Šta je novo?

cena retro racunara !

Zato sto oni koji to prodaju na ebay znaju koliko su blesavi amigisti.BTW na buvljlaku se prodje mnogo jeftinije zato sto prodavac najcesce misli da to nista ne vredi dao bi za bilo koliko samo da ge ne bace .

Hard diskovi. Najpovoljni odnos cene po gigabajtu. Pardon, megabajtu.

Prilozi

• pic0348.jpg
    pic0348.jpg
    81.3 KB · Pregleda: 210
Pa ako neko to odavde kupi imam da mu prodam 4x1 mb Toples Memorije :)
tako se svarno zove 60ns (pozadi je cena na svakoj 399 funti) :) :) :).
Taman je 8mb max za Amigu 500 (+).

Poslednja izmena:
amiga rulez

.... i naravno, dream machine onog vremena :,,:

Prilozi

• a1000.jpg
    a1000.jpg
    391 KB · Pregleda: 261
Ma kabl bre za štampač od 80 DEM :S:

meni ostalo u kolekciji .. A1200 sa blizzardovom 1260 turbo kartom na 66mhz + scsi karta , dva externa flopyja ....cd32 i par igara, sega dreamcast ,PCI matrox milenium mga ,voodoo 2 12 mb .. ima josh nekih 'krsha' ... al nema para na tom svetu za koju bih je prodo .. jednog dana otvoricu muzej .... :p

... a da napomenem prosle godine smo na buvljaku drugar i ja kupili jedan mac sa monitorom , ali bez tastature i misa .. i radi ...mislim da je mac II + sa 68030 procesorom na 25 mhz ... e sad fali nam tastatura i mis , pa ako ima ko da nas uputi gde i kako mozemo nabaviti nek se slobodno javi na pm poz ...

... a da napomenem prosle godine smo na buvljaku drugar i ja kupili jedan mac sa monitorom , ali bez tastature i misa .. i radi ...mislim da je mac II + sa 68030 procesorom na 25 mhz ... e sad fali nam tastatura i mis , pa ako ima ko da nas uputi gde i kako mozemo nabaviti nek se slobodno javi na pm poz ...

Ako istom metodom (buvljak, oglasi itd.) ne nađeš tastaturu i miša, pogledaj da li možeš da nađeš konvertor sa ADB-a na USB ili čak serijalac (i onda opet adapter na USB ,) ). Mislim da je čak i online mogla da se nađe šema za ADB-Serial adapter.

Ako istom metodom (buvljak, oglasi itd.) ne nađeš tastaturu i miša, pogledaj da li možeš da nađeš konvertor sa ADB-a na USB ili čak serijalac (i onda opet adapter na USB ,) ). Mislim da je čak i online mogla da se nađe šema za ADB-Serial adapter.

Šta će mu uopšte adb - serial konvertor, kad se za tastaturu i miša koristi appleov propriatry protokol za komunikaciju koji sigurno ne podržava nijedna pc tastatura ili miš?

Ja sam nekad na svom PPC meku koristio takve adaptere i za miša i za modem i sve je radilo normalno.

E a jel neko zna mozda koliko vrede danas oni stari Macovi, oni sa integrisanim monitorom od 8-9" monochrome u kucistu i flopijem,tastaturom i misem(onaj sa jednim dugmetom)... Imam onako 10-15 kom plus nekoliko stampaca (lasera i matricnih)... Jedna firma kojoj sam radio upgade opreme je htela sve da ih baci na spaljivajne al meni je bilo bas zao pa sam ih spasio i drzim ih i dalje u magacinu... Razmisljao sam da ce za jedno 50+ godina vredeti dosta :)

Eee, stani malo!!!!!

E a jel neko zna mozda koliko vrede danas oni stari Macovi, oni sa integrisanim monitorom od 8-9" monochrome u kucistu i flopijem,tastaturom i misem(onaj sa jednim dugmetom)... Imam onako 10-15 kom plus nekoliko stampaca (lasera i matricnih)... Jedna firma kojoj sam radio upgade opreme je htela sve da ih baci na spaljivajne al meni je bilo bas zao pa sam ih spasio i drzim ih i dalje u magacinu... Razmisljao sam da ce za jedno 50+ godina vredeti dosta :)

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=132684
i
http://hubpages.com/hub/_86_Mac_Plus_Vs_07_AMD_DualCore_You_Wont_Believe_Who_Wins

Ajde leba ti, ako imaš vremena napravi i ti uporedni test, pa da vidimo ko je u pravu :d - ostavi bar 1 komad za to :d
Šalim se (što se tiče toga ko je u pravu), al daj neki podatak više iz prve ruke:wave: :)
PS
jel može neki popust za članove bencha :p

Poslednja izmena:
Naravno C64 i Motorola 68000 CPU su klasike, ali meni isto naviru secanja kada pomislim na 286 16Mhz i 1MB RAM-a sa 40GB (pardon MB) HDD-a i naravno CGA! Tu je trebalo stvarno tvrdokornog tweak-a da se pokrene Lotus III i slicne igrice.

U mojoj kolekciji imam moje stare računare:
Sinclair ZX81 sa dodatnom memorijom Memorex 16Kb (na žalost neispravan),
Sinclair ZX Spectrum 48K issue2 (neispravan ULA čip),
Atari 800xl sa kasetofonom,
Commodore 64 sa kasetofonom.
Ohrabrilo me je ovo što na buvljacima u okolini može da se nađe nešto od ZX računara, da popravim moje miljenike.
Meni je pre nekih 5-6 meseci za Spectruma u ispravnom stanju neki tip tražio 40€. Nisam baš bio raspoložen da mu i dam:-devil-:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=132684
i
http://hubpages.com/hub/_86_Mac_Plus_Vs_07_AMD_DualCore_You_Wont_Believe_Who_Wins

Ajde leba ti, ako imaš vremena napravi i ti uporedni test, pa da vidimo ko je u pravu :d - ostavi bar 1 komad za to :d
Šalim se (što se tiče toga ko je u pravu), al daj neki podatak više iz prve ruke:wave: :)
PS
jel može neki popust za članove bencha :p

Sto se tice upotrebne vrednosti lik koji je to napisao je skroz u pravu. Znaci moja keva koja je knjigovodja je radila na tim macovima skoro 10 godina i skroz se smorila kada je dosla na PC. Ona i dalje sve potrebe za vodjenje knjiga jedne vece firme (najvise vremena je provodila radeci u Excelu i Wordu) je zavrsavala podjednako na tom macu kao i na PC-u, s tim sto na PC ima veci izbor mp3 muzike i palme na desktopu, ali tvrdim da je za neke osnovne poslove mac u potpunosti dovoljan, dodatno, tim masinama nikada nije bio reinstaliran sistem, iako su koristili i internet i mail, nikada nije ni jedan od njih kocio iako su svi bili u mrezi...
A sto se tice velicine tabela i broja word stranica bile su neke i povelike ali su otvarane istom brzinom, sto je stvarno cudno za hdd od 40Mb...
Jednog dana kad budem imao vremena uporedicu ovaj jedan najjaci model koji sam ostavio za sebe sa mojim sempronom :)

Meni je zao sto sam 95-e prodao c64 za sto maraka :(
Ali zato cuvam wd hard od 40 mb iz 88. :)

1500 evra :) pa nova nije toliko kostala sve sa tom turbo karticom :D

Meni je zao sto sam 95-e prodao c64 za sto maraka :(
Ali zato cuvam wd hard od 40 mb iz 88. :)

Ja sam vala svoj C64 kupio za cirka 330 marke, a prodao za 500 :d

Naišao mi bio neki well off sirotan koji je do tada radio samo na Orlu (ne na Aci) i kada sam mu pustio nekoliko igara (u boji :smoke: ), dečko se skoro ukakio. I računam da ćemo se cenjkati, pa da krenem od 500 marona, te da ćemo se naći na negde malo ispod trista - ja zadovoljan (ipak dva modula, dva kasetofona, razdelnik...). I kažem "500 moja prva cena", dečko izvadi 500 na sto, zgrabi onaj Komodorac i pobeže napolje :zgran:

Meni je cale kupio davne '88 c64 i platio ga ako se ne varam 700 maraka. Koje godine si ti prodao tvoj?

Poslednja izmena:
e meni ovo nije jasno? ja sam sa caletom isao u Manhajm da kupimo Atari ST, ustvari da kupimo nesto bolje od ZX Spectruma (koji je isto tamo bio kupljen), i kupili smo ST sve sa monitorom za nesto preko 1000DEM 1986.
zar je C64 stvarno mogao da kosta 700DEM '88? to je bila cena kod nas u YU?

Pa verujem da jeste jer ipak je ovde uvek sve bilo 30% skuplje nego u svetu.

Meni je cale kupio davne '88 c64 i platio ga ako se ne varam 700 maraka. Koje godine si ti prodao tvoj?

Mislim da je u pitanju bio kraj 89-te. S tim da ja svoj C64 nisam kupio kod nas, nego mi ga doneli komšije gastarbajteri. Bez džojstika. Grom i pakao, to je bilo bolno.

Poslednja izmena:
silveru da li mogu da te pitam kada si onda dobio / kupio Amigu ako si C64 dobio tek '89?

cene su bile ludacke kod nas. ja se i danas secam, `91. godina, firma TRIM. Amiga 600 +Commodore 1084S monitor ravno 2000 DEM.
ne mogu da se setim koja je bila cena C128, uzeo sam ga `88. ali 700dem zvuci realno

Poslednja izmena:
e meni ovo nije jasno? ja sam sa caletom isao u Manhajm da kupimo Atari ST, ustvari da kupimo nesto bolje od ZX Spectruma (koji je isto tamo bio kupljen), i kupili smo ST sve sa monitorom za nesto preko 1000DEM 1986.

'88 je c64 koštao oko 500dem u nemačkoj. disketna jedinica vc1541 je bila oko 400 :bottle:
amiga je bila 1050dem (pogodi odakle znam cifru;) )
Ako nisi uspeo prošvercovati, plaćao bi još 50% carinu na katalošku vrednost kompjutera :wall: (znam neke koji su se tako proveli)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno