe bilo uzaludno. Dobitna kombinacija Maelle, Sciel i Verso.
Slažem se, sve osim toga je čisto mučenje.

Meni je sad definitivno samo on ostao, Mealle lvl 95, preko 350 lumina poena, sve nabuženo. Sutra ujutru kafica pa da mu se najebem majke ako Bog da :ROFLMAO:

Ispadosmo najvece budale mi sto smo jednako budzili sve likove :cry: , jer nijedan nije imao dovoljno dmg-a,ni blizu.
Srecom, smilovao mi se Rulet pictos na Maelle, kad ono...

Clipboard01234.jpg

Zbogom Sajmone, dabogda se vise nikad ne gledali.

Ode i Sajmon bog da mu dusu prosti. Na kraju nisam uspeo da ga one-shottujem, ali sam ga iskasapio sa Maelle do trece faze gde sam nabudzio speed rezervnom timu tako da nikad nije mogao da ima dva poteza zaredom i da ih brise pa sam ih stalno ozivljavao uz poneki uspesno izbegnuti napad i malo po malo ga ubio. 😀

Koje atribute je najbolje budžiti, ili zavisi od lika do lika?
Na nekom videu neko je predložio Vitality, Speed i Luck.
Na šta utiče Speed?

Speed utice na to koliko cesto si ti na potezu.

Sve zavisi u kom si delu igre, na kraju su manje vise vazni samo Speed i Luck, ranije u toku igre sam pratio koje atribute ima oruzje pa sam tu gurao. Jedino u Vitality nikad nista nisam gurao.

Zavisi u kom si delu igre, ali na kraju se sve svodi na one shot kill sa Maelle. Sciel je support karakter, a treći u timu nije toliko ni bitan (pošto borbe neće trajati dugo). Može recimo Lune za lečenje.

Krenuo sam igru, imam tek par sati i za sada mi je ok sobzirom da se prvi put susrecem sa ovom poteznom mehanikom.
Interesuje me kako da znam sta kom neprijatelju najvise stete nanosi i kad obilazim ovaj kontinent jel mogu da ulazim u druge portale sem onih na koje me misije salju ili ce me svakako sledece misije poslati u te portale u koje nisam bio.
Za sada najupecatljivije mi je muzika, sama gluma znaci neverovatno i generalno ceo ambijent. Prica jos onako maglovita al tek sam na pocetku.

Zavisi u kom si delu igre, ali na kraju se sve svodi na one shot kill sa Maelle. Sciel je support karakter, a treći u timu nije toliko ni bitan (pošto borbe neće trajati dugo). Može recimo Lune za lečenje.
Na početku sam, još nisam došao do Gestral Village, sad sam na onoj mapi neposredno prije toga (Ancient Sanctuary). Ni nemam još te likove koje spominjete, imam Gustava, Lune i Maelle. Niko nije previše jak, ili ja ne znam sa njima da igram :) , nema šanse za neki "one shot kill". A sa Gustavom ne igrate kasnije u igri?
Nailazio sam na onaj Mime, njemu skoro da ništa ne odbijam energije. Tako da zaobilazim.

Na početku je tako, kasnije ćeš dobiti i ostale likove da vodiš. One-shot kill je tek pred kraj igre (tada će ti likovi biti jaki).
Mime možeš, a ne moraš da rešavaš. Svakako je lakše kada si jači.

Na početku sam, još nisam došao do Gestral Village, sad sam na onoj mapi neposredno prije toga (Ancient Sanctuary). Ni nemam još te likove koje spominjete, imam Gustava, Lune i Maelle. Niko nije previše jak, ili ja ne znam sa njima da igram :) , nema šanse za neki "one shot kill". A sa Gustavom ne igrate kasnije u igri?
Nailazio sam na onaj Mime, njemu skoro da ništa ne odbijam energije. Tako da zaobilazim.
Mime moras prvo da breakujes, imaju malu skalu ispod HP skale koju treba da napunis a onda ih udaris skillom koji ima break. Nakon toga ces im vise damage praviti i ubiti ih.

Inace posto si bas bas na samom pocetku, preporuka da batalis da bilo sta citas po netu jer ces sigurno u nekom trenutku sebi spojlovati pricu i bice ti bas krivo.

Ja sam oko 26-og lvl-a, lumine sam skapirao ali mehaniku borbe baš i ne pa mi se čini da lupam u borbama ko Maksim po diviziji. :) Jasan mi je dio oko weakness & resistance kod protivnika (da se koriste kontra skilovi), ali to bi bilo otprilike to. Kad ne vidim je li ranjiv ili otporan, bacam random skillove, tj. za koje mislim da će nanijeti što više štete (sa više onih poena).

Prilično me namučio Renoir u prvoj ozbiljnijoj borbi tako da kapiram da će mi biti vrlo brzo sve teže i teže ako ne skapiram skroz mehaniku :D Tutoriale nisam gledao, sve se bojim da ne naletim na neki spoiler...

Treba vremena da se navikneš na različite neprijatelje i njihove napade. Ja sam u početku samo izbegavao napade, ali sam kasnije uspeo da se nateram da budem strpljiv i da radim kontra napade. Nakon toga je mnogo lakše da savladaš neprijatelje.

Uglavnom dodžujem, parry sam radio samo u onim situacijama kad baš moram (gradient parry?!). Kako misliš da se naviknem na njihove napade, misliš zbog tajminga?

Tako je, svaki neprijatelj, drugačiji tajming.Gradient parry obavezno (on nije težak), ali dobru štetu češ napraviti ako uspeš da se parry-jem odbraniš od kombo napada (dakle ništa dodge).

Nazad
Vrh Dno