Šta je novo?

CELIK - Citac elektronske licne karte :)

ista situacija kod mene, nece drajver koji je navodno kod proizvodjaca nesto arc 360 ili tako nesto vec samo genericki od win7...i sta sad da radimo?
 
Malo dizem temu iz mrtvih ali da li je neko probao da iscita LK preko Vituelne Masine?
Kad pokusavam da iscitam LK u w7/w10 koji se nalaze na VM pod MacOSXom dobijam error tipa: "Greska broj - 1 prilikom citanja podataka o dokumentu"
Ako to radim na desktop racunaru sve je ok i LK se lepo iscitava.

Da li je neko imao ovaj problem?
 
Probao sam ranije, radi. Obe masine su bile W7. Samo sam prikacio gemPlus Card Reader unutar VMa, nista posebno nisam dodatno radio (sem toga), sto nisam u host masini.
 
Meni nikako ne uspeva, sa novom verzijom app 1.2.3.
 
Može mala pomoć . Naime instalirao sam čelik sa svim driverima i on očita ličnu kartu A kako sada da prebacim na usb u pdf formatu ? Zato što prijavljivanje na E- upravu zahteva i popuniti polje očitana lična karta u pdf-u
 
ideš na štampu, izabereš da snimiš kao pdf, snimiš i prebaciš na fleš.
 
Juce mi je stigla bimetrijska LK, ali imam problem sa citanjem iste. Skinuta poslednja Celik aplikacija, uz sve ostalo sto je trebalo skinuti, ali mi izbacuje gresku prilikom citanja. Da bih eliminisao problem u samom citactu, pokusao sam da u kopirnici ocitam, ali isti je problem. Kaze radnica da ne mogu da citaju novije LK, jer navodno je problem u samoj aplikaciji.
Da li je neko uspeo ovo da resi i kako?
 
Ja sam vadio u junu i kod mene radi sve ok. Možda je problem u sertifikatu, pošto su promenjeni od avgusta 2020 (imaju 4 ma kraju naziva). Čelik je 1.3.3.0 verzija.
 
Ne znam stvarno, odmah sam trazio i elektronski sertifikat za e portale i kao sve je ubaceno, ali eto, ni obicno ocitavanje ne radi. Celik verzija 1.3.5.0
 
Hvala ti, to sam sve uradio. Nasao sam u jos jednoj temi da je nekome pomoglo da koristi 32bitnu verziju umesto 64bitne za TrustEdge, ali ni to nije resilo problem.
 
na HP laptopu imam integrisan nekakav smart card reader, jel u njemu mogu da se ocitavaju LK, saobrcajna?

ja nisam uspeo, nije mi jasno ni da li je to taj citac...
 
Instalirao sve kako treba i pokrenem program i radi medjutim kad ubacim LK javlja mi grešku pri čitanju kartice. Šta može biti problem?
 
Poslednja izmena:
Stavio LK naopačke?
Lična je starija ili novija od verzije programa?
 
Nazad
Vrh Dno