Šta je novo?

Chieftec ili Antec

@CAR

Slusaj, nemoj da me pogresno shvatis, naravno da je tvoja stvar sta ti radis sa hardverom i koliko ga cesto menjas, ali ja pare da bacam na kuciste ne zelim i nemam, i to je za mene najobicnija limarija! Svakako da nije svejedno dal je ta limarija loseg kvaliteta ili hi-tech, ali to se kupi jednom u 3-4 godine, ispruzis se sa malo vise kesha, i miran si! Napajanje, e to je druga stvar, na napajanju ni ja ne stedim, kada sam uzeo chiefteca 300W, mislio sam da nema boljeg na svetu, tisina, ne greje se, "jede" svako 400W kung fu, al onda je zadimio...... sad sam uzeo Enermaxa 485W , malo je bucnije od chiefteca al mislim da je svaki jeb**i cent vredelo dati na njega! Nisam oc-er, masina mi treba iskljucivo za posao, al kao sto si ti rekao, kad je vec unutra best of the best pa jos x3 za neke komponente, ne treba rizikovati na jeftinoci!
Tako da, PEACE!

pozdrav!

ramzes je napisao(la):
@CAR

Slusaj, nemoj da me pogresno shvatis, naravno da je tvoja stvar sta ti radis sa hardverom i koliko ga cesto menjas, ali ja pare da bacam na kuciste ne zelim i nemam, i to je za mene najobicnija limarija! Svakako da nije svejedno dal je ta limarija loseg kvaliteta ili hi-tech, ali to se kupi jednom u 3-4 godine, ispruzis se sa malo vise kesha, i miran si! Napajanje, e to je druga stvar, na napajanju ni ja ne stedim, kada sam uzeo chiefteca 300W, mislio sam da nema boljeg na svetu, tisina, ne greje se, "jede" svako 400W kung fu, al onda je zadimio...... sad sam uzeo Enermaxa 485W , malo je bucnije od chiefteca al mislim da je svaki jeb**i cent vredelo dati na njega! Nisam oc-er, masina mi treba iskljucivo za posao, al kao sto si ti rekao, kad je vec unutra best of the best pa jos x3 za neke komponente, ne treba rizikovati na jeftinoci!
Tako da, PEACE!

pozdrav!
Ma nema problema, razumeli smo se ;)

Sto se tice napajanja, trebalo je da pazaris Ener-a od 460W ako hoces snagu, ali i tisinu... ima necujnu 9-ku sa donje strane, a 8-icu pozadi, koja se regulise potenciometrom - pa ide od "necujnog" do "nesto bucnijeg" ;)

Inace, kod mene je stalno na "necujnom" (1600 RPM), a pritom se slabo greje...

2 NightVision:
Intel je to! :d:d:d

(cisto da ne propustim :beat: )

@NightVision: slika ti je strava! U kom programu si je pravio? Photoshop?
@CAR: da se vratimo na napajanja. Po cemu je Antec bolji od chiefa? Ne razumem se najbolje u napajanja, po cemu moze da se kaze ovo je bolje od ovoga?(naravno oba gore navedena su bolja od kyneza, to verujem)

@NightVision: e zaboravio sam neshto. Kad budesh pravio novu reviziju slike imaj i ovaj attachment na umu:

Prilozi

• za NightVisiona.jpg
    za NightVisiona.jpg
    20.9 KB · Pregleda: 67
CAR je napisao(la):
2 Ser_Zile:
ATi u masini (pored masine :D)?!

NIKAD!!! :d:d:d

uzeo sam produzni za usb i odaljio od kucista prijemnik, vise nemam problema :d :d :d

@Immortal: Ma nasao neki daljinac na netu i na brzinu prepravio u ms paintu. Kakav crni photoshop!? :)

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
@CAR: da se vratimo na napajanja. Po cemu je Antec bolji od chiefa? Ne razumem se najbolje u napajanja, po cemu moze da se kaze ovo je bolje od ovoga?(naravno oba gore navedena su bolja od kyneza, to verujem)
Jednostavno su bolja. Antec je firma, izuzetno jaka na polju PSU-a.
Enermax, Antec, PC P&C... to je sam krem.

Chief je za njega kinez. Eto, rekao sam to! :smoke:
Dobro, ne bukvalno... ali tako mu nekako dodje.

A bolji je po tome, sto daje bolje struje od Chief-a. I to da gledamo kad je najvece opterecenje, jer se upravo tada pokazuju razlike izmedju napajanja. Na nekom ubogom Celeroncetu 300A@450, nema smisla porediti napajanja... ili drzati jednog Enermax-ovog Coolergiant-a od 485W, u krajnjem slucaju.

Car's remote control ...new revision

Svi bagovi ispravljeni i otklonjeni..dodate neke nove mogucnosti... :D
Proradio je i x86-64 instrukciski set... :D

Prilozi

• CAR daljinski new revision.jpg
    CAR daljinski new revision.jpg
    90.5 KB · Pregleda: 65
Vama je bas dosadno! :D:D:D

@ivica: ne valja, nema Ctrl-Alt-Del :D
@Delija: a po cemu je nama dosadno?

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
@ivica: ne valja, nema Ctrl-Alt-Del :D
@Delija: a po cemu je nama dosadno?

Pa shta je onda soft reset...Ma nisam hteo mnogo da se cimama...a i Photoshop 7 mi nekako blentavo radi pod sp2..Nece da otvara menije..

ivica je napisao(la):
Svi bagovi ispravljeni i otklonjeni..dodate neke nove mogucnosti... :D
Proradio je i x86-64 instrukciski set... :D
E, ovo je vec bolje! :beat:
Moze, ovaj daljinac zadrzavam... samo da mi jos neko doradi onaj "shifting" deo, pa da pise "shifting to FX-53"! ;)

P.S. Pa sta mislis, zasto ti PS slabo radi?
"Intel je to!" :d:d:d

Oko Chifteca (toliko znam za sada)

Cisto malo da se javim po ovoj temi... Ortak je danas ispazario Chiftec-a Dragon Black...360w dualfan...sta reci nego PERVERZIJA!!!

I ja sam u fazonu KungFU (mada mi smeta taj izraz posto je kungfu nesto skroz OK), ali kad sam video ovo kuciste.

Recimo ovako da srocim, onaj ko nije video kucista iz tog cenovnog ranga - zaista ne bi trebao da ih komentarise. A posebno sa komentarima tipa ja za to ne bi nikad dao pare... ili za mene je to glupost itd. Naravno nikog ne napadam, cisto sam se i ja nasao u takvoj poziciji - jer ono kuciste vredi svaki evro svaki brate svaki!!!!

A na kraju oni koji vole malo da ekonomisu - relativno solidno kungfu kuciste kosta oko 25e - a moze da se proda za 0e... Chiftec kosta 75 - a posle 2 godine moze da se proda za 60e!!! I da se sve vreme uziva u njemu...Za Anteca neznam ali mislim da i ono pomera guze...

@Tom: Pretpostavljam da je tvoj ortak uzeo midi tower (sa 4x5.25" slota)?
Mala ispravka... Nece bas Chieftec od 75 eur kroz 2 godine moci da se proda za 60 eur. Toliko ce da vredi vec posle 2-3 meseca jer je polovno (ma u kakvom stanju bilo, jednostavno, jer je polovno).
Inace, imam i ja 2 Chiefteca Matrix (midi i big tower)... s tim sto je onaj big tower modovan i unikatan! :smoke:

Pozdrav!

Poslednja izmena:
E da..

Ortak je uzeo taj MidiTower...e sada, naravno, ja mogu samo da pretpostavljam koliko ce to kostati za 2 godine...ali koliko se secam - jedna od najtrazenijih artikala na benchu (u Malim Oglasima) je upravo crna limarija Chieftec!!! koliko znam cene za nju su bile i do 50e (samo limarija). A onako kad pogledas - sta to moze da se desi limu posle 2-3 godine??? Mislim da ima jako malo ljudi koji svoju mashinu spakuju u Chiefteca - pa je onda sutiraju i bacaju po sobi. Znaci, po meni, limarija ima tu cenu - nema sta da joj pada cena.. e sada napajanju moze da padne cena - ali opet ne mnogo.. nase trziste ce i dalje biti prezasiceno KungFu napajanjima od 10e... Chieftec ce i dalje, pa makare bio 2 godine star, biti duplo bolje napajanje od navedenih.
Onako mala i brza analiza zasto ce, po meni, to kuciste drzati cenu kroz 2 godine...
a da jos jedna stvar koja mu ide u prilog - mislim da je dragona sve manje i manje u Bgd. Dal se vise ne proizvode ili nesto drugo - neznam...mozda kroz dve godine potpuno i nestane sa ponude Chiefteca - pa se onda bude prodavalo kao unikatno (po meni najlepsi dizajn kucista ikad napravljen - ono kad pomislim na bruka masinu - pomislim da je spakovana ne u TT ili Ener ili Antec - vecu u Dragona :wave: )

CAR je napisao(la):
Moze, ovaj daljinac zadrzavam... samo da mi jos neko doradi onaj "shifting" deo, pa da pise "shifting to FX-53"! ;)

Trebalo bi jos dodati jedan taster ispod onog crvenog u slucaju da Simpson ne odgovori pozitivno sto se tice garancije,a da na njemu pise: Kill Simpson with hot AMD cpu :-devil-:

CAR je napisao(la):

Ma Intel jeste al' za tvoj daljinac nisam koristio nishta komplikovano... :D
Bilo bi dobro da se uradi u gif-u ..tako da ima dodatnu fijukicu koja se izvlachi i ispod nje da su ti kritichni dugmici...Ono za shifting on Intel je kad ishta ne pomaze za tvoju AMD mashinu....

Shto se tiche PS-a mozda radi loshe zbog sp2...pa ja nisam primenjivao nikakve filtre i sl....samo dodao sliku i obrisao one natpise i stavio druge.... :D

Ma 7.0 pa mozda zbog toga...treba mi CS...verzija...

Dobio sam josh jednu ideju..... :D ...upravo sad ...videcete reviziju 2.0

Samo za CAR-a rev.2.0 daljinskog.... :D

Prilozi

• CAR daljinskiamd rev2.0.jpg
    CAR daljinskiamd rev2.0.jpg
    51 KB · Pregleda: 73
@ivica: Imas li ti licencu za ovo? Nadam se da imas para da mi platis za nedozvoljeno koriscenje ideja... ;):d

@Tom

Tom je napisao(la):
Recimo ovako da srocim, onaj ko nije video kucista iz tog cenovnog ranga - zaista ne bi trebao da ih komentarise. A posebno sa komentarima tipa ja za to ne bi nikad dao pare... ili za mene je to glupost itd. Naravno nikog ne napadam, cisto sam se i ja nasao u takvoj poziciji - jer ono kuciste vredi svaki evro svaki brate svaki!!!!

Recimo da sam se ja pronasao u ovom tvom postu!
Pazi, ja jesam komentarisao TT i Chieftec kucista, al nisam toliko lud da komentarisem nesto sto nikad nisam video, drzao u ruci ili radio sa tim! Tako da kada uzmem da komentarisem nesto, znaj da je to iz iskustva, a ne jer sam procitao neki review na netu ili cuo od drugara koji je cuo od..... pa sam uzeo sad da pametujem ili da se prepucavam sa nekim na forumu zbog toga!

poz!

NightVision je napisao(la):
@ivica: Imas li ti licencu za ovo? Nadam se da imas para da mi platis za nedozvoljeno koriscenje ideja... ;):d

Ma imam je...okreni daljinski na ledja....i izvadi baterije...tamo ti pishe...sve :D
Pazi na kiselinu(iz baterija)...izgleda da nemash alkalne baterije...ili x86-64 chip u njemu mnogo cuga...pa ove obiche nisu izdrzale...:D :d

Pishe lepo i Copyright ima...sve uredno...al' ako nije kiselina izela... :D

Imash kod mene garanciju na njega jer znam da Simson ne daje istu...
Ako ne radi pravim drugi...bolji...rev 3.0.... :D
Jedino ne priznajem ako ti sluchajno imash Semprona i pretisnuo plavo dugme...za to se ipak ti obrati Simpsonu...za FX... :D o je zaduzen za mashinu a ja za RC.

ramzes je napisao(la):
@Tom

Recimo da sam se ja pronasao u ovom tvom postu!
Pazi, ja jesam komentarisao TT i Chieftec kucista, al nisam toliko lud da komentarisem nesto sto nikad nisam video, drzao u ruci ili radio sa tim! Tako da kada uzmem da komentarisem nesto, znaj da je to iz iskustva, a ne jer sam procitao neki review na netu ili cuo od drugara koji je cuo od..... pa sam uzeo sad da pametujem ili da se prepucavam sa nekim na forumu zbog toga!

poz!

ma ramzes-e, cool... uopste nije bilo nista upuceno tebi, ili bilo kome...evo iz licnog iskustva - ja sam bio u fazonu, ma koje pare za kuciste!!! daj neko FU samo da radi!!! Ali kad sam vide ovo, onda sam promenio misljenje!!! A znam da ima dosta ljudi slicnih meni!!!!

sad mi dodje moje da :crash:

Ma OK, I'm cool! ,)

Jednostavno, pogresno sam protumacio tvoj post misleci da je bio upucen na moj racun! :lupko:

ivica je napisao(la):
Samo za CAR-a rev.2.0 daljinskog.... :D
A, sve je bolje i bolje! ;)
Jos malo, pa cete da izbacite finalnu verziju (tj. AKO se dogovorite oko prava za licencu! :d)... a tu cu vec morati da probam :D
Samo cekam tu fiJokicu da ubacis! :beat:

2 pocetnik:
Hot AMD? Toga nema kod nas!!! :smoke: :d
Mis'im, to je *ISTO* k'o da si rekao "prohladan Prescott" ;)

Jednostavno, ne ide... :D

CAR je napisao(la):
2 pocetnik:
Hot AMD? Toga nema kod nas!!! :smoke: :d
Mis'im, to je *ISTO* k'o da si rekao "prohladan Prescott" ;)

Jednostavno, ne ide... :D

Pa morao sam nesto da smislim,a posto neces da ubacis prohladnog preshota u masinu onda sam morao da napisem nesto u vezi onoga sto imas :mad: :-devil-:

Nazad
Vrh Dno