I kako je biti u okruzenju malo bolje situiranih Beogradjana?
Da si rekao Beogradjanke pa ajde razumeo bih da prodajes telo za pare...
offtopic1: E moj Nervozni - da vidish kakvih sam se "cjera" nagledao, bilo bi i tebi svejedno kako je tamo gore napisano
offtopic2: banujte bre ovom Mistiksa, sta bre on meni nema me, ovo - ono :d
ontopic:
U poslednjih godinu dana (ok znao sam to i ranije ali nisam sebi hteo da priznam) sam se nazalost uverio da je posao u IT sektoru jedna velika sharena laza ... Znate onu pricu, kompjuteri su buducnost, to je perspektivna grana industrije, ko bude u tu pricu uleteo na vreme cega ga svetla buducnost itd...
Aha, vazi - mozda i jeste to tako ali juche
Zavrsis skolu, pocnes da radis u IT, non stop se usavrsavas sto privatno, sto na seminarima, ne smes da dopustis sebi da ispadnes iz koloseka ni na sekund, jer te iza ugla vreba (Dragan Kojic - Keba :d )neki klinac koji se juce ispileo a koji je tvoje znanje i praksu stekao juce citajuci neki PDF sa neta za pola sata ... I kad dodje vreme da se cela prica zaokruzi tako sto bi trebali najzad svoje vreme, rad i trud finansijski da konkretizujete - tu shvatite (mozda ne odmah) da ste malko omashili profesiju
Imali smo temu na forumu koliko ko love zaradjuje - pa se tu videlo koliko u stvari ljudi iz IT radi za kikiriki ...
Ne mogu da se setim da li je iko rekao da mu je plata iznad 3k evra (u Srbiji) ?
Jel realno - mala je plata 1k eur za nekoga ko se godinama gubavio po ETFu ili nekom slicnom faxu.
A sa druge strane, na poslovima koji dodira nemaju sa IT, ljudi zaradjuju po par k eur, na nekim naizgled glupim poslicima...
Iz ove moje subjektivne perspektive nazalost se vidi da je potrebno znanje koje ste stekli u srednjoj skoli, visoj skoli ili fakultetu u praksi moglo da bude savladano za par dana da bi bili spremni za "posao".
I onda dolazimo do onog glavnog momenta, a to je da za dobar posao i ok varijantu, obrazovanje uopste nije presudno, nego je najvaznija informacija koja se cuje u drustvu sa "charshije" i vasa spremnost da od te informacije napravite nesto korisno.
Summa Summarum:
Manite se deco kompjutera - djavola je to rabota