Šta je novo?

Chieftec GPS-550AB-A

tomasbg

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x@Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
B550-A PRO
RAM
Kingston 4x8GB ddr4 3200
GPU
RTX 2070 SUPER OC
Storage
Nvme 2x1TB
PSU
Seasonic X660W Gold
Kućište
Antec Flux
Monitor
Aoc 24 1440hz 1080p
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posedujem Chieftec GPS-550AB-A,danas ili sutra sutra mi stiže gtx280:-devil-:,ja mislim da će moći da ga gura ali aj da se kosultujem sa vama...

Hvala:)

Ne verujem, svakako ne preporucujem.
Covece, kupi jednom ljudsko napajanja, zar ti je mnogo 80ak eura za Corsair TX650, kad vec dajesh 500e za graficku. :)

Poslednja izmena:
nVidia preporucuje napajanje od minimum 700w za tu karticu, samo ona trosi preko 250w pa ti sad vidi sta ces sa tim ciftekom :smash:

Arriving on June 17, the GeForce GTX 280 will be Nvidia's highest-end discrete graphics offer and that means both top notch performance and high power requirements. Equipped with 1GB of GDDR3 memory and a 65nm G(T)200 chip, the upcoming card needs additional power from two PCIe connectors - one 6- and one 8-pin. This unfortunately paints a grim picture when it comes to power consumption but as recently revealed by a not at all shy box, the official requirements of the GeForce GTX 280 are not (too) over the top.

source
http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=20302&catid=6

To use one GeForce GTX 280 in your system a power supply of at least 550W will be needed and this requirement is actually a little lower that of a GeForce 9800 GX2 (which has two G92 GPUs). Of course, a SLI or triple-SLI setup with the GTX 280 will need a higher-power PSU but that's why shops are selling 1kW - 1.2kW units.

Da ali to je ipak chieftec i to na granici, sumnjivo mi to.

Mozed da probas,ali diskutabilno kako ce da radi (i da li ce uopste da radi). Ako cujes sistemski zvucnik znas da je vreme za jaci PSU. Za nekih 65-70 evrica mozes naci 600W OCZ StealthXStream Gamers PSU, Chieftec CFT-600-14CS 600W za 80evra. Oba ova modela bi trebalo da zavrse posao i kvalitetni su +80 tako da imas pravih 500W snage sto je po meni dovoljno za tvoju mashinu.

u svakom slučaju javljam dal će moći ili ne a najmanji je problem zameniti za jače napajanje ;)

OCZ StealthXStream / 600W / Active PFC ???

Poslednja izmena:
niko ne tvrdi da nece radit ali to i ne bi trebalo da bude pitanje, vec koliko dogo takav sistem (PSU) moze da izdrzi: 1 sat, nedelju dana, mesec?

za pocetak ja bi obacezno merio napone, unimer u ruke i proveri pad napona (na +12V) naprimer kad igras Crysis ako je pad "poveci" ja bi igru hitno ugasio....

Bolje dodaj josh 5e i uzmi Chieftec CFT-650-14CS (modularan) ili Corsair TX650.Ne radi se o dodatnih 50W vec o, za klasu boljim napajanjima.:)

moraće jače napajanje u 2d modu radi koliko oćeš ali kriza ga ubi nakon 5 min ugasi ga,sta je tu je mora se...

Da si sacekao i uzeo CF HD4870, imao bi i za napajanje od 2kW a i snage.

ma nije mi frka par dana,neću igrati igre i ovako vuče oko 150w leru tako da neće joj ništa biti. Probao sam i da ostatak konfe stavim na def klokove ali ne vredi,corsair se teško nalazi kod nas,ćifteka ima de oćeš a ono što ja mogu nabaviti su ocz stealth Xstream od 600 i 700w i gameXstream od 600w,šta vi mislite..

corsair 650w nema ni kod uoznika na stanju tako da sam porucio OCZ ModXStream 780w modular i 5 godina garancije.

corsair 650w nema ni kod uoznika na stanju tako da sam porucio OCZ ModXStream 780w modular i 5 godina garancije.

Mislim da nisi pogresio,dobar psu,korektna cena i veeelika garancija. U najmanju ruku pristojan izbor. Ja imam 50% slabiji 500W SrealthXStream pa sam prezadovoljan,necu ni da razmisljam koliko bi dobro tek taj ModXStream 780w modular radio (imao bi snage za 2 kompa) :)

tomasbg ajde kad se malo poigras sa grafikom baci neki rezultat da ti malo zavidimo :p

tomasbg ajde kad se malo poigras sa grafikom baci neki rezultat da ti malo zavidimo :p

pa naravno:p mark05,06,08,kriza... ako vas još neka igra interesuje nije frka...
a videću ako ovaj proc bude gušio grafu zamenicu ga nekim quadom,samo da prodam gts pa idemo dalje..

OCZ tj. uvoznik OCZa kod nas daje 3 god garancije .:p
Iako je taj OCZ 780W dobro napajanje preskupo je za ono shto nudi.Skuplje je oko 20e od Corsaira TX750 koji je za klasu bolji od FSP built by OCZa.:p

Poslednja izmena:
OCZ tj. uvoznik OCZa kod nas daje 3 god garancije .:p
Iako je taj OCZ 780W dobro napajanje preskupo je za ono shto nudi.Skuplje je oko 20e od Corsaira TX750 koji je za klasu bolji od FSP built by OCZa.:p

sve je jedno dal je 20 +/- sto se mene tiče zavšiće posao koje god da uzmem;)

Ocz nema na stanju pa sam se dvoumio između CM Real Power 620w modular i Corsair HX620 modular,cors je skupilji za 5e pa nek teče život. Stiže mi danas a rezultati najverovatnije večeras ako stignem. gtx280 traži 40A 12v a ovaj cors ima 50A 12v,trebalo bi da to funkcioniše jer tx650 ima 54A 12v...

Poslednja izmena:
Ocz nema na stanju pa sam se dvoumio između CM Real Power 620w modular i Corsair HX620 modular,cors je skupilji za 5e pa nek teče život. Stiže mi danas a rezultati najverovatnije večeras ako stignem. gtx280 traži 40A 12v a ovaj cors ima 50A 12v,trebalo bi da to funkcioniše jer tx650 ima 54A 12v...
HX620 svakako je bolji od CM 620, i vredi i vishe od tih 5e razlike.;)
Mada povoljnije ti je da uzmesh TX750 ili TX650 mada se on teze nalazi, jedino shto nisu modularni.Em su jeftinija em jaca.
E da, TX650 ima 52A ne 54. :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno