Šta je novo?

Chieftec Full Tower water-cooling worklog

:D nisam mogao da ga se otarasim, cim vidi da nesto radim, odmah se uvali

Hvala :) Hehehe, drago mi je da vidim jos plavih u Srbiji cheers

Ima ima! Svojevremeno - pre tri godine toliko mi se dopalo kuciste da sam 100 km vozio u jednom pravcu da bih ga kupio ( sto mi zena i dan danas spominje u negativnom kontekstu):-devil-:.

xaaxaxa moram da prokomentarisem kuciste ti se odlicno slaze sa psom,meni se ucinilo da je ovo ram za sliku kad ono pas iza kucista sve u svemu kako jedan lik kaze:,,VRH BRATE" :D :D :D

Ima ima! Svojevremeno - pre tri godine toliko mi se dopalo kuciste da sam 100 km vozio u jednom pravcu da bih ga kupio ( sto mi zena i dan danas spominje u negativnom kontekstu):-devil-:.

Ja cim sam ga video znao sam da moram da ga imam, secam se stajao izmedju nekog TT i CM kucista, virio od oba po 15cm :p I jos ovako plav...

xaaxaxa moram da prokomentarisem kuciste ti se odlicno slaze sa psom,meni se ucinilo da je ovo ram za sliku kad ono pas iza kucista sve u svemu kako jedan lik kaze:,,VRH BRATE" :D :D :D

Hvala :)

dobio pare za rodjus, uskoro i aj krecem u slican pduhvat..s16 ima te omracim sa pitanjima al sta da ti radim :p

Opusteno samo udri :p Racunajuci da je ovo moj prvi mod, ja sam i vise nego zadovoljan kako za sada ide, mada imam samo jedan problem, a to je, da cifra koju sam planirao da potrosim na ovo je debelo povecena vec negde posle 3. posta :(

uvalicu ti se u temu, kapiram da ce me palstifikacija napajanja i midi tower kucista izaci oko 1500 din. planiram led 12 cm fan oko 600 din za bocnu stranu, cooler master tx3 oko 2000, diode za hhd power, i 10 komada u kucistu kapiram oko 400 din, sa sve kablovima..i 2 sata black kabla oko 600 din..ili cu ove da obarbam videcu :/
da, i termalna pasta mora se uzima zbog tx3 oko 400 din..:/ izacice me oko 50 e sve zajedno xD

Pa i nije, 3 produzna slivovana kabla bi me izasla vise nego sve ono sto sam narucio kod njega :) Druge stvari me ubijaju, plexi, sprejevi, sve sam radio po tri puta dok nisam nasao najbolje resenje...

uvalicu ti se u temu, kapiram da ce me palstifikacija napajanja i midi tower kucista izaci oko 1500 din. planiram led 12 cm fan oko 600 din za bocnu stranu, cooler master tx3 oko 2000, diode za hhd power, i 10 komada u kucistu kapiram oko 400 din, sa sve kablovima..i 2 sata black kabla oko 600 din..ili cu ove da obarbam videcu :/
da, i termalna pasta mora se uzima zbog tx3 oko 400 din..:/ izacice me oko 50 e sve zajedno xD

Ma samo polako, gledaj sta drugi rade ovde i gde god mozes, skupljaj ideje i pocni, ali ono najbitnije, dva (500x) puta meri, jednom seci :)

Poslednja izmena:
Bas tako, ovo kuciste nema nikakav sistem/rupe ili bilo sta slicno za kablove, bukvalno je u fazuonu, ide gde sta stigne...

A izmenjene su neke stvari, slivove sa prvog posta sam otkazao, i vec sam narucio MDPC, otkazao sam Fesser creva, stizu mi PrimoChill creva direktno iz US (trebalo bi da budu u rangu Tygon ako ne i bolja). Malo me zeza sto ne mogu da prodam H50, pa cu najverovatnije morati da otkazem backplate za graficku ako H50 ne ode u narednih 5-7 dana :(

Bas bi voleo da vidim kako ces resiti sakrivanje kablova...ja sedim ispred kucista, samo je napajanje unutra iu skoro ceo dan o tome razmisljam kako da sredim kablove :(

a jel probao neko odlemljivanej nepotrebnih grana na nemodularnim napajanjima ? ono odlemis sta ti ne treba, pa ak oti zatreba zalemis ponovo i nemas dzumbus ?

Ja sam radio to na jednom 550w nemodularnom Chieftecu i ne bih ti bas preporucio da se zazas sa tim :)

a jel probao neko odlemljivanej nepotrebnih grana na nemodularnim napajanjima ? ono odlemis sta ti ne treba, pa ak oti zatreba zalemis ponovo i nemas dzumbus ?

Pa jesi video kako izgleda kuciste? Ja mislim da je to bas dobar domaci zadatak da sakrijes kablove...

Ima lik MATRIX mod kuciste radjeno ovde lepo je sakrio kablove bas extra, cak ni ja nisam na starom modu uspeo tako :D. Pitajte njega za recept :)

Evo jedna fotka, resio sam da sam ofarbam prednju masku, top i jos neke stvari. Dosao sam do zakljucka da to moze da izgleda onako kako treba samo ako sam uradis. Ljudi iz Chiefteca su mi za jedan dan odgovorili koja je boja tj. prah koriscen u fabrickoj izradi kucista i pozeleli mi sve najbolje u mom projektu.

p2190066modl7ws.jpg

Sasvim korektno je ispalo, i perla efekat nije los :)

Hvala hvala :)

Ima lik MATRIX mod kuciste radjeno ovde lepo je sakrio kablove bas extra, cak ni ja nisam na starom modu uspeo tako :D. Pitajte njega za recept :)

ali ako imas bolje napajanje to je tezak posao, meni stranica nece da stane ako sakrijem kablove iza MB-tray.

@s16
baci mi pm i poslaji mi kontaktk mail jer i ja sam nesto pitao od chief-a ali nisam dobio odgovor. fala.

Ja sam otkrio nacin kako da sakrijes 24pin ;) Ubodes ga u plocu i izvuces skroz da pozadi bude zategnuto i onda stavis stranicu i zatvoris,a onda guras 24pin skroz dokle ide :D stavicu ti slike sutra da vidis kako mi ispalo...

mozes i da zalemis zice sa druge strane maticne ploce :)

U,ja zaboravio :D evo... ali telefonom sam sliko i uzas je :d

Moze jos da se ugura ali ja nisam hteo da silim...

Prilozi

• Image0163.jpg
    Image0163.jpg
    451.6 KB · Pregleda: 214
  • Image0187.jpg
    Image0187.jpg
    500.9 KB · Pregleda: 193
Dobro je. I ja sam razmisljao da napravim ovako. Btw, zasto si sekao mb tray ispod hladnjaka za proc?

Pa to sluzi da se moze skinuti backplate(ta bakarna plocica) sa zadnje strane bez skidanja ploce. Ali sam ja lose isekao...

Ej bra, aj palite iz moje teme :p

Nego.. Ko razume shvatice :D

Nazad
Vrh Dno