Šta je novo?

Cesma za tus kabinu

pa uvek su odvojeni ulazi, za toplu i hladnu vodu.

Ikea ima odlicne baterije.

Kakvog su kvaliteta slovarm baterije od inoxa ima li neko iskustva?

Evo da ponovim da ovaj model radi odlično:

Pogledajte prilog 411097

Rotiranjem ovog slavina izlaza prema desno, da dođe ravno ispod cele armature, prebacujete vodu da ide na tuš.
I ide na tuš sve dok slavina izvod ne vratite pravo, kako je sada na slici.
Odlično rešennje.
ja sam letos uzeo

Jedino sto je za neke prekomplikovano i sto je daleko bojler pa sam trebao uzeti termostatsku :)

Da li neko zna da li labud česme/slavine za sudopere mogu da se koriste za lavabo u kupatilu?

Naravno, samo imaj u vidu da su slavine za sudopere visoke zbog pranja dubokih šerpi i same sudopere su duboke pa ne može da dodje do prskanja vode.

Dok je lavabo uglavnom plitak i ako pada voda sa velike visine to će da prska.

Nece ako ima perlator. Na poslu imam zidnu slavinu koja je iz nekog razloga bas visoko iznad lavaboa i ne prska okolo.

Sve slavine imaju perlator.
Prskanje tj kupanje zavisi od oblika lavaboa.

Ne kažem ja da ne uzme, nego da bi i to morao da uzme u obzir.

Nemam te labudove u kući :)
Česma za lavabo u kupatilu je na oko 35 cm visine od lavaboa (mogu da se pune baloni sa vodom, imam neke otvorene akvarijume pa tu punim kada zatreba da se dolije negde).
Ne znam da li je lavabo veliki, ali je 50x60cm, kad sam već merio koliko je visoka česma. Nije ni nešto specijalno dubok pa ne prska nikada okolo. Slavine su one Rosan king što idu u zid, sa dugačkom lulom ili kako se već zove.
Ja sam mator čovek, umivanje do pola, glavu pod česmu kad se usvinjim neki put, a nemam vremena za tuš. Tako da isto volim samo te visoko postavljene slavine.
EDIT: U pravu je Bakara, ako je dole ravno onda prska. Mora da ima onaj levak nagib ako hočeš visoko česmu (taj problem imam u kuhinji npr.)

Ma promenicu lavabo ako treba, samo da ne mora covek da cuci dok se umiva...i da moze i da se flasa vode napuni. Znaci moze, hvala!

^I gledaš model sa 2 cevi tj slavinu namenjenu za veliki bojler.

Trebalo bi da renoviram kupatilo, pa već gledam akcijske cene za baterije.
Staviću tuš kabinu, ali mislim da mi više odgovara tzv. baterija za kadu, tj. klasična, da nema taj samoviseći tuš ili kako se već zove, a i više ljudi koji imaju takvo rešenje, kažu da su bačene pare i da ne koriste.

Prilozi

• viber_slika_2024-09-24_19-31-03-175.jpg
    viber_slika_2024-09-24_19-31-03-175.jpg
    7.6 KB · Pregleda: 44
  • viber_slika_2024-09-24_19-29-48-955.jpg
    viber_slika_2024-09-24_19-29-48-955.jpg
    7.1 KB · Pregleda: 42
ja sam letos uzeo

Jedino sto je za neke prekomplikovano i sto je daleko bojler pa sam trebao uzeti termostatsku :)
Evo i ja sad renoviram stan i bas gledam Rosanove usponske tuseve. Takodje mi je bojler dalji nego sto je prvobitno bio u stanu, sad je 3 metra udaljen.

Da li moze neko objasnjenje zasto bi termostatska bila bolja u tom slucaju? Oduvek sam bio misljenja da je sigurnije uzeti standardnu jednorucnu slavinu jer manje stvari moze da se pokvari...?

Evo i ja sad renoviram stan i bas gledam Rosanove usponske tuseve. Takodje mi je bojler dalji nego sto je prvobitno bio u stanu, sad je 3 metra udaljen.

Da li moze neko objasnjenje zasto bi termostatska bila bolja u tom slucaju? Oduvek sam bio misljenja da je sigurnije uzeti standardnu jednorucnu slavinu jer manje stvari moze da se pokvari...?
Za rucni tus je ok, ali ako ide na taj gornji tus treba malo vise vremena da se pogodi temperatura, prvo bude hladna, pa vruca, pa hladna, pa vruca i obicno nas i mrzi da koristimo taj gornji tus, ali kad se podesi temperatura bude zgodna stvar.

Za "gornji tus" mislis na tus ruzu? I celu situaciju koji si naveo se desava sa termostatskom, ali ne i sa klasicnom jednorucnom slavinom?

Prilozi

• 20250222_203424.jpg
    20250222_203424.jpg
    326.7 KB · Pregleda: 28
Nazad
Vrh Dno