Šta je novo?

Chieftec Full Tower water-cooling worklog

Super izgleda voda. I kuciste si stvarno super sredio, svaka cast.

daj bre, lepo ga iznesi na dnevnu svetlost i slikaj bez blica ;)

naravno, ovo je samo sneakpeak :p Će bude kad zavrsim :)

I samo polako sad kad si dao tolike pare..vidim da je pumpa malo krivo postavljena i da si malo ogulio plastiku ispod pumpe. nemo` zuris sad, bitni su detalji ;)
pozz cekamo slike :p

tesko da je pumpa krivo postavljena ali da, j**'o sam mu kevu sa srafcigerom, i mnogo sam se smorio posle, ali bedak, pumpa i vazduh su me do besvesti iznervirali... Sve ce to doci na svoje kad se ja budem smirio posle jedno 3 dana klokovanja i resetujem svoje zivce :p A glavni problem je sto pumpa uopste nije trebala tu da bude vec gore u cd/rack bayu, ali nije bilo nikakve sanse da je nateram da radi normalno (citaj tiho) ako je rezervoar ispod nje... Sve je to izgledalo mnogo bolje kad je pumpa bila gore ali bedak :(

Poslednja izmena:
Hvala na podrsci :)

I samo polako sad kad si dao tolike pare..vidim da je pumpa malo krivo postavljena i da si malo ogulio plastiku ispod pumpe. nemo` zuris sad, bitni su detalji ;)
pozz cekamo slike :p

Cek bre, da ne mislis ti na rezervoar jer je to jedino sto je stvarno krivo jer su ga creva nategla? A i ispod njega je plastika zagrebena

Čemu sve to :D

pa ono kao koza, klima, ciklama, podizaci, grejaci, kajla, plavusa :p

Hvala na podrsci :)

Cek bre, da ne mislis ti na rezervoar jer je to jedino sto je stvarno krivo jer su ga creva nategla? A i ispod njega je plastika zagrebena

mislim na rezervoar :) sry
znam kako je, kad krenes sve bi odma uradio, pa malo zagubis zivce..jos kad ima nesto pored modinga..pff
zato kazem samo polako i kvalitetno zavrsi posao ;)

Vidi ti njega, pa gde ti radis da imas tako dobru platu :D

Ko jos u Srbiji radi a ima dobru platu? To je bre dogma :p

mislim na rezervoar :) sry
znam kako je, kad krenes sve bi odma uradio, pa malo zagubis zivce..jos kad ima nesto pored modinga..pff
zato kazem samo polako i kvalitetno zavrsi posao ;)

Naravno, samo polako... Da jos kad bi to moglo :p

Odlicno odradjeno ko sto sam rekao bezobrazluk :D

Hvala :D

Sad trenutno jurim da nadjem polovnu Crosshair III za normalne pare ili M4A88, mislim da ce mnogo bolje ici uz plavi izgled kompa, a prijao bi mu ddr3 :p I ako nadjem jednu od tih ploca u planu je i jos jedan 120mm rad i block za plocu :)

Poslednja izmena:
Jujuju :) Samo napred! Dobro izgleda za sad,a jos bolje zvuci nastavak :)

Ima li neko ko bi mi mogao dati neki savet u vezi farbanja unutrašnjosti kućišta CM 590 u crnu boju. Vidim ovde ima poprilicno iskusnih. Znači koje se metode koriste, koje boje i štatijaznam već. I da mogu i cene usput.

Ovako je to unutra, a spolja je celo crno.
74692d1234969459-cooler-master-rc-590-oder-rc-690-cm_590_0.jpg

Kosta oko 2000, peskaranje je nepohodno pre plastifikacije ,da bi se prah uhvatio za metal..znaci prvo peskaranje ondap lastifikacija..
a na kraju to je neka jako tvrda plastiika..

Izvinjavam, se ako sam, koliko vidim upao u ličnu temu. Eto neka moderator prebaci gde je mesto mome post-u.
Još jednom izvinjenje autoru.

Pa ko ce za 10E da ti ofarba celo kuciste ? Da odes u farbaru treba da kupis par sprejeva (3-5 ?), a jedan kosta oko 250din. I kada bi ga sam ofarbao ne bi imao ni priblizan kvalitet i sloj/debljinu farbe.

Pa ko ce za 10E da ti ofarba celo kuciste ? Da odes u farbaru treba da kupis par sprejeva (3-5 ?), a jedan kosta oko 250din. I kada bi ga sam ofarbao ne bi imao ni priblizan kvalitet i sloj/debljinu farbe.

dzabe, puno je to...radije cu da kupim 0.5kg farbe za opel, odnecu kod auto limara, ali 2000k, svasta, eto to je ziv primer da kod nas svako moze sta hoce, samo zato jer to se ne radi na svakom cosku :D

Oko 2000din. tj. 20E je peskiranje (koje kod celika na kome je farba/prajmer mora da se uradi) + powdercoat, to uopste nije skupo. Ne znam da li ozbiljno mislis da ce ti neko prodati svega 500ml farbe i da ce te to + farbanje kod autolimara kostati 10E ..

Inace plastifikacija je u ovom slucaju mnogo bolji i kvalitetniji izbor nego da ti to neko farba autolakom.

Može li neko da mi kaže šta sve spada u proces farbanja kućišta, to peskiranje i ostalo. I gde se šta radi: tipa ovo odradi majstor, ovo moraš sam.
Bio bih jako zahvalan.

[youtube]Q_YY83dGbEI[/youtube]

A gde ovo sve može da se odradi i koja je cena otprilike, valjda vi koji ste ovako nešto radili znate?

@S16
Ne znam da li je to samo prelamanje svetlosti, al' nesto mi se cini da ti je u vodenom bloku jet plate sa vise od dva proreza?

Testiranje je pokazalo da P1 plate (sa dva proreza) ostvaruje najbolje rezultate, a pumpa koju si dobio u kompletu je vise nego adekvatna da gura taj blok i GPU blok. :)

Ako budes mozda rastavljao sistem, ne bi bilo lose da probas P1 jet plate - dobitak bi bio mozda 1-2 stepena, al' kad vec imas dobar sistem, sto ne 'utegnuti' da bude jos bolji :p

Hvala ti puno maximus :wave: . Da li je to cena samo peskiranja ili i bojenja?

Vrh Dno