Šta je novo?

Chieftec ili Antec

...

A momci, kada se vec pricao o napajanjima... kakvo je Chieftec 420W dual fan napajanje .... uvoznik EWE computers ...... naime nabasoh na informaciju da su napajanja koja su uvezena u toj firmi katastrofalna po pitanju kvaliteta ... svako malo pa neko crkne .... a imam mogucnost da nabavim jedno po veoma povoljnoj ceni?

Ako neko zna nesto o ovome nek kuca...

Pozdrav!

chieftec 420w

imam to napajanje....radi dobro....ne vidim razloga za uzbunu.kostalo je negde oko 53 eu(nije reklama jer ne navodim ime firme)....i radi dobro.nevalja ga iskljucivati na njegovom power button-u jer posle hoce da zeza kod paljenja kompa ako ti je napon nizi na toj liniji.bolje je da bude ukljuceno stalno a racunar palis standardno na power tasteru na kucistu. :type:

Poslednja izmena:
Pa to bas i nije neka preporuka! ;)

Kad smo kod tog prekidaca na napajanjima, jel ih bolje iskljucivati po gasenju kompa ili ih ne dirati? Ja sam ih do sad uvek iskljucivao. Ne volim da mi je ploca pod naponom.

Ja isto iskljucujem na produznom komp, monitor i externi modem.

Bi li moglo Chief napajanje koje dodje za kucistem (360W) da izgura Amd 64bit 2800+ ;1gb ;120GB HDD; X600XT/6600GT/6800 i Leadtekov TV Tuner uz UPS Mustek 800VA ?????

NightVision je napisao(la):
Kad smo kod tog prekidaca na napajanjima, jel ih bolje iskljucivati po gasenju kompa ili ih ne dirati? Ja sam ih do sad uvek iskljucivao. Ne volim da mi je ploca pod naponom.
Pa, ima nekih koji komp gase daljinskim upravljacem... ;)

Pa mi je malo teze da se zavlacim pozadi i cackam dugme! :smoke:

Daljinski = drska od metle kojom iz kreveta mozes da pritisnes power switch na kucistu??? :d;)

Daljinski = drska od metle kojom iz kreveta mozes da pritisnes power switch na kucistu??? :d;)
Neeeeee... :D:D:D

Daljinski = daljinac od PCTV-a koji je isprogramiran da, izmedju ostalog, jednim dugmetom gasi ili restartuje komp ;)

Ajd' kad cemo da se pravimo vazni...:D

Moze da se napravi i kombinacija sa Suspend to RAM (S3) i budjenjem preko USB-a na koji je nakacen daljinac! Tako mozes i da palis komp daljincem i to za par sekundi, k'i TV! :smoke:

CAR je napisao(la):
Daljinski = daljinac od PCTV-a koji je isprogramiran da, izmedju ostalog, jednim dugmetom gasi ili restartuje komp ;)
Evo ga! CARE, jel ovaj mozda? :d

Prilozi

• CAR daljinski.gif
    CAR daljinski.gif
    154.3 KB · Pregleda: 113
Ti si skroz odlepio!!! :d:D:d

Koj' bre to toliko zaje*an ispit spremas? :d

Ma spremam usmeni iz racunovodstva. Za koji dan mi je. Knjiga sa ekonomskog... smor zivi.
Ovo mi slucajno palo na pamet. CAR mi, u stvari, sam dade ideju. :D To je jednostavnija varijanta daljinca. Htedoh malo slozeniju da uradim, al necu puno da se zezam sad. Mrzi me. :)

Nego, Delijo, nisam te bas razumeo... Jel ti imas prekidac na napajanju il nemas, pa samo gasis na produznom? Jel napajanju ne smeta da se svaki dan tako drnda prekidac na njemu? Na proslom kompu nisam iskljucivao skoro nikad taj prekidac. Napajanje se tako grejalo...

Imam prekidac na Chieftecu, nego su mi na istom produznom i komp i monitor i modem, pa mi je jednostavnije da odjednom iskljucim sve.

Ma sta se bre brines za prekidac na napajanju, pa pravljen je da se koristi kao prekidac, a ne da stoji kao ukras! :)

Ma nisu mi jeftina napajanja, pa mi nije sve jedno. Da je neko kung-fu u pitanju pa da me bas... :)

Pa tim pre!
Ako ti rikne prekidac (a zasto bi? :)), odmah znas da si bacio pare za napajanje.

Jedi_knight je napisao(la):
Bi li moglo Chief napajanje koje dodje za kucistem (360W) da izgura Amd 64bit 2800+ ;1gb ;120GB HDD; X600XT/6600GT/6800 i Leadtekov TV Tuner uz UPS Mustek 800VA ?????
Ako uz sve to imas jedan opticki uredjaj - moze,sve preko toga preporuka za jace napajanje, jer ces nekog momenta kaciti jos neki (neciji) HDD ili dodatno hladjenje...

carnivora ursidae je napisao(la):
imam to napajanje....radi dobro....ne vidim razloga za uzbunu.kostalo je negde oko 53 eu(nije reklama jer ne navodim ime firme)....i radi dobro.nevalja ga iskljucivati na njegovom power button-u jer posle hoce da zeza kod paljenja kompa ako ti je napon nizi na toj liniji.bolje je da bude ukljuceno stalno a racunar palis standardno na power tasteru na kucistu. :type:

uf .... sto kaze Delija, to tesko da je ikakva preporuka!

Da li je to uobicajeno.... mislim imao sam pre neku godinu i ja kung-fu napajanje pa je sve radilo just fine, samo sam ga i gasio na prekidac na samom napajanju. Da li ovo mozes da mi pojasnis (posto nisam banderas :D ), mislim da li je neminovno da ce se to desiti ili...

Pozdrav!

Evo ga! CARE, jel ovaj mozda? :d
Heheheheh... sjajno!!! :D:D:D

Samo, pogresio si u par stvari: nema kod mene CCMOS dugmeta (samo pise "press Insert"... mislim, zna se da ja u zivotu nisam posegao za CCMOS-om, osim kada sam ubijao ploce ;))... a i fali ti dugme "call simpson for warranty" :d:d

2 Delija:
Pa daj, reci kako... voljan sam da probam, mrzi me da se dizem i stiskam Ctrl+F1 na tastaturi kad palim komp ;)
Ustvari... ne moze, sad sam se setio da je daljinac na COM portu! :(

@CAR: Pa ja rekoh to je jednostavnija (basic) varijanta daljinca! :D Ima i ona "advanced". Ta ce moci da zadovolji sve potrebe najokorelijeg O/C-era. Mozda u nekom drugom broju. :)
E da... pa zar press insert nije isto sto i ccmos? mislim, oba vracaju bios setovanja na default.

Pozdrav!!

E da... pa zar press insert nije isto sto i ccmos? mislim, oba vracaju bios setovanja na default.

Pozdrav!!

insert vraca CPU na default ostalo ne dira.

@car: pazari ati remote wonder za 20€ i da vidis ;)

nizak napon struje a brz na okidacu(hehe)

uf .... sto kaze Delija, to tesko da je ikakva preporuka!
Evo ovako:potpuno nov chieftec(star 10 dana) radi sledece:
ako ga iskljucujes na njegovom prekidacu a posle ga ukljucis i odmah pritisnes power taster na kucistu ukljuci plocu,ventilatore ali ne boot-uje uopste.pritiskom na reset dugme on odradi sve kako treba.znaci u startu ima problem.kod mene napon pada do 170v i to je problem za chieftec-a.kontrolom strucnog lica(servis mog drugara) utvrdjeno je da je napajanje ok i da treba sacekati par sec po ukljucenju chief-a pa onda glavno power dugme na kucistu.da ne pisem roman zasto je to tako...bitno je da mi je tako objasnjeno i da posle nisam imao nikakve probleme.
Jedna konkretna stvar:takodje imam na drugom kompu cooler master 450w(starsan kvalitet za strasnu cenu..) i on ima jedan prednji panel sa pokazivacem trenutne potrosnje u w.....jedva da je 200w sa jakom konfiguracijiom(pretpostavljam da je pokazivac tacan).samo kada ukljucim opticke uredjaje i ostale *******cije(igram painkiller-a i sl) potrosnja raste.tako da mislim da chieftec od oko 360w zavrsava posao.
:D .sve najbolje u kisnim danima!najbolji drugar je :type: :d

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
2 Delija:
Pa daj, reci kako... voljan sam da probam, mrzi me da se dizem i stiskam Ctrl+F1 na tastaturi kad palim komp ;)
Ustvari... ne moze, sad sam se setio da je daljinac na COM portu! :(

Za USB (kad ti zatreba) idi na Google i trazi DUMPPO download bice ti jedan od linkova na prvoj strani (da sad ne trazim ponovo).

p.s. Vezano za S3 Mode - Suspend to RAM.

ramzes je napisao(la):
@CAR

Da, dobro, mozda im crna i nije "prava" crna, al je crna, pa da ga j***s! Imam jednog "crnog" chiefteca i na boju nemam nikakav komentar!
Kako crna, kad je siva?!
Eto, pogledaj neki od tih TT-ova, pa vidi ima li razlike... ono je crna boja.

Ne znam, jedino ako ima nekih novijih Chieftec-a, pa su "prave" crne boje... ali, oni stari (AKO su stari) su obicni sivi Chieftec-i. Iako ih prodaju kao crne.
ramzes je napisao(la):
Znaci, slazemo se da su to u stvari ista kucista a da je TT samo malo nabudzen i ulickan, OK, posteno sa tvoje strane!
Nema sta da bude "posteno s moje strane"... bio bih ludak kada bih tvrdio nesto drugacije, jer to su cinjenice!
Prednja maska je drugacija (sto ti kazes "nabudzena", slazem se sa konstatacijom... na Xaser-u II je bila prakticno ista, samo drugacije ofarbana... na III je ipak malo promenjena), imaju stilizovan znak na stranici kucista... imaju neke extra USB portove u odnosu na neke modele Chieftec-a, 2 coolera koji kao idu na stranicu... jos 5 komada unutra, drzac za PCI karte i tako jos po neki detalj... a da, i Hardcano 9...

Ipak, ima razlika, uglavnom spolja... a sto se tice unutrasnjosti, osim par sminkerskih detalja i gomile fanova, to mu dodje isto. Funkcionalnost je na jednakom nivou.
ramzes je napisao(la):
Kupovaces i dalje TT kucista? Ako, drago mi je sto imas para za bacanje u ovoj truloj drzavi, al za mene je to opet nepotreban trosak a pare mogu da se upotrebe na daleko korisnije stvari (hdd, memorija) nego na jedno PRESKUPO kuciste!

pozdrav
Pazi, to sta ja radim sa svojim hardverom je moja stvar. I da li ga menjam cesto ili retko.
A menjam ga cesto. Jednostavno, tako radim, i uvek nastojim da mu odrzim neku cenu.

Medjutim, kucista ipak ne menjam tako cesto... Xaser II sam gurao godinu dana. Za trojku cemo videti.
A razmisljam na sledeci nacin - kada vec imam kvalitetan hardver, hocu da ga drzim i u kvalitetnom kucistu (sto da ne, i NAJBOLJEM koje moze da se nadje kod nas... ako mogu to da priustim) , na kvalitetnom napajanju...

Pozdrav i tebi.

@CAR: Pa ja rekoh to je jednostavnija (basic) varijanta daljinca! :D Ima i ona "advanced". Ta ce moci da zadovolji sve potrebe najokorelijeg O/C-era. Mozda u nekom drugom broju. :)

Pozdrav!!
Odgovori ti Ser_Zile, a ja da ga dopunim: vraca samo CPU na default, tj. budi CPU na 100 MHz FSB-u... ali sva setovanja u biosu ostaju nepromenjena, pa ne moras da drndas FSB sa 100 na 250 MHz ponovo! ;)

A pored toga, za CCMOS moras da se saginjes ispod stola... i ceprkas po kucistu/ploci ;)

2 Ser_Zile:
ATi u masini (pored masine :D)?!

NIKAD!!! :d:d:d

@CAR:
Ipak je ccmos 100% sigurnija varijanta od inserta. Mnogo puta mi se do sad desilo da drzim insert i da se nista ne desava kad resetujem komp il kad ga upalim. Zato dzamper radi... sigurica :)

CAR je napisao(la):
Odgovori ti Ser_Zile, a ja da ga dopunim: vraca samo CPU na default, tj. budi CPU na 100 MHz FSB-u... ali sva setovanja u biosu ostaju nepromenjena, pa ne moras da drndas FSB sa 100 na 250 MHz ponovo! ;)

Da ja dopunim jos malo :), budi komp sa SVIM parametrima BIOS-a na defaultu, ali ne dira njihove vrednosti u CMOS-u.

@CAR:
Ipak je ccmos 100% sigurnija varijanta od inserta. Mnogo puta mi se do sad desilo da drzim insert i da se nista ne desava kad resetujem komp il kad ga upalim. Zato dzamper radi... sigurica :)
Uuuuu, ovo ti nije trebalo... ;)

Moj odgovor se zna:
TAKO JE TO SA BULJAVIM PLOCAMA ZA INTELA!!! :d:d:d:d

Ni sa jednom AMD plocom nikada nisam imao problema... Insert je uvek radio iz prve, a nekad cak nije trebalo ni da se pritiska! ;) (8RDA+, automatski je ucitavala default vrednosti kad zaglavi)

BSOD pri pritisku na alt+s za slanje mog odgovora. (opet ces reci intel, znam... ;)) Pa mi pre toga i struja nestade. :wall:

Elem moj odgovor je glasio ovako nekako:
hahahaha :D
Stvarno ne znam, ali i na IC7 i na Epoxu se to desava da ne reaguje na drzanje inserta (najcesce tako).
Odosmo mi sa napajanja, preko daljinca na intelove ploce. :D

Vrh Dno