Šta je novo?

Cesma za tus kabinu

stefkoss

Cenjen
Učlanjen(a)
14.12.2012
Poena
170
Imam kratko pitanje, promenili smo cesmu, medjutim kada hocu da stavim na tus i podignem ono gore, cim ga ugasim on se automatski vrati na obicnu cesmu.
Mislio sam da vidim da se napravi nesto od 3d stampaca kao krug da stalno stoji gore, smije li?
Kao prsten koji bi bio oko tog dijela i nebi pustao da se on spusti dole i tako bi stalno bio na tus.

Pa voda ga odrzava da stoji cim nema vode spusta se? Tako je kod mene.

Stara koju sam imao je bila da kad se podigne to stoji tako, ova je kao kod tebe pa bih da napravim da je stalno pud gore.

Duga prica dobio sam je na poklon i tek kad smo postavili smo videli.
Necemo je sad skidat nema sile :ROFLMAO:

Većina novih se vraća "sa-tuš-nagslavina" čim je pritisak ispod neke granice. Što i mene nervira.

Kada ima vode u samoj cesmi i kad pustis cesmu on prebacuje na tus a u slucaju da je slab mlaz nece da prebaci , tako je kod mene , ako je mlaz vode u cesmi barem 50% onda hoce da mi preusmeri na tus..

Probaj kad podigneš da ga zavrneš, kod nekih slavina je tako napravljeno da stalno stoji gore.

Mi smo oduvek tu stavljali štipaljku😂

I onda sam skontao da zapravo imamo pogrešan tip slavine jer postoji slavina samo sa tušem i za tuš kadu je to prava stvar

probao sam kad ga podignem da ga zavrnem, tako je bilo kod prosle slavine ali nece, pistaljka nije losa ideja nego mi je ruzno.
Zato sam mislio da nadjem nekog ko ima 3d stampac da mi istampa 2,3 prstena samo da ubodem i cao, ali moje pitanje je da li se moze tako cesma ostetiti ako je namesteno stalno da stoji gore?
Ovako nesto sam mislio, u crnoj boji nesto slicno da mi se napravi i onda ce biti kao fabricko.
plastic-open-clip-ring-85-mm.jpg

Hoće od kamenca da zapekne, pa posle neće da se spusti

Ali ne vidim sta je problem otvoris cesmu i podignes i on sam prebaci tus i kad ugasis vodu sam spusti , tako je kod mene. Jedino kad je slab pritisak vode onda nece da mi dize malo me je to nerviralo ali sta da se radi.

I mene nervira isto, a ionako koristim tus 99posto i zato rekoh da nesto napravim.
Hoce od kamenca da zapekne? omg

Da, ako ga ostaviš konstantno u gornjem položaju, posle nekog vremena zapekne, pa posle ako ga pokušaš spustiti ostane u nekom međupoložaju, ni tamo ni 'vamo. Voda onda ide i na slavinu i na tuš.
Zbog toga kada rikne ova koju imam, menjam za nešto kvalitetnije. Armala na žalost više nema, a to je bio kvalitet po principu ugradi i zaboravi. Imam i par Hansgrohe, za sad su ok, ali mora još neka decenija da prođe kako bi me uverili da su na nivou Armala. U svakom slučaju verovatno ću Hansgrohe i kupiti.

To je istorija :) Slavine sa tim imenom postoje, ali je neka druga priča. Nekada davno su i Fasau slavine bile odlične, ali je tek to daleka istorija.

Mislio sam da vidim da se napravi nesto od 3d stampaca kao krug da stalno stoji gore, smije li?
Kao prsten koji bi bio oko tog dijela i nebi pustao da se on spusti dole i tako bi stalno bio na tusu.
Preseci prstenastu gumicu za slavinu i umetni ispod. Voila.

Taj potezni tuljak za prebacivanje česma-tuš se kod svih relativno brzo zabaguje i teško ide u krajnje položaje, tj. počne pomalo da curka "na onu drugu stranu".
Čak i kod Hansgohe-a. Zapravo zavisi koliko kamenca imamo u vodi.

Ja sam uspevao da ga rasklopim, potopim u sirće da se rastvori kamenac te ponovo vratim nazad. Pre toga malo namažem silikon/teflon mašću, te zaista odlično radi, k'o nov i godinama posle.

Takođe, za Rosan slavine može da se nađe kao rezervni deo, nije skup i lako se menja.
Sa Rosanovim slavinama već deceniju imam odlično iskustvo. (Bar pet renoviranih kupatila tamo od 2000, i sve su još te Rosan iz "prve ugradnje")
Rosan je radio i spomenute Fasau. U Rosanu malo malo pa rebrendiraju proizvode. Sada imeđu ostalog rade i Stolz (valjda da zvuči k'o da su nemačke :p :D )

Prebacač verovatno može kao rezervni deo da se nađe i za Hansgrohe. Za ostale no-name i OEM konfekciju, vrv. može da se uradi "mali servis" (kao što sam spomenuo gore), ali naći nov teško da je moguće.

Inače, 90% njih se sada samovraća sa tuš-na-slavina čim nema protoka vode (ili je mali pritisak), što me užasno nervira, k'o što rekoh.
Ali se mogu naći i oni koji ostaju kako se postave, čak i na istom tipu slavine. Treba probati u radnji. Ako ostaje u gornjem položaju kada ga podignete, bez protoka vode, radiće vam tako i u kući.

I ovo je jako zanimljivo rešenje, ugradili smo kod ženine sestre sada nedavno (malo scrool dole na stranici): https://www.rosan.rs/baterije/stolz/1416-137401
Ovaj "slavina izliv" zarotirate desno, ispod slavine, i voda ide iključivo na tuš, sve dok slavina izliv ne vratite levo, tako kako je na slici. Tada ide na slavinu.
Videćemo koliko je taj prebacač dugotrajan. Ali za Rosan bar ima kao rezervni deo.

Poslednja izmena:
Ono sto me nervira jeste kada je pritisak slab odma vrati na slavinu, i ne smijem pustit slab pritisak dok se tusiram da ne okrene na slavinu.

Ako te nervira, zameni je

resenje je prosto
Slavina na tus kabini treba da ima izlaz samo na tus, i nema sta da vas nervira.

Jednostavno nema te "pipe"
Metris-new-slavina-za-tu%C5%A1.jpg

Ovo sto covek ima je slavina za kadu:

23756000-bauflow-baterija-za-kadu.jpg

Ali gde da čovek onda natoči kofu sa vodom?

Zatreba nekad i drugi izlaz, nikad tu "pravu" ne bih stavio. Kao što i nisam.
Paffoni radi 10 godina.

Stvar je u tome sto je slavina u tus kabini visoko i kada voda ide sa slavine ona prska okolo. U kadi nema taj problem.
Ako treba slavina da se sipa voda u kofu, prosto se koristi crevo za tus.

Evo da ponovim da ovaj model radi odlično:

tus.jpg

Rotiranjem ovog slavina izlaza prema desno, da dođe ravno ispod cele armature, prebacujete vodu da ide na tuš.
I ide na tuš sve dok slavina izvod ne vratite pravo, kako je sada na slici.
Odlično rešennje.

Stvar je u tome sto je slavina u tus kabini visoko i kada voda ide sa slavine ona prska okolo. U kadi nema taj problem.
Ako treba slavina da se sipa voda u kofu, prosto se koristi crevo za tus.

Trebam nekada napuniti i balone sa vodom, što je sa tušem moguće jedino ako skinem isti sa creva. Tuš redukuje protok pa punjenje kante potraje celu večnost. Za moj način upotrebe nije praktično. Sa druge strane, ne sporim ni druga mišljenja. Sve zavisi od navika i načina upotrebe.

Evo da ponovim da ovaj model radi odlično:

Pogledajte prilog 411097

Rotiranjem ovog slavina izlaza prema desno, da dođe ravno ispod cele armature, prebacujete vodu da ide na tuš.
I ide na tuš sve dok slavina izvod ne vratite pravo, kako je sada na slici.
Odlično rešennje.
IKEA ima baterije sa ovakvim prebacivanjem, mislim da bih tamo uzeo da mi treba.

Cek, mene onda prevarise?!?
Ni cesme ni tusa....

1000014701.jpg

I meni bi trebala jedna česma/slavina za kadu, poželjno sa odvojenim ulazima za toplu i hladnu pošto tako ide iz zida...

Vrh Dno