Šta je novo?

Chieftec ili Antec

diletant

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2004
Poena
609
Sta je kvalitetnije: Antec PerformanceII Series SX1040BII 400W Smart ili Chieftec BX kao sa bench testa?Gde je bolje napajanje i da li ova kucista mogu da se kupe bez napajanja?

Antec je i bolji i skuplji.

diletant je napisao(la):
Sta je kvalitetnije: Antec PerformanceII Series SX1040BII 400W Smart ili Chieftec BX kao sa bench testa?Gde je bolje napajanje i da li ova kucista mogu da se kupe bez napajanja?

a gde to mislis da uzmes Antec-a kod nas? :)

Ja mislim u Pakomu ali mi se cini da oni ne prodaju na malo. Sve u svemu pogledaj na PC berzi ima sigurica.

poz

A ima i kod nas. HEHEHEEEE !!!
Eurolink Team 2000, 011/2403-522 i 011/422-918.

A po cemu je Antec bolji od Chiefa? Po izradi prednje maske mozda?
Koliko ja vidim, identicni su po skoro svemu.

pozdrav!

Imam sledeca kucista:
- Chieftec Scorpio TX-10W (340W)
- Antec PLUS 1080AMG (430W) - nalik Dragon kod Chieftec-a
Oba malo starijeg datuma u pogledu dizajna pri cemu je Scorpio malo stariji.
Nisu u istoj klasi sto se napajanja tice, dodataka...
Sto se tice lima i izrade nema bitnijih razlika.
Napajanje Antec-a je kvalitetnije i uglavnom tise. Antec kao + ima filter, dodatni ventilator na bocnim vratima. U svakom slucaju glas za Antec.
E sad o novijim modelima Chieftec-a ne znam mnogo.

Malo mi je sumnjivo da imaju istu cenu!

Koliko ja znam Antec je skup!

gde ima antec za slicne pare kao chief?!

Alo bre, ko u zivotu nije video ono o cemu se prica neka se uzdrzi pametovanja.
Pitanja da, ali "video sam na netu i zakljucio" ne.

Slicno izgledaju da, lim je isti, razlika je u pradnjoj masci.
Ali su zato napajanja nebo i zemlja, uz Antec se dobijaju FAN-ovi i cesto po neki dodatak.

Za Chieftec, Antec je visa klasa.

I skuplji je, sem mozda kod nekih ******a koji misle da je to isto, pa daj da vise zaradim na ovom Chieftecu, stavim istu cenu iako je ulazna mnogo niza nego za Antec.

Pozdrav!

pazi, ja kad sam rekao da se mnogo ne razlikuju, nisam uzeo u obzir napajanje i fanove. to mi nije mnogo bitno. bitna mi je unutrasnjost najvise, spoljni izgled i broj slotova.

jel postoji uopste Antec sa 6x5.25" kod nas (ako uopste i postoji :))?

Ponavljam pitanje, gde uopste ima antec, posto god da je?!

Mozda sam zadrti Chieftec-ovac,ali gledam cene Antec-a i ne mogu se nacuditi da je najslabiji Antec 10-ak EUR skuplji od Chieftec-ove mocne 420-ice. Po kom osnovu? Pobornik sam kvaliteta,ali cena Antec-a ipak para usi. Evo gledam u cenu ovog 430W Antec-a i jezim se. Covek `ladno usteka jos neku kintu i uzme jedno redundatno napajanje - strahota :zgran:

Sto se tice napajanja bolji je Antec tu nema price a sto se tice kvaliteta kucista onda je tu ne prevazidjen Chieftec ;)
Pozdrav...

M3 je napisao(la):
Sto se tice napajanja bolji je Antec tu nema price a sto se tice kvaliteta kucista onda je tu ne prevazidjen Chieftec ;)
Pozdrav...
Al' si mu ga rek'o... sa sve onim ";)"...

Chieftec, Antec, CaseMax, ThermalTake...................

Dajte ljudi budite realni!

Koliko mi je poznato doticnu limariju originalno proizvodi kineska firma Chen Min. Razlika u boji, sarama i sl. zavisi od firme koja ga prodaje pod svojim imenom.

Ako vec raspravljate sta je bolje onda se drzite poredjenja napajanja u doticnoj limariji.

Prica da Pakom nema maloprodaju "ne drzi vodu" posto postoje njihove maloprodaje u Nisu i Beogradu - "Pakom Shop"-ovi...

Antec PerformanceII Series SX1040BII 400W Smart kosta u Pakomu 90EUR-a.

Koliko sam ja primetio, osim maske, razlika je sto Antec ima dva ventilatora 80x80x25 na zadnjoj strani i sto ima napajanje 400W sa dva ventilatora.

Neke slike mozete videti na:

http://www.ttf.co.yu/forums/viewtopic.php?t=447

teletabis je napisao(la):
Dajte ljudi budite realni!

Koliko mi je poznato doticnu limariju originalno proizvodi kineska firma Chen Min. Razlika u boji, sarama i sl. zavisi od firme koja ga prodaje pod svojim imenom.

Ako vec raspravljate sta je bolje onda se drzite poredjenja napajanja u doticnoj limariji.
Pa tu tek nema sta da se poredi, Antec sije sve redom! I to narocito jer se u njihovim kucistima nalaze i NJIHOVA napajanja!

Mislim, sta se nalazi u Thermaltake kucistu - Chieftec napajanje sa TT slicicom...

Poslednja izmena:
A koja je inace razlika izmedju Anteca i Chiefteca osim u napajanju i ona 2x80mm fana pozadi kod Anteca? Ostavimo Tt po strani...

Pa zar sama razlika u napajanju nije dovoljna?
Mislim, kupis chiefteca midi tower i dobijes u najboljem slucaju 360W napajanje, uzmes Antec-a midi tower i dobijes 430W psu, jeste da je tada razlika u ceni nekih 60e, al ta napajanja su nebo i zemlja! Chieftec jednostavno nije dorastao Antec-u kada su napajanja u pitanju!
A TT, pa to je glupost od kucista i napajanja zajedno! Po meni TT je iskopiran chieftec i pritom nabudzen, kako bi se uzelo od naivnih kupaca "malo" vise para!

ramzes je napisao(la):
A TT, pa to je glupost od kucista i napajanja zajedno! Po meni TT je iskopiran chieftec i pritom nabudzen, kako bi se uzelo od naivnih kupaca "malo" vise para!
Aha... znaci, *CRNI* Chieftec ipak postoji? :laugh:

Ma mislio sam razlika izmedju ta 2 kucista BEZ napajanja. Koliko ja vidim identicna su. Samo oblik prednje maske. Jesu li i Antec-ova kucista od celika kao i Chieftec-ova? Neka druga razlika mozda?

ja imam chieftec ali cu ipak preci na cooler master 450w......

@CAR

Cekaj, covek u cemu je tvoj problem???
Pa iskreno me za***e tuki dal postoji *CRNI* ili *LJUBICASTI* ili ..... Chieftec ili Antec! Ako si samo malo pazljivije procitao moj post a ocigledno nisi, video bi da sam napisao "PO MENI", znaci to je MOJE MISLJENJE, bez namere da pritom vredjam nekog jer vise voli ovu firmu ili onu! To sto ja prilikom kupovine gledam odnos cena/kvalitet i ne zelim da bacam 200e na neko kuciste koje je u potpunosti isto kao i ono od 80e po kvalitetu pa cak i dizajnu, jedino sto ima gomilu sarenila na sebi, to je moja stvar, a ti brate slobodno kupuj TT-a ako mislis da ces zbog toga biti neka faca!!!

@NightVision

u pitanju su nijanse, najveca razlika je upravo u napajanju koje dolazi uz Antec kucista!

Chieftec + nalepnica = TT napajanje!!!

CAR je napisao(la):
Mislim, sta se nalazi u Thermaltake kucistu - Chieftec napajanje sa TT slicicom...

Jooj, kakvo crni chieftec sa nalepnicom......

Jesi li se ikada zapitao zasto sva chieftoc-ova napajanja imaju HPC u nazivu? Zato sto je to oznaka proizvodjaca istih.... High Point.

Dakle, sve sami strucnjaci ovdi.....

NightVision je napisao(la):
Ma mislio sam razlika izmedju ta 2 kucista BEZ napajanja. Koliko ja vidim identicna su. Samo oblik prednje maske. Jesu li i Antec-ova kucista od celika kao i Chieftec-ova? Neka druga razlika mozda?
Ma razlika je u napajanjima (nebo i zemlja), prednjoj masci... i eventualno nekim fenseraj detaljima koji idu uz Antec-a (poput dodatnih ventilatora i tako nekih zezalica).

Limarija je ista. K'o i na TT-u, u krajnjem slucaju.

ramzes je napisao(la):
@CAR

Cekaj, covek u cemu je tvoj problem???
Pa iskreno me za***e tuki dal postoji *CRNI* ili *LJUBICASTI* ili ..... Chieftec ili Antec! Ako si samo malo pazljivije procitao moj post a ocigledno nisi, video bi da sam napisao "PO MENI", znaci to je MOJE MISLJENJE, bez namere da pritom vredjam nekog jer vise voli ovu firmu ili onu! To sto ja prilikom kupovine gledam odnos cena/kvalitet i ne zelim da bacam 200e na neko kuciste koje je u potpunosti isto kao i ono od 80e po kvalitetu pa cak i dizajnu, jedino sto ima gomilu sarenila na sebi, to je moja stvar, a ti brate slobodno kupuj TT-a ako mislis da ces zbog toga biti neka faca!!!
Da, video sam da si napisao "PO MENI", sto znaci da je *TVOJE MISLJENJE*, *TI TAKO MISLIS* i slicno... :wc:

Rekao sam CRNI, jer Chieftec *nema* crno kuciste... a ono sto oni prodaju kao takvo, je obicno sivo. Ili neka karbon-siva boja.
Ne znam sto si se tako uzbudio, Chieftec i TT jesu jedna te ista stvar. Samo TT ima lepsu prednju masku, pravu CRNU boju (ma, sta znaci to "prava"... crne je crna!!!), i gomilu ventilatora unutra. Ali i kosta vise. Dosta vise.

P.S. Nastavicu sa kupovinom TT-a, hvala ti lepo... imao sam i dvojku, sad imam trojku, pa cemo nastaviti i dalje.

@CAR

Da, dobro, mozda im crna i nije "prava" crna, al je crna, pa da ga j***s! Imam jednog "crnog" chiefteca i na boju nemam nikakav komentar!
Znaci, slazemo se da su to u stvari ista kucista a da je TT samo malo nabudzen i ulickan, OK, posteno sa tvoje strane!
Kupovaces i dalje TT kucista? Ako, drago mi je sto imas para za bacanje u ovoj truloj drzavi, al za mene je to opet nepotreban trosak a pare mogu da se upotrebe na daleko korisnije stvari (hdd, memorija) nego na jedno PRESKUPO kuciste!

pozdrav

Nazad
Vrh Dno