SrEbRnI
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 01.04.2013
- Poena
- 180
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Hteo bih da uzmem neki mali laptop koji bi sluzio iskljucivo za pustanje muzike sa njega. Pozeljno je da ima manji ekran, 11-12 max 13 inca. Gledao sam stare netbukove ali imaju bas lose specifikacije, odnosno previse su matori pa mi je zapao za oko chromebook. Nisam imao prilike da ih vidim uzivo pa me zanima par stvari. Koliko brzo se podize sistem na njima? Vidim da vecinom imaju m2 hdd, tako da bi trebalo da je prilicno brzo podizanje sistema. Potrebno mi je nesto sto moze da se upali za minut najvise. Na laptopu koji inace koristim (Ryzen 7, 8gb rama i klasican ssd) se sistem podize za 20ak sekundi). Koliko sam video po YT ako kupim neki koji ima zakljucan ACC moze da se otkljuca, odnosno da stavim moj ACC. Ako ima nesto na sta bi trebalo da obratim paznju prihvatam svaki savet. Takodje me zanima da li je na njemu klasican chrome kao na laptopu, odnosno da li je moguce instaliranje adblockera da ne moram da gledam reklame. Pretpostavljam da je sve isto sto se tice samo chrome-a samo je razlika u operativnom sistemu. Hvala na odgovorima.
Zaboravio sam glavno pitanje, koji otprilike model se dobro pokazao i koje su najnize specifikacije koje bi trebalo da gledam, odnosno koji procesor i ram.
Zaboravio sam glavno pitanje, koji otprilike model se dobro pokazao i koje su najnize specifikacije koje bi trebalo da gledam, odnosno koji procesor i ram.